Wkodk

Hvordan at tygge betelnød i Papua Ny Guinea

Hvis du nogensinde gå til Papua Ny Guinea, den første ting du vil bemærke er den geniale røde farves tænder og læber for de lokale mænd og kvinder. Betelnød, eller hvad de lokale kalder buai [boo-eye] er årsagen. Grøn møtrik er en møtrik, der vokser i de tropiske klimaer i Sydøstasien og er populær i det sydlige Stillehav øer. Det kan findes på hvert gadehjørne i Papua Ny Guinea og tygges som en del af sociale lejligheder eller som en del af hverdagen. Betel møtrik har en mild stimulerende effekt, og i tillæg til grunde tradition lokale folk tygge det for stress reduktion, øget bevidsthed og undertrykkelse af sult.

Mange udenlandske besøgende forsøger betelnød som en måde at opleve en del af det lokale Papua Ny Guinea kultur. Hertil kommer, at hvis en besøgende ankommer til en lokal person hus til middag, vil den besøgende sandsynligvis blive givet betelnød som en velkommen tilbud. Hvis du gerne vil lære at tygge betelnød Følg disse trin.

Steps

Hvordan at tygge betelnød i Papua Ny Guinea. Saml de ingredienser er nødvendige for at tygge betel møtrik.
Hvordan at tygge betelnød i Papua Ny Guinea. Saml de ingredienser er nødvendige for at tygge betel møtrik.
 1. 1
  Saml de ingredienser er nødvendige for at tygge betel møtrik. Du skal bruge den grønne betelnød (buai), en krukke eller pose af kalk pulver (kambang) og en bønne-lignende grønne kaldet sennep (daka). Disse kan købes på ethvert gadehjørne for omkring en Kina (30 cent).
 2. 2
  Bryd betelnød åben ved at knække skallen med dine tænder. Tag kødfulde center ud af skallen og begynde at tygge det. Må ikke indtages fiberresten af møtrikken, da det siges at forårsage ondt i maven.
 3. 3
  Tygge betelnød i 2-5 minutter, eller indtil det danner en tot i munden.
 4. 4
  Lidt fugte sennepsfrø med munden, og dyp det i krukken / pose af kalk pulver.
 5. 5
  Flyt betelnød wad til den side af munden, og derefter bide det stykke sennepsfrøet der har kalk pulver på det. Sørg for ikke at sætte kalk direkte på din mund eller tandkød, da de vil føle en brændende fornemmelse. I stedet forsøge at bide sennepsfrøet direkte ind i betelnød wad. Som du tygger blandingen sammen, vil de danne en kemisk reaktion, der vil gøre dine tænder og læber røde og giver en mild højt.
 6. 6
  Vid, at når du tygger, spytte ud fiberresten af møtrikken efter behov. De fleste mennesker bare spytte på gaden, så der er ofte rød sprøjt af betelnød langs hele gaden og fortove.
 7. 7
  Holde tygge, indtil der ikke er mere betelnød venstre. Du har måske en mild euforisk følelse på grund af betelnødder nødder «milde stimulerende effekt.

Tips

 • Spørg enhver lokal Papua Ny Guineas møtrik chewer om hjælp. De vil være mere end nyttigt at se dig gennem din første betelnød oplevelse.

Advarsler

 • Betelnød vil gøre dine tænder og læber meget rød, undertiden permanent hvis tygget en masse. Når de tygges over lange perioder kan det også føre til gummi og tænder sygdom.
 • Må ikke tygge Betel Nut hvis du ikke er klar over de risici. Betel Nut er et stof og kan blive meget vanedannende.
 • Vær forsigtig, når spytte møtrik juice (eller blive spyttet på), når tygge på offentlige steder. Lokale PNG betel møtrik tyggere tendens til at være skødesløs, når spytte betel nut juice.
 • Den Betel Nut er en gennemprøvet kræftfremkaldende. Mens relativt usædvanligt i andre lande, er oral pladecellekræft (SCC) den mest almindelige ondartet kræft i Papua Ny Guinea, med en gennemsnitlig 47% dødelighed inden for 5 år efter diagnosen. En undersøgelse viser, tygge betelnød øger risikoen for kræft i mundhulen 28-fold. Betel Nut leveres også i praktiske tepose-lignende poser, men kræftfremkaldende effekt af disse er ikke blevet testet. Udvis forsigtighed.
 • Møtrik er ofte sammenlignet med tobak. Det kan være meget vanedannende og vanedannende. Mange steder i PNG finder du "ingen betelnødder møtrik" tegn, der ligner "rygning forbudt".
 • Indtagelse af Nut er forbundet med udviklingen af ​​Amyotrofisk Lateral Sclerose (ALS), også kendt som Lou Gehrig sygdom.
 • Den røde saft kan efterlade pletter på tøjet, som kan være svære at fjerne.
 • Må ikke besøge offentlige betel møtrik markeder alene, hvis du er en turist eller en udenlandsk. Gå med en lokal guide, fordi de offentlige markeder, især i Port Moresby, har en hel masse slyngel aktivitet.
 • Den Papua Ny Guinea Department of Health ikke fremmer tygning af betelnød som det siges at være en almindelig årsag til oral cancer.