Wkodk

Sådan at bede om en henvisning fra en arbejdsgiver

Før en arbejdsgiver tilbyder dig et job, vil de ønsker en objektiv second opinion. Hvis en arbejdsgiver beder om dine referencer, er det tid til at handle og finde ud af hvor du står!

Steps

Sådan at bede om en henvisning fra en arbejdsgiver. Beslut tidligt i din jobsøgning, som dine referencer vil være!
Sådan at bede om en henvisning fra en arbejdsgiver. Beslut tidligt i din jobsøgning, som dine referencer vil være!

Bede om en reference

 1. 1
  Beslut tidligt i din jobsøgning, som dine referencer vil være! Tidligt i din jobsøgning, skal du have mindst 3 gode referencer. Det er bedst at have et sted fra 5-7 troværdige referencer søgningen skrider frem.
 2. 2
  Sikker tilladelse fra dine referencer til at give en potentiel arbejdsgiver med deres oplysninger ved blot at kalde dem.
 3. 3
  Gør dine referencer effektiv ved at vise dem dit cv. Dette vil også give dig mulighed for at "træne" dem om, hvad dine vigtigste punkter vil være.
 4. 4
  Liste dine referencer navn og kontaktoplysninger og holde det i din dokumentmappe, så når du bliver bedt om du har oplysningerne let tilgængelige.
 5. 5
  Informer dine referencer. Efter at være blevet bedt om at indsende dine referencer, kan du bruge denne mulighed til at finde ud af, hvor du står ved at spørge: "Må jeg antage, at du føler dig positivt om min bliver en kandidat til dette job?" Så bekræfte, at du gerne vil følge op med dine referencer, så de ved, de er ved at blive underrettet.

Tips

 • Hvis du har gjort noget frivilligt arbejde, skal du kontakte den person, der var over projektet. De kan rådgive om, hvilken slags person du er, og hvordan du har udført.
 • Tidligere kolleger kommer til at være din næstbedste.
 • Tidligere arbejdsgivere gør det bedste referencer og er den mest troværdige, fordi de har set dig i aktion. Det meste af den tid, en Human Resources Manager kommer ikke til at huske dit navn. Kontakt en fortid vejleder i stedet. Det er dem, der har set dig i aktion.
 • Aldrig sætte din reference på dit cv, medmindre bedt om at gøre det. Dette beskytter deres information.
 • Nyttige tip: Referencer gøre store korrekturlæsere så sørg for at vise dem dit cv.

Advarsler

 • Ikke alle dine referencer kan være så gunstig som du tror - at teste dem, få en ven til at ringe foregiver at være en potentiel arbejdsgiver i branchen, du leder efter arbejde i. Denne måde, kan du frasortere referencer, der er ugunstige før der er noget på spil.
 • Når du er ved at starte på jagt efter et job igen, det er høfligt at anmelde dine referencer, at de kan kontaktes.
 • Vær sikker på at kontrollere, at dine referencer stadig er gyldige hver så ofte. Folk flytter videre, og deres kontaktoplysninger, kan ikke forblive det samme - og unøjagtige kontaktoplysninger for dine egne referencer er ikke noget, der skaber et gunstigt indtryk i en potentiel arbejdsgiver sind.