Wkodk

Hvordan til at administrere din økonomi

Personligt økonomistyring er et emne, der ikke undervises i mange skoler, men det er noget, som næsten alle har til at beskæftige sig med i deres liv senere. Her er nogle statistikker: Omkring 58% af europæerne ikke har en pensionsordning på plads for, hvordan de vil forvalte deres økonomi, når de bliver gamle. Mens folk i almindelighed tror, ​​de har brug for omkring 223.890€ at forsørge sig selv i alderdommen, er den gennemsnitlige europæer har kun omkring 18660€ sparet på tidspunktet for pensioneringen. Gennemsnitlige husstand kreditkort gæld blandt europæerne nu på en rystende 11350€. Hvis disse kendsgerninger er alarmerende for dig, og du ønsker at vende tendensen, så læs videre for specifik og målrettet rådgivning rettet mod at give dig en bedre fremtid.

Steps

Hvordan til at administrere din økonomi. I en måned, holde styr på alle dine udgifter.
Hvordan til at administrere din økonomi. I en måned, holde styr på alle dine udgifter.

Realiseringen af ​​et budget

 1. 1
  I en måned, holde styr på alle dine udgifter. Du behøver ikke at begrænse dig selv, bare få en idé om, hvad du bruger penge på i løbet af en given måned. Gem alle dine kvitteringer, skal du notere, hvor mange penge du har brug for kontra hvor meget du udgift til kreditkort, og regne ud, hvor mange penge du har tilovers, når kalenderen vender.
 2. 2
  Efter den første måned, tage bestik af, hvad du har brugt. Må ikke skrive ned, hvad du ønskede du havde brugt, skrive ned, hvad du rent faktisk brugt. Kategorisere dine indkøb på en måde, der giver mening for dig. En simpel liste over dine månedlige udgifter kunne se noget som dette:
  • Månedlig indkomst: 2240€
  • Udgifter:
   • Leje / pant: 600€
   • Husstand regninger (forsyningsselskaber / elektrisk / kabel): 95€
   • Købmand: 225€
   • Spisning: 95€
   • Gas: 75€
   • Akut medicinsk: 150€
   • Skønsmæssig: 300€
   • Besparelser: 675€
 3. 3
  Nu nedskrive din faktiske budget. Baseret på den måned af de faktiske udgifter - og din egen viden om dit forbrug historie - budget ud af, hvor meget af din indkomst, du ønsker at afsætte til hver kategori hver måned. Hvis det ønskes, kan du bruge en online budgettering platform såsom Mint.com, for at hjælpe dig med at administrere dit budget.
  • I dit budget, lave særskilte kolonner for de forventede budget og den faktiske budget. Dit forventede budget er, hvor meget du har til hensigt at bruge på en kategori, dette bør forblive det samme fra måned til måned, og skal beregnes ved begyndelsen af ​​måneden. Din faktiske budget er, hvor meget du ender med at bruge, og det svinger fra måned til måned og beregnes ved udgangen af ​​måneden.
  • Mange mennesker forlader betydelig plads i deres budget for besparelser. Du behøver ikke at strukturere dit budget til at omfatte besparelser, men det er generelt tænkt som en smart idé. Professionelle finansielle planlæggere rådgive deres kunder til at afsætte mindst 10% til 15% af deres samlede indtjening for besparelser.
 4. 4
  Vær ærlig overfor dig selv om dit budget. Det er dine penge - der er virkelig ingen mening i at lyve for dig selv om, hvor meget du kommer til at bruge, når foretager et budget. Den eneste person, du såre når du gør dette er dig selv. På den anden side, hvis du ikke har nogen idé om, hvordan du bruger dine penge, kan dit budget tage et par måneder til at størkne. I mellemtiden, ikke sætte ned nogen hårde tal, indtil du kan få realistisk med dig selv.
  • For eksempel. Hvis du har 375€ dollars tildelt besparelser hver måned, men ved, at det konsekvent vil være en strækning med henblik på at opfylde dette mål, ikke sætte den ned Satte et nummer, der er realistisk. Gå derefter tilbage til dit budget og se, hvis du ikke kan justere det til at løsne op kontanter et andet sted, og derefter tragt den i dine besparelser.
 5. 5
  Hold styr på dit budget over tid. Den hårde del af et budget, er, at dine udgifter kan ændre sig fra måned til måned. Den store del af budgettet er, at du har holdt styr på disse ændringer, hvilket giver dig en præcis idé om, hvor dine penge gik i løbet af året.
  • Indstilling af et budget vil åbne dine øjne for, hvor mange penge du bruger, hvis de ikke er blevet åbnet allerede. Mange mennesker, efter indstilling et budget, indse, at de bruger penge på smukke smålige ting. Denne viden gør det muligt for dem at tilpasse deres udgifter vaner og sætte de penge mod mere meningsfulde områder.
  • Plan for det uventede. Indstilling af et budget vil også lære dig at du aldrig vide, hvornår du bliver nødt til at betale for noget uventet - men at uventede kommer forventes. Du naturligvis ikke planlægge på din bil nedbryde, eller dit barn har behov for lægehjælp, men det betaler sig at forvente, at disse uforudsete ske, og være forberedt på dem økonomisk, når de kommer.

