Wkodk

Sådan at forhindre identitetstyveri

I 2012 var der 12,6 millioner tilfælde af identitetstyveri i USA alene, en stigning på mere end en million mennesker siden 2009. Og hvis det ikke er nok at bekymre dig, har San Diego baseret Identity Theft Resource Center beregnet, at det tager omkring 600 timer at gendanne din ry efter identitetstyveri. Mens mennesker bliver bedre til at genkende identitetstyveri, og minimere de skader, den bedste løsning er at forhindre det i at ske i første omgang ved at følge disse trin.

Steps

Sådan at forhindre identitetstyveri. Vælg gode adgangskoder og stifter.
Sådan at forhindre identitetstyveri. Vælg gode adgangskoder og stifter.

Styrkelse din digitale sikkerhed

 1. 1
  Vælg gode adgangskoder og stifter. Vælg ord og tal, som ingen ville være i stand til at gætte, selv om de var gehejmeråd til andre dele af dine personlige oplysninger. Eller bruge ord og tal, der er velkendt for dig, men skjule dem i en hård at gætte koden, lignende. Der er endda tilfældigt genererede kodeord programmer online, der vil give næsten ubrydelig, eller uncrackable passwords. Andre gode vaner for at komme ind er:
  • Brug ikke den samme adgangskode til alle dine konti. Varier adgangskoder fra konto til konto.
  • Undgå nemt at gætte PIN som fødselsdatoer, fælles numeriske sekvenser, telefonnummer, de sidste fire cifre i dit CPR-nummer, osv.
  • Gode ​​passwords vil omfatte store og små bogstaver, tal og tegn, og være mindst 8 tegn lang.
  • Opbevar aldrig adgangskoder eller følsomme oplysninger på din computer. Alle computere er hackable. Hvis du har brug for at holde disse oplysninger digitalt, gemme den på en cd eller på en ekstern harddisk, der kun er knyttet til computeren til offline sikkerhedskopier (sluk din internetforbindelse, når du foretager backup).
  • For flere ideer, kan du læse Sådan holder dit betalingskort nummer (PIN) sikker.
 2. 2
  Beskyt din computer. Mange identitetstyve nu bruge komplekse software som spyware og keyloggers at indhente følsomme oplysninger som passwords og login-oplysninger uden brugerens viden. Bare fordi du kan ikke se noget galt med din computer, betyder ikke, at det er sikkert at bruge. I modsætning til vira og adware, er mange spyware og keylogger programmer designet til stealth, så de kan samle så mange passwords og følsomme data som muligt. En stærk og regelmæssigt ajourført firewall, anti-virus program og anti-spyware program vil give de fleste af den beskyttelse, et individuelt behov.
  • Hvis du ikke er sikker på, hvad der er bedst for din computer, skal du kontakte din lokale computer forhandler til råds.
 3. 3
  Pas phishing-svindel. Phishing indebærer tilsyneladende harmløse e-mails bliver sendt til dig, beder dig om at kontrollere visse ting såsom passwords, kontonumre eller kredit / social sikring detaljer. Enhver e-mail søger denne form for oplysninger bør være en umiddelbar røde flag for dig. Det bedste svar er at kontakte tjenesteyderen direkte og spørge, hvad der er op.
  • Hvis du får en e-mail, der hævder at være fra din bank, der fortæller dig at kontrollere eller opdatere dine oplysninger såsom en adgangskode (uanset årsag), skal du ikke bruge linket i e-mailen, selvom e-mail-brevpapir / baggrund ligner det kom fra din bank. Hvis du tror, ​​at e-mail er ægte, gå direkte ind på den virksomhed eller bankens hjemmeside og tjekke din optager der, hvis der ikke er nogen ændringer, du bare undgik at blive snydt. Denne form for svindel er kendt som en phishing-svindel, og der er flere former. (Du kan også ringe til din bank for at kontrollere - brug bankens faktiske Gule Sider kontakt nummer, ikke nogen numre i e-mailen.)
  • Andre phishing-svindel omfatter falske lotteri vinder, anmodninger om penge at "hjælpe" folk, der har mistet penge / billetter / hus, etc. og krav fra nigerianske prinser on-the-run.
  • Tjek hjemmesiden for dit lands regering afdeling, der er ansvarlig for at opdatere på almindelige svindel (forbrugerspørgsmål og sikkerhedsorganer regel), og mange har endda regelmæssige e-mails med sådanne opdateringer til at holde dig advaret. Nogle non-profit forbruger vagthund agenturer og forbruger-sikkerhed orienteret tv-shows vil også have tilsvarende oplysninger til rådighed online.
 4. 4
  Må ikke ved et uheld på sælge eller give væk din identitet detaljer. Når du være sikker på at udslette alle dine oplysninger først. Ideelt, gendanne den til fabriksindstillingerne - det vil normalt blive forklaret i manualen, der fulgte med computeren, eller kan findes laver en online-søgning. Hvis du ikke er sikker på, hvordan, tage det til en velrenommeret forhandler, som har specialiseret sig i computere, og bede om hjælp.
  • En teknisk kyndig person kan endda gendanne oplysninger, der er blevet slettet fra en harddisk. Gratis skrubbe programmer kan downloades online, eller spørg din betroede computer forhandler eller tech-kyndige ven til at hjælpe.
 5. 5
  Vær forsigtig, når du handler online. Altid tjekke de sikkerhedsmæssige symboler, når du bruger en online site for shopping. Hvis låsen ikonet kryptering ikke er der, skal du ikke give kredit detaljer. Kontroller også, at webstedet er legitimt - aldrig gå til et websted fra en tilfældig e-mail og begynde at købe. Gå til webstedet via en kendt URL eller ved at søge efter det på en søgemaskine først.
  • Hold en separat kreditkort bare for online køb. Dette vil gøre det lettere at aflyse, hvis noget slemt sker, og dine andre kreditkort for "i det virkelige liv" stadig kan anvendes uhindret.
  • Må ikke opbevares oplysninger om alle butikkens hjemmeside. Det kan være praktisk, men det er også et muligt tab for dig, hvis stedet er hacket.
 6. 6
  Aldrig besvare uopfordrede eller uønskede e-mails. Selv hvis du spøger, tilbagesendelse email verificerer din eksistens til vordende scammer, og det er bare bedre, at de mener, at deres forsøg på at komme til dig forsvandt i æteren.
  • Undgå at åbne e-mails, der ikke giver mening for dig, eller som kommer fra personer eller organisationer, som du ikke genkender. Virus eller orme kan være skjult i e-mails. Være dobbelt mistænksom hvis e-mailen ender i din spam folder. Og altid have din virusbeskyttelse opdateret og tændt.

