Wkodk

Hvordan til at gøre op dit sind om et emne

Bor i en verden af ​​konstant debat og uenighed, vurdere din egen position på et spørgsmål af særlig eller offentlig betydning er undertiden ligetil, når baseret på dine overbevisninger, værdier og almen viden. Men andre gange er det meget sværere at gøre op dit sind om et problem, fordi det område er nyt for dig eller menneskeheden i almindelighed, eller der er mange konkurrerende eller kontroversielle værdier og ideer, der går ind danne spørgsmålet til debat eller uenighed om. Når du foretager din egen mening om emnet, er det vigtigt at have studeret de forskellige perspektiver før du når din egen konklusion. Selv da, er du bedst tjent med at holde et åbent sind om fremtidige retninger og forståelser som nye oplysninger viser.

I denne artikel, vil du blive præsenteret med nogle grundlæggende elementer på hvordan man kan gøre op dit sind om et emne, især hvor det er kompliceret, splittende, og måske endda uprøvet.

Steps

Hvordan til at gøre op dit sind om et emne. Ignorer din tarm instinkt.
Hvordan til at gøre op dit sind om et emne. Ignorer din tarm instinkt.
 1. 1
  Ignorer din tarm instinkt. Din tarm instinkt er baseret på dine fordomme og personlige oplevelser, og uanset hvor hårdt du har til formål at søge balance i, hvordan du opfatter dine oplevelser, bosat inden for dem er dine egne fortolkninger af verden. Ved vurderingen af ​​en problem for første gang, vil dine og erfaringer gør det sværere at vurdere spørgsmålet objektivt. Som sådan altid være opmærksom på, hvad dine egne fordomme er, hvor de kommer fra, og hvilken indvirkning de har på debatten, før du. Vær parat til at prøve og suspenderer dine fordomme, mens du arbejder gennem din forståelse af problemet.
 2. 2
  Afklar din værdi system. Notér dine værdier, som går fra, hvad du mener er vigtigst for det mindst vigtige. Tænke meget grundigt over, hvad hver enkelt værdi eller udtryk for denne værdi betyder for dig, og hvordan det påvirker den måde, som du ser i verden og komplekse eller splittende spørgsmål såsom en, før du. En del af denne øvelse er at hjælpe dig med at forstå vigtigheden af ​​at forsøge at retfærdiggøre dine beslutninger, som du foretager dem. Her er nogle eksempler på værdier for at overveje, når du skriver ud af din liste:
  • Retfærdighed (personlige og samfundsmæssige), liv / sundhed (herunder reproduktiv og mental sundhed), national / kulturel identitet, frihed, sikkerhed, moral, menneskerettigheder, menneskelige ansvar, imperialisme, socialisme, kapitalisme, teknologi, miljø, dyrs rettigheder og velfærd, og lighed / tolerance.
  • Når du opretter din værdisystem, så husk, at du ikke bare overvejer selv personligt i mange spørgsmål. For eksempel, mens du måske være villig til at risikere dit eget liv for din egen frihed kan du ikke tro, at det samme bør kræves af andre mennesker. Derfor vil der i dette tilfælde vil du placere "liv" før "frihed" i betydning.
  • Tænk over, hvad personlige ting er sket for dig i livet, der har cementeret dine ideer om bestemte emner. Være opmærksom på, at du baserer nogle af dine værdier i enkelt begivenheder, ked, vred eller skræmt dig, er vigtigt.
 3. 3
  Forskning spørgsmålet i dybden. Forskningen vil gøre dig til at gå videre end blot at gentage de overskrifter i medierne, og hvad din nabo, ægtefælle eller forældre siger. Selv om det er nyttigt at lytte til folk objektivt, er det ikke nyttigt at blive påvirket af støjende, repetitive og følelsesmæssige overmod udelukkende baseret på andre folks komfort zoner og rygter. Med alle midler at lytte til hvad andre har at sige, men være parat til at forske kendsgerningerne skjult under støjen fra deres dagsordener eller præferencer.
  • Læs argumenterne fra varierende. Der er normalt mindst to perspektiver til enhver diskussion eller tvist, men der er ofte mere, og mange nuancer af gråt i mellem. Vær forberedt på at læse bredt på tværs af de forskellige meninger, både "ekspert" og "generel", og prøv at se, hvorfor forskellige mennesker holder forskellige perspektiver, da dette vil gå en lang vej at oplyse din egen forståelse af problemet.
  • Forstå forskellen mellem fakta og. Mens udtalelserne er nyttige pejlemærker for dig, forudsat at du tænker om dem kritisk, fakta er de aspekter af debatten om, hvor du skal være i stand til at stole objektivt. Desværre, at finde de faktiske forhold er ikke så nemt som det ser ud, især hvis de forhold, kommer fra forskningsundersøgelser, som er blevet farvet af forskerens egne værdier. Det betyder, at du har brug for at læse mere bredt end blot ser til en eller to forfattere / eksperter / kommentatorer i ethvert område, for at sikre, at du ikke bare at blive udsat for en forudindtaget synspunkt. Læs om emnet fra en række forskerens undersøgelser, medier nyheder, kronikker, blogs, peer reviews, historie osv., for at få et mere afbalanceret syn.
