Wkodk

Hvordan til at tjene penge busking (gade ydende)

Busking, også kaldet street ydende er showbiz svarer til en entry-level job. Nogen kan ramme gaden og sat på et show, men hvis du lægger på en stor Vis, du kunne slutte sig til rækken af ​​berømte - Jimmy Buffett, Bob Hope og grundlæggerne af "Cirque du Soleil", bare for at nævne et par stykker, -hvem startede busking. Uanset om du er en musiker, tryllekunstner,,,, eller komiker, hvis du kan underholde folk, du kan tjene penge busking.

Steps

Hvordan til at tjene penge busking (gade ydende). Sammensæt en stor handling.
Hvordan til at tjene penge busking (gade ydende). Sammensæt en stor handling.
 1. 1
  Sammensæt en stor handling. Du behøver ikke at være stor på, hvad du skal gøre for at Busk. Faktisk mange vordende panhandlers (nogle talentfulde, nogle ikke så meget) gøre lidt busking bare for at gøre lidt ekstra mønt. Busking er også en god måde for dig eller dit band eller truppen til at praktisere din handle og blot få erfaring spille foran mennesker. Hvis du er seriøs omkring at tjene penge, selv om, skal din retsakt fintunet og skræddersyet til street udfører. Der er to grundlæggende typer af gadeteater.
  • Walk-ved retsakter er løbende forestillinger. Folk gå af de optrædende og lejlighedsvis en eller to vil stoppe eller nogen vil bare drop et tip i forbifarten. De fleste musikalske handlinger er walk-by handlinger, og mens det sker lejlighedsvis, vil de fleste forbipasserende ikke holde til mere end et eller to på de fleste. Alligevel opmærksomme på, hvad du spiller, når folk ankommer, hvis de bo i et stykke tid, for at undgå at gentage repertoire.
  • Circle handlinger har en klar begyndelse og slutning. Den udøvende kunstner (e) vil forsøge at samle en til at se showet. Publikum normalt står i en cirkel eller halvcirkel. Den ideelle cirkel handling synes at være et sted mellem 10-20 minutter lang. Du kan udføre den samme handling flere gange på en time, da mængden sandsynligvis vil være forskellig hver gang. Nogle af nedenstående trin vil vedrøre mere til cirkel handlinger end at gå-by handlinger, da walk-by handlinger er forholdsvis enkel - du skal bare vælge et sted og begynde at spille, selv om nogle walk-by handlinger bliver til cirkel handlinger.
 2. 2
  Find et sted at udføre. Den ideelle busking stedet, eller pitch, er en forholdsvis roligt sted med masser af mund trafik. Eksempler på sådanne steder omfatter gadehjørner, pladser, gågader indkøbscentre, landmænd markeder og messer. Du skal også vælge en pitch, der passer til din handling. Hvis du er en musiker, for eksempel, kan sætte op foran en mur forbedre dine akustik, og hvis du er en akrobatik trup, vil du sandsynligvis brug for en hel del af åbne rum. Hvis du laver en cirkel handling, sørg for at der er plads foran dig til tilskuerne.
  • Nogle steder er slukket grænser, så det er en god ide at tjekke din lokale love først eller bare spørge nogen, såsom en eller retfærdig manager. Nogle jurisdiktioner forbyder busking, mens nogle kræver en licens eller tilladelse, nogle vende det blinde øje, og endnu andre faktisk opmuntre busking. I USA har de lokale anti-busking love ofte blevet erklæret forfatningsstridig på grund af ytringsfriheden, så de fleste offentlige er fair spil. I andre lande, dog love varierer. Medmindre der er meget strenge anti-busking love i dit område, er det normalt OK at bare begynde at udføre på offentlig ejendom, så længe du ikke obstruerer folk eller på anden måde skabe et irritationsmoment. Hvis du bliver bedt eller bedt om at forlade, bare lade. På privat ejendom, dog (herunder mange udendørs markeder og messer), bør du altid få tilladelse først.
  • Prøv at undgå at komme for tæt på andre kunstnere. Det er meget dårlig form direkte konkurrere om andre gademusikanter «, og i de fleste tilfælde resulterer dette i begge buskers gør mindre, end de ellers ville. I nogle meget ønskværdige områder, især turistattraktioner eller messer, kan det være umuligt at etablere i en afstand fra andre kunstnere. Hvis der er et væld af forbipasserende, det virkelig betyder ikke noget, så længe du ikke rent faktisk forstyrrer en anden gademusikant show (dvs. ved at gøre for meget støj). I nogle ønskværdige områder, tage gademusikanter skiftes udfører.
 3. 3
  Opsæt din plads. Når du finder en egnet bane, forberede en scene for dig selv. Få alt dit udstyr klar, så du kan bevæge dig gennem dit show hurtigt og problemfrit. Overveje at sætte et skilt op, eller hvis du ønsker at gå hele ud, let dekorere området omkring dig. Hvis du er en musiker, er det altid bedre at stå, hvis muligt. Uanset hvad du gør, ikke sidde på fortovet - du ligne en panhandler, ikke en professionel.
 4. 4
