Wkodk

Sådan forudsige vejret ved hjælp af skyer

Mange af os ser nyheder eller bruge internettet til at få vores opdateringer af vejret. Men nogle af os glemme, hvad der skulle gøres, før alt dette. Der var ikke tv. Der var ikke computere. Engang var der ikke engang radioer. Der er mange alternative måder at gøre dette. Du kunne forudsige vejret selv. Bare at bruge naturen som en prognose, kan du nemt forudsige, hvad vejret var på vej. Der er mange måder at gøre dette. Igler, månen, og selv fårekyllinger kan hjælpe. Skyer er en af ​​de nemmeste spor til fremtidig vejr.

Hvad gør skyerne har at gøre med vejret?


En masse!
i troposfæren. Troposfæren er, hvor alle vejr former.
Skyer kan bruges til nemt at forudsige vejret uden sofaen!
Navnene på skyerne er afledt af latinske ord, der beskriver skyens formularen.
Disse er normalt opdelt i tre kategorier: Cirrus betyder "krølle" (som i hårlok) eller "fringe"
Cumulus betyder "dynge" eller "bunke"
Nimbus betyder "regn-bærende '
Stratus betyder "spredt over et område" eller "lag"

Ved at lære om og se skyer, kan en omhyggelig observatør gøre en forholdsvis pålidelig forudsigelse af, hvad vejret vil gøre inden for de næste timer eller dage. Inden vi går til de trin i denne artikel, tage lidt tid at forstå, hvad skyer er, og hvordan forskellige typer tyder ændringer i vejret.

Steps

Sådan forudsige vejret ved hjælp af skyer. Hvad gør skyerne har at gøre med vejret?
Sådan forudsige vejret ved hjælp af skyer. Hvad gør skyerne har at gøre med vejret?
 1. 1
  Inden vi går til de forudsige trin i denne artikel tager lidt tid at forstå, hvad skyer er, og hvordan forskellige typer tyder ændringer i vejret.

Høje skyer


Disse skyer danner baser i en højde af omkring 20.000 meter over havets overflade. Disse skyer er som regel sammensat af iskrystaller kun..

Cirrus

Cirrusskyer er den mest udbredte af alle højt niveau skyer. De er lavet af is og er tynde, tjavsede skyer blæst i kraftig vind og vindstød i lange streamers. Disse flagrende skyer normalt spredt over hele himlen. Streaming cirrusskyer kaldes også hoppens haler. Selvom en enkelt eller måske et par cirrusskyer kan indikere, at der er fair vejr kommer, et gradvist stigende dække af cirrusskyer kan vise, at en forestående varmfront kommer. Ved at observere bevægelsen af cirrusskyer du kan fortælle fra hvilken retning vejret kommer. Når du ser cirrusskyer, er det som regel, at en ændring i vejret vil opstå inden for 24 timer.

Cirro-cumulus

Disse skyer ligner krusninger eller grynede udseende. Hvis de ligner de stribede mønstre af fiskeskæl, kaldes det en makrel himmel. Derfor kornede udseende ligner skoler af makrel. Når cirrusskyer begynder at blive forvandlet til cirro-cumulus skyer, kan en storm kommer, som tegner sig for den folkelige vejret siger, "Makrel himmel, storm er nær." Cirro-cumulus skyer er normalt ses i vinteren og show fair, men koldt vejr. I tropiske områder kan de indikere en modkørende orkan.

Cirro-stratus

Disse skyer ligner tynde plader, der spreder sig over himlen. Til tider, de ikke ser til at være forskellige skyer på alle, men de giver himlen en bleg, hvid udseende. Disse skyer kan indikere den kommende regn. De er så tynde, at de er gennemsigtige, eller måske endda en lille smule gennemsigtig, således at solen og månen kan faktisk set gennem dem. Cirro-stratus skyer normalt kommer 12-24 timer før en regn eller snestorm.