  • Selv inden for dem, der har dine egne overbevisninger og værdier, vil du finde forskellige niveauer af forståelse og perspektiver. Hvilke af disse match mest til din egen og hvorfor? Altid være meget opmærksomme på, at der ofte være sammenfald mellem forskellige meninger, og det er klogt at kigge efter dem for at se, hvor kompromiser kan gøres med succes. Men husk lige, at konvergens i ekstremistiske holdninger er generelt ikke om holdninger, men er ofte baseret på shoring op en samfundsmæssig gruppes fordele på bekostning af andre, med lidt plads til debat. Pas på noget, der hævder at repræsentere den absolutte sandhed eller forståelse af problemet.
 4. 4
  Relatere de faktiske omstændigheder i sagen på dine værdier. Når du har gjort for forskning og reflekteret over sagen, tegne trådene sammen til firma op din holdning til spørgsmålet. Spørg dig selv, hvilken løsning eller side er tættest på at afspejle dine værdier og overbevisninger.
  • Når der træffes beslutning om en udtalelse, undgå at fokusere på skyld og i stedet fokusere på løsninger eller forandring, der kan gøres. Du for eksempel i spørgsmålet om forurening kan beslutte, at mennesker er ansvarlige, men du bør fokusere på, hvordan mennesker kan ændre deres vaner, eller modvirke effekten. Anlægge en proaktiv tilgang flytter alle fremad, mens skylden forårsager alle til at fortsætte debattere og at se til fortiden.
 5. 5
  Gå ud over at danne din mening og spørge dig selv, hvordan du ville din holdning til spørgsmålet, hvis nogen skulle spørge dig. Spørg dig selv det modsatte spørgsmål for at se, om dit svar "holder vand", når afhørt.
  • Spil djævelens advokat med nogen, du kan stole på, og du ved, du kan have en god samtale med. Af hensyn til at være i strid, spørgsmålstegn ved alt, hvad de siger om problemet og arbejde gennem det sammen på denne måde. Det er nok en god ide at lade den anden person vide, at dette er hvad du er op til, eller de tror måske, du være uhøflig eller svært!
  • Her er en hård, men effektiv metode: når du har en stærk mening om et emne, skrive et essay forsvare din mening med så meget bevismateriale og de faktiske citater som muligt. Derefter skrive en anden essay forsvare den anden side, igen med beviser og citater, i betragtning af at side argumenter alvorligt og være nøje ærlig og sætte i så stor indsats som du gjorde for det første essay. Hvordan føler du dig i slutningen af ​​at skrive begge dele?
 6. 6
  Fortaler for dit problem. Nu hvor du har en velgennemtænkt udtalelse og viden til at bakke det op, deltage i større diskussion. Udgiv essays, skrive breve, demonstrere, eller måske oprette din egen organisation til at gøre dine mål til virkelighed. Selv bare taler med familiemedlemmer, venner og medlemmer af samfundet er et vigtigt middel til at komme ud dit budskab og forståelse.
  • Hvis du finder dine følelser bliver ved at komme i vejen for din levering af din mening, gå tilbage til forskningen information. Tegn på, at sikkerhedskopiere dine udsagn og udtalelser snarere end blathering ud følelsesladede vitriol. Folk respekt koldblodige, konstruktiv argumentere, men følelsesmæssige tirader er snart afvist som alt for meget arbejde og en belastning af varm luft.
 7. 7
  Forblive åben minded. Hold et åbent sind på ethvert punkt, selv efter at du har besluttet dig for dine værdier og meninger. Det er meget nemt at have gjort en fejl eller overset noget i denne proces. Hertil kommer, som flere oplysninger kommer frem i lyset, eller som andre mennesker argumentere for deres sag og overslag, kan du finde dig selv at se aspekter af deres argument, der appellerer til dig, der kan rette danner en del af dit livssyn. At være i stand til at acceptere, når din egen mening og ideer skal justeringen er et tegn på sund vækst og et, den ene bestemt til at holde trit med begivenhederne, som de rulles frem resterende kørt fast i en enkelt beslutning tages en gang og aldrig rokket fra igen. I sidste ende, gøre op dit sind ikke er en once-in-a-lifetime-aktivitet, men en del af en løbende proces, hvor dine kerneværdier fortsætte med at holde, men din vilje til at fortsætte med at lytte og lære informerer og opdaterer din mening.

