Wkodk

Hvordan man kompilerer en stykliste

Hvis din virksomhed fremstiller noget, om det er et kamera eller kaffemaskine, satellit eller spillemaskine, chancerne er det bruger en regning på materialer eller dele liste af en slags undervejs. En stykliste (ofte nævnt af akronymet BOM) er simpelthen en meget specifik indkøbsliste, der fortæller nogen andre steder i virksomheden, præcis hvad man skal købe og hvor meget.

Steps

Hvordan man kompilerer en stykliste. Forstå, hvad det er, du bygger.
Hvordan man kompilerer en stykliste. Forstå, hvad det er, du bygger.
 1. 1
  Forstå, hvad det er, du bygger. Mens du kan begynde at udarbejde en BOM som du går i de tidlige faser af et design dens afslutning vil sandsynligvis være et af de sidste skridt mod at frigive dokumentationen.
 2. 2
  Anfør de dele i din samling. Vær grundig og fuldstændig, selvom du tror, ​​det er indlysende, hvad der går ind eller kedeligt.
 3. 3
  Tildel varenumre til hvert punkt i din samling. Hvis din virksomhed holder en database over varenumre, er det ofte betale sig at genbruge standarddele såsom lynlåse, stik og andre små, købte varer. Undgå at skabe flere varenumre for den samme del.
 4. 4
  Kontroller, at hver af de varenumre, du vil bruge har nogle specifikationer, tegning, datablad mv. Der gør det muligt at blive købt eller fabrikeret.
 5. 5
  Tildel varenumre. Mange databaseprogrammer kræver, at du tildele numre til elementerne i en BOM, eller de kan videregive varenumre for dig.
 6. 6
  Artiklen tal kan også blive omtalt som BOM id, og bør være en entydig identifikator.
 7. 7
  Liste nøjagtige mængder af hvert punkt på din BOM. Vær sikker mængden er i overensstemmelse med måleenhed, hvor en vare er købt (tommer, fødder, målere, ounces, etc.)
 8. 8
  En BOM kan også være en multi-level BOM (eksplosion BOM). Niveau 1, 2, 3 hvert niveau nedbryde en del i det enkelte stykker. Niveau 3 kan være råmaterialer, såsom metalplader, tråd, nitter, etc.
 9. 9
  Indeholde en henvisning designators eventuelt. Den L201 sammen med modstand i dette billede er et eksempel på en reference designator.
 10. 10
  Sørg for, at BOM svarer nøjagtigt til forsamlingen dokumentation, uanset om det er en samling tegning, skematiske, osv.
 11. 11
  Medtag forsamlingen dokumentation eller et link til det i styklister. Hvordan dette sker, præcist, bør afhænge af din database og dokument kontrolsystem.

Tips

 • Overveje over-kitting små dele. Hvis du ikke ved præcis, hvor mange wire bånd en forsamling vil kræve, kan du angive et par ekstra. Spørg nogen i indkøb, dokumentstyring, eller produktionsfejl, hvordan man bedst til at håndtere dine statister. Din virksomhed kan foretrække at tilføje en note, skal du tilføje ekstra direkte til den mængde, skal du angive en over-kitting procentdel, eller blot holde reservedele på lager. Hvis en assembler ikke kan regne ud, hvor at sætte tre ekstra skruer, du har angivet, kan hun blive meget forvirret.
 • Mens det ikke er det direkte formål med en BOM, en BOM er også en god måde at spore vægt, materialeomkostninger og andre attributter i en samling. Bare husk, at du får ud af oplysninger, der ikke er mere præcis end hvad du putter i.
 • Afhængigt af dit system, kan det ikke være nødvendigt at nævne individuelt de dele af en samling, der er købt. Det vil sige, hvis du sender nogen en svejsning tegning og komme tilbage en svejset ramme, du måske nødt til at liste de råvarer til rammen kun på tegningen, og kun så detaljeret, som er nødvendigt for at svejse rammen.
 • Glem ikke sådanne emner som etiketter, emballage og silkscreens.

Advarsler

 • Forvent ikke de mennesker, der køber eller gøre dele til dig at læse tanker. Jo mere klart du kan dokumentere din samling, jo mere sandsynligt du er til at få alle de rigtige dele bestilt og monteret korrekt.