Wkodk

Hvordan til at indtaste et renrum

Et renrum er et miljø, der typisk anvendes i fremstilling eller videnskabelig forskning, som har et lavt niveau af miljø- forurenende stoffer såsom støv, luftbårne mikrober, aerosol partikler og kemiske dampe. Hvis du er blevet bedt om at i en, skal du tage de nødvendige skridt for at undgå at indføre forurening.

Der er ingen enkelt type af renrum eller enkelt sæt regler for indtastning, så sørg for at få uddannelse og instruktion for særlige renrum, vil du komme ind.

Steps

Hvordan til at indtaste et renrum. Forstå formålet med renrum protokol.
Hvordan til at indtaste et renrum. Forstå formålet med renrum protokol.
 1. 1
  Forstå formålet med renrum protokol. Processorer kræver renrum, fordi enhver støvkorn kan ødelægge de processer, der sker inde i dem. Fysiske urenheder omfatter celler, flage ud, skæl, fibre, og løs hår. Papir,, emballage, og mange andre ting kaste støv, og selv bittesmå partikler kan beskadige sarte produkter bygget og testet i renrum.
 2. 2
  Vide, hvad klasse af renrum du indtaster. Der er et par forskellige sæt af standarder, men i almindelighed, jo lavere tal jo renere renrummet.
 3. 3
  Erkend, at mennesker generelt er den største kilde til forurening i et renrum.
 4. 4
  Følg vejledningen fra din eller hvem driver og vedligeholder renrummet. Renrum tøj varierer. Det kan bestå af handsker, en hue og smock på sit mest basale hele vejen op til en fuld "bunny trop". Det er de almindelige anvisninger.
 5. 5
  Brusebad om morgenen på en dag, vil du indtaste en renrum.
 6. 6
  Må ikke bære kosmetik, hårspray, parfume, eller eau de cologne i et renrum.
 7. 7
  Bær passende påklædning under din renrum antræk. Nederdele, højhælede sko, shorts, og i nogle tilfælde er kortærmede skjorter ikke hensigtsmæssigt påklædning. Også styre fri af tøj, der er specielt fuzzy eller har tendens til at producere en masse fnug eller statisk elektricitet.
 8. 8
  Rengør eller skift på vej i videst muligt ikke bære udendørs sko i renrum miljø. Ændring i en ren og passende par sko dedikeret til lab miljø
  • Hvis der er en maskine på døren til dette formål (spinning børster), bruge det. Placér din fod, og sammen inde i det. Hold i håndtaget til steady selv, så tryk på knappen. Du vil føle en let slæbebåd på din sko fra de bevægelige børster, men det vil ikke skade din sko.
  • Hvis der er en lim dørmåtte, træde på det flere gange.
 9. 9
  Stow personlige ting, du ikke vil tage ind i renrum. Lad dem på dit skrivebord eller anvendelse garderobeskabe, hvis de leveres.
 10. 10
  Kassér slik, tyggegummi, eller noget andet i munden.
 11. 11
  Sæt på din renrum gear i den rigtige rækkefølge. Top-til-bund er en god generel regel at følge, og det er en god idé at bruge en bænk til at adskille "klædt" område fra "få klædt" område.
  • Begynde at sætte på dit renrum gear på "at få klædt" side af bænken.
  • Sættes på en hår dække (bouffant cap) og / eller hætte. Brug en skæg dækning til dækning af eventuelle ansigtsbehåring skæg eller moustache). Justér emhætten, når lukning snaps på forsiden og bagsiden, så det er lunt og behageligt.
  • Ifør overtræksdragter eller en smock. Hvis du er i to dele, sat på jakken først, derefter bukser. Zip eller snap det lukket hele vejen op over halsen af ​​hætten hvis du er iført en. Luk alle snaps på manchetterne at samle ærmerne stramt omkring dine håndled.
  • Sidde på bænken til at sætte på skoovertræk eller støvletter. Vær sikker på at guffe bukser inde i støvletter, og lad ikke støvletter røre jorden på "at få klædt" side af bænken. Alternativt kan du bruge en automatisk skodækslet dispenser.
  • Sæt på latex handsker, eller den passende erstatning for dem, allergisk over for latex. Tape ærmer og ankler evt.
 12. 12
  Handle, som om du er nu en kirurg: ikke røre noget, før du er i renrum. Hvis det er nødvendigt at røre ved overflader eller genstande, skal du sørge for at ændre den berørte handske før ind i renrum.
 13. 13
  Passere gennem luften brusebad, hvis der er én og skridt på eventuelle yderligere selvklæbende måtter, som du indtaster.
 14. 14
  Hold renrum protokol i tankerne, når du arbejder inden for et renrum.
  • Hold din renrum tøj på hele tiden, når du arbejder i renrum.
  • Må ikke bringe i nogen af ​​de følgende punkter: blyanter (Bemærk, at grafit er ledende), viskelædere, ikke-renrum papir, træ, slibemidler, eller emballagematerialer som pap. Hold ikke-renrum papir i en plastlomme, hvis du skal henvise til den. Brug kun renrum tape. Vær opmærksom på hvad du ellers sætter i.
  • Korrekt tørre ned alt udstyr du sætter i. Fjern ikke renrum udstyr fra en renrum.
  • Bevæge sig langsomt og jævnt. Hurtig, pludselige eller rykvise bevægelser kan kaste mange partikler.
 15. 15
  Udskift renrum påklædning, der er slidt eller snavset. Selv renrum tøj bliver snavset, når du bære det og arbejde i det. Hvis det har været et stykke tid, sørg for at have din rengøres og få en ny.
  • Brug friske handsker, hår dækker, og engangs sko dækker hver gang du indtaster.
  • Du kan genbruge kitler, overtrækstøj genanvendelige skoovertræk, og genanvendelige huer eller hætter, men udveksle eller få dem renset regelmæssigt.
 16. 16
  Fjern renrum påklædning i den modsatte rækkefølge fra det, som du iførte det. Fjern renrum påklædning, hver gang du forlader renrum. Må ikke forlade renrum iført eller bærer renrum påklædning. Sæt det på hver gang du indtaster og tage det ud og gemme det korrekt hver gang du forlader.

