Wkodk

Sådan måler højden af ​​et træ

Den 7. september 2006 San Francisco Chronicle rapporterede, at forskerne netop havde opdaget en 378 fod (113 meter) højt træ, der sandsynligvis er verdens højeste levende træ. Hvis du tror du kan finde et træ, der kan bryde denne rekord, eller bare ønsker at måle, at træ i din baghave, kan du prøve disse teknikker. Disse metoder kan også give dig en god tilnærmelse af de højder ikke kun af træer, men også telefonpæle, bygninger, magic beanstalks-stort set alt tall.

Steps

Sådan måler højden af ​​et træ. Kend din nøjagtige højde i skoene, vil du være iført at udføre denne metode.
Sådan måler højden af ​​et træ. Kend din nøjagtige højde i skoene, vil du være iført at udføre denne metode.

Shadow metode

 1. 1
  Kend din nøjagtige højde i skoene, vil du være iført at udføre denne metode.
 2. 2
  Stå ved siden af træet eller den genstand, der skal måles. For de bedste resultater, skal du gøre denne metode på en lys, solrig dag. Hvis himlen er overskyet, kan det være svært at sige præcis, hvor skyggen tip er.
 3. 3
  Måle længden af din skygge. Brug et målebånd eller målestok (meter lineal) til at måle din skygge fra dine fødder til spidsen af ​​din skygge. Hvis du ikke har nogen til at hjælpe dig, kan du markere afslutningen af ​​skyggen ved at smide en sten på det, mens du står. Eller endnu bedre, skal du placere klippen overalt på jorden, og derefter placere dig selv, så spidsen af ​​din skygge er på klippen, og så måle fra hvor du står til klippen.
 4. 4
  Måle længden af træets skygge. Brug din målebånd at bestemme længden af ​​træets skygge fra bunden af ​​træet til spidsen af ​​skyggen. Dette fungerer bedst, hvis jorden langs hele skyggen er temmelig niveau, og hvis træet er på en skråning, for eksempel, vil din måling ikke være meget præcis. Du ønsker at gøre dette så hurtigt som muligt efter at måle din skygge, da solens position på himlen (og dermed skyggen længde) er langsomt, men konstant forandring. Hvis du har en assistent, kan du holde den ene ende af målebåndet, mens han eller hun måler træets skygge, og så kan du straks måle din skygge.
 5. 5
  Beregn træets højde ved hjælp af andelen af din skygge længde til din højde. Da du kender længden af ​​træets skygge, og man ved også, at en vis højde (din højde) giver en vis skygge længde (længden af ​​din skygge), kan du bestemme træets højde med lidt matematik. Multiplicer længden af ​​træets skygge med din højde, og derefter dividere det resulterende tal med længden af ​​din skygge. For eksempel, hvis du er 5 fod (1,5 meter) høj din skygge er 8 fod (2,4 meter) lang og træets skygge er 100 fod (30,48 meter) lang, højden af ​​træet er (100 x 5) / 8 = 62,5 fod (30,48 x 1,5 meter) / 2,4 meter. Bemærk, at rækkefølgen af ​​din multiplikation ligegyldigt.

Pencil metode: kræver en assistent

 1. 1
  Stå langt nok fra træet, så du kan se hele træet-top til bund, uden at bevæge hovedet. For den mest nøjagtige måling, bør du står så, at du er på et stykke jord, der er omkring niveau med jorden ved træets base. Deres opfattelse af træet bør være så frit som muligt.
 2. 2
  Har en ven stå nær træet.
 3. 3
  Hold en blyant eller en lille, lige pind (såsom en maling stick eller lineal) i den ene hånd og strække din arm ud, så blyanten er på armslængde foran dig (mellem dig og træ).
 4. 4
  Luk det ene øje og juster blyanten op eller ned, så du kan syne selve toppen af træet i toppen af blyanten. Det er nemmest, hvis du slår blyanten, så den skærpede punktet peger lige op. Spidsen af ​​blyanten bør således kun dække toppen af ​​træet i din synsvidde, når du ser på træet "igennem" blyanten.
 5. 5
  Bevæg tommelfingeren op eller ned blyanten, så spidsen af din miniature er justeret med træets base. Mens du holder blyanten på plads, så spidsen er justeret med træets top (som i trin 3), flytte din tommelfinger til det punkt på blyanten, der dækker punktet (igen, som du ser "igennem" blyanten med det ene øje ) når træet møder jorden.
 6. 6
  Roter din arm, så blyanten er vandret (parallelt med jorden). Hold din arm holdt lige ud, og sørg for din thumbnail stadig på linje med træets base.
 7. 7
  Få din ven flytte, så du kan syne hans eller hendes fødder "igennem" det punkt i din blyant. Det er, skal din ven fødder bringes på linje med blyant tip. Han eller hun kan have brug for at bevæge sig baglæns, sidelæns eller diagonalt. Da afhængig af højden af ​​træet, kan du blive nødt til at være nogle afstand fra din ven, overveje at bruge håndsignaler (med den hånd, der ikke holder blyant) til at fortælle ham eller hende til at gå længere, kommer tættere på, eller flytte til venstre eller højre.
 8. 8
  Mål afstanden mellem din ven og træet. Få din ven forblive på det sted, eller markere stedet med en pind eller en sten. Så brug et målebånd til at måle afstanden i lige linje mellem at stedet og bunden af ​​træet. Hvis du ikke har et målebånd, kan du tempoet ud distance, selv om dette ikke vil være så nøjagtige. Afstanden mellem din ven og træet er højden af ​​træet.

