Wkodk

Hvordan til at tale godt og trygt

Er du meget genert når det kommer til nye omgivelser, såsom at starte en ny klasse eller flytter til et nyt område? Nogle gange er det nødvendigt at overvinde din generthed og tale selvsikkert. Ved at gøre dette, kan det hjælpe dig ikke kun til at dele dine ideer ordentligt til andre, men også for at lære at kommunikere med andre. Her er et par skridt til at overveje, når man taler med tillid.

Steps

Hvordan til at tale godt og trygt. Lær at have samtaler med folk.
Hvordan til at tale godt og trygt. Lær at have samtaler med folk.
 1. 1
  Lær at have samtaler med folk. Dine ideer eller synspunkter måske ikke altid blive accepteret af andre, men det er ikke noget usædvanligt. Åbn din mund, udtrykke dine overbevisninger! Dette vil forbedre din mod.
 2. 2
  Må ikke være bange, og taler højt. Hvis du taler med lav stemme, ikke kun vil andre ikke kunne høre, hvad du siger, men du vil også skildre en underdanig opførsel, hvilket tyder på det modsatte af en sikker én.
 3. 3
  Gør øjenkontakt, når du taler. For én ting, er det høfligt for andre. Desuden vil øjenkontakt hjælpe andre til at lytte til dine tanker omhyggeligt.
 4. 4
  Ros dig selv hver dag! Dette vil fremme din egen selvtillid, hvilket er vigtigt, når du taler. Med mere selvtillid, vil folk tage din tankegang mere alvorligt.

Tips

 • De bedste højttalere leverer med netop den rigtige vægt og vendepunkt i deres stemme. Til sidst vil du internalisere dette og aflære en levetid på hæmninger, du har lært. Tro på dig selv.
 • Når du er sikker på du har ret ikke være bange for at sige op uden at være pågående. Folk vil vide, at du har et solidt kendskab til, hvad du taler om, og du vil være mere sikker i at tale med dem.
 • Prøve igen og igen! Det kan være vanskeligt for en genert person, i første omgang, men du skal tvinge dig selv til at tale stærkt med et jævnt flow af ordene fra dit sind. Hvis du har nogle ideer, så prøv at tale ud! Må ikke bare holde dem i dit hoved.
 • Må ikke være nervøs, når du laver fejl. Menneskelige fejl er langt fra et nyt koncept - ingen er perfekt! Det er normalt for alle at lave fejl. Bare tag det roligt og holde tale modigt.

Advarsler

 • Ud over at tale dine egne ideer, så glem ikke at lytte til andres idéer også! Ellers kan andre finde dig til at være selvcentreret, og du vil miste gavn for deres værdifulde udtalelser.
 • Husk, at der er en fin linje mellem tillid og arrogance. Må ikke skildre en overdreven mængde af tillid, eller du vil komme ud som arrogant. Der er ikke noget værre end at komme på tværs som at tro, at dine ideer er bedre end de ideer alle andre.