Wkodk

Hvordan til at deltage i NaNoWriMo

NaNoWriMo, National Novel Writing Month, er en konkurrence om at skrive en 50.000 ord roman helt i november måned, hvis du er under 18 år, kan du deltage i de unge forfattere programmet og vælg din egen word mål. Men hvis du er 13 år eller ældre, kan du vælge at gøre den voksne program. Det er en sjov måde at skrive i et fællesskab atmosfære. Selv om der er ingen præmier for at vinde (gemme håneret), udførelsen af ​​at have afsluttet en 50.000 ord roman i en måned er en præmie i sig selv.

NaNoWriMo er kendt som NaNo for korte, og startes, når Chris Baty udfordrede nogle af hans venner til at skrive 50.000 ord i én måned i 1999. Den er vokset til over 100.000 deltagere på verdensplan, hvoraf mere end 15.000 færdig i 2007.

Steps

Hvordan til at deltage i NaNoWriMo. Deltag i fora om støtte til din roman og hjælp.
Hvordan til at deltage i NaNoWriMo. Deltag i fora om støtte til din roman og hjælp.

Deltagelse i NaNoWriMo

 1. 1
  Besøg NaNoWriMo. org og tilmelde dig en konto. Konkurrencen begynder den 1. november, men du kan tilmelde dig når som helst i løbet af oktober eller november, inden udgangen af ​​projektkonkurrencen.
 2. 2
  Deltag i fora om støtte til din roman og hjælp. De hjælpe med at få du spændt på at skrive og er fulde af oplysninger for at gøre din roman mere realistisk, ideer til pad dit ord tæller, links til online tesauri og ordbøger, og selv et forum for andre forfattere i dit område. Lurer og udstationering på forum vil give dig mere vilje til at holde ud, fordi du vil være omgivet af mennesker gør det samme.
 3. 3
  Saml nogle NaNoWriMo vover fra forum. Dares er dumme (eller ikke-så-dum) plot twists, tegn eller objekter, som du forsøger at arbejde ind i din roman. NaNoWriMo handler om kvantitet, ikke kvalitet, så mange forfattere arbejder i så mange vover som muligt. En af de mest populære tør er rejsetiden Skovl of Death ™, en skovl, der bruges til at dræbe eller kølle tegn. En anden populær morskab er at indarbejde tegn, hvis navne er anagrammer af "NaNoWriMo": Mr. Ian Woon, Norman Iwo, og så videre.
 4. 4
  Læs "ingen plot? No Problem" af Chris Baty. Dette er den fyr, der startede det hele. Bogen er naturligvis valgfrit. Men det er fantastisk forberedelse til november og holder nogle hjerneceller besat i oktober, mens de venter for november. Der er nogle gode tips og du får en forsmag på hvad de kan forvente i løbet af disse fire herlige, fantastiske, fantastiske, og opslidende uger. Og hjælpe dig med at tilpasse de leverancer, du bør lægge i, før 1 november hits.
 5. 5
  Udvikle et plot. Må ikke være bange for at falde med vedtager-a-plot tråd i de fora, der er på højkant. Du behøver ikke at gøre det detaljeret, og du behøver ikke engang at følge den fuldstændigt. Kapitel resuméer vil gøre, og planen er bare for hvis du går ind i et hjørne, og kan ikke fortsætte. Må ikke være bange for at skride væk fra planen eller ændre sig fuldstændigt. Mange NaNoWriMo forfattere titel deres roman og navngive deres karakterer, før de selv har tænkt på et plot. Det er helt acceptabelt efter reglerne i NaNoWriMo at skitsere dit plot inden november 1st. Du kan medbringe så mange noter og dokumentation, som du ønsker, men skønlitterært værk i sig selv skal være skrevet helt i løbet af november måned.
 6. 6
  Forbered en skriftlig stedet. For at validere din ord tæller, skal din endelige indsendelse være i. Txt format eller et elektronisk dokument, kan du kopiere og indsætte som tekst, men du kan hånd skrive eller bruge en skrivemaskine, og indtaste den i en computer efter at den er færdig. Har en lampe og en behagelig stol-vil du være at bruge en masse tid der.
 7. 7
  Få sammen din "NaNoWriMo survival kit". Writers materiel op på energidrikke, sodavand og én hånd snacks, så de ikke behøver at forlade deres skriftlige spot, mens de skriver. Mange også forberede specifikke "skriver spillelister" af cd'er eller MP3-filer til at lytte til. Køb en forsyning af notebooks og dine foretrukne kuglepenne at bære rundt efter, når inspirationen rammer.
  • Begynd at skrive det samme, når November begynder. Midnight (i din tidszone) den 1. november er den officielle start på NaNoWriMo. Du skal have dine noter handy og bare begynde at skrive baseret på, hvad du har plottet ud. Se dem ofte, fordi du kan glemme en nøglekomponent senere, hvilket betyder, at du nødt til at tænke lidt mere.
