Wkodk

Hvordan til at forsvare evolutionisme mod kreationisme

Selv om idéen om evolution er bredt accepteret i hele verden, er der mennesker, der stadig holder deres religiøse ideer til at forklare, hvordan universet blev til. I en skabelse kontra evolution forhandling, kan disse ideer hjælper du forklare evolution.

Steps

Hvordan til at forsvare evolutionisme mod kreationisme. Da udviklingslæren ikke er primært en religiøs tro, forsøger at forlade religionen ud af det.
Hvordan til at forsvare evolutionisme mod kreationisme. Da udviklingslæren ikke er primært en religiøs tro, forsøger at forlade religionen ud af det.
 1. 1
  Da udviklingslæren ikke er primært en religiøs tro, forsøger at forlade religionen ud af det. Selv hvis du er ateist, skal du ikke bruge evolutionær teori i dit forsøg på at modbevise Guds eksistens (r), fordi evolution ikke modbevise Guds eksistens. Evolution viser blot, at den bibelske skabelsesberetning ikke skal tages bogstaveligt, samt historien om Noas Ark Men der er alternative måder at fortolke disse historier. Det er en logisk fejlslutning at hævde, at fordi en fortolkning er forkert, de alle skal være. I samme ånd, hvis en kreationist beder dig om at forklare universets oprindelse under en debat om evolution siger, at han er gået off topic. Biologisk evolution har intet at sige om oprindelsen af ​​universet.
 2. 2
  Erkend, at det er vigtigt, at din ven forstår videnskabsteori. Start med at sikre din ven kan forklare dig den videnskabelige metode, og hvad "teori" betyder. Videnskaben bygger sine teorier med henblik på at opfylde på observerbare fakta. Det er teoretisk og åben for revision, som faktisk dikterer. Evolutionsteorien beskriver fremkomsten af ​​nye arter fra allerede eksisterende arter. Evolutionister mener, at naturlig udvælgelse er den mekanisme, hvormed nye arter kan opstå over tid. En god videnskabsmand ville afvise eller revidere evolutionsteorien er baseret på de faktiske forhold, der gradvist præsenteret. Faktisk har evolutionsteorien blevet revideret mange gange og vil fortsat blive revideret i fremtiden, da fakta efterspørgsel. Hvis du skal, forklare, hvordan dette er ikke, som det først kunne se ud, en svaghed, men i virkeligheden et eksempel på den videnskabelige proces på arbejdspladsen. Videnskaben accepterer næsten intet som 100% bevist og er altid klar til at ændre opfattelse, når nye oplysninger bliver opdaget.
 3. 3
  Tal med din advokat eller ej børn ligner deres forældre. Har de arver træk genetisk? Og kan vi mærke nogen tendenser over tid - for eksempel, er folks fødder større i dag, end de var for 200 år siden. Hvis de indrømmer, at træk videregives genetisk, gå videre til næste trin.
 4. 4
  Tal om, hvordan variation opstår fra den ene generation til den næste på grund af kromosomale mutationer. Dyr (og personer) kan have lidt forskellige farvet hud, hår / pels og dimensioner fra deres forfædre. Vise, at disse forskelle kan være fordelagtigt (for eksempel, kan en giraf med en længere hals spise flere blade, være sundere, lever længere, og reproducere mere).
 5. 5
  Diskutere, om dyr, som er dårligt tilpasset deres omgivelser vil dø. For eksempel kunne en hvid krokodille snige op på sit bytte, samt en mørkegrøn man kunne? Selvfølgelig er det ikke kunne! Så den grønne krokodille ville have en bedre chance for at overleve, og en bedre chance for forplantning (reproduktion), mens de hvide krokodille sulter ihjel.
 6. 6
  Hvis det er nødvendigt, beskrive, hvordan en art kan deles op til to. Nogle Kreationister siger, at naturlig udvælgelse ikke kan forklare, hvorfor der er forskellige arter. Fortæl dem, at dyr, der flytter til et andet sted med forskellige betingelser ændre sig med naturlig udvælgelse og tilpasning til deres miljø og en ny art er dannet og de dyr, der ikke bevæger sig ikke behøvede at tilpasse sig et nyt miljø. Et godt eksempel er Darwin finker, der havde samme oprindelse, men boede på forskellige øer og har forskellige næb og er biologisk forskellige arter.
 7. 7
  Hvad godt er en halv vinge eller en halv øje? Besvare dette spørgsmål ved at illustrere mulige veje for udviklingen ved at vise dem glide dyr med svømmehud lemmer, og oceangående søstjerne med primitive lysfølsomme celler. Disse skabninger har kun delvise vinger eller delvise øjne, men selv det lille smule er nyttige for dem. Det synes muligt, at fugle vinger og menneskelige øjne udviklet på samme måde.