Staying alarm, når ud og om

 1. 1
  Watch out for "skulder surfere." Denne person bag dig i kø ved ATM eller supermarkedet kan bare være en anden shopper, eller de kunne være meget opmærksomme på dig i håb om at se din konto eller PIN-kode. Shade skærmen område med hånden, når du skriver i din PIN-kode, og forsøge at blokere andres opfattelse af skærmen. Det er endda en god ide at gøre dette, når ingen er omkring, nogle tyve bruger kikkert eller installere kameraer, så de kan se dig langt væk fra.
  • Mere pengeautomater nu tilføje skjolde for at hjælpe dig. Brug skjoldet som en forsvar, mens du stadig cupping hånden over tastaturet, som du indtaster tallene.
  • Du kan føle dig dum afskærmning dine numre. Men tænk på det - du føler sig endnu mere fjollet, hvis nogen aflæser din pinkode.
 2. 2
  Se, hvad du bære. Vi har ofte bære en masse identificerende oplysninger i vores tegnebog eller pung. Og hvis det skulle blive stjålet, er det let for nogen at bruge disse oplysninger til deres fordel, og hurtigt. Her er nogle forholdsregler at tage:
  • Må ikke bære kreditkort (eller noget, der kan bruges som et kreditkort, såsom et betalingskort med et Visa logo). Ikke blot vil dette alvorligt begrænse de skader, som en tyv kan gøre, men det er også en nyttig budgettering praksis. Hvis du skal bære kreditkort, så prøv at bære én, og skriv "JF ID" ved siden af din signatur på bagsiden.
  • Skift alle dine kreditkort til en PIN-kode eneste mulighed, hvis det er muligt. Denne måde, hvis nogen gør stjæle dine kreditkortoplysninger, vil de nødt til at kende PIN til at betjene det, hvis du køber noget i butikkerne. For at undgå online-brug, aldrig bære adresse identifikation i din tegnebog. Du kan bruge en e-mail eller mobiltelefon nummer for "tilbagevenden til ejer" anmodninger.
  • Må ikke bære ekstra kontrol (check) blanks, dit pas eller anden ID, som du ikke planlægger at bruge den dag. Hvis du skal bære en sådan identifikation, overveje at placere den i en sikkerhedsrelateret pose bæres på kroppen, hvis der er nogen risiko for nogen at føre den.
  • Hvis der i Europa, bære aldrig dit sygesikringsbevis (eller eventuelle kort, der har dit CPR-nummer på dem) med dig, medmindre du går et sted, hvor det vil være absolut nødvendigt.
 3. 3
  Bær din pung eller taske sikkert. Selv hvis du bor i et sikkert område, kan opportunisme medføre, at du mister din pung eller taske. Der er måder at hjælpe afskrække tyveri af din pung eller taske, uanset hvor du er.
  • Efterlad aldrig din taske eller pung uden opsyn. Hvis du købmand, få aldrig ind i vane med at placere tasken i indkøbsvognen eller trolley. Selv hvis du bor med vogn, kan en tyv snuppe posen, når du når op eller bøje sig ned for at få et produkt, og tage øjnene fra posen. Tillid er ikke om at teste hele din samfunds viljestyrke!
  • Efterlad aldrig din pung eller taske på en jakke eller frakke lomme, der hænger på ryggen af ​​en cafe eller restaurant stol. Denne uovervåget post er alt for let at knalde.
  • Hvis du bruger en pung eller en enkelt strop taske, bære det på tværs af din krop, så det kan ikke let sled ret off din skulder.
  • Hvis du medbringer en tegnebog, kan du overveje at knytte det til din krop med en kæde eller bungee ledning. Du kan også gøre en overfaldsmand tegnebog, hvilket er en lokkedue tegnebog, som du kan give til en tyv, hvis du skulle få overfaldt. Dette er en ekstrem foranstaltning, velegnet, hvis du bor eller rejser til områder, hvor der er kendte tyveri problemer.
  • Vær forberedt på, hvis din tegnebog skulle få stjålet. Læs Hvordan skal man behandle med at tabe din pung, så du ved, hvad de skal gøre, og kan gøre det hurtigt. Jo hurtigere du kan annullere kort, jo mindre skade vil der være.

