Wkodk

Hvordan underviser ordforråd ved at skabe et monster

Hvis dine elever eller børn lærer ordforråd, hvorfor ikke prøve at skabe et monster for sjov? Ordforråd lektioner, især for grundlæggende ord, kan blive kedeligt slid hvis ikke gøres interessant. Sjov, deltagende lektioner vil gøre det lettere for studerende at lære og huske nye ord. Fordi monstre er lavet op, kan børn og voksne har det sjovt opfinde skøre funktioner for dem at have.

Steps

Hvordan underviser ordforråd ved at skabe et monster. Indføre forskellige kropsdele på det sprog, du underviser.
Hvordan underviser ordforråd ved at skabe et monster. Indføre forskellige kropsdele på det sprog, du underviser.
 1. 1
  Indføre forskellige kropsdele på det sprog, du underviser. Monsters kan have de sædvanlige kropsdele, som folk har, ligesom ansigter, fødder, arme, ører, hænder og hoveder. De kan også have dyr kropsdele som antenner, hugtænder, haler, vinger, og pels. Især hvis du arbejder med børn, glem ikke det sjove dele, ligesom mave knapper og øjenvipper.
 2. 2
  Tal om forskellige farver. Kropsdele på fantasifulde monstre kan komme i alle mulige forskellige farver.
 3. 3
  Tal om, hvad monstre slid. Nogle monstre har frygtelige sans for mode.
 4. 4
  Bland i nogle andre adjektiver. Monster dele kan være skræmmende eller sjove, skarpe eller rund, krøllet eller lige, stor eller lille. Vær kreativ, og tænk på en række forskellige adjektiver. Brainstorm adjektiver sammen med klassen.
 5. 5
  Tilføj præpositioner hvis klassen er klar til dem. Har monster have blå pels på sin store mave? Har det skarpe tænder i sin mund? Hvad har det i sine lommer, eller i ærmet?
 6. 6
  Giv eleverne papir og farveblyanter eller farvede blyanter og have det sjovt at skabe monstre af alle slags.
 7. 7
  Få dem mærke de definerende træk ved deres monstre. Skiftes der frembyder monstre til klassen.
 8. 8
  Vend aktivitet omkring. Har alle nedskrive en beskrivelse af en monster i ord, så varebetegnelser og tegne en andens monster. Eller har eleverne slå op og beskrive (men ikke vise) et monster de trak. Se hvilke hold kan beskrive deres monstre mest præcist til hinanden.

Tips

 • Må ikke begå de monstre for skræmmende-punktet er at uddanne, ikke skræmme.
 • Må ikke lønklasse for meget på kunst, hvis det handler om at være kreativ og lære nogle ordforråd.
 • Indeholde tal. Har monster har fem øjne eller ti arme?
 • Lav en modulær monster. Skabe forskellige monster dele af farverige papir eller filt. Eleverne kan gå til bestyrelsen, clips eller tape på en mere ben og sige: "Nu uhyret har seks ben" og så videre. Det virker specielt godt til klasseværelset del af diskussionen.
 • At udvide lektionen tale om monster vaner. Hvad betyder det at spise? Hvad gør det for sjov? Er det gerne danse med andre monstre eller bare jage dem væk?
 • Hvis du har lyst, har en stemme for det bedste monster, det mest skræmmende monster, eller skøreste monster.
 • Vise dine monstre. Hæng dem op rundt omkring i klasseværelset.
 • Have det sjovt!
 • Denne aktivitet kan udvides til andre emner. For eksempel kunne et ordforråd tid med skøre biler diskutere de dele af en bil (hætte, krop, dæk / hjul, fendere), hvor en bil drev (parkeringsplads, garage, motorvej, vej), osv. En ordforråd tid til mode design kunne diskutere ikke kun tøj, men de dele af tøj (sko = tungen, hæl, tunge, arch), specialitet farve nuancer (krikand, magenta, skarlagen), tekstiler (ruskind, Calico, fløjl), etc.