  Saml en menneskemængde. Enhver gademusikant lide en menneskemængde, men for cirklen virker en menneskemængde er absolut nødvendigt. Det handler om at få folk til at lægge mærke til dig - build - er en kunst i sig selv. Snarere end blot at hoppe ind i dit show, begynde at tiltrække opmærksomhed til dig selv. Musikere kan gøre dette ved jamming lidt at varme op - selv dit instrument tiltrækker opmærksomhed og bygger dramatisk spænding. Andre kunstnere kan starte med nogle lette pre-show underholdning (bare starte nogle enkle jonglering, for eksempel, hvis du kommer til at sætte på et jonglør show). Som du gør det, aktivt opfordre forbipasserende. Smil og være behagelig og engagerende. Tal med folk. Du kan sige noget fra den traditionelle "Trin lige op til den største show på jorden" pitch til, "Show tog udgangspunkt i et minut, ønsker at stoppe og se?" You got at være en svindler, og en sælger, hvis du ønsker en menneskemængde, så vær ikke genert. Medbring din tilskuerne i nice og tæt. Dette hjælper dig i kontakt med folk bedre, giver dem mulighed for at høre alt, hvad du siger, og sikrer, at din crowd er ikke at komme i vejen for andre mennesker.
 5. 5
  Hold din crowd interesseret. Gør hver ny segment af dit handling mere fantastisk end den, før den. Hvis du udfører en slags, starte med en forholdsvis simpel en og gå videre til gradvist mere vanskelige af slagsen indtil du kommer til den store finale. Hvis du spiller musik, holde dine sange optimistisk at få publikum ind i det (du kan prøve triste eller langsom sange, men det er som regel de hurtige, glade dem, der får de tips). Bevæge sig hurtigt fra den ene trick eller sang til den næste - alt skulle være klar på forhånd for at sikre setup tid er minimal, og mens du opretter, bør du tale med publikum - gerne gøre dem grine.
 6. 6
  Interagere med dit publikum. Nogle af de mest succesfulde gade shows er en del blændende færdigheder til 2 (eller flere) dele. Folk har måske set det hele, men de vil stadig se dig, hvis du kan gøre dem grine, og komedie vil sætte dem i godt humør - en deponering stemning. Selv hvis du ikke er sjovt, at gå ud af din måde at interagere med dit publikum. Tal med folk, svare på spørgsmål eller kommentarer fortælle historier eller relatere interessante fakta om, hvad du laver.
 7. 7
  Byg publikum deltagelse i din handling. Publikum deltagelse er altid en crowd pleaser. Spørg om frivillige og få dem komme op og hjælpe dig med et trick eller to. Det er OK - nogle vil måske sige forventet - at du genere legende, som folk elsker at se andre folk være lidt ubehageligt, så længe ingen følelser bliver såret, og det er alle i sjov. Kids især godt lide at arbejde frivilligt, og deres nuttethed er rent guld for dig.
 8. 8
  Collect. Walk-ved retsakter generelt bare forlade et tip krukke eller åben skalkabinet foran dem. Det kan hjælpe at have et interessant eller attraktiv tip jar - hatte er fint, men temmelig kurve, gryder, eller usædvanlige beholdere kan være mere indbydende - især til børn! Circle handlinger foretager imidlertid i op til 20 minutter eller mere, og som regel indsamle tip kun i slutningen af ​​handlingen, så det er vigtigt at være selvhævdende og kreative for at få ordentligt kompenseret.
  • Lever din hat linje før den store finale. En hat linje er noget, du siger at få folk til at give dig tips. Du siger det før din finale, fordi folk gerne vil holde sig omkring for at se de mest spændende af showet. Hvis du siger det efter showet er gjort, vil folk begynde at gå væk. Der er masser af gode hat linjer, men generelt du ønsker at fortælle folk, at du arbejder for deres tips, og du ønsker at spørge dem, hvor meget dit show er værd for dem. Folk kan ikke vide, hvor meget de skal tippe, så du bør fortælle dem. Overvej tyder de tip femmere eller titusinder, og du kan illustrere værdien af dit show ved at sammenligne det med prisen på en blad, en sandwich eller en. Når du leverer din hat linje, så sørg for din grand finale er helt fantastisk.
  • Pass hatten. Tja, betyder det ikke at være en hat, og du behøver ikke nødvendigvis at give det, men du skal have noget til at samle dine tips. Tak publikum efter den store finale, og straks få din "hat" ud og arbejde mængden. Hold det ud og lade folk falde penge i. Vær venlig og rundt med publikum ved hjælp af nogle ekstra korte hat linjer ("Giv gavmildt. Jeg kunne være ude stjæle huse... dit, for eksempel "er en klassiker). Hvis du har en assistent, kan han eller hun begynder at passere hatten mod slutningen af ​​finalen. En smuk assistent, der smiler og gør øjenkontakt siger noget lignende "Vil du ikke bidrage med noget til den udøvende kunstner?" kan nemt fordoble bidragene.
 9. 9
  Sælg "Mørch". Du kan tilføje en anden indkomst stream ved at tilbyde produkter til salg på dine præstationer. Hvis du er en musiker, sælge dine eller t-shirts. Andre kunstnere kan også sælge eller andre souvenirs. Vis din merchandise tydeligt og klart bogføre.
 10. 10
  Hold styr på dine resultater. Hvis du har planer om busking ofte, holde en helhed af forskellige steder, du har prøvet, de dage og tidspunkter på dagen du har udført, og hvor meget du har lavet. Man viser generelt ikke vil give dig meget af en indikation af, hvor godt et bestemt sted er, men over tid, kan du regne ud, hvilke pletter er bedst, på hvilke dage og på hvilke tidspunkter. Du hovedsagelig kører en lille virksomhed, og jo bedre din journalføring, jo bedre du kan maksimere dit overskud.
 11. 11
  Lær af dine erfaringer. Hvis et trick eller joke ikke går over godt, ændre det eller slippe af med det. Hvis bestemte sange har en tendens til at få flere penge end andre, afspille dem, og andre ligesom dem mere. Vær opmærksom på dit publikum og forsøge at sikre, at de er underholdt på alle tidspunkter. Hvis de ikke er, har du fået til at ændre noget.

