Wkodk

Hvordan til at afkode en Cæsar box kode

Julius Cæsar var en af ​​de første mennesker til at skrive i kode. Han opfandt Caesar cipher, hvor hvert bogstav er erstattet med et andet bogstav, der er et fast antal positioner ned alfabetet. Følgende cipher er ikke Cæsar cipher, men snarere hvad kryptografer kalder en "søjleformet gennemførelse cipher" eller "Cæsars Box" selvom det er uklart, om koden nogensinde faktisk blev brugt af Cæsar.

Steps

Hvordan til at afkode en Cæsar box kode. Tæl antallet af tegn i koden.
Hvordan til at afkode en Cæsar box kode. Tæl antallet af tegn i koden.

Afkodning instrukser

 1. 1
  Tæl antallet af tegn i koden. Her har vi 16: GTYORJOTEOUIABGT
 2. 2
  Bestem hvor mange rækker du kan opdele bogstaverne ind ligeligt (find kvadratroden af det nummer, du fandt i trin 1. Hvis kvadratroden ikke er et helt tal, runde op). Vi kan sætte 16 i 4 rækker 4 (dvs. kvadratroden af ​​16 er 4). Hvis vi havde 25 breve, vi kunne sætte dem ind i 5 rækker af 5 (kvadratroden af ​​25 er 5) og så videre. I tilfælde, hvor antallet ikke deler så pænt, skal du bruge antallet af rækker til den næste "boxable" (perfekt kvadrat) antal op. De "boxable" (firkant) numre er 9, 16, 25, 36, 49, osv. Hvis koden har 22 bogstaver (kvadratroden af ​​22 er 4,69), det næste nummer op er 25, hvilket ville betyde 5 rækker (4,69 runder op til 5).
 3. 3
  Skriv bogstaverne ud i rækkerne. Med det givne eksempel, ville den være skrevet ud som sådan:

  RJOT
  ABGT
 4. 4
  Start fra øverste venstre brevet og læste ned, og derefter starte på toppen af den næste spalte, og læs ned igen, og så videre. Dette eksempel har meddelelsen: "GREAT JOB du fik det."
 5. 5
  Færdig.

Tips

 • Når du tænder disse koder i "kasser", vil du ikke altid have nøjagtig nok bogstaver til at lave en perfekt kvadrat. Blot tælle bogstaverne, og som altid perfekt kvadrat, det er tættest på, kan du bruge dette nummer. For eksempel:

 • EDAP
  DWS
 • Dette vil afkode som "have a nice day"
 • "Hey Dude whats up" er kun 14 bogstaver. Den nærmeste nummer (altid rund up) er 4x4 = 16. Så foregive du har 16 bogstaver... HUHUEDAPYETDWS
 • Her er et andet eksempel: haeandviaecy

Advarsler

 • Denne kode er normalt ikke meget vanskeligt at afkode. Læg ikke meget vigtige informationer i dette format.
 • Nogle koder kan være yderst vanskeligt at afkode, men: