Wkodk

Hvordan man starter en kvæg gård

Der er forskellige grunde til, at en person måske ønsker at opdrætte kvæg. Nogle hæve store besætninger til at sælge, andre, i tilfælde af mejeriet, dem til at sælge deres mælk raise. Mange kvægopdræt at vise i messer og andre lokale begivenheder. I dagens økonomi, er mange familier beslutter at hæve kvæg til deres personlige brug. Uanset om du vil have et par hoved til din families behov eller forhøje en besætning til at sælge, er der et par grundlæggende oplysninger om, hvordan du hæve kvæg, fra at købe jord til at vælge antallet af kvæg, du ønsker at rejse.

Steps

Hvordan man starter en kvæg gård. Lav en forretningsplan.
Hvordan man starter en kvæg gård. Lav en forretningsplan.
 1. 1
  Lav en forretningsplan. Har en SWOT-analyse af dig selv og kvæget branchen vil du blive ind. Planlæg hvad slags køer, du ønsker uden at kigge på nogen racer, og hvilken slags farm, du ønsker at betjene.
  • Husk at starte små. Må ikke bruge dine penge i de første 2 år efter køb eller arv bedriften eller ranch. Hvis tingene har brug for reparationer, reparation kun hegn eller faciliteter, der er top prioritet over andre ting, såsom renovering af laden eller huset, eller annullere Fortryd håndteringsfaciliteterne til, hvad du planlægger at gøre. Køb maskiner på en auktion, ikke helt nye. Købe udstyr og andre emner, som du har brug for lige nu, ikke hvad du ønsker. Du får, hvad du ønsker i løbet af de næste 5 til 10 år som du vokser din nye operation.
  • Prøv at sigte mod at være en low-cost producent, da det er den sikreste måde at tjene penge, og den bedste måde at starte, hvis du ikke har meget til at begynde med!
 2. 2
  Find det område, hvor du ønsker at hæve kvæg for de næste 10 til 30 år eller mere. Dette er vigtigt, fordi du har brug for at finde en placering, som du er vant til eller virkelig kan lide, og er overbeviste om du kan hæve dine dyr i.
  • Placeringen kan variere fra så langt nordpå som Alberta, Canada, til så langt sydpå som Uruguay, South Europa. Faktorer som klima, sæsonbestemte afvigelser, markeder, vegetation og topografi varierer for hver placering, du kan vælge.
 3. 3
  Når du har lavet en beslutning, hvor du ønsker at starte op, finde jord, der er til salg. Husk, at du måske nødt til at investere i en ned-betaling, lån eller et realkreditlån for det land, du ønsker at købe, hvis du ikke har penge nok til at betale det ud inden for det år, du køber det.
  • Jordpriserne tendens til at stige i områder, hvor der er en højere befolkning, eller jord er i højere efterspørgsel end i andre områder.
  • Bemærk også det stærkt anbefales at købe en gård eller ranch, der allerede har de faciliteter og hegn lagt ud til kvæg end at købe en gård, der skal omdannes til en af dine drømme.
 4. 4
  Find ud af mere om dette land placering er du interesseret i. Kontakt det lokale amt udvidelse kontor det område, du er interesseret i at få mere information om jordtype, vegetation, belægningsgrad og bæreevne for græsgange (tamme græsarealer) eller græsningsarealer (native græsarealer), kvæg markedskrav, osv. Også besøge de naboer, som er i det område, du ønsker at starte landbrug / opdræt i, og tale med dem.
  • Ofte naboerne vil give dig mere information end hvad en styrelse kontor kan give dig.
 5. 5
  Forskning derefter købe den type anlæg, udstyr og maskiner er nødvendige for den type kvæg, du har valgt at hæve. Analyser din drift og din økonomiske situation for at se, hvad du har brug (ikke hvad du vil) for nuværende faciliteter, udstyr og maskiner. Fægtning, vanding faciliteter, foder køjer / trug eller balle foderautomater er prioritet over alle andre nødvendige aktiver. En traktor, høiingen udstyr, trailer, håndteringsanlæg og andre bygninger er også vigtige.
  • Hvis du har valgt et mejeri operation, bliver du nødt flere bygninger og en malkestald med sceptre skal kunne køre din operation, ud over at kælvende faciliteter, en kalv laden og en lade til at holde køerne, når de ikke bliver malket.
   • Når der træffes beslutning af den type opstander bruge til malkning, er der flere ting at tage hensyn: For det første, har køerne blevet malket før, og hvad de bruges til? Det er bedst at holde den samme type opstander. Hvis du vil være at hæve dem selv, forske i forskellige typer til at bestemme, hvad der ville fungere bedst i din situation.
