Wkodk

Hvordan til at lære mandarin kinesisk

Så du kan lide Kina? Chancerne er, du også gerne det kinesiske sprog, og ønsker du kunne tale det. Dette kan være en vanskelig opgave, medmindre du ved hvordan.

Mandarin kinesisk er ikke en meget kompliceret sprog (hvis du sammenligner det med fransk eller tysk), men det skal praktiseres dagligt. Øv alene med dine lærebøger, med mandarin-talende venner eller online med de mange online Mandarin skoler, der findes.

I første omgang vil du tror, ​​at kinesisk er svært at lære, men når du begynder at forstå det, vil du omfavne det, og det vil være nemt for dig at håndtere.

Så er du klar? Lad os gå! Spænd sikkerhedsselen, og vi er på vej!

Steps

Hvordan til at lære mandarin kinesisk. Test dig selv og få andre teste dig.
Hvordan til at lære mandarin kinesisk. Test dig selv og få andre teste dig.
 1. 1
  Start i det små. Må ikke presse dig selv til at gøre for meget. Køb nogle bøger fra en boghandel, kigge i den kinesiske kultur og Sprog sektioner for at lære dig selv det grundlæggende. Hvis du kan, skal du kontakte en ven, der bor i Kina, Taiwan, eller nogen kinesisk talende land, og de kan få rigtig gode bøger derfra. Hvis du ikke har en, så prøv at finde online pennevenner!
 2. 2
  Test dig selv og få andre teste dig. Men husk, det er ikke en eksamen, det er at hjælpe dig med at blive flydende i kinesisk.
 3. 3
  Find muligheder for at dyrke det, du lærer. Måske er der en kinesisk restaurant ned af vejen. Hvis der er kinesere der, gå ind og hilse på dem i kinesisk! Du behøver ikke at købe deres mad. De vil blive glade for, at du tager en interesse i deres kultur. Hvis du ikke kan finde nogen, gå til Chinatown. Måske en af ​​dine naboer taler kinesisk. Sørg for, at de taler mandarin, selvom, eller det kan betyde en meget pinlig besøg!
 4. 4
  Må ikke være for hård ved dig selv. At lære et sprog er en gradvis proces - du nødt til at holde på det. Kinesisk er et af de sværeste sprog at lære, så tag din tid.
 5. 5
  Hvis alle selv-undervisning forsøg mislykkes, så prøv at tage en klasse på kinesisk. Med væksten i de asiatiske kvarterer rundt om i landet, har mange klasser undervises af frivillige dukkede op. De varierer i pris fra 225€ til 375€ eller derover om året, plus andre omkostninger. Du kan også prøve en online Mandarin skole.
 6. 6
  Kend din bedste måde at lære på. Har du lærer bedst ved at omskrive sætninger? Genlæse? Siger dem højt? Høre dem sagde højt? Hvis du ikke er sikker, øve forskelligt med nye unikke måder at hjælpe dig med at huske.
 7. 7
  Omskrive alle faser eller ord på siden. Dette vil hjælpe - så du altid kan henvise til det, hvis du har problemer.
 8. 8
  Lær toner. Der er fire toner. En type tone er normalt over hver kinesisk ord. Hver tone typen trækkes over ordet 'ma' for at vise de forskellige måder at udtale det.
 9. 9
  • Den første tone er en høj, flad tone. Din stemme forbliver fladt, med ingen stigning eller dukkert i den måde, det lyder. fx
  • Den anden tone er en stigende tone. Din stemme stiger, når du siger det, en slags, som hvis du var at spørge nogen til at gentage noget ved at sige "huh?" eller "hvad?"
  • Den tredje tone er en dyppe tone. Den måde du siger ordet går ned derefter op. Såsom når du siger bogstavet "B". Når to tredje tone stavelser er i nærheden af ​​hinanden, hvoraf den første bevarer sin tredje tone lyd, mens den næste tager lyden af ​​den fjerde tone. Også mindre ved slutningen af ​​en sætning eller i tilfælde førnævnte, den tredje tone bare lyder som en anden tone starter lidt lavere.
  • Den fjerde tone er en sænkning tone. Bare sige hele ordet, som om din stemme bliver mere mandig, eller som om du læser en bog og har mødt noget nyt og interessant og siger "huh". Let nok? Hvis ikke, skal du ikke ærgre sig. Det er absolut anbefales at høre tonerne demonstreret fra en indfødt, da det er svært at få en idé om, hvad de lyde som udelukkende gennem tekst.
 10. 10
  Sig goddag. Kineserne siger 'Hello' som "Ni Hao". Det udtales: Nee Hvordan. At udtale dette ord korrekt, skal du bruge tone 2 (stigende) for Ni og tone 3 (dypning) for Hao. Normalt 'Ni' er i 3rd tonen, men i dette udtryk den skifter til 2.. Må ikke bekymre dig om detaljerne i det endnu, vil det blive forklaret mere detaljeret som du fremskridt med kinesisk. Ni-(nee) betyder, at du, bogstaveligt talt, i kinesisk og Hao (hvordan) betyder god. Så de er dybest set siger "Du er god", men i Mandarin den fortolkes som "Hello!".

