Wkodk

Sådan klare sig godt i en debat

Folk kan komme op med den mest fantastiske indhold til deres argument, men faktum er en tredjedel af de mærkningsregler kriterier vil gå til præstationer 'og' måde at tale ". Selv dette kunne afgøre, hvilken side vinder.

Steps

Sådan klare sig godt i en debat. Indse, at uanset hvor analytiske og akademiske debat er, den måde du præsentere det verbalt, vil have en effekt på din dommer.
Sådan klare sig godt i en debat. Indse, at uanset hvor analytiske og akademiske debat er, den måde du præsentere det verbalt, vil have en effekt på din dommer.

Klarer sig godt i en debat

 1. 1
  Indse, at uanset hvor analytiske og akademiske debat er, den måde du præsentere det verbalt, vil have en effekt på din dommer. Der er en lille smule drama involveret. For eksempel, hvis emnet er komisk (som de aldrig normalt er), der generelt skal man sætte på en lykkelig handling, og vedtage en rigtig munter stemme. Så matcher den "stemning", hvor du taler med det emne, du skændes om.
 2. 2
  Bevar øjenkontakt med de mennesker rundt i lokalet, især bedømmere. Efter alt, er det dem, du forsøger at overtale til din side, dit hold er allerede på din side. Selvfølgelig, se på de dommere ved indførelse og indgåelse din tale, og også gæster - de er en del af publikum.
 3. 3
  Før du starter din tale finde en stabil sted at placere dine fødder, fordi når talen starter, betyder det ikke stoppe. Den bedste holdning til at tage står i midten af ​​rummet og plantning fødderne ret sammen solidt på jorden. Dette forhindrer svajende, som nogle mennesker skælde så meget at de droppe cue-cards.
 4. 4
  Start med at tage en dyb indånding, kig op på dommer og dem. Start ikke debatten med 'um' eller 'uh'. Alle man bør starte med er "God aften / morgen adjudicator, kolleger debattører, publikum, mit navn er ________."
 5. 5
  Tal langsomt. der er en tidsfrist for enhver tale, men det meste af tiden, behøver de enkelte taler ikke overskride fristen. Det er meget bedre at tale langsomt, omhyggeligt, og noget overbevisende. Det er næppe virker som man er "argumenterer ', når de uhørligt stutter et par hundrede ord med bævende stemme. Folk virkelig ønsker at høre, hvad du har at sige, så lad dem!
 6. 6
  Være afslappet, når du opfinde dine modargumenter. De fleste er udført af improviserede på stedet. Må ikke bekymre dig om, hvad du lige har sagt, koncentrere sig om, hvad du er ved at sige. Må ikke gøre op en belastning af vaffel, bare pin-punkt, hvor oppositionen er forkert, finde en idé, at dit team understøtter, og uddybe det.
 7. 7
  Giv ikke op, hvis du føler krænket med det argument, du netop fremlagt. Det er ikke slut, før konklusionen er blevet anført, og tilstand, det højt og trygt! Selv om back-up var ikke så spektakulære, det er den opfattelse, du udtrykker. Giv en stor smil, siger noget i retning af "Vi håber, vi overbeviste dig ', og byde dem en hjertelig afsked.
  • Lær kunsten og historie Retorik. Socrates den store filosof var en berømt retoriker, og vandt hans argumenter ved at lade sine modstandere modsiger sig selv med deres egne ord. Derfor lytter hårdt for dine indlæg.
  • Taler lidenskabeligt er en stor fordel.
  • Revider dine synonymer. Det bliver trættende, når højttalerne bruger ordene »misforståelse«, »selvmodsigende« og »fejl« i løbet af deres tilbagevisning. Vær kreativ! Ord som 'misforstået', 'uoverensstemmelse', 'utydelig', 'fejlfortolket', er ikke så kliché.
  • Øv at tale din debat foran dine venner, forældre, eller nogen er villige til at lytte. Hvis praktiseres i foran spejlet, kan du analysere dit ansigtsudtryk og håndbevægelser.
  • Den # 1 vigtigste faktor er at slappe af.
  • Cue-kort er lettere at shuffle, når de er i små firkanter. Lange rektangulære dem har tendens til at glide fra folks hænder.
  • Dommere ikke kan lide det, når en person ikke fortælle dem, hvad de vil tale om i de næste tre minutter. Mindst kort forklare, hvad de vigtigste spørgsmål, du vil rejse i dit indlæg.
  • Sig hvad du vil sige, så sig det, og så endelig sige hvad du lige har sagt.
  • Mærk dine argumenter hjælp SPERM (sociale, politiske, økonomiske, religiøse og moralske) Dette gør det nemmere at holde styr på dine argumenter og for at strukturere din tale.
  • Oplyse dit argument - Forklar dit argument - Illustrere dit argument
 8. 8
  Brug håndbevægelser, der illustrerer dit argument. Denne måde, publikum har en visuel og de vil ikke kede sig.

Advarsler

 • Lige bemærke, at ved udgangen af ​​dagen, indholdet og nøjagtigheden af ​​dit argument er i sidste ende, hvad dommer vil være mærkning på.
 • Teams normalt forsøger at skræmme deres indsigelser ved at klappe ekstremt højt når det er din tur. Bare hilse det velkommen, og når det er deres tur, klappe endnu hårdere.

Ting du behøver

 • Cue-cards
 • Koncentration
 • Afslapning
 • Sociale færdigheder