Wkodk

Hvordan man kan føre en diskussion

Tradition fortæller os igen og igen, at den bedste måde at lære (og undervise) er at sidde med en lille gruppe og omtanke tale om et bestemt emne. Hvis du finder dig selv behøver at lede en klasse i college eller high school, eller hvis du bare er interesseret i alternative måder at lære, kan du bruge disse trin til at begynde at lære at lede en stor diskussion.

Steps

Hvordan man kan føre en diskussion. Beslut emnet og omfanget af din diskussion.
Hvordan man kan føre en diskussion. Beslut emnet og omfanget af din diskussion.
 1. 1
  Beslut emnet og omfanget af din diskussion. Er du diskuterer en bog, en film, en delt oplevelse? Hvilke hovedtema vil du diskutere? Dette emne er baseret på din ugentlige instruktions mål, og terminal mål.
 2. 2
  Indsnævre den ned. Når du kender bredt emne, beslutte en mindre rækkevidde. Hvis du læser Romeo & Juliet, for eksempel, vil du diskutere fordele / negative konsekvenser af ung kærlighed? Temaet for hastværk vs moderation? Den ældre mand / yngre mand mentorrelationen som ses i Romeo & Juliet?
 3. 3
  Pick en start spørgsmål. De bedste spørgsmål hverken er for open-ended eller for begrænset. "Ja eller Nej" spørgsmål halt diskussion og bred "Hvad synes du om unge mennesker giftes?" spørgsmål er også store demotivaters. De bedste spørgsmål er åbne nok til at have et par mulige rigtige svar, men alligevel lukket nok, at folk kender til at nærme sig, og føler sig motiveret til at begynde at tale. En stor spørgsmål kunne være, "På hvilke måder den Friar err i hans råd til Romeo? På hvilke måder han lykkes?"
 4. 4
  Vær forberedt. Da diskussionen leder, kom ind i møde med flere "store" spørgsmål. Vær forberedt på at stille den næste, når drøftelserne dør ned, når folk har brug for mere stof til eftertanke. I en 2 timers diskussion, skal 2-5 gode spørgsmål tilstrækkeligt. Det er også godt at have 2 eller 3 mindre delspørgsmål for hvert hovedspørgsmålet.
 5. 5
  Foretag argumenter. Må ikke bare dele dine følelser eller meninger uden at bakke dem op. Hvis nogen hævder "The Friar burde ikke have givet Romeo nogen råd!" spørg dem, hvorfor det er tilfældet, og diskutere mulige støtte eller indsigelser til deres påstand. Brug "Fordele og ulemper" model, argumentere for en position, og derefter argumentere imod det. Hvilken konklusion ville holde op bedre i en retssal?
 6. 6
  Flyt fra det kendte til det ukendte. Gode ​​diskussioner afhænger uvidenhed af deltagerne. Hvis du allerede ved, hvordan kan du lære? Hvis du føler du har besvaret et spørgsmål, skal du trykke dybere, for at finde en anden puslespil du endnu ikke forstår, eller flytte til næste område af interesse. For eksempel, du kan sige, "Vi ved, at Friar giver gode råd til Romeo, og vi enige om, at det er en dårlig idé. Vi ved også, at han giver gode råd til Juliet samt... Er det en dårlig idé også, eller er der noget anderledes med hende, ændrer tingene?
 7. 7
  Administrer personligheder. Specifikt beder de mere stille medlemmer, hvad de mener om emnet, og så venligt som muligt, tøjle de ubønhørligt verbale medlemmer, der ikke lader andre tale. Sørg hver deltager har mulighed for at blive hørt.
 8. 8
  Opsummere som du går. Efter at have drøftet, for eksempel, de måder, hvorpå Friar rodet op som en mentor for 20 minutter stoppe op og spørge gruppen, "Ok, hvad har vi sagt hidtil?" Rekapitulere og give tid til at trække vejret, at regather tanker, og begynde at tænke igen.
 9. 9
  Binde det hele sammen. Når den tildelte tid for diskussionen er op (eller når folk er trætte eller klar til at gå), gøre en fuld oversigt over, hvad du dækket. "Vi sagde Friar begik en fejl i at give råd til Romeo, der ikke var for Romeo skyld, men havde det gode i hele byen i tankerne. Vi aftalte, at hans råd til Juliet, som ikke er så politisk motiveret, er acceptabel. Vi sagde, at rådgivning skal gives på en persons-by-personers basis og folk bør ikke udøve deres politiske ordninger gennem individer. Men nogle af os uenige med dette og sagde, at det gode i byen var vigtigere end blot Romeos godt, så de sagde... " osv. osv. Hvis du ikke kan huske alt, det er OK.
 10. 10
  Leave 'em sulten. Tæt med et beslægtet spørgsmål, et "forslag til yderligere forskning." Dette vil give alle involverede noget at tænke over til næste gang.

