Wkodk

Hvordan man kommunikerer med ældre voksne

Uanset om du besøger en bedsteforælder eller du er en socialrådgiver, der beskæftiger sig med ældre voksne fra tid til anden, kan aldersrelaterede helbredsproblemer udgør en barriere for effektiv kommunikation. Kroniske tilstande, såsom demens og høretab, samt virkningerne af medicin kan komplicere samtaler og forståelse. I perioder med formindsket klarsyn, kan interaktioner skabe en frustrerende og tilsyneladende hjælpeløs oplevelse. Men der er teknikker, du kan bruge til at hjælpe med at fremme samspillet med ældre voksne til at skabe en meddelelse miljø.

Steps

Hvordan man kommunikerer med ældre voksne. Vær opmærksom på personens sundhedsspørgsmål.
Hvordan man kommunikerer med ældre voksne. Vær opmærksom på personens sundhedsspørgsmål.
 1. 1
  Vær opmærksom på personens sundhedsspørgsmål. Ældre voksne kan have sundhedsmæssige problemer, der tilføjer vanskeligheder med at tale og forstå. Vær sikker på at du overveje persons helbred, før du deltager i kommunikationen. For eksempel kan de have problemer med at høre, tale problemer, og. Disse faktorer komplicere kommunikation. Og husk, kronologiske alder er ikke altid en sand indikator for en persons helbred (se Advarsler).
 2. 2
  Vær opmærksom på de omgivelser, hvor du kommunikerer. Vær sikker på at evaluere de omgivelser, hvor du kommunikerer, hvilket kan have en effekt på hørelse og taleproblemer. Er der nogen forstyrrende baggrundsstøj? Er mange mennesker taler i samme rum? Er der nogen påtrængende musik? Er der nogen distraktioner, der kan påvirke din kommunikation? Spørg de ældre voksne, hvis miljøet er behageligt for dem. Hvis du fornemmer forstyrrelser, prøv at flytte til en mere fredelig og rolig beliggenhed.
 3. 3
  Tal tydeligt og articulately og gøre øjenkontakt. Ældre voksne kan have problemer med at høre. Det er vigtigt at formulere dine ord og tale tydeligt. Direkte din tale ved den enkeltes ansigt - ikke på deres side. Spis ikke dine ord: flytte munden og udtale hvert ord omhyggeligt og præcist. Når din tunge "danser" inde i din mund, når du taler, du formulere mere klart. Hvis din tunge "sover", og spiller en passiv rolle, er du mere sandsynligt ikke formulere så godt som du kunne.
 4. 4
  Juster lydstyrken korrekt. Der er en forskel mellem enunciating og taler højt. Lær at tilpasse din stemme til behovene i den enkelte. Vurdere miljøet og hvordan det relaterer til personens hørelse. Må ikke råbe simpelthen fordi lytteren er ældre. Behandl den enkelte med respekt af artikulere og tale på et komfortabelt volumen, der er velegnet til jer begge.
 5. 5
  Brug klare og præcise og sætninger. Tøv ikke med at gentage eller omformulere dine sætninger og spørgsmål, hvis du fornemmer at der er et fravær af forståelse. Komplicerede spørgsmål og sætninger kan forvirre ældre voksne, der har korttidshukommelse eller høretab. Klare og præcise konstruktioner er nemmere at forstå.
  • Brug direkte spørgsmål: "Har du efter?" "Har du har salat til? " I stedet for: "Hvad har du til frokost?" Jo mere præcis du er i dit eget sprog, jo mindre svært de ældre har i forståelse.
  • Reducer "støj" i dine sætninger og spørgsmål. Begræns dine sætninger og spørgsmål til 20 ord eller mindre. Brug ikke slang eller fyldstof ord og sætninger. ("Synes godt om", "godt" og "du kender" er et par eksempler.) Hold dine sætninger korte og direkte til det punkt.
  • Undgå den forvirring af blandede ideer og spørgsmål. Prøv at definere dine ideer og spørgsmål logisk. Hvis du blander ideer, kan det være forvirrende for de ældre voksne at forstå. Udtrykke én idé og budskab ad gangen. For eksempel, "Det er en god ide at ringe John, din bror. Senere kan vi kalde Susan, din. " En mere kompliceret konstruktion ville være: "Jeg synes vi skal ringe til din bror, John, først, og så senere kunne vi kalde din søster, Susan."
 6. 6
  Ansæt visuelle hjælpemidler, hvis det er muligt. Hvis en ældre voksen har en høring eller hukommelse problem, er det vigtigt at være kreativ. Visuelle hjælpemidler hjælpe. Vis den enkelte, hvad eller hvem du taler om. For eksempel kan det være bedre at sige, "Er der nogen smerter i ryggen (peger på din ryg)? Er der nogen smerte i maven (peger til din mave)? " i stedet for blot at spørge "Har du nogen smerter eller ubehag?"
 7. 7
  Tage det langsomt, vær tålmodig, og. En oprigtig smil viser, at du er forståelse. Det skaber også et venligt miljø, hvor at kommunikere. Husk at holde pause mellem sætninger og spørgsmål. Give den enkelte mulighed for at forstå og fordøje information og spørgsmål. Dette er en særlig værdifuld teknik, hvis en person har hukommelsestab. Når du holder pause, du vise respekt og tålmodighed.

Tips

 • Husk, at et par ord af kærlighed og respekt betyder også meget for dem, fordi på sådan en alderdom alt, hvad de behøver, er nogle kærlighed, omsorg og respekt.
 • Husk, at røre, holde i hånd, og fysisk varme ofte kommunikerer mere end ord.
 • Hvis de ældre voksne godkender, kan du ønsker at konsultere ved hjælp af en tale-sprog patolog og / eller en audiolog. Det er fagfolk, der specialiserer sig i kommunikationsproblemer og kan være i stand til at hjælpe. De fokuserer på klar tale, og hvor godt personen hører, ikke forståelsen af, hvad de ældre voksne er hørelsen.
 • Tag kulturelle baggrund og traditioner i betragtning. For eksempel, i nogle kulturer er det respektløst for de yngre generationer at få øjenkontakt med ældre personer. En yngre person i denne forbindelse kan gøre klogt i at sidde ved siden og ansigt i samme retning. Frem for alt - følg i spidsen af ​​de ældre person.

Advarsler

 • Aldrig handle som de ældre person, som du er med, er gammel (selvom de er!), Eller "forældede". Ældre mennesker har følelser også, og er mennesker ligesom alle andre. Behandle dem med respekt og venlighed.
 • Ikke alle ældre voksne har alle disse problemer! Der er mange ældre borgere, der er i næsten perfekt mental og fysisk sundhed. Brug kun disse trin, hvis du fornemmer ældre voksne har problemer med at kommunikere, ellers kan du fornærme ham eller hende.