Wkodk

Sådan taler som en new yorker

Byen New York (NYC), da det officielt kaldes, er en meget karakteristisk by. NYC er opdelt i 5 bydele, Manhattan, Bronx, Queens, Brooklyn og Staten Island (Brooklyn & Queens deler en ø med Long Island). På grund af den unikke etniske sammensætning af disse områder hver har en lille variation på de vigtigste NY accent. Den måde newyorkere taler om, er markant anderledes for generisk amerikansk tale, både i accent og i nogle af de anvendte sætninger. Her er nogle måder at komme rundt og tale som en New Yorker...

Steps

Sådan taler som en new yorker. Lær hvordan man udtaler dine konsonanter.
Sådan taler som en new yorker. Lær hvordan man udtaler dine konsonanter.
 1. 1
  Lær om udtalen. New York engelsk skal udtales som om projektering frem foran munden, næsten som en lille åben mund rynke. Den første ting du måske ønsker at gøre, er at få udtalen af ​​nogle ord.
 2. 2
  Lær hvordan man udtaler dine konsonanter:
  • I en newyorkeraccent er "r" i slutningen af ​​et ord næsten aldrig udtalt. I nogle tilfælde er det lyder som en lidt rullende "r".
  • "G" i slutningen af ​​"-ning" ikke udtales enten. (Den vigtigste forskel er "Long Island", som udtales "Lawn Guyland"), så "gå" udtales "goin '" og "here" lyder som "hea".
  • Den hårde "th" i begyndelsen & midten af ​​ord har en sund noget mellem "d" og "th" (mere som en sammenrullet "d"), men hvis du er usikker, skal du tale med "d" lyd.
  • Den bløde "th" lyd, i ord som "både", har en "t" lyd, som om "h" blev droppet, så "både" lyder som "båd" & tallet 3 bliver til "træ", lidt ligesom den irske måde.
 3. 3
  Lær hvordan man udtaler dine vokaler:
  • Den allerførste ord, du skal lære at sige korrekt, er "nye", som i "New York" eller "New Jersey". Det udtales "Noo". Der synes kun at være nogle ord, hvor der opstår, såsom "due" & "dum", mens "få" & "cue" siges den sædvanlige måde, med et "u" lyd.
  • Mange af de ord, der har "o" lyd (som i kaffe) udtales med et "aw" lyd, så ordet hund, for eksempel, ville lyde som "dawg", samt "kaffe", som er " cawfee ".
  • Nogle a er i New York accent udtales som o er ligesom talk er tolk eller opkald er coll.
  • Den korte "o" lyd er temmelig sjældne i New York engelsk. Ord, der omfatter den lange "i" i midten, som "løgner", brug en meget lignende "aw" lyd, så "løgner" skal lyde næsten som "advokat" (som kunne være meget apropos!)
 4. 4
  Få accent. Det er ofte en dyb klingende stemme og ord læses slags på en afslappet måde. Da New York var på et tidspunkt meget italiensk, Staten Island og Brooklyn i særdeleshed (Staten Island er stadig 44% italiensk, den højeste procentdel af enhver amt i landet), mennesker af italiensk afstamning, der lever i områder tendens til at have en lille bit af italiensk accent blandet i. Så hvis du nogensinde har hørt, har eller gjort en italiensk accent, kan det være en lille smule lettere at gøre en NY accent. Tænk Sylvester Stallone!
  • Den jødiske version af accent, også meget fremtrædende, er en hel del mere nasalt & din hals bør føle trange. Typisk for dette er Jerry Lewis & Fran Drescher (af "The Nanny" show berømmelse). Også tænke på Judge Judy!
 5. 5
  Har du en holdning. Taler som en New Yorker er mindre om, hvad du siger, og mere om, hvordan du siger det. Newyorkere er kendt for at være direkte, påståelig og selvsikker. De er også kendt for at tale en masse, og taler højt.
 6. 6
  Brug nogle lokale hverdagssprog. Typiske udtryk Noo Yawkez brug omfatter "Get outa hea", "Fawget aboutit" & "Ahrite ahready"
  • Sig "hej" i stedet for "hej" eller "hej" og sige det hurtigt.

Advarsler

 • Prøv ikke at blive spottet som en falsk. Det kan synes som du gør nar af dem, og det vil sandsynligvis ikke gå godt.