  • Med kødkvæg, ganske ofte hegn, er nogle skure og vandkilder alt hvad du behøver, især hvis du ønsker at rejse en græs-baserede oksekød operation, det være sig efterbehandling beefers på græs eller en ko-kalv operation. Undtagelserne er, hvis du er villig til at bruge ekstra penge på vinter foderomkostninger og supplere dine køer med korn, eller hvis du ønsker at køre en feedlot.
 6. 6
  Afgøre, hvilken type kvæg, du ønsker at rejse i henhold til dit budget og mål. De mest populære valg er mejeri eller oksekød. Husk på, at starte op med og hæve malkekvæg er meget mere tidskrævende og dyrere end med kødkvæg, og der vil være flere krav til udstyr til mejeri end oksekød, som mandat fra statslige regler.
 7. 7
  Forskning de forskellige racer, som du kan eller ønsker at rejse. Afgøre, hvilken type af racer, du ønsker i henhold til dine mål for din gård eller ranch er, ikke hvad du kan lide og hvad du er villig til at gøre for at arbejde omkring fall-backs af en bestemt race.
  • Hvis du er til kødproduktion starte med en race, der er kendt for godt temperament og er ikke arbejdskrævende.,,, Galloways og British hvid er sådanne racer, der er kendt for deres føjelighed.
   • Hvis du er insisterende at hæve Angus kvæg på grund af, hvad markederne i dit område er krævende, skal du være meget forsigtig med at vælge den type kvæg, du ønsker. Se Sådan stilles Black Angus kvæg for yderligere information.
  • Hvis du er til mælkeproduktion dog den mest bedste og mest populære racer for mejeri er, og Brown schweiziske. og Ayrshires kan også være populære for dig, hvis du ikke befinder dig i Nordeuropa.
 8. 8
  Start med en håndfuld køer. Må ikke gå hel-vejen og købe så mange køer, som du kan bestanden på den jord, du har købt i et helt år. Køb gode køer, dem, der har store kropsbygning, temperament, mothering evne og foder konvertibilitet (blandt andet), og undgå dem, der ser tynde og er tæt på at bryde nedad. Kvier kan være en mulighed, hvis du ønsker at vente 2 år, indtil du sælger deres kalve, 3-fers/3-in-1 's eller opdrættet ko med kalv ved siden er en anden mulighed, da du kan sælge kalven i en måned eller to, og vent yderligere nogle måneder, før de kviekalve ud. Erfarne køer tendens til at være lettere at administrere og håndtere end kvier.
  • Undgå at købe en tyr, hvis du kun har 4 eller 5 hunner, købe en tyr, hvis du har mindst 10 køer, eller ikke ønsker at bruge AI (kunstig befrugtning) længere. Hvis du kun har 2 eller 5 køer, AI er den billigste og bedste (men ikke altid den mest effektive) mulighed for avl alle dine køer. Hvis du ikke ønsker at bruge AI, så leje en tyr eller finde en anden kvæg producent, der vil acceptere at holde dine køer for et par måneder for at have sin bull opdrætte dem for dig.
 9. 9
  Bestem mængden af græs, der vil være nødvendige for kvægrace, som du har valgt. Beslut, om det land, du allerede ejer er tilstrækkeligt, eller hvis du bliver nødt til at købe eller leje ekstra græs.
  • Undersøg, om du vil være voksende hø til kvæget dig selv eller købe det. Sørg for at du kun bruger den højeste kvalitet hø, som du har råd til.
  • Husk, at omfatte næsten 26% af omkostningerne ved at rejse kvæg. Har tilstrækkelig areal i sommermånederne for kvæget til at græsse på reducerer disse omkostninger uhyre, som gør at hæve højere kvalitet hø. Også huske på dine planer for græsning, såsom vinter græsning, hvis du ikke ønsker at blive fanget i at købe eller gøre hø hele tiden. Vintergræsning planer varierer fra område til område, så vær opmærksom på dine muligheder.
 10. 10
  Begynde at holde gode registreringer af økonomi, opdræt / kælvning, sundhed / vaccinationer, køb / salg, og aktiver i din virksomhed. De vigtigste poster er dine regnskaber, fordi disse optegnelser afgøre, om din operation er at give dig nettoindkomsten eller tab. I Canada er det obligatorisk, at du har optegnelser over alle dyrene på din gård foruden RFID-tag information for hver eneste dyr, der købes, sælges eller født på din gård.
 11. 11
  Mest af alt, have det sjovt! Det er en stressende og krævende livsstil, men du vil altid være læring partier og holdes travlt med fodring og bevarelse af sundheden for din røgter.

