Wkodk

Hvordan staver

Det engelske sprog er forvirrende, fyldt med uoverensstemmelser og undtagelser, at enhver, der er at lære sproget for første gang vil være hurtige til at påpege. Der er så mange måder at skrive en enkelt lyd, som teoretisk kunne du udtale ordet "ghoti" som "fisk" (hvis du udtaler gh som i tou gh gh>, o som i w o o> mænd og de ti som i na ti ti> til). Hvis du kæmper for at få en forståelse på de tavse vokaler, forvirrende konsonanter, og skøre udtaler her, hvordan du kan forbedre.

Steps

Hvordan staver. Identificere problematiske ord.
Hvordan staver. Identificere problematiske ord.

Spelling

 1. 1
  Lær staveregler. Der er nogle klassiske rim og regler for at hjælpe børn med at få hænge af stavning, men de har undtagelser, så brug dem sammen med resten af ​​trinnene i denne artikel. Hvis du ikke har nogen idé om, hvordan at stave et ord, de kan sikkert hjælpe dig.
  • Put "i" før "e", undtagen efter "c", eller når det lyder som lang tid "a" som i "firs" eller "vejer"
   • denne regel gælder ikke for ordet "underlig" (Husk "Vi er ikke underligt.")
   • andre undtagelser: enten, fritid, protein, deres
   • "Cien" ord ikke følger denne regel: gamle, effektiv, videnskab
   • "GIE" ord, der ikke lyder som "ay" heller ikke følger denne regel: højde, udenlandske
  • "Når to vokaler gå walking, den første man gør det taler." Når der er to vokaler sammen, den første i ord er en lang vokal lyd og den anden er tavs. I ordet "båd", for eksempel, bogstavet "o" siger dens navn, og "a" ikke udtales. Hvis du ikke er sikker på, hvordan man arrangerer vokalerne, lyder ordet ud - hvilket lang vokal hører du? Put, at man først. Eksempler: team, betyder, vent. Undtagelser: Dem, phoenix, stor.
  • Stavningen af ​​et ord ændres ikke, når du tilføjer et præfiks, selv om det betyder at sætte to af det samme brev lige ved siden af ​​hinanden. Eksempler: staver, misstep, fremtrædende, unødvendige.
  • Husk reglen for at gøre ental substantiver ender på y ind flertalsformer. Hvis et ord har en vokal (a, e, i, o, u), før y er flertal dannes ved tilsætning sek. Eksempler: legetøj bliver legetøj, bøje bliver bøjer. En ental ord med en konsonant, før y i slutningen ændrer ordet slutter til-erne i flertal. Eksempler: lady bliver damer i flertal, færge bliver færger. Reglen gælder også for nutid verber ender på y i tredje person ental - Han / hun bærer, han / hun gifter, han / hun bekymrer.
 2. 2
  Identificere problematiske ord. Kig tilbage gennem tidligere skrifter og stavekontrol. Det vil være lettere at gøre, hvis du har elektroniske filer og køre en stavekontrol program, men den allerbedste måde at få dette gjort, er at have en upåklagelig Speller (en person, der er fremragende på stavemåde) redigere dit arbejde. Hvilke er de ord, du har tendens til at staver oftest? Skriv ned hvert ord du staver forkert. Se listen nedenfor for nogle almindeligt fejlstavede ord og udvælge dem, du har tendens til at forvirre.
 3. 3
  Lyd det ud. Nogle ord er stavet nøjagtigt som de lyder, men de mest problematiske ord er dem med tavse vokaler eller konsonanter. Det kan hjælpe at sondere den korrekte stavemåde på en overdreven måde. Tag ordet "smukt" for eksempel. Når du ser dette ord, siger til dig selv "Bobbee - a --- ooooootiful". (Årsagen til undtagelsen er, fordi beau præfikset er fransk og ikke engelsk). Fremhæv "a" (udtale det ligesom i "hø" eller "hat"), fordi det normalt ikke er udtalt i ordet, og er mere tilbøjelige at stå ud. Der kan også være ord, hvor du gør en vokal tavse, når du virkelig bør ikke, som "interessant" i stedet for "int e hvile" eller "behagelig" i stedet for "com o e> ratable"). Gør det til en vane at udtale ord korrekt (ikke springe konsonanter eller vokaler, som du ikke meningen at), og du vil have en bedre chance for at stave dem korrekt.
 4. 4
  Lav en sætning (jo sjovere jo bedre!) For at minde dig om den korrekte stavemåde. For eksempel 'Jeg ønsker overnatning på slotte og herregårde "vil minde dig om, at der er 2' c'er og 2 'm er i det ord.
 5. 5
  Watch out for enslydende og homofoner. En enslydende er en af ​​to eller flere ord, der har den samme lyd, og ofte det samme stavemåde, men forskellig betydning, såsom bank (dæmning) og bank (sted, hvor penge er holdt). En homofon er en af ​​to eller flere ord, såsom natten og ridder, som er udtales ens, men forskellig betydning, oprindelse, og nogle gange stave. Klik på en af ​​følgende almindeligt fejl enslydende / homofoner for retningslinier:
 6. 6
  Være bekendt med "piggyback par". Det er ikke ualmindeligt for par af konsonanter skal udtales, så man er tavs og billedligt "piggybacks" på lyden af ​​den anden. Gør opmærksom på følgende:
  • gn PN, kn = n (f.eks gnome, lungebetændelse, kniv)
  • hr, WR = r (fx rim, brydekamp)
  • pt, gt = t (f.eks ptomaine, højde)
  • PS, SC = s (fx psykisk, videnskab)
  • WH = h (undertiden, som i 'hele')
 7. 7
  Brug aliaser. For ord, som du bliver ved med at stave forkert, udvikle kreative hukommelse hjælpemidler til at hjælpe dig med at huske, hvordan man stave dem. Nogle eksempler:
  • Desert (tørre land) eller dessert (en sød behandler)? Husk, at med dessert, der er to "s" er fordi du altid vil sekunder.
  • Separat - Keep glemmer, at "a" i midten? Husk, at der er en rotte i separate, adskiller den første starten af ordet fra enden.
  • 'Papir' spelt med et "e" er om 'kuverter' og sådanne ting. Den anden "stationær" med et "a" er anholdt, ikke bevæger sig.
  • Loose (= ikke stramt) - med 2 "o" s fylder en masse plads. Lose - 1 af "o" s vild!
 8. 8
  Kig på anbringer og ord inden ord. For eksempel, "sammen" kan opdeles i ordene "til", "få" og "hende". Du kan huske en fjorten-brev ord som "hypothyreose" ved at bryde det ned. "Hypothyreoidisme" kan opdeles i én præfiks, en hele ordet, og én endelse: "hypo-", "skjoldbruskkirtel," og "-isme". "Hypo-" og "-isme" er to meget almindelige anbringer anvendt i ord spænder fra "hypoglykæmi," "hypotermi" og "hypoallergen" til "vegetarisme", "kommunisme" og "stofskifte" i sig selv. Du kan forbedre din stavning ved at lære alle de fælles præfikser og suffikser.
 9. 9
  Vær opmærksom på, at udtalen af et præfiks kan variere meget fra ord til ord. For eksempel "meta-" i "stofskifte" udtales meget anderledes end "meta-" i "metafor" eller endda "metabolisk". To ord af samme afledning (såsom "politik" og "politiske" eller "stofskifte" og "metabolisk" i sidste eksempel) kan have meget forskellige udtaler. Selv i egennavne accent (ordet-stress) kan ændres. I Japan den anden "a" er accent (stresset dvs. talt mere kraftfuldt og klart), og på japansk, det er den første "a", der er accent.
 10. 10
  Praksis. Lav en liste over de ord, du ofte staver forkert, og skrive den korrekte stavemåde ti gange (mere, hvis du er i stand til at skrive hurtigt, færre, hvis du skriver i hånden). Gå gennem hvert ord, lyder det, "se" de stavelser, og sætte dem ind i din staveregler. Gør det hver dag eller hver anden dag. Det du hovedsageligt gør, er "træne" dit sind og hånd (r) for at stave ordet korrekt. Til sidst, kan du ønsker at quizze dig selv ved at have en læse ordene højt (eller lave en optagelse af dig selv), og skriver ud hvert ord, som du hører det. Så gå tilbage og se, hvilke af dem du fik forkert. Fokus på at øve med dem.
 11. 11
  Skriv ud stavemåde, du ønsker at lære, fremhæver den tavse bogstav i farver eller et stort bogstav, og gå over det flere gange med din farve pen. Sig stavningen ud højt, som du skriver det, og se på det også.
 12. 12
  Brug din finger til at "skrive" stavemåde - spore bogstaver på din bog, dit skrivebord, selv sandet på stranden! Jo flere af dine sanser, du bruger, jo bedre vil du træne din hjerne. Så sige ordet, lytte til bogstaver, som du stave dem ud, ser ordene med vigtige breve fremhævet i farve og røre ved ord, som du 'finger-write ".
 13. 13
  Manuskriptredigering en andens arbejde. Nogle gange er den bedste måde at lære noget, er at forsøge at lære det til en anden. Træn dig selv at udvælge andre folks stavefejl, selv i bøger. (Det sker sommetider.) Du kan begynde med at copyediting Google artikler. Du skal blot klikke på "Rediger" fanen, og du kan straks begynde at redigere. Overvej at oprette en konto senere, så du kan blive medlem af Google fællesskabet.
 14. 14
  Watch out for "købmand apostrof." Det får sit navn fra en stavefejl traditionelt lavet af grønthandlere på skilte i producere sektioner. Desværre er denne fejl dukker op i alle mulige steder i disse dage. Husk, at en apostrof med et "s" viser besiddelse (eller sammentrækning, for eksempel: "Det er" bliver til "det er"). Rethaverisk apostrof: "The banan hud vendte brun." Apostrof i en sammentrækning: "The banan er for grødet." Du behøver ikke bruge en apostrof til at danne den regelmæssige flertalsformen af ​​et substantiv. Unødig apostrof: "Special den banan s: 49 cents."