Tips

 • Hvis der er en luftsluse eller Beklædningsprocedure plads på den måde, kun åbne én dør ad gangen.
 • Hvis du besøger en renrum, du normalt ikke komme ind, finde ud af den korrekte procedure for Beklædningsprocedure.
 • Altid bede om vejledning fra andre, der arbejder i eller vedligeholde renrum, og følg disse instruktioner snarere end disse dem, hvis de er forskellige.
 • Hvis du arbejder med elektronik, tage de nødvendige skridt til at kontrollere elektrostatisk afladning (ESD).
 • Rækkefølgen af ​​din forberedelse spørgsmål. For eksempel, hvis du lægger på dine handsker og derefter bruge dine hænder til at samle dit hår og sætter det under en hætte vil handsker har olie-og hud pletter på ydersiderne fra dit hår. Spørg, hvad den korrekte fremgangsmåde er. Hvis du stadig ikke sikker på, gå indefra og ud, og mest beskidte på reneste.
 • Få renrum påklædning, der er den rigtige størrelse for dig. Du vil være langt mere behageligt at arbejde i en dragt, der passer, især hvis du bruger en masse tid i det.
  • Prøv på kitler, bunny dragter og skoovertræk, eller bede om at blive målt for dem, når du først begynder. Brug den medfølgende snaps at justere størrelsen yderligere.
  • Lær, hvad størrelse handsker du slid. Hvis dine hænder sved i latex handsker, se om du kan få stof handske liners til at gå nedenunder.
  • Få recept sikkerhedsbriller, hvis du bærer briller. Din arbejdsgiver kan modregne omkostninger, og de er langt mere komfortabel end iført sikkerhedsbriller over dine briller.
  • Hår og skæg dækker generelt kommer i kun én størrelse.
 • Hvis renrum omhandler elektronik, kan du blive nødt til at følge yderligere procedurer til at skære ned på elektrostatisk afladning (ESD) til følsomme emner.
 • Rygere vil være underlagt strenge regler med hensyn til, hvor de kan ryge. En "standard" procedure kræver rygere til at forlade bygningen, da kun ryge i udpegede områder mindst 100 yards (100 meter) fra bygningen, og derefter vente mindst fem minutter efter at ryge, før genindtaste anlægget.

Advarsler

 • Forstå eventuelle sikkerhedsspørgsmål, der er involveret i at arbejde i et renrum. Der kan være farlige materialer, tungt udstyr, høje temperaturer, skarpe genstande, snævre rum, og høj spænding. Hvis du arbejder sammen med nogen af ​​disse eller andre farer, skal du sørge du er korrekt uddannet til dem. Forstå og følge de nødvendige forholdsregler.
 • Aldrig spise, drikke eller ryge i et renrum.
 • I tilfælde af brand eller evakuering alarm, stopper ikke til at fjerne din renrum påklædning. Følg udstationerede udsejlingen hvis tilgængeligt og direkte forlade anlægget. Efter nødsituation er overstået, får nyt renrum påklædning før ind i renrum gang mere.