Wkodk

Hvordan til at kommunikere effektivt

Uanset din alder, baggrund eller erfaring, effektiv kommunikation er en færdighed du kan lære. Med lidt selvtillid og viden om de grundlæggende funktioner, vil du være i stand til at få dit budskab igennem. Her er hvordan du gør det.

Steps

Hvordan til at kommunikere effektivt. Vælg det rigtige tidspunkt.
Hvordan til at kommunikere effektivt. Vælg det rigtige tidspunkt.

Skabe det rette miljø for kommunikation

 1. 1
  Vælg det rigtige tidspunkt. Som kliché stater, er der en tid og et sted for alting, og kommunikere er ikke anderledes.
  • Undgå at efterlade diskussioner om tunge emner som økonomi eller ugentlige planlægning indtil sent i aften. Få mennesker vil blive blive begejstret for at blive konfronteret med sortering ud store problemer, når de er på deres mest træt. I stedet lader tunge emner for formiddag og eftermiddag, når folk er opmærksomme, tilgængelige, og mere tilbøjelige til at være i stand til at reagere med klarhed.
 2. 2
  En intim samtale vælge det rigtige sted. Hvis du har brug for at fortælle nogen noget, der ikke kommer til at blive godt modtaget (f.eks nyheden om en død eller en opløsning), ikke gør det offentligt, rundt kolleger eller nær andre mennesker. Være respektfuld og opmærksomme på den person, der modtager meddelelsen og kommunikere til dem i et privat sted. Dette vil også gøre det muligt for dig at give plads til at åbne dialog med dem om kommunikationen, og hjælper med at sikre, at de to-vejs proces sker korrekt.
  • Hvis du præsenterer til en gruppe af mennesker, så sørg for at tjekke akustikken forhånd og øve projicere din stemme tydeligt. Brug en mikrofon hvis det er nødvendigt for at sikre, at dit publikum kan høre dig.
 3. 3
  Fjern distraktioner. Sluk for alle elektronik, der kunne gå ud i løbet af samtalen. Hvis telefonen ringer, grine det ud for første gang, og derefter slukke den samme og fortsætte med at tale. Lad ikke ydre distraktioner at fungere som krykker, der holder sidetracking din koncentration. De vil aflede både dig og din lytteren, og effektivt at dræbe kommunikationen.

Organisering din kommunikation

 1. 1
  Organiser og afklare ideer i dit sind. Dette bør ske, inden du forsøger at kommunikere disse ideer. Hvis du føler dig brænder for et emne, kan du blive forvansket, hvis du ikke allerede har tænkt på nogle centrale punkter at holde sig til, når du kommunikerer det.
  • En god tommelfingerregel er at vælge tre hovedpunkter og holde din kommunikation fokuseret på dem. Denne måde, hvis emnet vandrer ud selvfølgelig, vil du være i stand til at vende tilbage til en eller flere af disse tre centrale punkter uden at føle forfjamsket. Skrivning disse centrale punkter ned (hvis det er relevant) kan også hjælpe.
 2. 2
  Være klar. Gør det klart, hvad du ønsker at formidle fra starten. For eksempel kan dit formål være at informere andre, indhente oplysninger eller iværksætte handling. Folk har brug for at vide på forhånd, hvad du forventer af din kommunikation.
 3. 3
  Ophold på emnet. Når du begynder at behandle dine tre vigtigste punkter, så sørg for alt, hvad du siger, tilføjer til samtale eller debat. Hvis du allerede har tænkt igennem de spørgsmål og essensen af ​​de ideer, som du ønsker at sætte på tværs, er det sandsynligt, at nogle relevante sætninger vil holde i dit sind. Må ikke være bange for at bruge disse til at understrege dine point. Selv meget selvsikre og velkendte højttalere genbruge deres vigtigste linjer igen og igen for stor effekt.
 4. 4
  Tak din lytteren (r). Tak den person eller gruppe for den tid det tager at lytte og reagere. Uanset hvad udfaldet af din kommunikation, selv om svaret på din tale eller diskussion har været negativ, er det gode manerer at afslutte det høfligt og med respekt for alles input og tid.

