Wkodk

Hvordan til at forberede og holde en tale

Bliver bedt om at forberede og holde en tale kan virke virkelig skræmmende, når du aldrig har gjort det før. Må ikke bekymre dig! Du vil blive en offentlig taler pro på ingen tid, hvis du følger disse enkle tips.

Steps

Hvordan til at forberede og holde en tale. Identificer emnet for dit indlæg.
Hvordan til at forberede og holde en tale. Identificer emnet for dit indlæg.

Planlæg din tale

 1. 1
  Identificer emnet for dit indlæg. Vælg en enkelt fokuseret budskab snarere end at forsøge at dække flere emner.
 2. 2
  Udpeg dit publikum. Er du taler til børn eller voksne? Er du taler til folk, der ved noget om dit emne, eller folk, der er eksperter på dit emne? Forstå dit publikum vil hjælpe dig til at målrette din tale korrekt.
 3. 3
  Overvej dine motiver. En god tale besvarer et behov, at publikum har. Forsøger du at gøre dit publikum grine? Er du forsøger at opbygge deres moral, eller er du kommunikerer en sober og direkte besked, så du kan ændre deres adfærd? Disse spørgsmål vil sætte stemningen og tonen i dit indlæg.
 4. 4
  Tænk på indstillingen. Er dette en tale for en lille gruppe eller en tale til at levere, før et stort publikum? Du kan være mere uformel, før et lille publikum, men skriv en mere formel tale for et stort publikum.

Skriv talen

 1. 1
  Skriv en kortfattet, single-sætning udsagn om dit emne. Prøv at skrive noget, der vil tilslutte din målgruppe, så du straks fange deres opmærksomhed.
  • Brug en anekdote eller et citat. Nogle gange har en anden allerede sagt det bedre, end du nogensinde vil. Bare sørg for at kreditere din kilde.
  • Vær forsigtig med at åbne med en vittighed, medmindre du kender din målgruppe godt. Du tror måske, at en joke er sjovt, men dit publikum kan finde det humourless eller endda krænkende.
 2. 2
  Vælg 3 til 5 støttepunkter for dit emne. Sørg for, at dine point er kortfattede og direkte.
  • Du kan starte med at kigge på generiske kilder som et leksikon eller Wikipedia, men du skal faktisk tjekke dine ideer med mere autoritative kilder, efter at du normalt forstår dit emne.
  • Tegn på din egen oplevelse. Hvis du har en lang historie med dit emne, kan dine erfaringer og personlige historier være store ressourcer. Bare holde disse historier kortfattet, så du ikke vandre og miste publikums opmærksomhed.
 3. 3
  Beslut, om du ønsker at skrive dit indlæg eller at skitsere talen på kartotekskort.
  • Overvej din komfort niveau med emnet. Hvis du kender emnet godt og kan improvisere let, og derefter bruge kartotekskort.
   • Brug 1 kort for indførelsen. Dette kort bør indeholde dit indledende redegørelse.
   • Brug 1 eller 2 kort til hver støtte punkt. Opret derefter 1 kort til den konklusion, som binder tilbage til Hovedidéen i din tale.
   • Skriv kort sætning fragmenter eller endda enkelte ord på dine kort. Disse ord eller fragmenter bør indeholde centrale sætninger, der minder dig om, hvad du vil sige.
  • Hvis du føler dig usikker eller ikke kender emnet godt, skrive ordene i dit indlæg, præcis som du ønsker at sige dem.
 4. 4
  Beslut, om du ønsker at bruge visuelle hjælpemidler. Du kan oprette en Prezi eller en PowerPoint-præsentation til at gå sammen med dit indlæg, eller du kan vælge at bruge papirbaserede diagrammer og grafer.
  • Hold visuals til et minimum. Du vil have dem til at hjælpe din tale, ikke at overskygge det.
  • Sørg for, at publikum kan læse indholdet af dine visuals. Too big er bedre end ikke stor nok.
  • Kontroller faciliteterne i det rum, hvor du vil blive taler. Hvis du har brug internettet eller du har brug for en projektionsskærm, være sikker på at anlægget har udstyret.
 5. 5
  Forbered handouts hvis dit emne er detaljeret og teknisk. På den måde kan du dække de vigtigste punkter i dit indlæg og samtidig give publikum en reference for de mere detaljerede punkter, som de kan holde til senere.
 6. 6
  Skriv en kort biografisk afsnit om dig selv. Hvis nogen vil indføre dig, før dit indlæg, så giver de korrekte oplysninger på forhånd vil være nyttig.