Tips

 • En god færdighed at lære, er, hvordan at nedtone komplimenter, modersmål giver dig.
 • En anden ting at huske, at finde muligheder for at tale det.
 • Husk, lidt og ofte.
 • Må ikke springe en dag eller et par uger, bare fordi du ikke har tid. Du glemmer alt og er nødt til at starte fra bunden.
 • Toner / udtalen er meget vigtigt i kinesisk. Ved første start og lære nye ordforråd, tage lidt ekstra tid til at øve tonerne. For eksempel: Hvad, til en indfødt engelsktalende kan synes at være "buh", "muh?" og "moo" er faktisk tre forskellige, helt uafhængige, ord i mandarin.
 • Få en "Hvordan til at lære mandarin 'bog for at lære mere.
 • Få nogle venner, der kommer fra Kina eller andre kinesiske talende lande til at undervise dig nogle kinesiske. Sørg for, at de kender kinesisk, da mange skoler i Kina nu undervise i engelsk.
 • Vedholdenhed er nøglen! Hvis du tror, ​​du kender en masse, skal du sørge for ikke at bare stoppe gennemgå og studere det, vil du glemmer, hvad du har lært. Hvor frustrerende det vil være at skulle genlære ting igen og fordi du ikke studere på mindst 4 gange om ugen.
 • I det store og er kinesere meget stolte af deres kultur, og nyde at hjælpe folk med at lære deres sprog. Må ikke være bange for at bede om hjælp eller praksis med en indfødt.
 • Prøv at få fat i en cd, som du kan spille i din bil eller mens laver lektier eller mens bare afslappende. Det er virkelig vil hjælpe, hvis du bare øve.
 • Mens taiwanske Mandarin er meget lig fastlandet Mandarin, der er meget små forskelle i form af udtaler, ordforråd og subtile grammatik struktur forskelle. Meget gerne European English og Standard British English.
 • Der er gratis podcasts tilgængelige online.
 • Mens der er stor uenighed om, Romanisering af kinesiske og anvendelse af sådanne systemer kan lære Pinyin systemet vise sig uvurderlig, hvis du agter at skrive i kinesisk på en Western tastatur.
 • Hvis du kan, tager mindst et introduktionskursus på Mandarin på din skole eller lokale college kan være en udmærket måde at være sikker og præcis i din udtale og toner. At få grundlæggende ned kan hjælpe dig har en god springbræt for yderligere undersøgelser på egen hånd. Helst sørg kurset foregår på mandarin og * ikke * på engelsk. Engelske lærere, der går til at undervise i Kina forventes at tale på engelsk, ikke kinesisk.
 • Hvis du ønsker at lære at læse kinesiske tegn, opsøge en god opslagsbog eller tegn projektmappe hos din lokale boghandel eller biblioteket.
 • Kinesisk er et meget analytisk sprog. Dette betyder, at ord, i modsætning til tysk og undertiden engelsk for eksempel, vil ikke ændre sig for forskellige tilfælde, køn, osv.. Faktisk er hvert "ord" en enkelt stavelse, undertiden kombinerer sig ved siden af ​​hinanden for at gøre "sammensatte ord".
  • Med hensyn til sammensatte ord, er det at bemærke, at omkring to tredjedele af moderne mandarin kinesisk består af sammensatte ord. Og der er faktisk mønstre for, hvad disse ord er - bare kigge efter dem!
 • Flashcards er meget nyttige for at lære nye ordforråd, men det er lige så vigtigt at øve bruge nye ord i sætninger.
 • Lær enkle kinesiske tegn først, disse er mest sandsynligt de "radikaler", der bruger deres betydning og / eller udtale at give hints i komplekse tegn [der er mest sandsynlige grupper af radikale selv].
 • Hvis du har brug for at lære i en fart, så prøv noget software eller bruge flash-kort til at lære, før seng.

Advarsler

 • Hvis du skal bruge internettet, så husk at det ikke altid er korrekte.
 • Nogle mennesker kan være kræsne og korrigere dig, men det er okay. Det er, hvad du ønsker, så du kan rette dine fejl.
 • Når du får det bedre, ikke nøjes med gensidig undersøgelse sessioner, der rent faktisk foregår på engelsk. Efter et stykke tid din kinesiske kan være bedre end din vens engelsk. Du skal bruge dette til din fordel og bruge så meget tid på at tale rent i mandarin som muligt. Husk - ikke undervurdere dig selv og lad dig ikke undervurderes af kineserne.
 • Sørg for, at de ressourcer, du bruger, er hæderlige-den sidste ting du ønsker, er at sige dårlige ting, som du ikke mener!
 • Hvis du lærer noget stødende, bør du kun sige det spøgefuldt og ikke alvorligt som nogle kinesiske forbandelser kan være meget stærk.
 • Når du er i tvivl om, hvordan du bruger ordforråd, hvis du kan, så spørg en indfødt.