Højdevinklen metode

 1. 1
  Måle afstanden til en observation position. Stå med ryggen til træet og gå ud til et punkt, som er cirka på niveau med jorden ved træets base og hvorfra du kan tydeligt se træets top. Gå på en lige linje, og brug et målebånd for at måle din afstand fra træet. Du behøver ikke stå et sæt afstand fra træet, men denne metode generelt fungerer bedst, hvis din distance fra træet er omkring 1-1,5 gange højden af ​​træet.
 2. 2
  Måle højdevinklen til træets top. Sight toppen af ​​træet og bruge en Clinometer eller transit til at måle "højdevinklen" mellem træet og jorden. Højdevinklen er vinklen mellem to linjer-Den flade plan af jorden og din sightline til en vis forhøjet punkt (i dette tilfælde, træets top) - med dig som vinkelspidsen.
 3. 3
  Find tangenten af højdevinklen. Du kan finde tangens af en vinkel ved hjælp af en lommeregner eller tabel over trigonometriske funktioner. Metoden til at finde tangenten kan variere afhængigt af din lommeregner, men normalt du bare trykke på "TAN" knappen, indtast vinkel og tryk derefter på "lige" knappen (=). Så hvis højdevinklen er 60 grader, skal du blot trykke "TAN" og derefter indtaste "60", og tryk derefter på lighedstegnet.
 4. 4
  Formere din afstand fra træet (målt i trin 1), ved tangenten af højdevinklen. Det resulterende tal er højden af ​​træet minus din højde.
 5. 5
  Tilføj din højde til højden du beregnet i det foregående trin. Nu har du højden af ​​træet. Du er nødt til at tilføje din højde, fordi du målte højdevinklen fra øjenhøjde, ikke fra jorden.

Fast højdevinklen metode

 1. 1
  Fold et firkantet stykke papir på midten, så det danner en trekant. Trekanten vil have en ret (90 grader) vinkel og to 45 graders vinkler.
 2. 2
  Hold trekanten nær det ene øje, så den rette vinkel er væk fra dig, mod dig, og den ene side er vandret (parallelt med jorden, antager jorden er niveau).
 3. 3
  Flyt tilbage fra træet, indtil du kan syne i toppen af træet i toppen spidsen af trekanten. Luk det ene øje til syne træets top. Du ønsker at finde det punkt, hvor din linje af syne følger hypotenusen af ​​trekanten til toppen af ​​træet.
 4. 4
  Markere dette sted og måle afstanden fra den til bunden af træet. Denne afstand, plus din højde (fordi du brugte højdevinklen fra øjenhøjde, ikke fra jorden) er også højden af ​​træet. Det virker, fordi højdevinklen hjælp af din trekant er 45 grader, og tangenten på 45 grader = 1.

Tips

 • Vær konsekvent med dine måleenheder (gange og dividere fødder ved fødder eller inches med inches, for eksempel.)
 • Mange træer er ikke helt lodret de ikke vokser lige op. Brug højdevinklen metoder, du kan justere for en vinklet træ ved at måle afstanden mellem dig og det punkt på jorden, der ligger direkte under træets top, snarere end at måle afstanden mellem dig og bunden af ​​træet.
 • Du kan forbedre nøjagtigheden af ​​blyanten metoden og højdevinklen metoder ved at tage flere målinger fra forskellige punkter omkring træet.
 • Indse, at mange gange med DBH (diameter i brysthøjde) er en mere nyttig og meget nemmere måde at vurdere et træ størrelse og alder.
 • Du kan lave en simpel Clinometer meget nemt ved hjælp af en vinkelmåler. Tjek den tilhørende Google for at få instruktioner.
 • For øget nøjagtighed ved hjælp skyggen metode, du kan måle skyggen af ​​en målestok eller lignende lige pind af kendt højde i stedet for en persons højde. Afhængigt af, hvordan du står, kan din højde variere (dvs. hvis du ludende eller vippe hovedet lidt).
 • Du kan bare komme målebånd, klatre op i træet og derefter sende målebåndet hele vejen ned fra toppen og har nogen læst nummeret.
 • Dette kan være en sjov aktivitet for 4. til 7. klasse børn.
 • Clinometers og transit er værktøjer, som giver dig mulighed for at måle vinklen mellem en horisontal og det objekt, du kigger på (transit i særdeleshed er også brugt til at måle vinkler mellem lodrette planer). Du ønsker at måle vinklen mellem jorden og træets top, men Clinometer eller transit vil måle vinklen mellem det vandrette plan på øjenhøjde (siden du ser gennem instrument), og det er derfor, du har brug for at tilføje din højde til beregningen. Nogle clinometers og transit dog tillade dig at justere for øjenhøjde. Hvis du allerede har justeret for din højde ikke tilføje din højde i slutningen af ​​beregningen.

Advarsler

 • Mens højdevinklen metoder, hvis de anvendes korrekt, kan beregne den korrekte højde inden for 2-3 meter, der er rigelige muligheder for menneskelige fejl, især hvis træet er vinklet eller på en skråning. Hvis præcisionen er absolut nødvendigt, skal du kontakte din lokale lokalnummer service eller anden sådan agentur for assistance.
 • Disse metoder fungerer ikke godt, hvis træet er i skrånende terræn.

Ting du behøver

 • En ven (ekstraudstyr til tre af de metoder, men lidt hjælp gør processen lettere og sjovere)
 • En blyant eller lineal
 • Et målebånd eller målestok / meter lineal
 • En Clinometer eller firkantede stykke papir