Wkodk

Sådan skriver

Skrivning kan være en fantastisk verden at udforske! Fra realistisk fiktion mysterier til sci-fi til poesi, er din skriftligt kun begrænset af din fantasi. Husk på, at skrivning er en meget mere end at sætte pen til papir: det tager at læse, forskning, tænkning og revision. Selv om ikke alle skrivemåder arbejde for alle, bør disse tips få dig i gang på din vej til at skrive.

Steps

Sådan skriver. Find et sted at skrive.
Sådan skriver. Find et sted at skrive.

Første del: at komme i gang

 1. 1
  Læse en masse. Læs en række forfattere og genrer til at udvide din forståelse af hvad forskellige skrift udseende og hvad hver forfatterens "stemme" lyde. Dette vil hjælpe dig tænke og udvikle, hvad du ønsker at skrive om, hvordan du ønsker at din tekst til at lyde, og selv så vigtigt, hvordan du ikke ønsker at lyde.
  • Læs, hvad du ønsker at skrive. Hvis du ønsker at skrive en sci-fi roman, for eksempel, begynde at læse mestre i genren som Isaac Asimov, Philip K. Dick og Ray Bradbury.
  • Holde en regelmæssig læsning tidsplan. Selvom det er kun 20 minutter om dagen, før du går i seng, vil du mærke en forbedring i din skriftligt.
 2. 2
  Find et sted at skrive. Som du begynder at skrive, kan du prøve at skrive på forskellige steder for at finde, hvad der virker bedst for dig. Hvor kan du koncentrere dig bedst? Hvor finder du inspiration? Hvor kan du fokusere? Det kunne være ved dit skrivebord derhjemme, på en travl café, i et afsides hjørne af et bibliotek eller i en park.
  • Du vil måske opleve, at forskellige steder virker for dig baseret på dit humør, eller hvad skriver skridt du er i.
  • Forskellige steder kan egner sig til forskellige aktiviteter. For eksempel kan du brainstorme bedst på din seng derhjemme og redigere bedst på et bibliotek.
 3. 3
  Vælg en måde at skrive. Vil du skriver alt ned i hånden eller bruge en bærbar computer? Som med at finde et sted at skrive, at finde din måde at skrive vil udvikle sig over tid.
  • Vær på vagt over distraktioner. Mens du skriver, kan være hurtigere, kan det også føre til forstyrrelser såsom at tjekke din e-mail eller hjemmesider.
 4. 4
  Brainstorm. Skriv ned plot ideer. Der er altid en idé, før en velskrevet bog, og mulighederne er uendelige. Du kunne skrive om calculus. Du kunne skrive om Merkur. Du kan endda skrive om dig selv. Der er ikke noget, du ikke kan skrive om. Prøv at besvare disse spørgsmål:
  • Hvad sker der i din historie?
  • Hvad er det vigtigste emne?
  • Hvem er hovedpersonen?
  • Hvorfor skal læseren være interesseret?
 5. 5
  Research. Hvis du skriver om et emne, du ikke er en ekspert på og ønsker at sikre, at du præsenterer det emne eller information realistisk, se op oplysninger eller opsøge en ekspert til at stille spørgsmål.
  • Søg efter oplysninger på nettet. Skriv dit emne ind i en søgemaskine og finkæmme gennem de øverste 10 eller 20 resultater.
   • Bemærk: Vær forsigtig med at information, du henter online, især hvis du skriver et forsknings-papir eller en artikel, der bygger på faktuelle oplysninger. Internet kilder kan være upålidelige. Udgivelser, eller arbejder findes i et tidsskrift, skal underkastes en mere grundig sikkerhedsundersøgelse proces, før de når publikation, og er derfor sikrere at bruge som kilder.
  • Tjek et bibliotek. Ja, tro det eller ej, er der stadig oplysninger, der skal findes i et bibliotek, der ikke har gjort sin vej til internettet. For en endnu større bredde af ressourcer, så prøv et kollegium eller universitet biblioteket.

