Wkodk

Sådan vinder en debat

Når du nogensinde begynde at drøfte, navnlig i faste konkurrencer, vil du ønsker at vinde dem. Her er nogle teknikker til at hjælpe dig lykkes.

Steps

Sådan vinder en debat. Som et forslag vejen til sejr er helt klart.
Sådan vinder en debat. Som et forslag vejen til sejr er helt klart.

At vinde en debat

 1. 1
  Som et forslag vejen til sejr er helt klart: overbevise juryen, at din plan (bevægelse) er vejen at gå.
 2. 2
  Som en opposition der er tre måder at vinde en debat: 1.. Bevis at problemet løst ved bevægelsen ikke eksisterer. 2.. Bevis at den foreslåede bevægelse ikke løser problemet. 3.. Bevis, at bevægelsen ikke er den rette måde at løse problemet, og / eller at den foreslåede plan bringer flere negative konsekvenser end fordele.
 3. 3
  POI'er: Husk, at et punkt af oplysninger kun kan tilbydes i løbet af ubeskyttet tid (efter den første, og inden tredje minut af en tale). Maksimal tid: 15 sekunder. Ud over det faktum, at en PoI skal være et spørgsmål, det kan anvendes til næsten alle formål. For eksempel: afklaring, forstyrre nogens tale, påpege svagheder eller for at få et svar, som kan bruges til din egen fordel.
  • "Efter den anden højttaler på proposition side har accepteret min PoI han selv indrømmede, at"
 4. 4
  At tilbyde en poi stå op holder i den ene hånd på toppen af dit hoved og en hånd i luften. Som en højttaler kan du enten nægte eller acceptere et punkt af oplysninger. Under en tale på 4 minutter, du bør acceptere mindst 1 PoI og aldrig mere end 2 POI. Også aldrig acceptere et IP, før du er færdig med din egen argument!

Tips

 • Særlig bemærkning til 3. højttalere: Bring noget nyt til debatten, som bringer tilbage publikum opmærksom på hvad du siger. Brug (omhyggeligt) stærke sprog, for hvis på dette tidspunkt publikum klapper dig, oppositionen sikkert kommer under pres, og det baner vejen for din sejr.! Selvom du ikke er tilladt at bringe i nye argumenter, du har lov til at forsvare eller angribe ethvert argument fra et nyt perspektiv!
 • Liste dine argumenter, siger dem og gå over, hvad du lige har sagt:
 • Mens ud taler din modstander ikke altid vinde, er det stadig en god idé at have en dominerende ordforråd, gør din modstander føler målløs, og dermed hæmme deres evne til at tænke klart.
 • Mærk dine argumenter hjælp sædceller! (Sociale, politiske, økonomiske, religiøse, moralske, videnskabelige) i tilfælde af du spekuleret over, hvor forkortelserne kommer fra: debattører har en tendens til at have beskidte sind
 • SEI: State dit argument - Forklar dit argument - Illustrere dit argument
 • Vær rolig og stabil i hele debatten. Hvis du bliver nervøs, kan du glemmer ting, gør du glemme nogle af de beviser, du har.