Bruge dine penge med succes

 1. 1
  Når du kan låne / leje, ikke købe. Hvor ofte har du købt en DVD kun at have lade det samle støv i årevis, uden at bruge den? Bøger, blade, dvd'er, værktøj, leverancer udefra, og atletisk udstyr kan alle lejes for mindre mængder af penge. Udlejning ofte sparer dig besværet med vedligeholdelse, holder rum i dit lager, og generelt får dig til at behandle emner bedre.
  • Må ikke bare leje blindt. Hvis du bruger en vare længe nok, kan det være bedst at købe. Udfør en simpel cost analyse for at se, om at leje eller købe, er i din bedste interesse.
 2. 2
  Hvis du har pengene, betale en høj udbetaling på dit realkreditlån. For mange mennesker, er at købe et hjem den mest kostbare og betydelig betaling, de nogensinde vil gøre i deres liv. Af denne grund, hjælper det at være i vide, hvordan du bruger din pant penge fornuftigt. Dit mål i afbetale din pant bør være at minimere renter og gebyrer, mens afbalancere resten af ​​dit budget.
  • Forudbetaling tidligt op foran. De første fem til syv år i et realkreditlån er generelt når dine rentebetalinger vil være størst. Hvis du kan, tage din selvangivelse og tragt en del af det tilbage i dit realkreditlån. Afbetale tidligt vil bidrage til at øge din egenkapital hurtigt ved at sænke dine rentebetalinger.
  • Se om du ikke kan gøre bi-ugentlige betalinger i stedet for månedlige betalinger. I stedet for at gøre 12 betalinger på dit realkreditlån i et år, se om du ikke kan gøre 26 betalinger på dit realkreditlån i stedet. Dette vil tillade dig at spare tusindvis af kroner, forudsat der ikke er gebyrer forbundet med det. Nogle långivere opkræve betydelige gebyrer (225€ til 300€) for at give dig det privilegium, og selv da kun anvende betaling en gang om måneden.
  • Tal med din långiver om refinansiering. Hvis du kan refinansiere dit lån ned fra 6,7% til 5,7%, for eksempel, mens stadig gør de samme betalinger, go for it. Du kunne banke off år på dit realkreditlån.
 3. 3
  Forstå, at eje et kreditkort, kan være meget vigtigt for oprettelse af kredit. A 750 eller derover, kan låse betydeligt lavere renter og muligheder for nye lån - intet at kimse af. Selv hvis du sjældent bruge kreditkort, er det vigtigt at have en. Hvis du ikke stole på dig selv, bare låse det i en skuffe.
  • Forkæl dit kreditkort som kontanter - det er hvad det er. Nogle mennesker behandler deres kreditkort som ubegrænset forbrug enheder kører op saldi de ved, de ikke kan betale sig, og kun gør den mindste månedlige betaling. Hvis du vil gøre dette, være parat til at bruge betydelige mængder af dine penge på renter og gebyrer.
  • Skyd for en lav kredit udnyttelse. En lav kredit udnyttelsesgrad betyder, at den gæld, du lægger på dit kreditkort er forholdsmæssigt lav til din samlede grænse. På almindeligt dansk betyder det, at hvis du har en gennemsnitlig månedlig balance på 150€ på dit kreditkort, men din grænse er 1500€ forholdet mellem din gæld til din grænse er meget lav, omkring 1:10. Hvis du har en gennemsnitlig månedlig balance på 150€ på dit kreditkort, men din grænse er 300€ dit kredit udnyttelse kommer til at skyde gennem taget, omkring 1:2.
 4. 4
  Bruge, hvad du har, ikke hvad du håber at gøre. Du kan tænke på dig selv som en høj lønmodtager, men hvis dine penge ikke bakke op denne erklæring, er du skyder dig selv i foden opfører sig som du er. Den første og største regel for at bruge penge, er dette: Medmindre det er en nødsituation, kun bruger penge, som du har, ikke penge, som du forventer at gøre. Dette bør holde dig ud af gælden og planlægning godt for fremtiden.