At-hjem sikkerhed

 1. 1
  Makulere dokumenter med oplysninger til identifikation på dem. Må ikke bare smide dine gamle faktureringsopgørelser og andre dokumenter, der indeholder vigtige oplysninger i din skraldespand. Der er "", der er villige til at vade gennem gamle kaffegrums og rådne appelsinskræller at få deres hænder på dine data. Invester i en cross cut papir shredder og helt ødelægge et stykke papir, der har dit kreditkortnummer, dit CPR-nummer eller din bankkonto nummer.
  • Hvis du får en shredder, sørg for at det er en, der ikke bare skabe strimler af papir, som kan stykkes sammen igen. Hvis du ikke får en shredder, i det mindste rive de materialer i små stykker. Når du bruger denne strategi, nogle tror på en to-pose tilgang. De vil placere halvdelen af ​​resterne af en iturevet dokument i én affaldssækken og den anden halvdel i en anden trash container i hjemmet (eller, hvis du har en kompostbeholder, mix en del af det med din kompost).
  • Vær sikker på at makulere forhåndsgodkendte og andre lånetilbud (ligesom når de sender dig blanke checks) - ikke bare smide i papirkurven. Mange tyve benytter tilbud til at ansøge om kredit i dit navn på en anden adresse, og vil forsøge at bruge enhver form for kontrol. Bedre endnu, kalder dit kreditkort selskaber og bede, at de ikke sender kontant forskud checks i første omgang. telefon opt-out nummer stoppe modtagelsen kreditkort tilbud.
 2. 2
  Beskyt din snail mail. Mailen transporterer millioner af stykker af personlige oplysninger hver dag og er en af ​​de mest almindelige steder for identitetstyveri aktivitet. En undersøgelse viste, at det hyppigst anvendte ikke-teknologisk metode til identitetstyveri var omdirigering af mail via adresseændring kort! Så være opmærksom på din mail.
  • Sørg for at du får alle dine faktureringsopgørelser til tiden. Hvis du har en postkasse, som andre kan få adgang nemt, overveje at få en postboks i stedet eller tjekke din mail ofte, så ingen kommer til det, før du gør.
  • De fleste banker tilbyder "papir-mindre" opgørelser via e-mail eller smartphone. Hvis din bank tilbyder denne service, kan du overveje at tilmelde dig til at mindske din risiko.
  • Hvis du forventer et nyt kreditkort med posten, og det har ikke slået op inden for den tid banken har angivet, skal du kontakte banken med det samme. Endnu bedre, så spørg banken kræve, at du indsamle kort i person i stedet for at have det sendt ud.