Almindeligt fejlstavede ord

Fra

Stavefejl Korrekt stavning
acheive opnå
adress adresse
Fix en masse
athiest ateist
beggining begynder
beleive tror
bisness business
catagory kategori
Colledge kollegium
forpligtelsesperioden engagement
concieve forestille
copywrite copyright
decaffinated koffeinfri
decathalon tikamp
definitivt afgjort
ønskeligt ønskeligt
diety guddom

dinning spisning

dissapoint skuffe
dispell fordrive
embarass forlegen
enviroment miljø
expresso espresso

udøve kontrakten motion

extremly ekstremt
facist fascist
Februar Februar
fluorescerende fluorescerende
fyrre fyrre
veninde ven
gauge gauge
Goverment Regeringen
Grammer grammatik
harrass chikanere
hemorage blødning
heros helte
hieght, højden højde
hygiejnekravene hygiejne
independance uafhængighed
kunne sætte medfødte
inokulere pode
irregardless uanset (mere sandsynligt det ord, du ønsker, er uanset. Irregardless anses nonstandard.)
det er dets (ejestedord)
dom dom
træindustri viden
lazer laser
biblioteket bibliotek
lynnedslag lyn
løs taber (malplaceret noget)
taber løs (løsne noget)
vedligeholdelse vedligeholdelse
håndterbare håndterbar
midevil middelalderlig
millenium årtusinde
drilagtig drilagtig
vnidue staver forkert
mit mitt
monestary kloster
monkies aber
morgage pant
mountian bjerg
nødvendig nødvendigt
neice niece
nickle nikkel
nineth niende
ninty halvfems
noone ingen eller ingen
mærkbar mærkbar

