Wkodk

Hvordan til at bygge en regnmåler

Hvis du gerne vil holde styr på, hvor meget regn, du får, kan du købe en regnmåler, eller du kan lave en ud af billige elementer fra din lokale isenkræmmer. Disse instruktioner diskutere, hvordan man sætte en sammen, og beregne nøjagtigt, hvor meget regn er faldet. Det er ikke kun lettere på pengepungen, men det er også en stor videnskabeligt projekt og lærerig oplevelse for børn.

Steps

Hvordan til at bygge en regnmåler. Saml måleren ved at sætte tragten sikkert på en beholder, der er stor nok til at opsamle den mængde regn, du normalt ville få i dit område uden overfyldte.
Hvordan til at bygge en regnmåler. Saml måleren ved at sætte tragten sikkert på en beholder, der er stor nok til at opsamle den mængde regn, du normalt ville få i dit område uden overfyldte.
 1. 1
  Saml måleren ved at sætte tragten sikkert på en beholder, der er stor nok til at opsamle den mængde regn, du normalt ville få i dit område uden overfyldte.
 2. 2
  Træn overfladearealet af tragten, som du vil bruge.
  • Mål den bredeste indvendige diameter af tragten i cm, dele dette med 2 (at få radius).
  • Square dette nummer (ganges med sig selv) og derefter ganges med 3,142 for at få det område i toppen af ​​tragten.
  • Multiplicer (cm) med 10 (for at få mm). Dette giver dig nummeret at dividere med, når du arbejder ud af, hvor meget regn er faldet i millimeter. (Ex:. Hvis arealet af tragten (trin 2) er 7.855cm (10 cm diameter) og din container fyldt med 50 ml regn, så du opdele 50 ved 7,855 for at få 6.365mm regn (50/7.855 = 6,365 ))
 3. 3
  Ved hjælp af en måling kande eller en anden beholder kalibreret i milliliter (ml) måle mængden af regnvand du har indsamlet og dividere dette tal med det antal, du kom op med i trin 2. Dette giver dig den mængde regn i millimeter, der er faldet.
 4. 4
  Færdig.

Tips

 • Husk, hvis du sætter en millimeter af olie i beholderen, trække en millimeter fra din endelige måling.
 • Du kan også ønsker at sætte en lille mængde madolie, babyolie, etc i beholderen, før du sætter det i regnvejr. Olien holder vandet i at fordampe, hvilket gør din måling mere præcis.
 • Hvis du bruger en højere, tyndere opsamlingsbeholder for måleren selv, så kunne du kalibrere det, så det kan aflæses direkte uden behov for beregningen, hver gang du tager en læsning.
 • Dataindsamlingskontoret Tragten kunne forbindes til opsamlingsbeholderen via en slange, således at opsamlingsbeholderen kan være afskærmet fra solen for at reducere fordampning.

Advarsler

 • Sted i et åbent rum, hvor der ikke er nogen overhængende planter, træer, hække, bygninger osv.

Ting du behøver

 • En tragt omkring 100mm diameter på det bredeste
 • En beholder til opsamling af regnvand, der tragten sikkert vil sidde i.
 • En måling kande eller rør kalibreres i milliliter (ml)