Wkodk

Hvordan man taler Rastafari english

Rastafari engelsk (eller Iyaric) er en engelsk dialekt primært tales af jamaicanske Rastafarians. Det er meget nemmere at lære end jamaicansk engelsk (eller jamaicansk kreolsk), fordi stedet for at være en helt anden dialekt, er det primært et sæt af ordforråd, der afspejler Rasta overbevisninger ved at fjerne negative ord (såsom død og had), og erstatte dem med positive (ligesom levende og kærlighed).

Steps

Hvordan man taler Rastafari english. Lær nogle vigtige rastafari ord og sætninger og deres engelsk oversættelse.
Hvordan man taler Rastafari english. Lær nogle vigtige rastafari ord og sætninger og deres engelsk oversættelse.
 1. 1
  Lær nogle vigtige rastafari ord og sætninger og deres engelsk oversættelse:
  • Jeg erstatter "mig", som er langt mere almindeligt anvendt i jamaicanske engelsk end i de mere konventionelle former. Mig føles at slå personen til et objekt mens jeg understreger subjektivitet af en person.
  • I og jeg er en kompleks begreb, med henvisning til Enhed Jah (Gud eller JC), og ethvert menneske. Rastafari lærd EE Cashmore: "Jeg, og jeg er et udtryk for at totalize begrebet enhed, den enhed af to personer Så Gud er i os alle, og vi er ét folk faktisk jeg, og jeg vil sige, at Gud er i alt.. mænd. Obligationen af ​​Ras Tafari er obligationen om Gud, om mennesket. Men mennesket selv har brug for en leder og lederen af ​​mennesket er hans kejserlige majestæt Haille Selassie I (altid udtales som bogstavet "I", aldrig som nummer et eller "den første") i Etiopien. " Mens udtrykket undertiden anvendes i stedet for "du og jeg" eller "vi" blandt Rastafarians er det mere ofte, når vi taler om sig selv, "InI går til de koncert" antyde Inity (enhed) mellem selv og Jah. Når man taler om den anden person, i stedet for at sige "Du er ved" det ville være "I går", endnu engang at vise singularitet af enhed med Jah Rastafari.
 2. 2
  # * I-tal er åndeligt velsignet fødevarer, der ikke rørt moderne kemikalier og serveres uden konserveringsmidler, krydderier eller salte. Alkohol, kaffe, mælk og aromatiseret drikkevarer er generelt betragtet som jeg ikke-tal. De fleste Rastas følger I-læggende proskriptioner generelt, og nogle er vegetarer. Selv kød-ædende Rastas afholde sig fra at spise svinekød, da grise er skraldemanden af ​​de døde, som er krabber, hummere og rejer, selv om andre former for fisk og skaldyr er en Rastafari korte.
  • Jeg menneske er det indre menneske inden for hver Rastafari troende.
  • Irie refererer til positive følelser eller følelser, eller noget der er godt. Konkret henviser det til høje følelser og fredelige vibrationer.
  • Ites afledt fra engelsk "højder", betyder "glæde", og også farven "rød". Det kan også være en forkortelse for "israelitter".
  • Itesquake erstatter "jordskælv".
  • Inana erstatter "banan". Udtalt eye-nana
  • Irator erstatter "skaberen" og Iration erstatter "skabelse".
  • Idren eller Bredren og Sistren refererer til Enhed Rastafarians og bruges til at beskrive ens ligemænd (mand - "bredren", kvinde - "sistren").
  • Itinually erstatter løbende. Det har den evige / everliving følelse af jeg eksisterende kontinuerligt.
  • Inity erstatter "enhed", der viser et generelt mønster af at erstatte "du" og lignende lyde med "I".
  • Iya (højere): Rastafari ordforråd er fuld af henvisninger til "Iya manden", "stepping højere og højere" osv., mening enten en henvisning til bruger cannabis eller de høje ambitioner, sti etc. efterfulgt af Rastafari. Iya bruges også til at henvise til en ven. Som i "Yes Iya" eller "Cool Iya".
  • Iyaric er den selv-anvendt betegnelse for Rastafarian sprog. Det er dannet af en kombination af Iya (højere) og amharisk, det sprog, som Haile Selassie I.
  • IWA erstatter "tid". "Inna denne ya IWA".
  • Ganja refererer til hash, som bruges åndeligt ved rastas.
  • Dreadlocks beskriver låsene de bærer, nu alment kaldet dreadlocks på engelsk. Ordet er relateret til frygt for Herren, samt frygten locksmen inspireret i de tidlige stadier af bevægelsen. Til Rastas er dreadlocks en dybt spirituel del af, hvem de er. De citerer Bibelen vers: "Og hun gjorde et Løfte og sagde:" HERRE Almægtige, hvis du kun vil se på din tjeners elendighed og huske mig, og ikke glemmer din Træl, men give hende en søn, så vil jeg give ham til HERREN for alle dage i hans liv, og ingen Ragekniv nogensinde vil blive brugt på hans hoved "Samuel 1 01:11 De peger på billeder af ham (hans Kejserlige Majestæt) Haile Selassie I som en ung mand iført dreadlocks,.. dette var deres måde at ære HIM Dreadlocks dannes ved en proces med condition, vride og ikke kæmning af håret. Rastas tror på en naturlig Livity, ingen hårfarver, ikke varmt kamme, ingen relaxers mv. I de tidlige dage af Rasta i Jamaica, blev unge mænd rutinemæssigt trukket ud og slået af politiet for at bære dreadlocks. Hvad der nu ses som blot en fashion statement har altid været en hædersbevisning til Rastafarians, samt betale hyldest til hans kejserlige Majestæt.
  • Babylon er en vigtig Rastafarian sigt, med henvisning til den menneskelige regering og institutioner, der er set som i oprør mod reglen om JAH (Zion), begyndende med Babelstårnet. Det er endvidere brugt af nogle til at betyde specifikt 'polytricksters', der har været undertrykker den sorte race i århundreder gennem økonomisk og fysisk slaveri. Rastafari er trods mod Babylon, undertiden også kaldet Rom - dels på grund af 1935 italienske invasion af Etiopien, og derefter styret af Rastafari er 'levende Gud, "Haile Selassie I, og dels fordi som leder af den romersk-katolske kirke Paven betragtes modstander af Selassie I og Rastafari. Babylon den Store og skøge Babylon er apokalyptiske udtryk fra Johannes 'Åbenbaring, der kan have været brugt til at beskrive den hedenske romerske imperium, som ofte forfulgte kristendommen. Babylon er også undertiden bruges af nogle Rastas med den mere specifikke betydning af "politi", i det omfang de ses som eksekutivorganer Babylons vilje.
  • Politricks er en Rasta sigt erstatte engelsk "politik", fordi så mange politikere mv vise sig, siger de, for at være mere som tricksters. Politrickster n.
  • Everliving erstatter "evig", især i forbindelse med Life Everliving. Den "sidste" i "evig" indebærer en ende (som i udtrykket "omsider"), mens det liv de Rastas aldrig vil ende ifølge dem være de immortalists. Ofte brugt i sætningen "... Jeg en I er Everliving, Everfaithful, Eversure. Ras Tafari." Variation: Iverliving.
  • HIM (His Kejserlige Majestæt), udtales »ham«, og med henvisning til Haile Selassie I.
  • Downpression erstatter "undertrykkelse", fordi undertrykkelse holder mennesket ned i stedet for at holde ham op (udtales op i jamaicansk patois.) På samme måde "downgression" = "vold" (fra aggression). Downpressor n. / Se Peter Tosh sangen "Downpressor Man" aka "Sinner Man".
  • Livication erstatter "engagement", at skille sig af en konnotation af døden. adj. Livicated. v. Livicate.
  • Outvention erstatter "opfindelse", fordi mekaniske anordninger betragtes som forældet, og fordi det er den indre oplevelse af at være en rastafari der er opfindelse.
  • Overstanding (også "innerstanding") erstatter "forståelse", med henvisning til oplysning, der rejser ens bevidsthed.
  • Aprecilove erstatter "værdsætte" på grund af lyden lighed med "had".
  • Armagideon er en Rasta teologisk begreb betyder den generelle tilstand i hele verden er i nu, og har været at få gradvist dybere i siden 1930, og især siden 1974. Dette er en lille mutation af "Armageddon", et navn, der vises i Åbenbaringen. Også navnet på en sang skrevet af reggae legenden Neville Livingston, aka Bunny Wailer.
  • Zion refererer til enten Etiopien eller hele afrikanske kontinent efter dommedag, samt en sindstilstand, man kan komme ind gennem Rastafari. Zion = Heaven.
  • Kend erstatter "tror", da Bob Marley sang. Rastafarians tror ikke Haile Selassie er Gud, og at det de Rastas er det udvalgte folk. De hævder at vide disse ting, og vil aldrig indrømme at tro dem. Kendskab er et skridt højere over at tro.
  • Hore of Babylon er Åbenbaring karakter undertiden anses for at være Dronning Elizabeth II, som stadig statsoverhoved i Jamaica, og / eller pavedømmet.
 3. 3
  Blive fortrolig med at forstå jamaicanske accenter. Hvis du vil tale Iyaric til Jamaicans, bør du i det mindste være i stand til at forstå dem.
 4. 4
  Også blive fortrolig med jamaicanske engelske udtaler, da mange af disse deles med iyaric.