Del to: skrive kladder

 1. 1
  Skriv en kladde. Det er ligegyldigt, hvor mange stavefejl eller svage adjektiver, du har i det. Denne kopi bare jotting ned disse tilfældige kategoriseret tanker. Skriv ned hvad du tænker på, at du vil medtage i din skrivning, og bekymre sig om at organisere alt, hvor det hører hjemme senere.
 2. 2
  Hvis du har problemer, så prøv. Indstil en timer og skrive uafbrudt indtil tiden er gået. Du vil ikke have tid til at bekymre sig om fejl og fejltagelser, hvis du farende for at få ordene ud.
 3. 3
  Rediger til din anden dtraft.. Gennemgå kladde og begynder at lægge, hvad du har skrevet i den rækkefølge, du ønsker det i. Ryd op stavefejl, grammatiske fejl og svage skrivning, såsom gentagne ord. Konkretisere plottet og begynde at tænke på noget, du ønsker at klippe ud.
  • Rediger hensynsløst. Hvis det ikke passer ind i den overordnede historie, hvis det er unødvendigt, eller hvis du ikke kan lide hvad du har skrevet, skære det ud.
  • Check for sammenhæng. Har alle dele af historien giver mening sammen? Hvis det er tilfældet, fortsætter. Hvis ikke, overveje at revidere, hvad der ikke passer ind
  • Check for nødvendighed. Har alle dele af historien bidrager? Er hver sektion giver nødvendige baggrund, fremme plottet, opbygge suspense, eller udvikle en vigtig karakter?
  • Check for noget mangler. Er alle dine karakterer ordentligt indført? Har plottet punkter forløbe glat ind i hinanden, eller er der nogle logiske huller?
 4. 4
  Korrekturlæst. Husk, at stavekontrol alene ikke altid gøre arbejdet. Kun du kan fange forskellen mellem at også, og to eller deres, der, og de ​​er. Selv om de kan være stavet korrekt, kan de ikke bruges i den rette sammenhæng.
 5. 5
  Skriv en tredje udkast. For dette udkast tage mere tid på at tænke hver sektion, som du analyserer, redigere eller omskrive det. Tænk større ændringer som at flytte dele af historien omkring.
 6. 6
  Hold omskrivning, indtil du er klar til en second opinion. Dette er et vigtigt skridt, som andre mennesker vil se, hvad du rent faktisk skrev og ikke bare, hvad du tror, ​​du skrev.
  • Få feedback fra en person, hvis mening du respekt og tillid, og som enten læser meget eller skriver selv.
  • Bed dem om at være ærlig og grundig. Kun ærlig feedback, selvom det er en engros kritik af hele din historie, kan gøre dig til en bedre forfatter.
  • Hvis de har brug for nogle retningslinjer, give dem de samme spørgsmål, du har været spørge dig selv.
  • Dette er især kritisk, hvis ethvert aspekt af din historie kredser omkring et teknisk område, hvor du ikke er en ekspert. Sørg for, at mindst én af dine læsere er en ekspert på dette område.
  • Deltag i en forfatters gruppe i dit område, eller online for at dele din skrivning, læse andres skriftligt, og give gensidig feedback.
 7. 7
  Vurdere svar, du har modtaget. Du behøver ikke at lide eller er enig med alt, hvad der er sagt til dig om dit arbejde. På den anden side, hvis du får den samme kommentar fra mere end én person bør du nok tage det meget alvorligt. Finde en balance mellem at holde aspekter, som du ønsker, og foretage ændringer baseret på input, du har tillid til.
  • Genlæse historien med dine læseres kommentarer i bagsiden af ​​dit hoved. Bemærk eventuelle huller, steder, der skal skæres, eller områder, der kræver revision.
  • Omskrive ved hjælp af erfaringer fra dine læsere og fra din egen efterfølgende kritisk læsning.

