Wkodk

Sådan laver du en Clinometer

En Clinometer (også kaldet en declinometer) er et instrument, der måler lodret hældning, normalt vinklen mellem jorden eller iagttager og en høj objekt, såsom et træ eller en bygning (højdevinklen), men den kan bruges fra højder til et lavere punkt (vinkel af depression eller tilbagegang). Clinometers ofte bruges i astronomi, landmåling, teknik og skovbrug. Mens du kunne købe en af ​​disse meget nyttige redskaber, de er også bemærkelsesværdigt nemt at lave. Her er hvordan man laver dem, og som en bonus er der ansøgninger med eksempler på, hvordan de kan anvendes.

Steps

Sådan laver du en Clinometer. Fold et "firkantet" stykke papir i halve fra hjørne til hjørne og krølle det til at danne to trekanter med én 90 graders vinkel og to 45 graders vinkler, og lad den foldes sammen, så det ser ud til at være en trekant.
Sådan laver du en Clinometer. Fold et "firkantet" stykke papir i halve fra hjørne til hjørne og krølle det til at danne to trekanter med én 90 graders vinkel og to 45 graders vinkler, og lad den foldes sammen, så det ser ud til at være en trekant.

Fast vinkel (45 grader) hældningsmåler

 1. 1
  Fold et "firkantet" stykke papir i halve fra hjørne til hjørne og krølle det til at danne to trekanter med én 90 graders vinkel og to 45 graders vinkler, og lad den foldes sammen, så det ser ud til at være en trekant. Tape eller lim trekanter sammen, så de vil ikke åbne igen at gøre det stærkere. Bemærk: Tykkere papir, såsom byggeri papir eller plakat bord vil gøre din inklinometer mere holdbare. Det papir, du bruger, skal være firkantet, så begge sider (kaldet ben) af trekanten er lige lange.
 2. 2
  Tape en lige sugerør til trekantens hypotenusen. Placer en sugerør langs hypotenusen (den længste kant trekant), således at den ene ende strækker lidt ud fra papiret, og bruge tape eller lim for at fastgøre den til papiret. Halmen bliver synet, at du ser igennem. Sørg for at du ikke deformere halm, og sørg for at den er justeret perfekt på toppen (langs kanten) af hypotenusen.
 3. 3
  Punch et lille hul tæt til hjørnet, hvor hypotenusen opfylder begge sider. Hypotenusen, naturligvis opfylder begge af de andre sider. Du bør sætte hullet nær hjørnet, hvor halmen ikke strække sig ud over papiret (dette vil være toppen af ​​inclinometer).
 4. 4
  Sæt en snor gennem hullet og binde en knude eller tape den til at holde det fra at glide ud af hullet. Brug nok streng, så du har mindst et par inches dinglende i bunden af ​​inclinometer.
 5. 5
  Bind en vaskemaskine eller fiskeri vægt til den nederste ende af strengen. Vægten bør dingle et par inches under hjørnet af krængningsmåleren således at strengen vil svinge frit. Brug et øje at se på toppen af ​​nogle høje objekt, såsom et træ eller pæl gennem halmen.
 6. 6
  For sådan et objekt, kan du sikkerhedskopiere eller flytte fremad, mens vægten altid peger lige nedad, og når strengen linjer op med ben af trekanten, og det vil være 45 grader, læsning på inclinometer. Når dette sker, betyder det højdevinklen mellem øjet og toppen af ​​objektet er 45 grader.