Gør intelligente investeringer

 1. 1
  Gør dig bekendt med de forskellige investeringsmuligheder. Efterhånden som vi vokser op, indser vi, at den finansielle verden derude er så meget mere kompliceret end vi forestillede som børn. Der er bogstaveligt talt muligheder for at handle imaginære elementer, og der er futures at satse på ting, der endnu ikke er sket, og der er avancerede bundter af lager. Der mere du ved om finansielle instrumenter og muligheder, vil de bedre stillet du være, når det kommer til at investere dine penge, selvom at visdom kun består af at vide, hvornår at bakke væk.
 2. 2
  Drage fordel af enhver pensionering planer, at dine arbejdsgivere tilbyde. Ofte kan medarbejderne vælge ind i en pensionering 401 (k) plan. I denne plan er en del af din lønseddel automatisk overført til en spareplan. Dette er en fantastisk måde at spare, fordi betalingerne kommer ud af deres lønseddel, før det er skåret, de fleste mennesker aldrig selv mærke til betalinger.
  • Tal med din virksomheds HR-repræsentant om arbejdsgiver matchning. Nogle større virksomheder med robuste pensionsordninger rent faktisk vil matche det beløb, du har lagt i din 401 (k), effektivt at fordoble din investering. Så hvis du vælger at sætte i 750€ hver lønseddel, kan din virksomhed betale en ekstra 750€ at gøre det en 1500€ investeringerne hvert lønseddel.
 3. 3
  Hvis du vil sætte penge ind på aktiemarkedet, ikke gamble med det. Mange mennesker forsøger at dagen handel på aktiemarkedet, væddemål på små gevinster og tab i de enkelte bestande hver dag. Mens dette kan være en effektiv måde at tjene penge for erfarne enkelte, det er yderst risikabelt, og mere som gambling end at investere. Hvis du ønsker at lave en sikker investering i aktiemarkedet, investere på lang sigt. Det betyder forlader dine penge investeret i 10, 20, 30 år eller mere.
  • Kig på virksomhedens fundamentals (hvor mange penge de har på hånden, hvad deres produkt historie er, hvordan de værdsætter deres medarbejdere, og hvad deres strategiske alliancer er), når de vælger, hvilke bestande til at investere i. Du hovedsageligt laver en satsning, at den nuværende aktiekursen er undervurderet og vil stige i fremtiden.
  • For sikrere indsatser, se på investeringsforeninger, når de køber aktier. Gensidige fonde er bundter af bestande indsamlet sammen for at minimere risikoen. Tænk over det på denne måde: Hvis du har investeret alle dine penge i en enkelt bestand, og aktiekursen styrtdykker, er du skruet, hvis du har investeret alle dine penge lige i 100 forskellige bestande, kan mange bestande helt mislykkes uden påvirker din bundlinje. Dette er dybest set, hvordan gensidige fonde mindske risikoen.
 4. 4
  Har gode forsikringsdækning. De siger, at kloge folk forventer det uventede, og har en plan for, hvad de vil gøre just in case. Du ved aldrig, når du skal bruge en stor sum penge i en nødsituation. Have en god forsikringsdækning kan virkelig hjælpe tide du gennem en krise. Tal med din familie om forskellige former for forsikring, som du kan købe til at hjælpe dig i tilfælde af en nødsituation:
  • Livsforsikring (hvis du eller en ægtefælle uventet dør)
  • Sygesikring (hvis du skal betale for uventede hospital og / eller læge regninger)
  • Boligejer forsikring (hvis noget uventet skader eller ødelægger dit hjem)
  • Disaster forsikring (for tornadoer, jordskælv, oversvømmelser, brande osv.)
 5. 5
  Tænk at få en Roth IRA for pensionering. Ud over, eller måske i stedet for, din traditionelle 401 (k) plan - som er normalt medarbejder pensionsordning - snak med en finansiel rådgiver om at få en Roth IRA. Roth IRAS er pensionsordninger, så du investerer en vis mængde penge, og udtrække den, tax-free, når du fylder 60. (Nå, teknisk, 59 ½.)
  • Roth IRAS er investeret i værdipapirer, aktier og obligationer, og investeringsforeninger, der giver dem mulighed for at vokse betydeligt i løbet af mange år. Hvis du investerer i en IRA tidligt, vil renters rente, som du tjener (rente på toppen af ​​interesse) medføre betydelige stigninger i din investering.