Del tre: generelle strategier for effektiv skrivning

 1. 1
  Udelad unødvendige ord. Klip ord, der kun tjener som window dressing. Hvis et ord ikke er afgørende for fortællingen af ​​historien, eller semantik af sætningen, udelade det. Det er bedre at have for få ord end for mange. Alt for mange ord og din skrivning bliver indelukket, pompøse eller ulæselige. Vær særlig forsigtig med:
  • Adjektiver. Adjektiver beskrive substantiver, men nogle gange beskrivelsen er overflødig. Begyndelsen forfattere ofte begår den fejl at peppering deres skriftligt med alt for mange adjektiver i et forsøg på at »være beskrivende."
   • Tag sætningen: ". Han trådte til side, et harmdirrende vrede koger op inde hans lænder" "Indignant" forstås vred, men det gør "vrede". Her adjektivet bare komme i vejen uden at tilbyde noget nyt. Langt bedre ville have været: "Han trådte til side, vrede koger op inde hans lænder."
  • Idiomer og slang. Idiomer, såsom "et stykke kage" eller "fråde om munden," ikke altid oversætte til fornøjelig skriftligt. Ligesom slang, dato de stykket (der siger "suge mælken af ​​nationer" længere?) Og kan misforstås (kan du dechifrere slang fra 1920'erne?).
 2. 2
  Hold dig ordforråd enkel. I begyndelsen øve skriver ligesom Hemingway stedet for Faulkner. Hvis du ikke er bekendt med enten arbejde, her er en sammenligning. Hvilken en kan du finde lettere at forstå?
  • "Maera lå stille, hovedet på armene, ansigtet i sandet. Han følte varmt og sticky fra blødningen. Hver gang han følte hornet kommer. Undertiden tyren kun stødte ham med hovedet. Når hornet gik hele igennem ham, og han følte, at det går ned i sandet Nogen havde tyren ved halen De var sværge ved ham og floppe Kap i hans ansigt Derefter tyren blev væk "-.... Ernest Hemingway, i vor tid.
  • "Det var af de mænd, ikke hvid eller sort eller rød, men mænd, jægere, med vilje og hårdnakket at udholde og ydmyghed og dygtighed til at overleve, og hundene og bjørnen og hjorte sammenstillet og reliefed imod det, beordrede og tvang af og i ørkenen i den gamle og utrættelig contest ifølge de gamle og unmitigable regler, som annullerede alle beklager, og tålte ingen pardon, "- William Faulkner, The Bear.
 3. 3
  Lad verber være i køretøjet af din sætning. Verber er måske dine bedste venner. Et velplaceret verbum vil gøre en sætning blænde og holde det fri for andre former for ord, såsom adjektiver eller substantiver, der kan overfylde det op. Ezra Pound sagde engang, at der på det mest grundlæggende, en sætning er en overførsel af magt. Verber bidrage til at gøre denne overførsel mulig.
  • Tag følgende sætning: "Han gik ind i lokalet." Der er intet galt med denne sætning. På den anden side er det en smule intetsigende. Du kan krydre sætningen op og være mere specifik, ved at indføre en mere nuanceret verbum i stedet for "gik". Hvordan omkring "krøb" eller "tøndeformede" eller "gled" i stedet?
  • Brug den aktive stemme i stedet for den passive stemme, som en tommelfingerregel.
   • Aktiv stemme: ". Hunden fandt hans master" Her er hunden gør arbejdet, så at sige. Han er aktivt at finde sin herre.
   • Passiv stemme: "Føreren findes ved sin hund." Her, hunden er mere fjernet fra handlingen. Føreren bliver fundet, hunden er ikke at finde.
 4. 4
  Udvid dit ordforråd. Udvidelse dit ordforråd vil give dig mulighed for at være mere præcis med dine ord. Du bør ikke bruge en "big" eller "smarte" ord, når der er en mere almindelig ord, der betyder det samme, men du kan blive tvunget til at bruge et stort ord hver gang i et stykke tid. De store ord er som en regnfuld dag fond: brug dem sparsomt og kun i en snæver vending.
