Wkodk

Hvordan man skriver en oversigt over computerens duelighed

Hvis computerfærdigheder er en del af hvad du sælger i en jobansøgning, følgebrev, eller skole program, bliver du nødt til at indeholde et resumé af dem. Her er hvordan man samle dine evner og polere dem ind i et resumé, der vil sælge.

Steps

Hvordan man skriver en oversigt over computerens duelighed. Tænk gennem dine computerfærdigheder.
Hvordan man skriver en oversigt over computerens duelighed. Tænk gennem dine computerfærdigheder.
 1. 1
  Tænk gennem dine computerfærdigheder. 'Start med et blankt stykke papir eller blank computer dokument og begynde at skrive navnene ned på forskellige software, du har brugt. Kun fokusere på dem, du ved, hvordan man bruger med mindst en vis tillid
  • Skriv ned, hvilke operativsystemer, du ved, hvordan man bruger komfortabelt.
  • Skriv ned, hvilke suite (r) Office-værktøjer, du bruger.
  • Gennemgå listen over programmer på din computer. Nedskriv dem, du kender.
  • Skriv ned nogen specialiseret software, du bruger på jobbet, såsom regnskabs-, analyse-og enterprise database software.
 2. 2
  Gå tilbage og udfyld, hvis software er det, og hvad versioner du kender. Det vil sige, hvis du har skrevet "Excel", kan du udfylde 2007. Medtag flere versioner, hvis du har brugt dem.
 3. 3
  Liste nogen særlige kvalifikationer, der er forbundet med et program, især en stor, kompliceret, at du bruger professionelt. Hvis dine avancerede regneark færdigheder er vigtige for dit job, kan du prøve en liste over de færdigheder samt software.
 4. 4
  Nævne særlige resultater. Husk, at de kan gå andre steder i dokumentet, også. Hvis din computer færdigheder sparet tid, penge eller dagen, prøve at skrive en sætning om det. Også prøve denne fremgangsmåde for at undgå en "vaskeri liste" effekt, hvis du ønsker stykker snarere end punktform. Sammenlign:
  • Microsoft Excel og Microsoft Word 98-2007.
  • Rengjort 3000-record postliste databasen automatisk i Excel og udført en brevfletning i Word. Trykt brugerdefinerede etiketter forsorteres efter postnummer. Undgås manuel genindtastning og sortering.
 5. 5
  Skriv ned programmeringssprog, du kender og gøre et notat af hvor godt du kender dem. Hvilke (n) er du trygge ved at bruge professionelt?
 6. 6
  Overvej, hvad der er relevant for dit resumé. Hvem læser dette sammendrag? Er de på udkig efter en ekspert eller en person med en praktisk kendskab til de grundlæggende? Sommetider kan du ønsker at sige, hvor godt du kender et bestemt program. Andre gange, en simpel liste er nok.
 7. 7
  Beslut hvad du vil have din læser til at se første, især hvis du har en masse at liste. Som med andre job og anvendelse materialer, forestille sig, at din læser er meget travlt og må kun kaste et blik på det afsnit for et øjeblik. Liste dine færdigheder i prioriteret rækkefølge.
 8. 8
  Flette dine færdigheder i et afsnit, hvis der er behov for. I et følgebrev, kan du have et valg mellem punkt og en liste med kugler, men husk, at dit følgebrev fokuserer på fremtiden: hvad du kan gøre for det nye selskab snarere end hvad du har gjort for den gamle. Du behøver måske ikke at gå i detaljer om din computer færdigheder i følgebrevet, hvis det ledsager et CV, der fortæller resten af ​​historien.

Tips

 • Mange virksomheder og personalekonsulenter scan genoptager udkig efter nøgleordene. Brug computeren færdigheder resumé på et CV for at indeholde masser af relevante nøgleord.
 • Hvis dette er for et CV eller følgebrev, gennemgå jobbeskrivelsen (r) for at se, hvad de kræver. Har du erfaring med at bruge den software, de liste? Må ikke bekymre dig for meget, hvis din computer færdigheder er ikke præcis, hvad de listen, men kommer så tæt som du kan. Det er muligt at lære ny software på jobbet. Det er nemmest at lære programmer, der ligner dem, du allerede kender. Kendskab ét regneark gør det nemmere at lære et andet.
 • Tænk over, hvad der adskiller din computer erfaring fra andres. Hvis du arbejder i et felt, der er stærkt afhængig computing, kan det forstås, at du har en grundlæggende viden om, hvordan man navigerer almindelige operativsystemer.

Advarsler

 • Må ikke liste færdigheder, du ikke har. Hvis du ikke tror, ​​du kunne bruge et program produktivt, ikke liste det.