Wkodk

Sådan skriver interviewspørgsmål

Dette emne handler om hvordan man kommer op med gode spørgsmål i et interview, hvis du søger at hyre nogen til at gøre et job. Formålet et interview i dette scenario (forskellig fra interviewe en berømthed eller en politisk kandidat) er at kvalificere din kandidater og differentiere dem. De to går hånd i hånd. Så du skal designe dit interview spørgsmål for at nå disse formål. Følgende artikel vil gå over de typer af interview spørgsmål med nogle eksempler til at forklare, hvad gode interview spørgsmål ser ud.

Steps

Sådan skriver interviewspørgsmål. Godkend kandidatens påstande.
Sådan skriver interviewspørgsmål. Godkend kandidatens påstande.
 1. 1
  Start med en. Et åbent spørgsmål kan ikke besvares med "ja" eller "nej", og det normalt ikke har rigtige eller forkerte svar. Det er en god måde at sætte kandidaten på lethed, give dem mulighed for frit at sælge sig selv til jobbet. Det er også en god måde for dig at finde ud af nogle grundlæggende kvalifikationer kandidaten, og for at få nogle stikord om, hvad de skal spørge næste. Her er nogle eksempler på åbne spørgsmål: "Fortæl mig lidt om din oplevelse i [indsæt ekspertise området]." "Hvad er det mest givende job, du har haft, og hvorfor?" "Hvorfor tror du, du er berettiget til dette job?" Pop quiz: Er det et åbent spørgsmål: "Har du gjort digital redigering før?" Svaret er "nej". Fordi spørgsmålet kan besvares ved at sige "ja" eller "nej".
 2. 2
  Godkend kandidatens påstande. Er han / hun virkelig ved, hvad han / hun taler om? For eksempel, hvis kandidat sagde "Jeg formåede et stort system implementering projekt, da jeg var med min sidste virksomhed." Spørge "Kan du fortælle mig nogle af de vigtigste aktiviteter, du var engageret i, når du har formået at projekt?" Hvis kandidaten sagde "Jeg har gjort automatisk test i tre år." Spørge "Kan du fortælle mig navnene på nogle værktøjer, som du har brugt?" Sørg for, at dit spørgsmål er formuleret meget klart, så kandidaten skal give detaljer.
 3. 3
  Opnå grundlæggende kvalifikationer. Nu er det tid til virkelig at få nogle grundlæggende kvalifikationer din kandidat. Du kan gøre det ved at bede dem om at definere en specifik term, en bestemt proces, en teknik, og hvad der ikke er. Formålet er at virkelig trække ud, hvis din kandidat har den grundlæggende færdighed til at udføre de job opgaver. Sørg for, at det ikke er for grundlæggende eller for avanceret for et koncept, og at omkring 80% af de mennesker bør vide om dette, hvis de virkelig har gjort det i et stykke tid.
 4. 4
  Differentiere din kandidater. Forudsat at din kandidat sejlede igennem alle spørgsmål, så langt, kan du begynde at stille følgende spørgsmål. Ellers ved denne tid, du bør vide, hvis de har de grundlæggende kvalifikationer til jobbet. Denne næste spørgsmål skal enten være en avanceret version af det sidste spørgsmål eller et problem, du har oplevet før, der er vanskelig at løse. Det kan være et problem, at du vil have din kandidat til at løse. Nu, mens du ikke skal forvente, at din kandidat til at kende svaret (hvis du forventer dem at kende svaret, så dette spørgsmål tjener samme formål som den sidste), kan du altid blive glædeligt overrasket, hvis de kender svaret. Dette spørgsmål tjener også det side-formål at afsløre opfindsomhed og problemløsning færdigheder din kandidat. Hvis de ikke kender svaret, hvad gør de? Har de bare give op? Har de forsøger at få hjælp?
 5. 5
  Test deres bløde færdigheder. Du er ikke færdig endnu! Mere sjov ting at følge. På dette tidspunkt din kandidat har opfyldt kvalifikationer de "hårde færdigheder" - færdigheder, der er nødvendige i at udføre jobbet. Men hvad hans / hendes personlighed, engagement, loyalitet, kommunikationsevner, etc. etc. - de såkaldte "bløde kompetencer" for jobbet? Det er tid til at spørge. Det er altid meget vanskeligt at foretage konklusioner om en person på disse kvaliteter er baseret på et par spørgsmål, men du kan altid prøve. Min favorit metode er at præsentere den kandidat med et scenarie og spørge dem, hvad de ville gøre i situationer som denne. Nu behøver du ikke at fortælle en lang historie om det. Det er godt at lade nogle områder vage og lade kandidaten at udfylde oplysninger, da der kan være i sig selv afslørende. Her er et eksempel: "Din chef fortæller dig at købe dette værktøj Du ved, at der er bedre værktøjer derude Hvad ville du gøre..?"
 6. 6
  Kvalificer dig selv og din virksomhed for kandidaten. Du ønsker ikke at spilde energi på at ansætte nogen, der kan vise sig at ikke lide din virksomhed. Nu er det tid til at stille disse spørgsmål. En kandidat kan være fokuseret på "stabilitet", eller "vækst" eller "høj løn". Uanset hvad det er, finde ud af. Det er let at bare bruge et åbent spørgsmål: "Så hvad er du søger at opnå med din karriere?" "Hvad er den vigtigste ting om dit job?" "Hvor ser du dig selv på dette område i 5 år?" "Hvad er nogle af de ting, som du måske ikke kan lide ved dit job?"
 7. 7
  Afslut interviewet. En måde er at spørge "Nå, Mr. eller Miss så og så, de er alle de spørgsmål, jeg havde til dig. Er der noget andet du gerne vil fortælle mig?"
 8. 8
  Tak kandidat til at gøre tid til at komme til samtale. Må ikke fortælle dem, hvordan de gjorde, selv om de spørger. I almindelighed, ikke ansætte folk på stedet enten. Bare sige: "Vi har en hel del kandidater til denne holdning, og vi vil lade dig vide resultatet [indsæt tid her]."