Tips

 • Lyt til reggae til at sætte dig jamaicanske udtaler og kultur. Dette kan også hjælpe dig med at lære flere ord.
 • Kom dreadlocks er en af ​​de dybeste åndelige praksis for Rastafarians, vil det hjælpe dig assimilere ind i rastafari kulturen meget hurtigere end en person uden dreadlocks. Sørg for, at dette er noget, du virkelig ønsker at gøre selv, og være parat til at holde dem for en god lang tid, dreadlocks skal skæres, og ikke taget ud.
 • Læs op på rastafari tro, da dette vil hjælpe dig med at forstå de betydninger af rastafari engelske ord bedre.
 • Hvis du kender en masse Rastas, eller der er en temmelig stor fællesskab af dem i nærheden, overveje at få dreadlocks. Hvis dette ikke kan ske for arbejds-eller familiemæssige årsager osv. så du kan søge online for beanie hatte med dreadlocks. (Anbefales ikke, medmindre de Rastas du taler med er blinde! Iført en af ​​disse hætter kan meget vel få dig ondt, hvis de tror, ​​du gør nar af dem.)

Advarsler

 • Den sørgelige sandhed af det er, vil mange mennesker, som høre dig Iyaric overveje dig en poser, især hvis du er hvid. Prøv at tale det til Jamaicans på en jamaicansk bar eller cafe (Disse er ikke svære at finde i en etnisk forskelligartet samfund som New York eller Vancouver) og bedømme deres reaktioner. Bemærk venligst nogle mennesker i sådanne virksomheder tager stor offensiv til dig øve på denne måde og se det som fornærmende og kan ty til fysisk vold.
 • Alternativt kan du afprøve dine Rastafarian engelsk på en betroet Rastafari eller jamaicanske ven.