Tips

 • Hold et åbent sind på ethvert punkt, selv efter at du har besluttet dig for dine værdier og meninger. Det er meget nemt at have gjort en fejl eller overset noget i denne proces.
 • Ved vurdering af valget spørgsmål for politikere eller embeder, kan deres fortid ansvar oplyse, hvordan de vil handle i den position, de kører efter. Af samme grund, kan du også vælge at tro, at en person, der har vist, at de har reformeret deres adfærd virkelig betyder at fortsætte ad denne vej. Afvejes op for mulighederne ved hjælp af din forskning og dømmekraft.
 • Når forsker, kan du ønsker at skrive ned, hvad fakta du kan bestemme med sikkerhed, og som er for kontroversielt at lave en endelig konklusion om.

Advarsler

 • Når en beslutning er truffet, som du mener er forkert, så husk at der er mange fredelige og konstruktive midler til at udfordre det. Noget der involverer vold, skade eller død er moralsk forkert, og gør intet for at fremme en sag eller tro. Holding en tro på at skade en anden for at bevise en udtalelse eller punkt er acceptabelt, er moralsk forkastelig og opfordrer den samme aggression og vold bliver slået tilbage på dig.
 • Vide, hvilke kampe at kæmpe, og som til at forlade. Reserve din energi til, når det virkelig gælder, og for, når du er godt bevæbnet med oplysninger og fakta. Være respekt for andres meninger og være sikker på at høre dem ud opmærksomt - lige som du ønsker for dem at gøre for dig.
 • Husk på, at ekspertise, som ikke nødvendigvis betyder værdi-fri. Efter alt, er eksperten et menneske også og vil naturligvis hældning mod eksperten opfattelse er enig med hans eller hendes egne værdier. Læs meget på tværs "eksperter" for at undgå at forlade sig udelukkende på en eller to.

Ting du behøver

 • Et tidsskrift eller en notesbog for din forskning
 • Bibliotek og internetadgang til forskning
 • Muligheder for at lytte til andre om problemet - at deltage i møder, diskussioner, debatter og afstemninger om emnet for at lære mere