Kommunikation gennem tale

 1. 1
  Indstil lytteren på lethed. Du ønsker at gøre dette, før lanceringen i din samtale eller præsentation. Det kan hjælpe nogle gange til at begynde med en favorit anekdote. Dette hjælper lytteren identificere sig med dig som en person ligesom dem.
 2. 2
  Være artikulere. Det er vigtigt at tale tydeligt, så budskabet kommer på tværs på en måde, hver lytter kan forstå. Dine ord bliver husket, fordi folk straks forstå, hvad det er, du siger. Det betyder udgivelse dine ord tydeligt, foretrækker enklere ord over mere komplekse dem og tale på et niveau, garanteret at blive hørt, men uden at komme på tværs som alt for stille eller frakoblet.
 3. 3
  Undgå mumler. Vær særlig omhyggelig med at formulere fremhævet punkter, du skal gøre for at undgå enhver form for misforståelse. Hvis mumlende er en defensiv vane, som du er faldet i af frygt for at kommunikere, øve dit budskab derhjemme foran spejlet. Tal om, hvad du ønsker at kommunikere med dem, du føler dig tryg omkring første for bedre at udvikle budskabet i dit eget sind. Både praksis og udviklingen af ​​dine ord for messaging vil bygge din selvtillid.
 4. 4
  Vær opmærksom, når du lytter og sikre, at dit ansigtsudtryk afspejler din interesse.]] Aktivt. Kommunikation er en tovejs-gade. Husk, at mens du taler, er du ikke læring. I at lytte, vil du være i stand til at måle, hvor meget af din besked er at komme igennem til dine lyttere, og hvorvidt den bliver modtaget korrekt. Det kan være nyttigt at bede lytterne til at omformulere noget af det, du har sagt i deres egne ord om de synes at være tilbage forvirret eller fejlagtige visninger til dig.
 5. 5
  Være vocally interessant. En monoton ikke fryd for øret. En god kommunikator vil anvende "vokal farve" for at forbedre kommunikationen. Norma Michael anbefaler at hæve banen og omfanget af din stemme, når du skifter fra det ene emne eller punkt til et andet, og for at øge lydstyrken og bremse din stemme, når du er at skaffe et særligt punkt eller opsummering. Hun anbefaler også taler rask, men pause til at fremhæve søgeord, når du anmoder handling.

Kommunikation via kropssprog

 1. 1
  Genkend mennesker. Sure, behøver du ikke nødvendigvis kender de mennesker i din målgruppe, eller at nye ven i din gruppe, men de er nikkende sammen med dig og kigger bevidst på dig alligevel. Det betyder, at de forbinder med dig. Så belønne dem med din kvittering.
 2. 2
  Klarhed af mening kan udtrykkes gennem dit kropssprog, også |. Højre]] Brug ansigtsudtryk bevidst. Til formål at afspejle lidenskab og generere empati fra lytteren ved hjælp af bløde, blid og klar ansigtsudtryk. Undgå negative ansigtsudtryk, såsom rynker brynene eller hævede øjenbryn. Hvad er eller ikke er negativ er afhængig af kontekst, herunder den kulturelle kontekst, så blive styret af din situation.
  • Være opmærksom på uventet adfærd, der tyder på at du er på tværs af kulturer kolliderede, såsom en knyttet næve, en slouched kropsholdning, eller endda stilhed. Hvis du ikke kender den kultur, stille spørgsmål om kommunikation udfordringer, før du begynder at tale med folk i deres kulturelle kontekst.
 3. 3
  Kommuniker eye-til-øje. Øjenkontakt etablerer rapport, hjælper med til at overbevise folk, at du er troværdig, og viser interesse. Under en samtale eller præsentation, er det vigtigt at se på den anden persons øjne, hvis det er muligt og opretholde kontakten til en rimelig mængde tid (men ikke overdrive det, lige så meget som føles naturligt, omkring 2-4 sekunder ad gangen ).
  • Husk at tage i alle dit publikum. Hvis du adresserer en bestyrelseslokalet, ser hvert medlem af bestyrelsen i øjet. Forsømme en enkelt person kan let tages som et tegn på handling, og kan miste din virksomhed, optagelse, succes, eller hvad det er, du forsøger at opnå.
  • Hvis du behandle et publikum, pause og få øjenkontakt med et medlem af publikum for op til 2 sekunder, før de bryder væk og genoptage din tale. Dette bidrager til at gøre de enkelte medlemmer af publikum føler personligt værdsat.
  • Vær opmærksom på at øjenkontakt kulturelt ordineret. I nogle kulturer det anses for at være foruroligende, eller uhensigtsmæssig. Spørg eller forske i forvejen.
 4. 4
  Brug vejrtrækning og pauser til din fordel. Der er magt i at holde pause. Simon Reynolds siger, at pause forårsager et publikum til at læne ind og lytte. Det hjælper dig med at fremhæve dine point og give lytteren tid til at fordøje, hvad der er blevet sagt. Det hjælper også til at gøre din kommunikation komme på tværs som mere overbevisende, og det gør din tale lettere at lytte til.
  • Tag dybe indåndinger til steady dig selv, før du begynder at kommunikere.
  • Gør det til en vane at faste, regelmæssige vejrtrækning under en samtale, der vil hjælpe dig til at holde en stabil, rolig stemme. Det vil også holde dig mere afslappet.
  • Brug pauser til at tage en pause i, hvad du siger.
 5. 5
  Hvordan denne gestus kommer på tværs |? Højre]] Brug håndbevægelser omhyggeligt. Vær bevidst om, hvad dine hænder siger, som du taler. Nogle håndbevægelser kan være meget effektiv til at fremhæve dine point (åbne gestus), mens andre kan være distraherende eller endda stødende på nogle lyttere, og kan føre til samtalen eller lytte bliver lukket ned (lukkede gestus). Det hjælper også at se andre folks håndbevægelser at se, hvordan de kommer over til dig.
 6. 6
  Hold en check på andre kropssprog signaler. Watch for vandrer øjne, hænder plukke på fnug på tøjet og konstant sniffling. Disse små håndbevægelser tilføje op og er alle garanteret at dæmpe virkningen af ​​din besked.

