Wkodk

Hvordan at være en anarkist

Anarkismen betyder ikke blodsudgydelse, det betyder ikke røveri, brandstiftelse, etc. anarkisme betyder fred og ro for alle. Det betyder ingen guder, ingen herskere og et samfund, der ikke er organiseret baseret på vold.

Anarkismen er ikke kids kaste sten gennem vinduer og forårsager kaos. Det er praktisk, i modsætning til populær tro. Der har været hundreder af tusinder af anarkistiske samfund gennem historien - herunder de fleste indfødte samfund. Sammenlignet med hierarkiske autoritære samfund, de typisk var og er meget mere stabile og har råd til deres medlemmer dramatisk højere levestandard. Anarkisme er selvorganisering skabt af samtykke og gensidig forening, uden tvang. Det er ikke pøbelvælde, statisme eller tyranni.

Steps

Hvordan at være en anarkist. Afgøre, hvorvidt du ønsker at være en anarkist.
Hvordan at være en anarkist. Afgøre, hvorvidt du ønsker at være en anarkist.
 1. 1
  Afgøre, hvorvidt du ønsker at være en anarkist. Dette betyder at studere det! Læse nogle basale introduktioner til anarkismen er det første skridt. Gør dig bekendt med de ideer fra nogle af de andre vigtigste anarkistiske teoretikere og forfattere
  • 19th Century såsom
   Pierre Joseph Proudhon,
   Peter Kropotkin,
   Daniel De Leon,
   Mikhail Bakunin(Gud og staten),
   Alexander Berkman(ABC kommunistisk anarkisme)
   Benjamin Tucker.
  • 20. århundrede såsom
   Emma Goldman(Anarkismens og andre Essays)
   Errico Malatesta(Anarchy),
   Alfredo Bonanno,
   Bob Sort,(Afskaffelse af Arbejde)
   Wolfi Landstreicher(Forsætlig Ulydighed)
   John Zerzan,
   Murray Bookchin,
   Crimethinc. Ex-Workers Collective(Opskrifter til Disaster)
   Daniel Guerin (Anarkisme: Fra teori til praksis,
   Ingen Gods Ingen Masters: en antologi af anarkisme),
   Rudolf Rocker(Anarkosyndikalismen: Teori og praksis),
   Colin Ward(Anarkisme: A Very Short Introduction)
   Noam Chomsky(Chomsky om anarkisme).
 2. 2
  Læs op på de forskellige skoler til at tænke: Libertarian socialisme Anarko-kommunisme, Syndikalismen, Platformism, Post-venstre anarkisme, mutualism, Indigenism, Anarcha-feminisme, anarkisme, Anarko-kapitalisme og andre.
 3. 3
  Tag kontrol over dit eget liv i størst muligt omfang. Ingen ejer dig, men du og ingen autoritet over dig er legitimt, medmindre du frivilligt giver myndigheden: samarbejde.
 4. 4
  Tænke selvstændigt: tænke igennem filosofier anarkister. Tilskynde selvstændig tænkning omkring dig og tænke selvstændigt dig selv og autentisk undgå faddist tænkning. Se denne artikel som bare ideer til at reflektere over og ikke regler, der gælder på en slags medlemskab. Være indadvendt om institutionerne omkring dig, og forstå forskellen mellem de ting, du virkelig har brug for (mad, vand osv.), og de ting, der ikke rigtig er nødvendigt (TV-distraktioner, Celebrity sladder, brand-name produkter osv.).
 5. 5
  Find andre mennesker, der tror nogle af de samme ting, du gør, og danner en lille, uformelt netværk af venner. Du bliver nødt til at stole på andre, det er uundgåeligt (det kaldes "community"). Du kan lære af hinanden, undervise hinanden og udvide netværket.
 6. 6
  Deltag i protester, direkte aktion og folkelige organisering mod alle de ting, der begrænser dine grundlæggende friheder eller udbrede uretfærdighed. Men husk, at protestere ændrer intet, hvis der ikke er nogen bevægelse bag det. Virkeligheden er konsensusbaseret. Regeringen er en social konstruktion og verden er den måde, det er fordi vi alle tror det er. Så arbejdet i en revolutionær er at bidrage til at ændre konsensus om, hvad der er, og hvad der er muligt. Det betyder lange timers samfundstjeneste organisering, siddende gennem møder, der arbejder med mennesker, som du sikkert er uenig med og kan ikke engang lide. Det er ikke nemt, men det er den allervigtigste ting nogen af ​​os kan gøre.
 7. 7
  Åbent modsætte regeringen og står for retten til ytringsfrihed, tanke og handling! Hvis du er hemmeligt en anarkist og er kun åbne i chatrooms du ikke hjælpe kampen for en anarkist samfund. I modsætning til de statist politiske partier, vi ikke har gigantiske medienetværk arbejder 24/7 for at sprede vores idéer, der betyder, at hvis vi ønsker at ændre den verden, vi er nødt til at gøre det selv. Og som begynder ved at tale med dine venner og naboer.
 8. 8
  Vær stolt af at være en anarkist og vores bevægelse og vores historie. Anarkisme er stadig den eneste bedste skud, at vores art har for at standse den igangværende kapitalistiske miljødrab der truer alt liv på jorden. Spred kendsgerningerne og aflive de misforståelser. Lad ikke dine kollegaer, venner eller familie tror du er socialist, liberal, konservativ, etc. Den aktuelle "mainstream" af politiske diskurs er en del af problemet, være stolt af at stå udenfor det og ændre det, så at anarkismen bliver mainstream. Det er den eneste måde, vores bevægelse kan skabe reel forandring - når almindelige mennesker kan forstå det, og det giver mening.
 9. 9
  Oprette møder med ligesindede individer. Besvimer løbesedler og tale til folk om dine idealer. Lær at være overbevisende, ikke argumenterende. Husk, at vi alle ønsker de samme ting (fred, velstand, et cetera), så start med punkter, du kan blive enige om, og arbejde derfra. Du vil være særligt effektiv, hvis dine spørgsmål direkte deres svar mod dine konklusioner. Kontroller, at de ved, at anarkisme er ikke om kaos eller smadrer ting, er det en politisk og social ideologi, der går ind for selvorganisering og en ikke-hierarkisk politiske og økonomiske system forankret i direkte demokrati.
 10. 10
  Forbered dig på at reagere på beskyldninger. Beskyldninger om utopi med eksempler på anarki i aktion, har de fleste indfødte samfund gennem historien været Anarchist og selv i dag er der mange forsætlige lokalsamfund, der opererer langs Anarkistiske linjer - ikke altid på de steder, du ville forvente. The Amish, for eksempel, er et godt eksempel på non-ideologisk anarkisme i aktion.
 11. 11
  Husk, at anarki har mange negative konnotationer. Ikke kun på grund af negativ propaganda, men på grund af handlinger foretaget af uniformerede mennesker, der tror på propaganda og beslutter at kalde sig anarkister, mens smadre ting og forårsager kaos. At være en anarkist betyder at lære at håndtere disse mennesker og holde dem fra at sabotere vores arbejde.
 12. 12
  Læs op på aktualitetsprogrammer! Vær venlig ikke at gøre dig selv ser dum og modsætte noget du ikke ved noget om. Lær om kapitalismen, marxisme, fascisme, og andre politiske ideologier. Kend dine fjender. Gå off halve cocked og siger dumme og uinformerede ting gør kun ondt bevægelsen.
 13. 13
  Sørg for ikke at forevige hierarki og dominans i dit liv. Vi er alle ligemænd! Mænd skal lære om og omfavne feminisme og alvorligt undersøge deres egne relationer. Samme gælder for folk, der kommer fra mere velhavende i forhold til klassen, lige mennesker i forhold til LGBTQ spørgsmål, og medlemmer af den dominerende race eller etnisk gruppe, uanset hvor du tilfældigvis er i forhold til mindretal. Solidaritet er vores største styrke, husk det.