Opbygning din opsparing

 1. 1
  Start med at holing væk som meget af din ofres indkomst som muligt. Besparelser til en prioritet i dit liv. Selv hvis dit budget er lille, tweak din økonomi, så du spare omkring 10% af din samlede indtjening.
  • Tænk på det sådan her: Hvis du formår at spare 7470€ om året - hvilket er mindre end 750€ per måned - om 15 år, vil du have 111.950€. Det er nok penge til at sætte et barn gennem college, starte en dejlig reden æg, eller sætte en betydelig udbetaling på et vidunderligt hus.
  • Begynde at spare ung. Selv hvis du er stadig i skole, opsparing er stadig vigtig. Folk, der gemmer vel behandle det mere som en etik end nødvendighed. Hvis du gemmer tidligt, og så investere at besparelser klogt, kan en lille indledende bidrag snebold i en betydelig sum. Det bogstaveligt betale sig at være fremsynede.
 2. 2
  Start en nødfond. Saving handler om frittering væk ofres indkomst. Under ofres indkomst betyder ikke at have gæld. Ikke at have gæld betyder forberedes til nødsituationer. Derfor kan en regnfuld dag fond virkelig hjælpe dig ud, når det kommer til at spare penge.
  • Tænk over det på denne måde: din bil bryder sammen, og du pludselig har 1500€ i ekstra betalinger. Du har ikke planer, så du er nødt til at tage et lån. Credit strammer op, så dine renter kan være temmelig høj. Pretty snart, du betaler 6 eller 7 procent renter på et lån, der skærer ind i din evne til at spare op til det næste halve år.
   • Hvis du havde en nødfond, du kunne have undgået at bringe på gælden, og de tilhørende renter, i første omgang. At være forberedt virkelig betaler.
 3. 3
  Når du er begyndt at spare op til alderdommen og sætte penge i din nødfond, lægge væk tre til seks måneder værd af udgifter. Igen, sparer handler om at blive forberedt til den usikkerhed af det hele. Hvis du uventet bliver afskediget arbejde eller dit firma reducerer din provision, behøver du ikke ønsker at tage på gæld for at finansiere dit liv. At afsætte tre, seks, eller endda på ni måneder værd af udgifter vil bidrage til at sikre, at du er i det klare, selvom katastrofen rammer.
 4. 4
  Begynde at betale din gæld, når du er etableret. Uanset om det er kreditkort gæld eller gæld tilbage på dit realkreditlån, kan have gæld alvorligt skæres i din evne til at gemme. Start med gæld, der har den højeste rente. (Hvis det er dit realkreditlån, kan du prøve at afdrage større bidder af det, men fokuserer på ikke-afdrag først.) Flyt derefter på din næsthøjeste rate lån og begynde at betale det af. Flyt ned linjen i faldende orden, indtil du har betalt hele din gæld belastning.
 5. 5