Tips

 • Mange mennesker føler, at åbne drøftelser mellem villige deltagere bliver vage nonsens. Hvis du eller gruppen begynder at føle dette, for et godt spørgsmål spørge jer selv er, "Hvorfor er det vigtigt?" Brug lidt tid på at beslutte, hvilke projekter der værd at forfølge, som ikke er det, så dykke igen
 • Undertiden er det vigtigste spørgsmål er den, der er det sværeste at besvare. "Hvad er et menneske?" Selv om der er nogen tilfredsstillende, end-all videnskabeligt svar på spørgsmålet, er det stadig et relevant spørgsmål. Lad dig selv og den gruppe, undersøge spørgsmål, der fortryller din interesse, selv om du endnu ikke kan artikulere "praktisk værdi." De største diskussioner må ikke ende i aftale eller konklusion. De kan ende i klarhed forskelle og dermed enighed om at være uenige!
  • Der er omkring to slags diskussion: Teoretisk og praktisk. Skelne mellem dialog, der fører til opdagelsen af ​​sandheden, og dialog, der fører til konsensus og handling, og være klar med alle om, hvilken en det er!
 • Hold en positiv holdning. Hvis diskuterer bliver svært, husker nogen, der kan tale kan lære i diskussion og nyder at gøre det. Der er mange klassiske midt skoler, og endda børnehaver, samt diskussion-baserede specielle uddannelser! Spørgsmål er motiverende, og konverserer er lige så naturligt som at trække vejret, så hvis det bliver hårdt, holde i gang!
 • Sokrates var herre diskussion leder. Lær af dem, der har gået forud for jer.
 • Giv dig selv mindst 1 time, men husk på, at de bedste diskussioner (dem, der genererer nye spørgsmål og åbne nye perspektiver af viden) tage 3 timer eller så at udvikle og modne.
 • Giv flere udsagn. Prøv at lave en ny diskussion, når en anden har man allerede færdig.

Advarsler

 • Lad din diskussion til at vandre fra punkt til punkt. Tradition, erfaring og den nyeste forskning fortæller os, at en forelæsning, som synes at være mere organiseret, er en hverken så varig eller som effektiv en måde at lære på. Ophold med processen!
 • Mange mennesker bliver følelsesmæssigt, når deres antagelser spørgsmålstegn ved eller deres overbevisninger er modbevist. Du kan forvente nogle mennesker til at blive vred eller trukket tilbage. For at minimere dette, holde sig til udsagn som "Jeg tror _____ fordi ____" snarere end "du tager fejl", medmindre nogen er åbenlyst forkert.

Ting du behøver

 • 2-15 mennesker, der er interesseret i at lære af diskussion.
 • En genstand. Bøger er perfekt, men der er masser af andre mulige emner, såsom film, fælles oplevelser, aktuelle begivenheder mv
 • Et sind
 • Nysgerrighed
 • 1-3 timers tid