Mid-level skyer


Disse skyer danner baser i en højde af omkring ca 6.500 til 20.000 fod. De er for det meste lavet af vanddråber, men kan også indeholde iskrystaller i nogle sammensat af bittesmå iskrystaller eller. Disse skyer er oftest set som ensartet blågrå ark, der dækker hele eller det meste af himlen. Til tider er de så tykke, at de obskure Solen, som så vises som intet mere end en let område på himlen. Alto stratus skyer ofte vises et par timer foran en varmfront, der bringer nedbør.

Alto cumulus

Alto cumulus skyer er midten niveau skyer, der er sammensat af vanddråber og fremstår som grå, oppustede, uregelmæssige objekter. Disse skyer oftest ses i genkendelige lag af puffy, runde, små skyer. Som med cirro-cumulus skyer, er deres udseende også nogle gange kaldet en makrel himmel. Hvis du ser alto-cumulus skyer på en varm, fugtig eller klæbrig morgenen, være parat til at observere tordenvejr sidst på eftermiddagen.

Lave skyer:


Disse skyer dannes baserer under 6.500 meter i højden. De for det meste er lavet af små dråber vand alene.

Cumulus

Cumulus skyer er normalt kaldes "fair-vejr skyer". Den nederste (eller base), hver sky er generelt fladt og toppen af ​​hver sky har afrundede stakke, eller så de siger, "pust". Når toppen af ​​cumulus skyer ligner hovedet af en blomkål, kaldes det cumulus congestus eller tårnhøje cumulus. Disse skyer er undertiden sat i gruppen af ​​vertikalt udviklede skyer, da de kan udvikle sig i højden. Cumulus skyer ligner hvide vatkugler eller blomkål hoveder, og som regel viser, at fair, tørre forhold. Fair-vejr cumulus skyer kun sidste for en kort tid. Når de gør brusere, udfældning er oftest let og enkel. Disse skyer vokse i et op retning, og kan udvikle sig til gigantiske cumulonimbusskyer, som er tordenvejr skyer. [[Image: pufff! 4573.jpg | thumb |. Cumulus skyer]

Cumulonimbus

Cumulus skyer er tordenskyer. Høj vind kan gøre skyens øverste flade i en ambolt-lignende form. Nogle gange bliver de sat i gruppen af ​​lodret udviklede skyer, disse er cumulus skyer, der er vokset meget høj i atmosfæren. Også kaldet Thunderheads, cumulus skyer har bunde, der normalt mørke. Disse skyer kan forudsige nogle af de mest ekstreme vejrforhold, herunder kraftig regn, hagl eller sne, torden, tornadoer,. Og orkaner Ambolten normalt peger i den retning stormen bevæger sig.


En cumulonimbussky kan også være en tragt sky. En tragt sky er en tilspidsende form af en sky kommer fra bunden af ​​en større sky. Viser, at en tornado er snart at forekomme. Tornado dannes, når skyerne når jorden med en voldsom vindhastighed og en sky af vragdele omkring det.

Stratus

Stratus skyer er grålige skyer, der ofte strækker sig over og blokere hele himlen. De ligner tåge, der ikke er på jorden. Disse skyer ofte dække hele himlen med en kedelig grå color.This kaldes overskyet. Hvis deres bunde nå jorden, bliver de Tåge>. Stratus skyer producerer kun støvregn eller fine sne, hvis noget overhovedet, der er.

Strato-cumulus

Strato-cumulus skyer er lave, oppustede og grå. De fleste formular i rækker med blå himmel synlig i mellem dem. Regn sjældent sker med strato-cumulus skyer, men de kan blive til Nimbo-stratus skyer. Disse er masser af oppustede skyer med lidt eller ingen plads i mellem. En himmel fuld af strato-cumulus skyer indikerer tørvejr, hvis forskellen i temperatur mellem nat og dag er kun et par grader. Nogle gange, dog kan lette nedbør forekomme.

Nimbo-stratus

Nimbo-stratus skyer danner en mørk grå, våd ser overskyet lag, der er så tyk, at den helt blokerer for solen. De har ofte producerer nedbør i form af regn og / eller sne. Nedbøren kan være langvarig.

