Wkodk

Sådan formere

Multiplikation er en af ​​de fire grundlæggende operationer i elementære aritmetik og kan betragtes som gentagen tilføjelse. Det er den matematiske operation af skalering ét nummer med et andet nummer. Hvis du ønsker at vide, hvordan man formere ved tilsætning eller den lange multiplikation metode, blot følge disse trin.

Steps

Sådan formere. Skriv ned på problemet.
Sådan formere. Skriv ned på problemet.

Addition metode

 1. 1
  Skriv ned på problemet. Du løse problemet 4 x 3. Dette er virkelig en anden måde at sige "3 grupper af fire."
  • Du kan tænke på dette som gentagen desuden hvor nummer fire vil blive gentaget 3 gange.
 2. 2
  Løs ved gentagen tilsætning. Vel vidende, at hver af de fire grupper har tre objekter, tilsættes 4 tre gange. 4 + 4 + 4 = 12
  • Du kan også finde 4 grupper af 3 i stedet. Dette vil give dig det samme svar. Bare lægge tallene i det problem 3 + 3 + 3 + 3 og du vil få 12, det samme svar.

Lang multiplikation

 1. 1
  Sæt numrene, du multiplicere. Placer større antal på toppen af ​​mindre antal og line up enhederne i hundrededele ", tiere" og dem 'plads. I det problem 187 * 54, bør du line up 7 mere end 4, 8 over 5 og 1 i noget nummer, da 54 har noget nummer i hundrededele 'plads.
  • Skriv multiplikationstegnet under den øverste række og trække en linje under nederste tal. Du vil begynde at gange tal under bundlinjen.
 2. 2
  Gange antallet i dem 'stedet for den nederste tal med tallet i dem' sted den øverste række. Multiplicer 4 * 7. Dit svar er 28, så skriv nummeret 8 fra nummer 28 under 4, og bære 2 fra nummer 28 over på toppen af ​​8..
  • Enhver tid dit svar er to cifre, bære det første ciffer over nummeret ved siden af ​​den øverste første rigtige tal, og placer den anden direkte under nummeret på anden række, du brugte til at formere sig.
 3. 3
  Gange antallet i dem 'stedet for den nederste tal med tallet i snesevis' sted den øverste række. Først skal du ganget 4 med antallet i dem 'plads, nu ganges med det antal i tiendedele plads. Multiplicer 4 med 8 cifret til venstre for 7.. 8 x 4 = 32. Husk, at du havde placeret en 2 over de 8. Nu, tilføje det til dit svar. 32 + 2 = 34.
  • Placer 4 fra nummer 34 under linien under 8 ved siden af ​​nummer 8, som du skrev ned i det foregående trin.
  • Bær 3 fra nummer 34 over 1 i antallet 187..
 4. 4
  Gange antallet i dem 'stedet for den nederste tal med tallet i hundredvis' sted den øverste række. Du skal bare ganges 4 med antallet i tiendedele 'plads, nu skal det ganges med nummeret i hundrededele sted. 4 x 1 = 4. Nu tilføje det nummer, du båret over en til dit svar. 3 + 4 = 7. Skriv dette nummer ned på linjen under et.
  • Du har brugt lang multiplikation at formere 4 med 187 for at få 748.
  • Bemærk, at hvis den øverste række havde fire eller flere cifre, ville du bare gentage processen, indtil du har forøget antallet i dem 'sted af bunden nummer med alle de numre i den øverste række, fortsætter med at bevæge sig fra højre mod venstre.
 5. 5
  Placer et nul i dem 'sted under det nye produkt. Placer et nul i dem 'stedet for den nye række under 8 i 748. Dette er blot en pladsholder for denne metode til at vise, at du flytter på at formere tiendedele 'sted værdi.
 6. 6
  Gange antallet i tiendedele 'stedet for den nederste tal med tallet i dem' stedet for den første nummer. Multiplicer 5 gange 7 for at få 35..
  • Skriv ned 5 fra 35 til venstre for 0 og bære 3 fra 35 over 8 i den øverste række.
 7. 7
  Gange antallet i tiendedele 'stedet for den nederste tal med tallet i snesevis' stedet for den første nummer. Multiplicer 5 med 8 for at få 40.. Tilsæt 3 over 8-40 for at få 43.
  • Skriv ned 3 fra 43 til venstre for 5, og bære 4 fra 43 over 1 i den øverste række.
 8. 8
  Gange antallet i tiendedele 'stedet for den nederste tal med tallet i hundrededele' stedet for den første nummer. Nu formere 5 gange 1 for at få 5.. Tilsæt 4 over 1 til 5. at få 9. Skriv det ned ved siden af ​​3..
  • Du har gjort lange multiplikation at formere 5 ved 187. Dit svar for den del er 9350.
 9. 9
  Tilføj de øverste og nederste produkter. Bare gør simpel tilføjelse til at tilføje dine to produkter, 748 og 9350, og du er færdig.
  • 748 + 9350 = 10098

Tips

 • Det er ligegyldigt, hvilket nummer er på toppen, og hvilket nummer er på bunden.
 • Hvis du har et trecifret tal for den anden række, skal du bruge to pladsholdere at gå videre til at multiplicere hundrede sted værdi. For tusinder sted, du får brug for tre, så videre og så videre.