Wkodk

Hvordan man laver en lektionsplan

Planlægning af de mest effektive lektioner tager tid, flid og en forståelse af din elevs mål og evner. Målet, som med al undervisning, er at motivere de studerende til at tage, hvad du underviser, og bevare så meget som muligt. Her er nogle ideer, som vil hjælpe dig med at få mest muligt ud af din klasse.

Steps

Hvordan man laver en lektionsplan. Få at vide dine elever.
Hvordan man laver en lektionsplan. Få at vide dine elever.

Før du planlægger

 1. 1
  Få at vide dine elever. Identificer klart, hvem du kommer til at uddanne. Hvad er deres læringsstil (visuel, auditiv, taktil eller en kombination)? Hvad kan de allerede kender, og hvor kan de være mangelfuld? Fokuser din plan til at passe den samlede gruppe af studerende, du har i klassen, og derefter foretage ændringer, som er nødvendige for at tage højde for studerende med handicap, dem, der kæmper eller umotiveret, og dem, der er begavet.
 2. 2
  Kend dit mål. Hvad gør dine elever forvente at lære? Hvad vil du have dem til at vide ved udgangen af ​​klassen? Er din skala baseret på en vis grad af forbedring for hver elev, eller for klassen generelt? Se den tilhørende Google på , hvordan man skriver en pædagogisk målsætning ).
 3. 3
  Over-planlægge klassen. Medtag opmærksomhed getters at bringe fokus, lige til dig, når du har brug for det. Husk at tjekke for forståelse og være parat til at tage et par skridt tilbage for at bringe de langsommere elever op til niveauet for resten af ​​klassen.

Oprettelse af din plan

 1. 1
  Skriv dit overblik. Brug brede strøg til at skitsere de store ideer til klassen. For eksempel, hvis din klasse er omkring Shakespeares Hamlet muligvis dit overblik omfatte dækker, hvor i Shakespeares canon "Hamlet" er bosat; hvor faktuelle den beskrevne historien kunne blive til, og hvordan temaerne begær og kneb måske forholde sig til aktuelle begivenheder.
 2. 2
  Set ud af din målsætning. Gør denne sektion klart og koncist, skitserer konkrete skridt i hele lektionen. Ved hjælp af vores ovenstående eksempel på Hamlet, kunne det se sådan ud:
  • Cover overblik over Shakespeares værker med fokus på perioden skrev han Hamlet
  • Vis afstamning af historiske og legendariske fortilfælde for Hamlet.
  • Ønske om beskrevet kapacitet svarer til begivenheder i verden i dag. Skriv 1 afsnit, der beskriver en moderne begivenhed som du måske forestiller Shakespeare skrive det til Hamlet.
 3. 3
  Planlæg din tidslinje. Hvis der er en masse at dække i et fast beløb af tid, bryde din plan i sektioner, som du kan fremskynde eller bremse ned for at imødekomme ændringer, da de sker. Vi bruger en 1-times klasse som et eksempel.
  • 1:00 til 01:10; Bring klassen i fokus og rekapitulere gårsdagens diskussion om store tragedier, relatere det til Hamlet.
  • 1:10 til 01:25; Diskuter Shakespeare historie kort, med fokus på hans kreative periode 2 år før og efter Hamlet.
  • 1:25 til 01:40, Klasse diskussion om store temaer i stykket.
  • 1:40 til 01:55, Klasse skriver enkelt afsnit beskriver aktuelle begivenhed i Shakespeares vilkår. Individuelt opfordre dygtige studerende til at skrive 2 stykker, og coache langsommere studerende.
  • 1:55 til 02:00; Saml papirer, tildele lektier, afskedige klasse.

Opfølgning

Efter klassen slutter, gennemgå din plan og hvordan det fungerede i virkeligheden. Du bør altid forberede mere end hvad du får brug for i tilfælde af en bestemt aktivitet går hurtigere end du forventer.

 • Har en plan for evaluering. Hvordan kan du vide, at de forstod? Målet er, at du har nok oplysninger til at guide hver lektion fremad i en logisk progression.
 • Tal til de studerende, som de forlader.
 • Giv dem en overdragelse til næste klasse.
 • Ved fremlæggelsen studerende med et mere vigtige erfaringer, give dem en exit-kort til at udfylde, der beder dem om de vigtigste emner. Dette vil hjælpe dig med at vurdere effektiviteten af ​​lektionen.

Tips

 • Vær forberedt på at aflede fra lektionsplanen. Planlægge, hvordan at vejlede klassens opmærksomhed tilbage til dig, når den vandrer.
 • Være klart, at man vil forvente, at svare på spørgsmål i klassen inden en bestemt dato.
 • Se et eksempel nyt materiale med de studerende og give dem deres studiemål en uge eller to i forvejen.
 • Kend dit materiale godt!
 • Husk at matche, hvad du underviser med din stat eller lokale skoledistrikt standarder.