   # * Hold en liste over dine karakterer, som du navngive dem. Du kan blive overrasket over, hvor hurtigt du vil glemme, hvem der var hvem. En simpel side eller et dokument, vil hjælpe dig med at holde dem i orden.
  • Må ikke gå tilbage og genlæse din tidligere dag skriver hver dag, vil du blive fristet til at rode med det. Læs tilbage kun nok til at få din plads i historien og fortsætte. Notes vil hjælpe dig med at holde din plads uden for meget tilbage at læse.
  • Må ikke slette ord. Returtasten vil kun reducere din ord tæller, lad det ikke! Hvis din roman er det rene junk, ja, er du ikke alene. En dag vil du se tilbage på den hylende morsomme slåfejl og freudianske underkjoler og griner. (Der er også en tråd, hvor at skrive sådanne morsomme katastrofer.)
  • Overdrive det den første uge. Prøv og få 20k ord ved den syvende dag. Ingen tvivl om det vil være næsten umuligt at gøre det, men selv hvis du ikke gør 20k, vil du blive en god bid foran i tilfælde du går glip af en dag med at skrive. Prøv og ramte 35k af den næste uge, 45k den følgende uge, og 50k i de næste par dage. Se mønstret? Du har en mindre og mindre mål hver uge. Dette er for at rumme skriveblokering, som du måske får fra tid til anden. Du skal dog ikke overvælde dig selv så meget, at du oplever udbrændthed.
  • Hold styr på dine ord tæller. Du kan opdatere ord tæller til enhver tid via din brugerprofil. Hjemmesiden holder en graf af disse opdateringer.
  • Læs og gør det.
 8. 8
  Udvikle din historie. Du har måske kun en vag idé om, hvor du skal hen. Det er ok. Målet her er kvantitet, ikke kvalitet. Alligevel vil din historie være nemmest at skrive, hvis det er interessant. Må ikke være bange for at smide i en komplikation. Dræb en karakter har nogen blive gravid, sætter i en ny skurk eller afslører omfanget af en figurs mangler. Derefter se, hvordan dine karakterer reagere. Tag plot eller andet sted, selvom det er ikke hvor du havde tænkt dig. Undertiden overraskelser er den sjoveste.
 9. 9
  Bring historien til ophør. Selv om der var detaljer i midten at du ikke kunne komme til endnu, begynder at bevæge sig i retning af en slutter engang i løbet af uge 3..
 10. 10
  Bekræft din ord tæller. Nu til den hårde, smertefulde del: når midnat, lokal tid, natten den 30. november hits, stop. Selv hvis du ikke har ramt 50.000, skal du stoppe nu og slå i dit ord tæller. Du kan afslutte skrive det, hvis du tror, ​​du har noget at redde, men dit ord tæller som i slutningen af ​​november 30 er dit endelige NaNo ord tæller. Husk, at selvom du kun ramte 10 eller 20k, der er mere end de fleste mennesker nogensinde skrive.
  • For at bekræfte din ord tæller, vil du uploade hele din manuskript eller indsæt den på hjemmesiden én gang i slutningen af ​​måneden. Den NaNoWriMo hjemmeside ikke gemme eller udgive dit manuskript, men hvis du er bekymret for nogen læser din historie, der er et værktøj til rådighed, der vil virvar manuskriptet, så det vil blive ulæselige uden at ændre antallet af ord.
  • Bekræft dit ord tæller tidligt, hvis du kan. Hjemmesiden får en stor del af trafikken i de første og sidste par dage af november. Verifikation er til rådighed starter den 25. i måneden. Hvis du har nået 50.000 ordet mål, vil du modtage en downloades certifikat og dit navn vil blive vist på listen over vindere.
 11. 11
  Planlæg hvis og når du vil redigere din roman. I ånden af ​​NaNoWriMo, bør du have gjort nogen redigering i løbet af november måned, hvilket betyder, at din roman skal oprydning for at være det bedste det kan være. Hvis du beslutter dig for at arbejde med det, forventer at sætte i et år eller deromkring af redigering for at få den klar til andre at se.
 12. 12
  Beslut om du vil dele din færdige roman, og hvordan. Hvis ja, give kopier til venner, familie og andre NaNoWriMo forfattere.
  • Et par NANO forfattere gør udgive deres bøger i print med bogforlag, men de fleste manuskripter kræver omfattende revision for at opnå denne kvalitet.
  • "Vanity" presser, udgivere, der vil udskrive et mindre antal kopier på en on-demand basis, eksisterer, og kan udskrive selv en enkelt kopi af din bog til en beskeden pris.
  • Det er meget nemt at udgive et manuskript online. Vær sikker på at markere det med din ophavsret eller af dine valg.