Øv talen

 1. 1
  Sæt en timer. Du skal vide, hvor længe din tale skal være. Hvis du ikke kan levere den tale inden for den givne mængde af tid, så er du måske nødt til at gøre det kortere eller forlænge den. Husk at inkludere tid til en Q & A periode, hvis det er relevant.
 2. 2
  Øv din tale foran en ven eller et spejl. Øv kigger op på dit publikum, så dine øjne er ikke altid på dine noter.
 3. 3
  Tal langsomt og meddele, tydeligt. Pause mellem afsnittene i din tale, så dit publikum kan fordøje oplysningerne.
 4. 4
  Markere dit indlæg som du går med en pen eller blyant. Hvis ord lyde unaturligt for dig eller en sætning er akavet, som du taler, markere det ud og redigere det til at gøre det til at lyde naturligt.
 5. 5
  Lav en videooptagelse af dig selv som du gør talen. Analyser dit udseende, dit kropssprog og din levering.
  • Sørg for at dine bevægelser er naturlige og ikke alt for hektisk. Alternativt ikke fix dine arme på dine sider eller holde dine hænder låst til podiet.
  • Hvis du gør tale til en ven, og den ven tilbyder konstruktiv kritik, så prøv at være åben for, hvad han eller hun har at sige.
 6. 6
  Øv mere end én gang. Hvis du har leveret din tale i øvelokalet flere gange, og derefter du vil føle sig meget mere trygge på scenen.

På dagen for dit indlæg

 1. 1
  Klæde sig passende. Hvis du har brug for at blive vist autoritative, og vælg derefter en formel business påklædning. Vælg en farve, der smigrer dig og holde fed tilbehør til et minimum.
 2. 2
  Sørg for at du har alle dine materialer i orden. Tag dine visuals, din tablet eller bærbare computer og din tale kopi.
 3. 3
  Bed om en lydprøve. Hvis du er i et lille rum, så spørg nogen til at stå på bagsiden af ​​rummet og se, om han eller hun kan høre dig. I et større anlæg, praksis ved hjælp af mikrofonen, så dit indlæg er hverken for svag eller forvrænget.
 4. 4
  Opsæt dit udstyr og supplerende materiale. Sørg for, at computeren, projektion skærm og staffelier er funktionelle og placeret således, at de er synlige for dit publikum.
 5. 5
  Beslut hvad der skal ske med dine almisser. Du skal enten placere dem på et bord for publikum til at hente eller videregive dem ud på en organiseret måde.
 6. 6
  Spørg om et glas vand. Hvis dit indlæg er langvarig, så vil du have noget vand til at fugte din hals.
 7. 7
  Kig i et spejl, før du går på scenen. Tjek både foran og bag på dit outfit, og sørg for, at dit hår er pæn, og at din makeup, hvis du bære nogen, er ikke udtværet.

Under dit indlæg

 1. 1
  Kig rundt blandt publikum og ikke fokusere på kun ét brændpunkt.
  • Gør øjenkontakt med medlemmer af din målgruppe. Hvis øjenkontakt er for intens for dig, se lige over deres hoveder på et punkt, såsom et ur eller et maleri.
  • Flyt dine øjne omkring din målgruppe, så alle føler sig inkluderet i præsentationen.
 2. 2
  Tal langsomt og forsøge at trække vejret normalt. Den naturlige adrenalinsus at du vil have foran dit publikum kan gøre du ønsker at tale alt for hurtigt.
 3. 3
  Laugh på dig selv, hvis noget går galt. Dit publikum vil finde dig meget lettere at forholde sig til, og du vil ikke miste deres tillid til din viden om dit emne.
 4. 4
  Tæl op til 5 i dit hoved, før de forlader podiet i slutningen af Deres tale. Anerkend dit publikum med et smil, en kort nik eller et lille bue, hvis det er relevant.

Tips

 • Være sikker, mens du taler. Bare lyst ingen er bedre end dig.
 • Husk - jo større forbrydelse er at kede publikum med en tale, der er for lang. Hold din tale kortfattet, og holde det inden for tidsfristen.
 • Hvis du beslutter dig til at læse direkte fra et dokument, udskrive dokumentet i en stor og klar skrift. Sæt siderne i ærmebeskyttere og sætte ærmebeskyttere i et ringbind, så du nemt kan vende siderne uden at miste din plads. Glem ikke at kigge op på dit publikum ofte, så du kan holde dem beskæftiget.
 • Tag en dyb indånding eller lave en pause efter en sætning hver gang i et stykke tid. Dette vil fange din målgruppe opmærksomhed.

Advarsler

 • Glem ikke at prep for Q & A-session efter din tale. Prøv at forudse nogle spørgsmål, som publikum kan spørge, og derefter øve dine svar.

Ting du behøver

 • Skriftlig tale eller kartotekskort
 • Friend.Teacher eller et familiemedlem til at øve
 • Videooptagelse enhed
 • Computer eller tablet til præsentationer
 • Diagrammer og staffeli til præsentationer
 • Mikrofon til et stort rum
 • Handouts
 • Glas vand
 • Mirror
 • Passende outfit