Diverse skyer


Endelig findes der en gruppe af skyer, sjældent eller lejlighedsvis observeres, ikke indeholdt i følgende klassificering. Nogle af disse "særlige skyer" består for størstedelens vedkommende, eller i deres helhed af ikke-vandige flydende eller faste partikler. Definitionen af en sky givet ovenfor er derfor ikke gældende for alle særlige skyer.

Mammatus

Disse skyer, der ligner hængende buler fra himlen kaldes Mammatus skyer. Disse skyer dannes ved synkende luft, og det giver mening. Disse skyer normalt betyde en storm går væk, kommer ikke.

Tåge

Tåge består af milliarder af praktisk mikroskopiske vanddråber. / Det sker, hvis atmosfærens evne til at blive set i nærheden af ​​Jordens overflade er reduceret til 1 kilometer eller mindre.

Contrails

Contrails er hvilken form disse beskeder på himlen. Disse beskeder er lavet af kondenserede vanddråber i lavt tryk og temperatur.

Grønne skyer

Disse skyer er normalt relateret til hårdt vejr. Farven dannes af lys reflekteres fra den grønne vegetation, såsom en kornmark eller en meget tyk skov. I Great Plains i Europa, er de relateret til storme, som må forventes at give tornadoer eller orkaner. (Se Cumulonimbus)

Perlemorpigment

Perlemorpigment skyer som i dag ligner bleg cirrus, men efter solnedgang, er kendetegnet ved strålende farver. De opstår i højder mellem 21 og 30 kilometer (70.000 og 100.000 fod). Den fysiske forfatning perlemorpigment skyer er stadig ukendt. Men den samtidige forekomst af forskellige diffraktion farver i mere eller mindre uregelmæssige mønstre indikerer tilstedeværelsen af små partikler, muligvis sfæriske ispartikler.

Noctilucent

Noctilucent skyer ligner også tynde cirrus, men normalt med en blålig eller sølvfarvet, eller nogle gange orange til rød farve, de skiller sig ud mod den mørke himmel. Målinger har vist, at deres højde varierer fra 75 til 90 km (250.000 til 300.000 fod). Deres fysiske sammensætning er også ukendt, men de menes at være sammensat af fine, kosmiske støvpartikler eventuelt med et tyndt, ydre lag af is. Noctilucent skyer bliver synlige efter solnedgang. De er først grålig, så er mere strålende og som tiden fremskridt, synes de blålig hvidt ligesom plettet sølv.

Billow

Disse skyer er dannet fra staten af ​​at være ustabil, der er forbundet med air-flow. Efter at være blevet markeret op og ned forskydning og svage temperaturlagdelingen.

Sætte oplysninger til brug

 1. 1
  Begynde at gøre dette i flere dage, optage dine bemærkninger i en notesbog. Prøv at tage billeder.
 2. 2
  Forske i, hvordan vejret i dit område burde være. Hvis det er vinter, bør det være mild, koldt eller varmt?
 3. 3
  Med dine data, begynde at sammenligne de to klimaer. Er det normalt? Gøre det igen for et par dage. Overhold mere om klima og hvordan klimaet rent faktisk skal være.
 4. 4
  Hvis tingene begynder at blive usædvanligt, det betyder at der kan være en drastisk ændring i vejret, eller bare en hurtig skift. Grund af global opvarmning i disse dage, kan klimaer ikke være normal, og du kan være i stand til at se forskellen.

Ting du behøver

 • Observing øjne
 • En himmel med skyer i det
 • Denne vejledning
 • Notebook til at registrere observationer
 • Blyant til at nedskrive observationer
 • Kamera

Advarsler

 • Nogle skyer er forbundet med atomenergi. Det er ikke alle skyer dannes normalt, kan nogle skyer endda være røg. Vær opmærksom på disse farer, og hvis der er nogen i syne, er det en god ide ikke at blive udsat for sådanne betingelser.
 • Vær meget forsigtig, når en tilspidset cumulonimbussky vises. Altid følge reglerne for tornado sikkerhed.
 • Hvis du tilfældigvis til at se uvejrsskyer, sikkerhed kommer først. Gå inde, når du ser alvorlige vejrforhold skyer. Må ikke risikere dit liv til bare observere vejret!