  Begynd virkelig rampe op til pension. Hvis du får at være, at alder (45 eller 50), og du ikke har begyndt at spare op til alderdommen, er det virkelig vigtigt at begynde ramping op højre væk. Gør dine maksimale bidrag til din IRA (3740€), og din 401 (k) (12320€) hvert år, og hvis du er ældre end 50, kan du endda gøre såkaldt catch-up bidrag, hvis du ønsker at pad din pension besparelser.
  • Sæt en høj prioritet på at spare penge til pension - også højere prioritet end at redde for dine børns college uddannelse. Mens du altid kan låne penge til at betale for kollegiet, kan du ikke låne penge til at hjælpe med at finansiere pensionering.
  • Hvis du er helt i uvidenhed om, hvor mange penge du skal spare, bruge en online pension-besparelser lommeregner - Kiplinger s har en god én - for at hjælpe dig.
  • Kontakt en finansiel planner eller rådgiver. Hvis du ønsker at maksimere din pensionsopsparing, fordi du har ingen anelse om, hvordan man starter, tale med en autoriseret professionel planner. Planlæggere er uddannet til at investere dine penge fornuftigt, og normalt har en track record for investeringsafkast (ROI). På den ene side, er du nødt til at betale for deres ydelser, og på den anden side, du betaler dem til at gøre dig penge. Ikke en dårlig aftale.

Tips

 • Opgrader dine kvalifikationer. Tag dig tid til at opgradere din viden og færdigheder, så du vil være på forkant af konkurrencen. Det vil øge chancerne for at du gør flere penge i fremtiden.
 • Når der er stigende tvangsauktioner er det endnu ikke det bedste tidspunkt at købe en bolig, fordi loven om udbud og efterspørgsel vil tvinge priserne ned mere da bankerne blive motiveret.
  • Så, når tvangsauktioner er helt solgt af banker loven om udbud og efterspørgsel vil tvinge priserne op igen.
  • Så længe der ikke er mange tvangsauktioner, hold din ejendom, fordi priserne vil stige.
 • Et debetkort er en dårlig erstatning for et kreditkort. Det giver andre direkte adgang til din bankkonto uden at have kreditkort udsteder som mellemled. Plus, midlertidige besidder udført af handlende holde dig fra at få adgang til dine penge, selvom du ikke ender med at købe noget (For eksempel vil nogle tankstationer sætte en 75€ hold på din konto, så snart du sætter dit kort i, uanset hvor meget gas du køber. Intet problem med et kreditkort, men det kan være dårligt for din checkkonto).

Advarsler

 • Når du modtager opkald fra banker, og de fortæller dig din over med en million pounds, som inviterer dig til at tilmelde dig et kreditkort, acceptere dem til at øge din gæld. Uanset hvor spændende er deres tilbud, ikke tilmelde dig med dem. Intet vil genere dig mere end at have bankerne til at jagte dig for kreditkortbetalinger.