Tips

 • Prøv at lade ansøgeren snakke i stedet for dig at tale for meget, med mindre de beder dig specifikke spørgsmål. Alt for mange interviewere taler for meget om, hvad deres organisation er ligesom, hvad udfordringerne er, og de endda gå off topic og begynde at tale om deres hunde og sådan. Opbygge bølgelængde med din kandidat under interviewet er unødvendig. Lov med autoritet. Forsøg ikke at blive ven din kandidat.
 • Hvis kandidaten er meget snakkesalig, eller har tendens til at gå off-track, og du ikke ønsker at spilde en masse af din tid, skal du blot finde en lejlighed (en åbning i hans / hendes samtale eller på eventuel indgåelse af en historie), og sige "Very good. Tak." og derefter bede det næste spørgsmål.
 • Et interview bør virkelig være mellem 30 til 45 minutter. Så ikke hober spørgsmålene op på kandidaten. 7-8 spørgsmål er som regel det maksimale antal at prøve.
 • Være OK med tavshed. Hvis du stiller et spørgsmål, og kandidaten kæmper med svar, så lad dem. Sidde stramt og vente. Vi har alle en tendens til at ønske at komme videre, fordi tavshed er ubehageligt. Som en interviewer, skal du vænne sig til det.

Advarsler

 • I Europa kan visse spørgsmål i et interview overtræder Equal Employment Opportunity lov. Altid tilegne sig den viden fra din arbejdsgiver eller din lokale bureau, hvad der ikke er tilladt. Du ønsker ikke at blive sagsøgt for at stille de forkerte spørgsmål. For eksempel, ikke spørge "Er du gift?", "Hvor mange børn har du?". I stedet siger "Dette job kræver 50% rejser, er det noget du er villig til at gøre?"