Tips

 • Hvis du er en ung forfatter, gå til ywp.nanowrimo.org. Dette site er for folk under 18 år! Du kan indstille enhver word mål på dette site.
 • Word krige (skrive en indstillet tid, uden at gå tilbage til at redigere selv stavefejl, så hurtigt som muligt) hjælpe en masse, men gør dem i korte (45 minutter på det mest).
 • Hvis du bruger en computer, skal du gemme ofte. Sikkerhedskopiere dit manuskript dagligt.
 • Hvis du gør 1667 ord om dagen, vil du rammer 50.000 nøjagtigt den 30. november. Men dette kan ikke anbefales, fordi du måske blive ramt med noget i det virkelige liv i sidste øjeblik og har at indhente. Brug i stedet weekenderne til at indhente og komme foran dit ord tæller, især tidligt på når din energi er friske.
 • Lær at forhånd (hvis du bruger en computer), som vil hjælpe en masse. Hvis du hånd skrive din NaNoWriMo roman, hver gang du er færdig med siden tælle ord (som du bliver nødt til at gøre manuelt) for at undgå at gøre dette senere. Det er kedeligt, men vil holde bunken af ​​siderne ned senere.
 • 50.000 ord på en måned er meget, selv for en erfaren forfatter (som de fleste deltagere ikke er). Må ikke stræbe efter mere end 50.000 ord dit første år. Hvis du ønsker at fremskynde din tidsplan, tilstræbe at skrive 50.000 ord hurtigere. Du kan altid fortsætte, hvis du finder dig selv med venstre dage efter du ramt 50.000 ord tidligt.
 • 50.000 ord arbejder ud til omkring 175 sider. Den Hitchhiker Guide til Galaxy af Douglas Adams og The Great Gatsby af F. Scott Fitzgerald (som du måske har læst i high school engelsk) er begge omkring 50.000 ord. Andre nær-50, 000 ord bøger omfatter Shattered af Dean Koontz, Slagteri-Five af Kurt Vonnegut, Jr., The Notebook af Nicholas Sparks, og The Invisible Man ved HG Wells.
 • Tale om vejret. Beskriv figurens måltid eller armbåndsur i detaljer. Udover at fylde side kan denne form for fyldstof information får din skriftligt bevæger hvis du sidder fast bare ved at sætte dig i den tankegang af historien.
 • Erstatte koffein for søvn er et godt alternativ til at forsøge at skrive rigelige mængder af ord i dagtimerne, selv om denne metode ikke bør anvendes mere end tre eller fire gange i løbet af måneden og højst to gange efter hinanden. Det er sagt, folk har formået at skrive mere end 50K uden koffein overhovedet. Det hjælper for en all-nighter, men det er ikke nødvendigt.
 • Vær ikke bange for at ignorere noget her og improvisere eller skriv din egen måde! Alles NaNo erfaring er anderledes. Nogle ikke røre notebooks, nogle glemmer deres plot på dag ét, nogle nøle indtil den sidste uge og gå sindssyg skriftligt at indhente.
 • Hvis du håndskrift din NaNoWriMo roman, hver gang du er færdig med siden tælle ord (som du bliver nødt til at gøre manuelt) for at undgå at gøre dette senere. Det er kedeligt, men vil holde bunken af ​​siderne ned senere. Når det drejer sig tid til at kontrollere, forsøge at finde et tilfældigt ord generator og fortælle det til at generere den nøjagtige mængde af ord du har skrevet. Kopier og indsæt denne tekst ind i kontrollen boksen NaNo site.
 • Holde skrive, selvom du ikke har det næste træk i tankerne. Du kan blive overrasket over, hvad der sker. Tænk på det på denne måde: at skrive en roman er som at køre i mørke. Du kan kun se til slutningen af ​​dine forlygter, men du kan gøre hele turen på den måde.

