Wkodk

Sådan gør seriefortyndinger

En fortynding i kemi er en proces, der reducerer koncentrationen af ​​et stof i en opløsning. En seriefortynding er de gentagne fortynding af en løsning til at opnå en geometrisk fortynding af den oprindelige opløsning. Det er almindeligt udført i kræver meget fortyndede opløsninger med stor nøjagtighed, såsom dem, der involverer koncentrationskurver på en logaritmisk skala. Seriefortyndinger udbredt i eksperimentelle videnskaber som biokemi, mikrobiologi, farmakologi og fysik.

Steps

Sådan gør seriefortyndinger. Fyld et reagensglas A med 10 milliliter (ml) af en opløsning.
Sådan gør seriefortyndinger. Fyld et reagensglas A med 10 milliliter (ml) af en opløsning.

Udfør en grundlæggende fortynding

 1. 1
  Fyld et reagensglas A med 10 milliliter (ml) af en opløsning.
 2. 2
  Fyld et andet reagensglas B med 9 ml af en buffer. Denne buffer vil tjene til at fortynde den oprindelige opløsning. Bufferen ofte destilleret vand, men dette faktisk afhænger af sammensætningen af ​​opløsningen i reagensglas A.
 3. 3
  Fortynd opløsningen. Tegn 1 ml opløsning fra reagensglas A med en pipette og overføre det til reagensglas B og bland grundigt. Den løsning, der oprindeligt havde et volumen på 10 ml nu har et volumen på 1 ml i reagensglas B. løsning er derfor blevet fortyndet med en faktor 10.
 1. 1
  Fyld et reagensglas C med 9 ml buffer. Flytte 1 ml af opløsningen i reagensglas B til reagensglas C ved anvendelse af teknikken beskrevet tidligere og grundigt blande indholdet i reagensglas C. Opløsningen i reagensglas C er blevet fortyndet med en faktor 100.
 2. 2
  Undersøge virkningerne af seriel fortynding. Opløsningen i reagensglas B har 1/10 af koncentrationen af ​​opløsningen i reagensglas A og opløsningen i reagensglas C har 1/10 af koncentrationen af ​​opløsningen i reagensglas B. opløsning i reagensglas C har derfor 1/100 (1/10 x 1/10 = 1/100) koncentrationen af ​​opløsningen i reagensglas A.
 3. 3
  Udvide denne fremgangsmåde til at udføre længere seriefortyndinger. Denne proces kan gentages så mange gange som nødvendigt for at opnå den ønskede løsning. I et forsøg med koncentrationskurver, bruge seriefortynding til at skabe en række opløsninger med fortyndinger af 1, 1/10, 1/100, 1/1, 000. Derefter udføre et eksperiment på hver fortynding for at måle, hvordan opførslen af ​​en bestemt løsning ændringer med koncentration.

Udlede nyttige ligninger til seriefortyndinger

 1. 1
  Beregne den endelige fortynding forholdet i en seriefortynding. Det totale fortyndingsforhold Dt i en serie af n fortyndinger er givet ved produktet Dt = D1 x D2 x D3 x... x Dn hvor Di er fortyndingsforholdet.
 2. 2
  Udled koncentrationen af opløsningen i en fortynding. Dette er givet ved X = C / D hvor X er koncentrationen af ​​fortyndingen, C er koncentrationen af ​​den oprindelige opløsning og D er fortyndingsforholdet.