Tips

 • Hvis du er en musiker, afspille sange fra de perioder i henhold til tiderne i dit publikum, for at holde dem interesseret. En 60 år gammel mand eller kvinde vil højst sandsynligt ikke være bekendt med din dækning af Taylor Swift sang. De vil også tippe mere, eller er mere tilbøjelige til at tip, hvis du spiller sange, som de nyder.
 • Udførelse med et musikinstrument såsom en guitar eller en harmonika efterlader dine fødder fri, så du kan altid få dem i rytmesektion. Det er ikke ualmindeligt for en folkemusik eller blues musiker at bruge en lille pedalbetjent stortromme eller tamburin at øge deres lyd, men du bliver nødt til at blive behændig med fødderne samt dine hænder først.
 • Før du starter, sætte en smule forandring i dig hat / case / penge indsamler. Når dit publikum ser de penge, vil de blive opfordret til at tilføje mere.

Advarsler

 • Selv med en tilladelse, er mange steder ulovligt at udføre i. Nogle fortovene er faktisk på privat ejendom for eksempel, og du kan blive anholdt for ulovlig indtrængen og / eller forstyrrer freden.
 • Altid være agtpågivende for tyve. Efterlad aldrig dine tips, rekvisitter eller instrument uden opsyn for endnu et øjeblik, og prøv at se folk omhyggeligt, hvis du passerer en hat.
 • Kend loven! Buskers skal have juridiske tilladelser i nogle kommuner, og uden tilladelser kan blive retsforfulgt for panhandling.
 • Må ikke Busk lige udenfor, hvor en masse mennesker bor. De vil hade dig.
 • Beggars er kendt for at samles omkring gademusikanter og forsøge at nasse deres talent. Endnu værre, vil nogle tiggere chikanere gademusikant eller forbipasserende til at forsøge at afpresse en betaling fra gademusikant. Håndtere denne situation, som du ønsker, men i almindelighed, konfrontation undgås, især med beruset panhandlers eller grupper.