  • Hvor mange mennesker tror du kender definitionen af ​​"sesquipedalian?" Ikke særlig mange, sandsynligvis. (Det betyder "lang" eller "langtrukken"). Hvis du vil bruge det, bruger det i den rette kontekst. Det vil sandsynligvis ikke passe ved siden af ​​flere almindelige ord, men det kan fungere, hvis du bruger "sesquipedalian" at være ironisk, satirisk eller morsom.
  • Få har for vane at huske tekniske ord. Hvis du ønsker at beskrive et hus, er du sandsynligvis vil få brug for at kende nogle arkitektur vilkår: "udhæng", "søjler", "facade", "trimme", "karmen", og listen fortsætter. Fordi disse er tekniske termer, er der ikke rigtig nogen synonymer for dem. Du sidder fast med enten at kalde det "gold trim" eller "gold ting på den side af væggen." Du bestemmer, hvilke lyder bedre.
 5. 5
  Brug billedsprog for effekt. Billedsprog inkluderer metaforer og lignelser, som du har sikkert allerede hørt om. Brug billedsprog sparsomt, men for effekten "Klamperne blev hårdt og misdannet" kunne gøres mere levende ved at indføre en lignelse: ".. Klamperne var hårdt og deform ligesom nogle shell spytte frem ved havet"
 6. 6
  Vær opmærksom på tegnsætning. Du tror sikkert tegnsætning er kedeligt, og du kan have ret. Sagen er den, er det meningen at være kedeligt. Tegnsætning hjælper os med at forstå, hvilke ord arrangeret på en bestemt måde betyder, og stort set intet ud over det. Det bør være der, men ikke mærkbar. Mennesker begår den fejl at forsøge at få tegnsætning gøre for meget, være prangende, eller gøre opmærksom på det, uanset om med vilje eller ej.
  • Udråbstegn. Brug udråbstegn sparsomt. Folk behøver ikke ofte udbryde ting, heller ikke sætninger ofte fortjener udråbstegn. Elmore Leonard, den store forbrydelse forfatter, har dette at sige: ". Hold dine udråbstegn under kontrol Du har lov ikke mere end to eller tre per 100.000 ord prosa".
  • Semikoloner. Semikoloner fungere som hybrid perioder, der forbinder to sætninger, der har logisk sammenhæng. Alligevel Kurt Vonnegut argumenterer imod dem: "Må ikke anvendes semikolon De er transvestit hermafroditter repræsenterer absolut intet Alt, hvad de gør, er at vise du har været på college..." Selvom Vonnegut vurdering kan være lidt barsk, er det nok kun godt at bruge dem fra tid til anden.
 7. 7
  Undgå arkaisk skriftligt. Arkaiske skrift betyder, at du bruger skrive konventioner, folk skriver 300 år siden foretrækkes. Arkaiske skriftligt er svært at forstå, det lyder mindre naturligt at den moderne øre, og - tro det eller ej - er sværere at skrive.
  • Arkaiske: "Årsagerne er firedoblet."
   • Modern: "Der er fire grunde."
 8. 8
  Sig hvad du mener, du ikke mener, hvad du siger. Tænk på, hvad du vil sige, før du siger det. Prøv at komme til det punkt, hvor dine ord bevidst afspejler tanker. En masse mennesker simpelthen sætte ord på papir, og håber, at de er en eller anden måde i samme ballpark som det, de var tiltænkt. Dette er blot almindelig doven skriftligt.

Tips

 • Vær sikker på at kopiere, redigere og korrekturlæse skriftlige arbejde, men ikke mens du er brainstorming.
 • Du kan lave en to-do liste for at hjælpe dig med at holde styr på, hvilke skridt du ønsker at opnå.
 • Husk, det er meningen at være sjovt, så bliv ikke stresset. Berømte forfattere generelt omskrive deres historier igen og igen mange gange.
 • Må ikke være bange for at skrive ting, der sker i din historie i orden. En masse forfattere skrive slutter først og derefter gå tilbage. Hvis du gør dette en masse, skriver hver sektion, som du tror på det, men på separate sider (eller, hvis du skriver på en computer, forskellige tekstdokumenter eller i forskellige sektioner af en stor tekst dokument). Så arrangere og omarrangere siderne i rækkefølge, når du ønsker det ting til at ske i historien.