Tips

 • Vær dig selv.
 • Være høflig og ydmyg, men stå stærkt for din tro. Folk vil altid lytte til dine proaktive bidrag værdifulde handlinger, selv om de ikke høre dine ord.
 • Være en troværdig person. Reklamer virker så godt, fordi vi alle føler så adskilt fra hinanden. Personligt respekt, ærlighed, integritet og medfølelse er afgørende. Opbygning af en bevægelse begynder med at bygge gensidig tillid (mistillid ff.)
 • Gør dig bekendt med anarkister symboler og flag
 • Gør dig bekendt med Anarchist historie, nemlig: Den spanske revolution i 1936 Mahknovist opstand i Ukraine, Paris 1968 dagens Black Bloc s og bevægelse begivenheder såsom WTO Seattle, etc.

Advarsler

 • Hvis du lever i et samfund, er du nødt til at lide konsekvenserne - hvis du vælger ikke at overholde deres regler. Opkald cops "fascistiske svin" og kaste sten på en for ingenting, at personen gjorde, uden grund, hjælper ikke nogen. Heller ikke smadre tingene tilfældigt og spray male anarkistiske symboler på små virksomheder. Den vigtigste ting, du beskadige er dagen for de arbejdere, der er nødt til at rense alt det op næste morgen.
 • Oprørske, oprørske ritualer i gaderne som Fastelavn og Halloween er genialt, bevidste mekanismer, som samfundet bruger til at demonstrere formodes behov for at opretholde social kontrol (for lov og orden) inden for klasse-baserede subkulturer som de ser anarkister at repræsentere.