Fast vinkel inclinometer: applikationer

 1. 1
  højden af en pæl. Afstanden d fra hvor du læser 45 graders vinkel til bunden af stangen på plan grund er det samme som højden af stangen (Så højden er også d)., Fordi du bruger 45 graders vinkler, og kender to ben er altid ens i enhver 45-45-90 trekant. Lad os sige, at du måler d og finder, at det er 30 meter til bunden af ​​stangen, så så stangen er også 30 meter høj.
 2. 2
  Længden af en kabellængde>. Det er den afstand den vinkel, hvorfra du tog den 45 graders læse op til toppen af stangen. Brug Pythagoras sætning (a 2 + b 2) = c2. Vi ved, at A og B er benene i trekanten.
  • (A 2 + B 2) = C 2, og da A = d og B = d også.
  • (D 2) + (d 2), eller = (d X d) + (d X d) = C 2.
   • Vær sikker på at kvadratur afstanden d eller formere dxd før du tilføjer dem.
   • Find kvadratroden af C2 som vil være længden af kablet.
  • Hvis afstanden til pol er 30 meter, så
   • 30 2 + 30 2 eller = (30 x 30) + (30 x 30) =
   • 900 + 900 = 1800.
  • Nu bruger en lommeregner, finde kvadratroden af 1800 =
   • ca. 42.4 meter. Kablet ville være 42,4 meter lang.

Vinkelmåler inclinometer

 1. 1
  Få en vinkelmåler med en lige kant (en 180 graders vinkelmåler).
 2. 2
  Tape et sugerør nær den lige kant vinkelmåler, så halmen vil bringe igennem de 2 nul læsninger og passerer over hullet.
 3. 3
  Bind en snor gennem det lille hul på den lige kant, der er direkte på tværs mellem de 0 grader mærker på vinkelmåler. Du må indse, at dette er på tværs fra 90 grader på den buede kant vinkelmåler. Hvis din vinkelmåler ikke har et lille hul her, eller hvis hullet ikke ligger korrekt (dette er et fælles problem med nogle billige vinkelmålere), bore et hul, eller tape eller lim strengen til vinkelmåler på dette mærke. Sørg for, at snoren dingler et par inches under vinkelmåler.
 4. 4
  Vedhæft en vaskemaskine eller fiskeri vægt til de dinglende ende af snoren.
 5. 5
  Sight toppen af en høj objekt gennem halmen.
 6. 6
  Bemærk vinklen hvor strengen krydser skalaen på den buede kant af vinkelmåler er højdevinklen mellem øjet og toppen af det objekt, du observation. Da den fælles vinkelmåler har 2 sæt tal, vil din læsning være det store antal minus 90. Indse, at hvis du er så nær det objekt, du kigger opad på en stejl vinkel, så den beregnede vinkel kan blive ganske nær 90 °, men højst 90. 90 ° ville være lige op.

Vinkelmåler inclinometer: applikationer

 1. 1
  Så når højdevinklen er 30 grader, så den vinkel af depression også lig 30 °.
  • Du er i en båd ud på en sø eller havet og visning af toppen af en klippe observation opad, højdevinklen. Nogen på toppen af klinten ville synet nedad, Vinkel af depression, til syne din båd.
  • Eksempel: at affyre et våben fra båden til toppen af ​​klinten være base på højdevinklen, men et skud fra klinten til båden vil være baseret på den vinkel af depression.
  • Tænk over dette eksempel: hvis vinklen er 40 ° vinkel på elevation for at affyre et lille missil opad, så hvis målet på klippen var en tank eller en fæstning - de artillerister på den høje punkt kan være ude af stand til effektivt at besvare ilden, da du kommer nærmere, fordi der er en begrænset vinkel af depression på kanonen, hvis det ikke kan skråne så stejlt nedad (f.eks tårnet monteret tanken kanon kan kun vinkel nedad en lille mængde).

Tips

 • Når du kender højdevinklen kan du bestemme højden af ​​det objekt, du observation. Hvis du vil vide mere om, hvordan man bruger en inklinometer, se på den tilhørende Google, "Hvordan til at måle højden af ​​et træ."
 • Det er meget lettere at bruge disse enkle inklinometrene med to personer. En person kan syne objektet gennem halmen, mens den anden kan notere positionen af ​​strengen.

Advarsler

 • Hvis du kræver en meget høj grad af præcision, bør du nok bruge en elektronisk inclinometer.
 • Hvis jorden i bunden af ​​det objekt, du observation er på et andet niveau end jorden du står på, eller hvis det objekt, du observation hælder, vil du ikke få en præcis måling uden at justere dine beregninger.

Ting du behøver

 • Papir (Eller Protractor)
 • Halm eller hul jern materiale
 • String
 • Skive eller fiskeri vægt