Wkodk

Hvordan til at lære latin på egen hånd

Du kan lære at læse latin uden en lærer. Alt du behøver er nok motivation, en rimelig god hukommelse og nok naturligt talent for sprog. Der er masser af undervisningsmateriale til rådighed gratis i det offentlige rum, og et par billige lærebøger, der er værd at købe.

Steps

Hvordan til at lære latin på egen hånd. Få fingrene i en begyndere 'latin lærebog, der har masser af øvelser og et svar nøgle.
Hvordan til at lære latin på egen hånd. Få fingrene i en begyndere 'latin lærebog, der har masser af øvelser og et svar nøgle.
 1. 1
  Få fingrene i en begyndere 'latin lærebog, der har masser af øvelser og et svar nøgle. Svaret nøglen er især vigtigt, fordi du ikke vil have en lærer til at tjekke dine svar.
 2. 2
  Læs hver lektion, gør hver øvelse, tjekke dine svar, og lære udenad. Det vil tage mindst et par måneder til at arbejde din vej gennem bogen, måske år. På skoler, der Wheelock latinske anvendt i flere på hinanden følgende introduktionskurser spænder et par semestre.
 3. 3
  En bemærkning om lærebøger. Der er to skoler til at tænke i undervisningen latin, som afviger i deres metoder. Den første metode fokuserer på en disciplineret og organiseret gennemgang af grammatik og ordforråd, og er stærkt afhængig af udenadslære. Wheelock latinske og mest ældre lærebøger som D'Ooge's latin for begyndere hører til denne kategori. Den anden metode fokuserer på læsning, er stærkt afhængig af læreren, og sætter lidt mindre vægt på udenadslære. The Cambridge Latin Course er et eksempel på en lærebog, der hører til denne kategori, ligesom Athenaze serier i græsk og Lingua Latina per se Illustrata. Det er mere ligner den middelalderlige og renæssance undervisningsmetoder.
 4. 4
  Du kan vælge den metode der passer dig bedst. Fordelene ved den første metode er, at du skal være i stand til at gøre fremskridt uden en lærer, og der er lærebøger til rådighed i det offentlige rum, der anvender denne metode. Ulempen er mængden af ​​indsats, der kræves, og potentialet for at få modet.
  Den anden metode er nyttig, hvis du ønsker at begynde at læse hurtigt, læring kun grammatik og ordforråd, der er nødvendigt for at læse udvalgte tekster. En lærer intervention anbefales for at vejlede de studerende, når visse principper for grammatik er ikke blevet dækket. Det er usandsynligt at besvare nøgler vil være let tilgængelige, og lærebøger bruger denne metode er generelt ikke findes i det offentlige rum.
 5. 5
  Når du er færdig lærebogen, er du nødt til at få dine hænder på nogle nemme at læse. Her er nogle gode valg:
 6. 6
  Nu hvor du har bygget en grundlæggende ordforråd og mestrer ansatser til latin grammatik, det næste skridt er at opnå et vist niveau af flydende. Dette er den vigtigste og mest vanskelige trin. Du skal bevæge sig ud over oversætte sætninger i dit hoved til instinktivt at forstå dem. Med andre ord, skal du lære at tænke på latin. Den måde at opnå dette er ved nedsænkning. Da latin er temmelig meget et dødt sprog, er det tætteste ting at nedsænkning finder du læse og forstå store mængder af latinsk tekst. Der findes en Assimil kursus for latin, der bruger fordybelse og er god, hvis du studerer alene. Men denne bog er ikke længere tilgængelig til at købe nyt, kan du købe det brugt eller søge efter bogen og lyden på internettet (kun på fransk og italiensk).
 7. 7
  Taler latin er ikke så almindeligt i dag, men du kan forbedre meget din fluency at gøre det. Tale et sprog er den bedste fluency øvelse.
 8. 8
  Mens du læser, lave din egen personlige latin ordbog. Tilføj kun ord og sætninger, der er nyt for dig. Det kan være nyttigt at lave særskilte poster for ord med flere betydninger og idiomatiske vendinger, der har deres egen særlige betydning.
 9. 9
  At lokke dig ind læst masser af latin uden at kede sig, kan du prøve at læse nogle berømte romaner i oversættelsen. Hvis du kommer igennem alle disse romaner, vil du være godt på vej til at blive rimeligt flydende i latin:
 10. 10
  Du kan gå videre til klassiske latinske tekster, når du føler dig tryg at gøre det. Nogle forfattere er lettere at læse end andre. Du kunne starte ud med Cæsars De Bello Gallico og Ciceros Talerne.

Tips

 • Må ikke undervurdere værdien af ​​at skrive latin. Selv hvis dit mål er at lære at læse, bør du ikke ignorere øvelser, der kræver oversættelse sætninger fra engelsk til latin. Latin sammensætning er en glimrende måde at lære reglerne for syntaks.
 • Latin er et sprog med en forholdsvis dårlig ordforråd, hvilket betyder, at et enkelt ord kan have mange betydninger. Det betyder også, at latin bruger mange mundrette sætninger, som skal læres på samme måde som ordforråd. Du vil komme på tværs passager, hvor man forstår hvert enkelt ord, men hvor den samlede betydning ikke synes at give nogen mening. Det er fordi du laver en falsk antagelse eller andet sted om betydningen af ​​et ord, eller fordi du ikke har identificeret en sætning og er kun at se de enkelte ord komponere sætningen. For eksempel betyder udtrykket hominem e medio tollere at dræbe en person, men til en person, der ikke kender udtrykket, kunne det tages for at betyde "at fjerne en mand fra midten."
 • Mens du stadig er i lærebogen tidspunkt, har du en masse at huske at gøre: bøjninger, konjugationer, ordforråd. Der er ingen genvej. Det er her motivation er vigtig.
 • Må ikke gå for hurtigt. En lektion hver par dage er rigeligt. Hvis du ræser gennem lektioner, vil du ikke have tid til at huske alt. På den anden side, ikke gå for langsomt, eller du vil ikke fremskridt, og du vil begynde at glemme, hvad du har lært. Sigt efter en lektion om ugen, eller hvad der virker for dig.
 • Hvis dine svar på de øvelser ikke passer til svartasten, har du sandsynligvis glip af noget. Gå tilbage og gennemgå lektionen.
 • Undgå poesi, indtil du har mestret prosa. Du ville ikke anbefale at nogen lære engelsk læse Shakespeare, da han stadig ikke kan læse avisen ordentligt. Det samme gælder for latin.
 • At vælge den rigtige ordbog er et spørgsmål om, hvad du skal læse. Hvis du kun er interesseret i klassisk latin, derefter få Lewis 'Elementary Latin Dictionary eller Oxford Latin Dictionary, hvis du har råd til det. Men hvis du også interesseret i slutningen af ​​latin, middelalderlig, renæssance, og neo-latin, bør du få Lewis og Short latinske ordbog, men det er dyrt. Ellers er du nødt til at nøjes med Cassell, hvilket ikke er alt, nyttige, eller en lomme ordbog. Desværre er der ingen klare valg, da der er en mangel på en god billig ordbog som et alternativ til Lewis og Short. Hvis du forstår fransk, Grand Gaffiot er temmelig overkommelig og mere nyttigt generelt end nogen af de førnævnte Latin-engelske ordbøger.
 • Gennemgå ordforråd ofte. Bære rundt ordlister eller flash-kort, du kan gennemgå i bussen, på toilettet, i kirken, etc.

Advarsler

 • Tale Latin at imponere folk bare gør man ser indbildsk.
 • Folk tror måske, at du er en nørd, skøre, har for meget tid på hænderne, osv.