Kommunikere effektivt i konflikt

 1. 1
  Stil dig på et plant underlag. Må ikke stå eller svæve over den anden person. Dette skaber en magtkamp og skubber konflikten til et andet niveau. Hvis de sidder, bør du sidde med dem.
 2. 2
  Lyt til den anden part. Lad dem sige, hvordan de føler. Vente, indtil de er helt færdig med at tale, før du begynder at tale selv.
 3. 3
  Tal i en rolig stemme. Må ikke råbe eller gøre beskyldninger i den anden part. Lad dem vide, du har hørt deres budskab og forstå deres side.
 4. 4
  Forsøg ikke at afslutte argument for enhver pris. Hvis personen går ud af rummet, ikke følger dem. Tillad dem at gøre det, og lad dem vende tilbage, når de er roligere og klar til at tale.
 5. 5
  Forsøg ikke at få det sidste ord i. Igen kunne dette føre til en magtkamp, ​​der måske ikke slutte. Nogle gange er du nødt til at acceptere at være uenige og komme videre.
 6. 6
  Brug "i" beskeder. Når du er frasering dine bekymringer, så prøv at starte dine sætninger med "I...". Dette vil gøre den anden person mere modtagelig for dine klager. For eksempel, ", Du er sjusket og det driver mig til vanvid" i stedet for at sige prøv "Jeg føler messiness er et problem i vores forhold."

Samtale hjælp


Tips

 • Vær forsigtig med humor. Mens en smule humor sprøjtes ind, hvad du diskuterer kan være meget effektiv, ikke tage det alt for langt og ikke er afhængige af det som en krykke til at dække over de svære at sige ting. Hvis du holder fnisende og sjov, vil din kommunikation ikke blive taget alvorligt.
 • Må ikke vandre. Dette vil føre til dit budskab ikke bliver forstået eller taget alvorligt
 • Må ikke klynke eller påberåbe. Hverken er garanteret til at indgyde respekt eller interesse i lytteren. Hvis du er meget ked af, undskyld dig selv og komme tilbage til diskussionen senere, når du har haft en chance for at tænke det igennem.
 • Kig på internettet for eksempler på store højttalere i aktion. Der er masser af rollemodeller øjeblikkeligt tilgængelige gennem videoer online. Behandle dem som dine "personlige kommunikation trænere!"
 • Hvis du giver en præsentation til en gruppe eller målgruppe, være forberedt på vanskelige spørgsmål, så du ikke smidt ud af kurs og forlod følelse forfjamsket. For at forblive i en position til at kommunikere effektivt, Michael Brown anbefaler en gylden regel for håndtering af vanskelige spørgsmål i forbindelse med en gruppe eller målgruppe. Han foreslår, at du lytter på vegne af alle de tilstedeværende, herunder at stille spørgsmål og gentage spørgsmålet. Del svaret med alle, hvilket betyder, at flytte øjnene fra spørgeren og onto alle til stede for at få hele gruppen "slide svaret." Udnytte denne fælles svar at komme videre og ændre retning.