lejlighed lejlighed

opstod forekom
forekomst forekomst
oppurtunity lejlighed
origianal original
paralell parallel
pasttime tidsfordriv
pavillion pavillon
peice brik
percieve opfatter
perserverance vedholdenhed
persue forfølge
Pheonix phoenix
posession besiddelse
pertend foregive
kartoffel kartoffel
går forud forud
udtale udtalen
privilegiet privilegium
offentligt offentligt
Modtag modtager
reccomend anbefaler
rediculous latterligt
reguardless uanset
remeber Husk
roommate roommate eller værelse-mate
rythm rytme
sacreligious helligbrøde
seige belejring
sentance sætning
seperate separate
fastbrændingspasta beslaglægge
lignende lignende
sincerly oprigtigt
speach tale
speek tale
Sponser Sponsor
stationære papirvarer (kontorartikler sigt. Stationær er en fast position)
Stragedy / stradegy strategi
suggestable suggestible
afløse afløser
supposively angiveligt
suprise overraskelse
Thier deres
grundigt grundigt
tommorrow i morgen
tounge tunge
triathalon triathlon
ukelele ukulele
vaccuum vakuum
vegeterian vegetar
villian skurk
Wendesday Onsdag
wierd underlige (undtagelse: Wierd programmeringssprog)
skriftfelter skrivning

Tips

 • Tjek sammensatte ord i en ordbog. Der er virkelig ingen måde at vide, om at skrive "mavepine", "mavepine" eller "mavepine", medmindre du konsultere en ordbog. Der er en masse ændringer i reglerne for orddeling i disse dage, så tjek en forholdsvis ny ordbog i din type af engelsk - britisk eller europæisk.
 • Må ikke være bange for at bruge ordbogen. Engelske ord kommer fra mange forskellige sprog. De ældste engelske ord var fra enten Anglo (Northern tysk), Saxon (Southern tysk), Norman eller Bordeaux franske bosættere i England. Mange andre ord er fra latin eller græsk rod ord. En god ordbog kan fortælle dig, hvor ordet stammer fra, og når du begynder at lære dem, vil du begynde at genkende mønstre.
 • Tag bogstaverne i ordet og skrive en sætning med hver af dem. For eksempel kan du lære at stave "udregning" med sætningen "En rotte i huset kunne spise is."
 • Korrekturlæse dit arbejde. Vi er alle får travlt på et tidspunkt under skrift, hvilket gør det nemt at kaste i en sund-alike ord som 'reef' for 'krans «, og du kan bære på uvidende om, at en fejl er blevet gjort... indtil senere, når det springer ud på dig... så du er ligesom, "Wow, jeg skrev det?"
 • Det kan virkelig være med til at være bekendt med stavningen af ​​et par andre sprog, og for at vide, det sprog, at ordet kommer fra. Derefter kan du bruge de tricks, der kommer fra forskellige sprog. For eksempel, i fransk er "sh" lyd staves med "CH", som danner ord som "kliché" og "chic".
 • Læsning bøger og aviser, kataloger, billboard skilte, plakater i vinduer al støtte i at lære at stave. Hvis du finder et ord, der ikke kender, så skriv det ned, selv hvis alle du har, er en papirserviet. Når du går hjem, kigge op det eller de ord i ordbogen. Jo mere du reference, jo mere du læser, jo bedre vil du være i stavning.

Advarsler

 • Stol ikke på en stavekontrol program, da de ikke er idiotsikker, og ville lade en sætning som denne slippe igennem: ". Eye bompenge moderfår, øje am vidste på denne"
 • Selv tydeligvis forkert stavede ord er ofte accepteret af stavekontrol-programmer. Det er bedst ikke at stole på dem for meget.
 • Må ikke antage, at bare fordi et ord er trykt i en bog det er stavet korrekt, og der er fejl begået der, også, såvel som i andre skrifter. Det sker!
 • Husk på, at nogle ord ("farve", "farve", "struma", "struma", "grå", "grå", "ternet", "ternet" "teater", "teater") kan staves (eller spelt) mere end én måde. Begge stavemåder er korrekte, men man kan foretrækkes i de europæiske, britisk engelsk, eller endda australsk engelsk.
 • Vær meget omhyggelig med at opdage, hvilken version af engelsk stavemåde bliver brugt, dvs Var denne artikel skabt af en britisk speller eller europæisk speller? Og hvis du ved, at du ved, hvem der at tilføje til og / eller "korrigere" det? Spellcheckers er farlige ting.