Frysning kredit som en sikkerhedsforanstaltning

 1. 1
  Få en sikkerhed fastfrysning af din kredit. I Europa kan du kontakte hver af de tre store kreditvurderingsbureauer (transunion, Equifax og Experian), og har dem fryse din kredit. Der er et lille gebyr afhængigt af dine forhold og / eller placering. Denne handling vil holde nogen (inklusive dig) i at åbne nye kreditlinjer, eller ser din kredit. Dette er formentlig bedst, når du ved, du ikke vil være behov for at åbne nye kreditlinjer eller få kredit rapporter helst snart.
  • Du kan løfte kredit fryse anytime bruge Personal Identification Number givet til dig af involverede hver af de tre kreditoplysningsbureauer, og igen, muligvis skulle betale et mindre gebyr.

Hvis du er et offer

 1. 1
  Handle hurtigt. Gør hvad du kan for at minimere skader på dit omdømme og fonde. Med henblik herpå:
  • Kontakt alle kreditgivere øjeblikkeligt og har dine kort og eventuelle kreditlinjer annulleret. Følg kredit agentur råd og sørg for at holde et referat af samtalerne, herunder navnene på de personer, du taler til, deres rang og den tid og dato.
  • Kontakt politiet. Indgive en politianmeldelse. Dette er vigtigt, da en rekord, og kan også kræves af dit forsikringsselskab. Det kan også gøre det muligt for politiet at begynde at kigge efter potentielle mistænkte. Mest af alt, det hjælper dig, da det vil være afgørende for at vise dokumenteret politiet aktivitet kreditoplysningsbureauer berørte og andre.
  • I Europa, skal du kontakte en af ​​de tre kreditoplysningsbureauer at forklare, hvad der er sket, og for at bede om et bedrageri alarm på alle dine kredit konti. Følg deres råd for din sag. (Tilsvarende organer kan findes i din jurisdiktion, hvis du bor uden for Europa.)
 2. 2
  Vær forberedt på en masse fodarbejde og kræfter på at genoprette dit omdømme. Yderligere hjælp kan findes i Federal Trade Kommissionens Identity Theft Clearinghouse på http://www.consumer.ftc.gov/features/feature-0014-identity-theft. Selv om dette er kun gældende for amerikanske indbyggere, kan det indeholde nogle nyttige generelle oplysninger for folk i andre lande.

Tips

 • Tjek din kredit rapport på regelmæssig basis. Identiteten tyven vil sandsynligvis forsøge at opnå kredit eller kontokort i navnet på et offer. Mange af disse kort er brugt normalt for en tid med det formål at øge kreditmaksimum er knyttet til kortet. Det betyder, at ved at kontrollere dit kredit-fil en gang eller to gange om året, kan det være muligt at få øje på kredit, der ikke blev ansøgt om af dig. Hvis du kan se et sådant kort, er det vigtigt, at du rapporterer det til de involverede selskab, politiet og kredit henvisninger agenturer snarest muligt. Sørg for at opbevare kopier af alle breve, som de kan være nødvendigt på et senere tidspunkt til at hjælpe dig bevise din historie.
 • Sørg for, at alle dine børn ved, hvor vigtigt det er ikke at lade personlige oplysninger stier online. Tal med dem om sikker brug af computeren, samt hvordan at bo sikkert, når ud og om og hvornår foretager indkøb.

Advarsler

 • Identitetstyve nu gør næsten alle et mål. Det er endda muligt at bruge identiteten af ​​små børn og den nyligt afdøde. Den eneste gruppe af mennesker, der reelt usandsynligt, at være målrettet, er dem, der allerede har dårlig kredit eller har været konkurs. Ansøgninger om lån på vegne af disse mennesker er ofte meget vanskeligt.
 • I Europa, ikke giver dit personnummer / nationale forsikring nummer. Dette nummer bruges til at identificere dig af regeringen for beskatning, sundhedspleje og pensionsydelser. Det er også en nummer, der bruges af kreditinstitutter referencerapporter agenturer for identifikation. Skulle en identitet tyv opdage en CPR-nummer, processen med kredit-og låneansøgninger bliver meget lettere. Før du giver ud til nummeret, spørge "Hvordan det kommer til at blive brugt?" og "Hvordan vil de beskytte det?".
 • Må ikke være selvtilfredse om noget, du har ansøgt om, herunder kreditkort, pantebreve, arbejdspladser og udlejningsejendomme. Spørg for organisationens politik om programfiler og spørge, at disse oplysninger blive makuleret eller returneres til dig til bortskaffelse.