Wkodk

Hvordan bliver en kok

Hvis du elsker at lave mad så meget, at du ønsker at gøre det dit erhverv, overveje at blive kok. Stien er ikke let - det indebærer lange timer, fysisk arbejdskraft og kraftigt konkurrence - men belønningen er mulighed for at designe kreative retter, køre et køkken, eller endda styre en restaurant. Lær, hvad uddannelse og erfaring, du har brug for at starte din karriere som kok.

Steps

Hvordan bliver en kok. Få et job på en restaurant.
Hvordan bliver en kok. Få et job på en restaurant.

Første del: beslutter at blive en kok

 1. 1
  Få et job på en restaurant. Uanset om du er stadig i gymnasiet eller tænker overgangen til kulinarisk kunst fra en karriere allerede er i gang, den første ting at gøre, er at få eksponering på de betingelser, teknikker, udstyr og kultur, som omgiver restaurant arbejde.
  • Dit første restaurant job behøver ikke at være prestigefyldte. Anvend for at være en server på dit lokale cafe, eller arbejde for din kollegium catering. Erfaringen er vigtig i restaurationsbranchen, så begynde at få det, så snart du kan.
 2. 2
  Øv madlavning derhjemme. Madlavning i en restaurant er meget forskellig fra madlavning derhjemme, men du bør benytte enhver lejlighed til at blive fortrolig med så mange fødevarer og teknikker som muligt.
  • Bliv fortrolig med en og andre køkkenudstyr. Form meninger om, hvilke værktøjer er nyttige, og som er unødvendige gadgets.
  • Lær alt om den mad, du elsker. Endnu vigtigere er, lære om mad andre mennesker er villige til at betale penge for at spise. Organisk, fritgående, kosher, Kobe - få en forståelse af disse vigtige vilkår.
  • Som du praksis derhjemme, tænke over, hvilken type madlavning der passer dig bedst. Kan du se dig selv arbejde med en bestemt type køkken? Har du nyder at gøre desserter mere end Hovedretter? Dine interesser vil afgøre, hvor du søger uddannelse og opleve ned på linjen.
  • Praksis madlavning for andre mennesker. Kokke er under et stort pres for at klare sig godt. Hvis folks forventninger ikke er opfyldt, sender de retter tilbage og skrive negative anmeldelser. Find ud tidligt om du vil være i stand til at holde op under lup af dit arbejde.
 3. 3
  Har en passion for den kulinariske kunst felt. Ikke bare nogen kan være en kok. Det tager dedikation til at blive en ekspert om, hvordan at lave mad, men også en besættelse med nye smagsvarianter og tendenser og en bevidsthed om din konkurrence.
  • Besøg gode restauranter for at få en fornemmelse af, hvordan de køres. Hvis du kan, være opmærksom på de roller, de ansatte leger, og hvordan de arbejder sammen for at gøre restauranten køre problemfrit.
  • Læs restaurant anmeldelser, madlavning magasiner, profiler af hoved kokke og kokke, og anden litteratur relateret til kulinariske kunst. Få en dyb forståelse af det felt, du indtaster. Anthony Bourdain Kitchen Confidential, The Professional Chef fra Culinary Institute of Europe, og blive en kok fra Dorenburg og Side er alle store ressourcer.