Tips

 • Vid, at mange forskellige skabelsesberetninger er blevet foreslået. Den kristne historie er meget unikt. Du kan finde nogle nyttige eksempler med simple web søger efter "skabelsesberetninger".
 • Vær tålmodig og venlig. Hvis nogen føler sig angrebet, er de ikke kommer til at høre dig.
 • Vær ikke bange for at indrømme, at videnskaben ikke kan forklare alt. Selv om den nuværende viden ikke kan forklare noget, betyder det ikke, at det ikke vil blive opdaget i fremtiden. Det er heller ikke, at nogen forklaring er gyldig.
 • Prøv at have en generel viden om almindelige logiske fejlslutninger.
 • Erkend, at både genetiske variation (som et resultat af arv), og genetiske mutationer er ansvarlige for evolution.
 • Kreationisme er produktet af tro, det fortsætter fra en konto i verden og forventer, at verden er i overensstemmelse med denne konto. Med andre ord er konklusionen allerede fastslået til at være sandt. Kreationisme og videnskab væsentligt arbejde fra de modsatte ender, og denne forskel er, hvad gør det sådan, at de to parter ende med at tale forbi hinanden, og de er ikke engang rigtig at have den samme samtale.
 • Accepter og bede den anden person til at acceptere, at en af ​​jer taler om videnskab, som er støttet af empiriske beviser, mens den anden taler om tro og ikke-videnskab.
 • Det kan være imponerende at bemærke, at der er i virkeligheden ikke meget debat blandt det videnskabelige samfund. Evolution er accepteret af 99% af biologiske forskere.
 • Prøv at fjerne enhver misforståelse af ordet "teori". En teori er en idé, der er understøttet af beviser, men kan forbedres for nye beviser bliver opdaget. En hypotese er en idé, der ikke har noget bevis for at være korrekte. Evolution er en teori ligesom tyngdekraft og pladetektonik og mange andre områder af videnskabelig undersøgelse. Bare fordi vi ikke helt forstår præcis, hvordan og hvorfor tyngdekraften virker (og faktisk vide, at det er en meget ufuldstændig teori), Månen og Jorden stadig kredser hinanden hver måned. I modsætning hertil ville kreationisme kun en hypotese fra både et videnskabeligt synspunkt og kreationist egen definition af tro.
 • Hvis en kreationist hævder, at Mendelsk nedarvning modbeviser evolution, fordi intet ekstra føjes til gener, påpege, at kun gælder for seksuel reproduktion, og bakterieceller stadig udvikle sig. Også opdrage at Mendelsk nedarvning ikke tager højde mutationer. Der er flere former, og insertionsmutationer faktisk tilføje ekstra kode i DNA, som kan betragtes tilføjet oplysninger. Disse mutationer kun forekomme én gang i en stor tid, men evolution, som de fleste kender, er ikke en forhastet proces.
 • Erkend, at evolution og Gud ikke nødvendigvis er hinandens modsætninger. Mange religiøse mennesker afviser evolution, fordi de mener, det benægter Gud, og især hans rolle i skabelsen af ​​liv. Faktisk videnskab er agnostiker og evolution har intet at gøre med livets oprindelse. Det betyder blot postulerer, at livet kan og har ændret sig over tid. De overbevisninger i evolutionen er uforenelige med Genesis, hvilket indebærer disse historier er lige allegorisk. Men noget kan være allegoriske og stadig være sandt.
 • Forstå, at "evolution" ikke blot henvise til naturlig udvælgelse (som ordet har været brugt tidligere i denne artikel), men til et stort antal forskellige processer, såsom endosymbiotic begivenheder, gen-køb / omordning, og præ-cellulære begivenheder. Naturlig udvælgelse kan ikke forklare, hvor kompliceret liv eksisterer i dag - inden for evolutionær biologi er en utrolig kompleks og naturlig udvælgelse er kun en lille brøkdel af helheden.
 • Du kan prøve at påstå, at Archeopteryx er en overgangsform: still a dinosaur, men med lette knogler og fjer. De fleste informerede kreationister vide, at dens funktioner er i fuld overensstemmelse med dens fugl status, så vær forsigtig med denne ene.
 • Lær om og diskutere fylogenetiske træer, carbon dating, det antropologiske princip (fejlslutning), palæontologi, endda lære nogle eksempler for at citere bevis for nogen af ​​disse.
 • Gør dig bekendt med nogle kreationistiske påstande, og hvordan at tilbagevise dem.

Advarsler

 • Hvis du opdager, at du er i en situation, hvor det ser ud som din ven ikke forstår eller bare holder på at benægte dine overbevisninger og punkter, bør du nok overlade diskussionen.
 • Du kan ikke overbevise en person, der ikke er beviser hans religiøse bog fortæller sandheden. Det er aldrig værd at prøve.
 • Må ikke miste dit temperament, og angriber ikke nogens religion. Bo tålmodig og rolig.
 • Indse, at denne debat kan have nogen konklusion, fordi både udviklingslæren og kreationisme er et spørgsmål om tro. Troen på menneskets evne til at bestemme sin oprindelse ved brug af den videnskabelige metode er lige så meget en tro som tro på et guddommeligt væsen. Hvis du ikke kan blive enige om, hvordan du fortolker de beviser, vil du have svært ved at komme til en gensidigt aftalt konklusion.
 • De fleste mennesker vil forsvare deres tro med deres religion. Vær opmærksom på, at folk kan tage handling på dine overbevisninger, og du kan måske miste en ven.