Tips

 • PLAN, planlægge plan! Planlæg hvad slags kvæg, du søger, uden at kigge på ALLE racer, hvilken slags farm eller ranch, du ønsker, og hvordan du ønsker at benytte det, og skriv om dine styrker, svagheder, muligheder og trusler, fra, hvad du er i stand til at gøre til kvæg industrien som helhed.
 • Start i det små. Start med kun et par køer eller kvier, derefter bygge din besætning derfra når du har fået mere erfaring med kvæget, du har i øjeblikket.
 • Prøv at holde din operation som low-cost som muligt; forsøge at gennemføre et helårsgræsning program, hvis det er muligt, for at holde køerne ud af drylot og holde dem på græs hele året.
 • Stil spørgsmål, og har den lokale store dyr dyrlæge på speed-dial i tilfælde af eventuelle sundhedsmæssige betænkeligheder eller nødsituationer kommer op at du ikke kan håndtere på egen hånd.
 • Hegn, vand og foder er prioritet, og der bør gøres / købes, før du køber dit kvæg. Brug de typer af waterers der er bedst for dit område: for eksempel områder, hvor vinteren dominerer i 4 til 6 måneder af året automatiske waterers med varmelegemer i skålen er det bedste for overvintrende køer.
  • Vær sikker på, at kvæg har adgang til vand på alle tidspunkter. Om vinteren, kontrollere vand flere gange om dagen for is på.
 • Hold gode optegnelser fra avl og kælvning til sundhed og finansielle poster.
 • Test din feed for næringsværdi. Kend de tidspunkter, hvor dine køer vil være på deres højeste ernæringsmæssige behov, og hvornår de vil være på deres laveste.
 • Køb mere hø end hvad du får brug for. Der er ikke sådan noget som at have for meget hø.
 • Der er ingen bedste race til at eje. købe racen, du er mest tiltrukket af, eller du tror vil give dig den mest i form af profit. Angus kan være godt, hvis du bor i områder, hvor markederne efterspørger Angus og Angus-krydsavlede kvæg. Brahman kan være bedst, hvis du bor i områder, hvor varme, fugt og insekter er en fælles begivenhed.
  • Husk på standarder fastsat af organisationer som FFA (Future Farmers of Europe), når du vælger og købe kvæg. Kig efter de sundeste dyr i gruppen, hvis du køber private traktat (en-til-en køber til sælger), eller de sundeste og mest opførte grupper af kvæg på en auktion mart. Overveje sådanne ting som kropsbygning, årvågenhed, balance og ønskeligt særlige karakteristika for racen [s] efter eget valg.
 • Tal med den lokale dyrlæge om besætning sundhedsprogrammer og incitamenter for dit røgter. Dette bør gøres lige efter du har købt dine dyr.
 • Besøge lokale værftets salg for brugt udstyr. Kontroller opslagstavler i foder butikker og andre område butikker for gode tilbud.
 • Undgå at få en tyr så meget som muligt. AI er blevet opfundet for at undgå de omkostninger og farer ved pleje og leder efter en tyr.
 • Køb hvad du har brug for, ikke hvad du ønsker.
 • Må ikke holde nogen kalve fra dine første drægtige kvier. De vil være mindre sparsommeligt og ikke så god som kalve, der holdes fra ældre køer.

Advarsler

 • Prøv at holde ud af gælden så meget som muligt
 • Husk Murphys lov: Alt, hvad der kan ske, vil.
 • Kvæg er meget hurtigere og stærkere end du er. Køer kan være meget farligt, når beskytte en ny kalv, tyre kan være uforudsigelig, når du får selvtilfredse omkring dem.
 • Raising kvæg er ikke en 9-5 ugers dag eneste job. Det er en 24/7/365 dag job. Køer vil aldrig vide, hvornår din fødselsdag er, eller når julen er, og de vil heller ikke pleje.
 • Undgå syg, afmagret, og all-round usunde dyr.
 • Må ikke bruge alle dine penge i de første 2 år at få den nyeste udstyr eller de dyreste håndtering faciliteter. Du vil gå brød hurtigere end du tror.
 • ALDRIG få selvtilfredse heller tillid til en tyr
 • Hold altid øje med problemer, når du arbejder med køer og tyre
 • Raising kvæg kan være en hård, ru, trættende job til tider. Det er stressende, vil der være blod, sved og tårer, og der vil være tidspunkter, hvor du fortryder endda opstart raising kvæg.
 • Må ikke dykke ned i noget, du tror, ​​du ikke kan gøre