Advarsler

 • Du vil blive fristet til at redigere. MÅ IKKE. Du vil have hele resten af ​​året til at gøre din roman det bedste det kan være. Hvis du hader at sidste ord / afsnit / side / kapitel fremhæve den og drej den hvide, derefter fortsætte. Eller krydse den i notebooks, ikke slettes.
 • Din NaNo romanens første udkast vil være forfærdelige. Husk, at en del af det punkt NaNoWriMo er at bevise, at du kan skrive en 50.000 ord historie i en måned. Hvis du kan gøre det, forestille sig den store roman du kunne skrive, hvis du havde et helt år til at gøre det.
 • Tegn vil sandsynligvis kapre din plot. Bare gå med det. Resultatet vil sandsynligvis være bedre end hvad du ville få, hvis du bare gik videre med din oprindelige plot.
 • De fora er vanedannende. Have det sjovt, men ikke få så distraheret af de fora, som du ikke bruger tid på din roman.
 • Pas af Crash computere, og befugtning notebooks. Sikkerhedskopier ofte og holde en levering af penne handy.
 • Og husk, det er for sjov. Hard vundet sjovt, men sjovt.
 • Din håndskrift kvalitet kan gå ned efter at gøre dette. Bruge nogle ord prompter og skrive som du brugte til inden november, og det vil komme tilbage hurtigt.
 • Pas på unsupportive familie og / eller venner.
 • Du kan høre noget om en anden-års forbandelse. Det er blot en myte. Gentag, bare en myte. Lad det ikke psyke dig ud.
 • Sørg for at du har tid nok til at holde trit med dine andre ansvarsområder. NaNoWriMo er ikke en undskyldning for at ignorere arbejde, skole, venner, familie eller andre forpligtelser, du måtte have.
 • Vær forsigtig med alle-nighters. Må ikke dem, medmindre du er ekstremt bagefter, og det er næsten i slutningen af ​​måneden allerede. Husk, at du har brug for at opretholde et tempo til slut.

Ting du behøver

 • En computer med et tekstbehandlingsprogram og ord tælle, eller et par notesbøger og kuglepenne. Faktisk, vil du altid brug for den bærbare og kuglepenne, selvom du ikke skrive det i hånden. Inspiration kan finde på noget tidspunkt.
 • Rigelige mængder af dine foretrukne non-keyboard-truende snack.
 • Koffein (ekstraudstyr).
 • Someplace at bakke din historie op. Miste din historie halvvejs gennem måneden kan være en meget deprimerende begivenhed.