Del to: at få en kulinarisk kunst uddannelse

 1. 1
  Tilmeld dig i en kulinarisk kunst program. Går til madlavning skole er ikke en forudsætning for at blive kok, men det kan give dig et ben op, når det kommer til at få hyret til gode restauranter.
  • Programmer udbydes på handelsmesser eller erhvervsskoler, gymnasier og kulinariske institutter.
  • De fleste programmer tilbyder en bred uddannelse i ernæring, sanitære madlavning teknikker, slagteri, wienerbrød making, og andre grundlæggende madlavning viden.
  • Hvis du planlægger at i sidste ende starte din egen restaurant, finde et program, der tilbyder undervisning i business, ledelse, menneskelige ressourcer, og andre områder af viden, der vil komme i spil.
 2. 2
  Finde en praktikplads. Nogle kulinarisk kunst programmer har samarbejde med lokale restauranter og tilbyde praktik positioner til de studerende. Hvis du har denne mulighed, tage det. Du vil fortsætte med at lære nye teknikker og færdigheder samtidig erhverve oplevelse du kan sætte på dit cv.
  • Hvis dit program ikke tilbyde praktikophold, forfølger en selv. Tal med hovedet kok eller køkkenchef på din favorit restaurant og spørge, om han eller hun ville være villig til at lade dig hjælpe og stille spørgsmål.
 3. 3
  Get certificeret. Den Europæiske Culinary Federation (ACF), byder på en generaliseret certificering samt certificeringer på specialiserede områder, ligesom wienerbrød making. En certificering fra ACF vil hjælpe med at differentiere dig fra andre kandidater forsøger for det samme arbejde.

Del tre: arbejde din vej op til kok

 1. 1
  Ansøg om job. Nu hvor du har mange års uddannelse og erfaring under bæltet, finde et job som en del af køkkenpersonalet på en restaurant, der appellerer til dig.
  • Hvis det er muligt, bruge nogle af de forbindelser, du har foretaget via din kulinariske program og praktik. Hvis du allerede har arbejdet med mennesker før, kan du være i stand til at bevæge sig op mod kok status hurtigere.
  • I Europa indebærer interviewet proces arbejder på restaurant for en dag gratis. Du se, hvad deres medarbejdere kan gøre, de ser, hvad du kan gøre, og hvis det er et godt match, er du ansat.
 2. 2
  Forstå du sandsynligvis nødt til at starte i bunden. Mange kokke begynder at arbejde på et lavere trin i en restaurant og arbejde sig op i løbet af ti år eller mere. Konkurrencen om at blive kok er hård, så hvis du ønsker at lykkes, være parat til at sætte i lange timer og en masse arbejdskraft for at vise dit engagement.
  • Selv folk, der har en kulinarisk kunst grad starter som regel med "SCUT arbejde" - skrælle kartofler forarbejdning af kød, og andre fysisk beskatte arbejde, der kræver stående i timevis.
  • Folk, der gør godt med SCUT arbejde er forfremmet til garde manger, og står for at forberede forretter, supper og kolde retter.
  • Det næste skridt op er at blive en linje kok, der arbejder direkte med entrees.
  • Talentfulde mennesker er forfremmet til souschef, hovedet kokken næstkommanderende.
  • Endelig en udøvende kok håndterer hele køkkenet, og nogle gange ejer restauranten. Dette niveau er opnået efter mange års hårdt arbejde.
 3. 3
  Bo på toppen af dit felt. Som du klatre op ad stigen, holde dig ajour med de nyeste fødevarer tendenser. Spise på gode restauranter, komme til at kende andre mennesker i branchen, og holde dine kulinariske færdigheder skarpe. Begynde at tænke kreativt og med et øje mod hvad sørger for succesen af ​​en restaurant. Når tiden er inde, vil du blive forfremmet til executive kok, eller du vil have den viden og færdigheder til at forgrene sig på egen hånd.

Tips

 • Spis Out! Madlavning på en restaurant er intet som madlavning derhjemme, og der er en masse gode oplysninger og idéer om menuer.
 • Tjek kulinariske programmer på community colleges i dit område. Flere og flere skoler tilbyder nat klasser, certifikat programmer, og fuld kulinariske grader.
 • Være rart at alle i køkkenet. Potten skiver og gæster, du møder i dag, kan være at åbne den nye hotte fusion restaurant i morgen.

Advarsler

 • Vær forsigtig, når du arbejder med knive, da det er lettere at skære dig, når du bliver godt med en kniv, da du stole på dig selv mere.
 • Arbejde i et køkken er hårdt arbejde, især hvis du er ikke den chefkok. Vær forberedt på at være råbte på en masse, hvis du lige er startet ud i et køkken.