Wkodk

Hvordan skriver man et skuespil

Skrivning af et teaterstykke kan lyde let, men det er ikke. Der er nogle ting du bør vide først.

Steps

Hvordan skriver man et skuespil. Beslut hvad dit spil handler om.
Hvordan skriver man et skuespil. Beslut hvad dit spil handler om.
 1. 1
  Beslut hvad dit spil handler om. Det kunne være om den foruroligende mørke af det menneskelige sind, eller bare en munter comedy.It kunne være om hårde tider for High School eller omkring en Fashion Designer. Det kunne være om kærlighed, eller virkningerne af nutidens samfund på folk. Uanset hvad du ønsker.
 2. 2
  Skriv dit plot linje, så folk ved, hvad denne Stykket handler om. Det gør det nemmere at skrive stykket.
 3. 3
  Skriv en kort version af de første par scener. NO TITLE!
 4. 4
  Dette er den knald eller tidspunkt. Giv et par kopier til nogle venner og slægtninge. Hvis de kan lide det, og det er det, ordne det og prøv igen. Hvis det ikke virker smide det ud. Hvis de ikke kan lide det, smide det ud. Hvis de ønsker at vide, hvad der sker næste, ikke fortælle dem, men holde skrive. For eksempel sige "Nå, måske vil du få at vide, når jeg er færdig.", For at få den person ophidset.
 5. 5
  Skriv resten af.
 6. 6
  Læse korrektur det til at løse alle stavefejl (og grammatik fejl, medmindre karakter har at tale sådan.)
 7. 7
  Kig over det og sætte i blokerende (hvor skal gå, hvordan man kommer dertil) noter. Helst kursiv.
 8. 8
  Sørg for at der er dramatiske øjeblikke. Disse kunne være trist (død, breakups osv.) ophidser (slagsmål, argumenter, osv.) glad (genforene mistet venner / familie, kunne dette også være konklusionen på historien, hvis det hele fungerer i sidste ende, og etc. ) funny (en playoff om en strøm, selv, slapstick, to punchlines i træk (tre er OK, hvis det bliver bedre og bedre) (watch komikere), eller osv.), eller nogen følelser spilles stort. Hvis der ikke er, tilføje nogle. (Ingen sjove ting i triste eller alvorlige steder)
 9. 9
  Har du en erfaren skuespiller (mindst 3 viser) ven / slægtning ser det over. Hvis du ikke er en erfaren skuespiller, tage deres råd, uanset hvor slemt det lyder. Husk, hvis du har lyst en idiot på scenen, har du sandsynligvis se godt ud i mængden.
 10. 10
  Vid, at når du er færdig, kigge over en liste over tegn. Der skal være en hovedperson, en skurk (der er undtagelser, at problemet kunne være skurk) et tegn, der er vigtig, men ingen ofte set, og en comic relief. Kun 1 comic relief eller to altid set sammen. Kun én eller to hovedpersoner. Kun én skurk og muligvis assistenter. Hvis der er nogle tegn du ikke har, slappe af, bare ændre nogle linjer, at de nuværende karakterer har. Bemærk: nogle tegn kan have flere roller. (Ex. En sjov skurk som hovedperson. Ex2. En klutzy blond som en hovedperson, etc.)
 11. 11
  Giv det til den aktør endnu en gang. Hvis du får "OK" godt.
 12. 12
  Læs gennem det selv. (Det er OK, hvis du ikke har det udenad)
 13. 13
  Få en god fornemmelse af, hvad det handler om. Nu tænke på en vittig navn. Navnet kan være kort og forklare den grundlæggende idé af historien (ex. Arsenik og gamle kniplinger: gamle damer forgiftning personer). Det kunne være et navn, der er forstået som stykket går på endnu, forklarer ingen af ​​historien (ex. Guys and Dolls:. En fyr, der kører en flydende lort spil, hvem der beskæftiger sig med sin forlovede og politiet Det kunne også være en talemåde der bare så sker det passer til historien (ex. Foul Play: faktisk jeg skriver, at man så får du ikke at vide endnu..
 14. 14
  Forstå, at nu er du færdig. Herfra kan du sælge det, sætte det på, eller bare vise det væk som en præmie for alle dine hårdt arbejde.
 15. 15
  Øv med folk, hvis du ønsker det. Kom familie og venner sammen til at løbe ned scriptet aldrig gør ondt. Tildel jobs såsom belysning, skuespillere osv. Oprettelse af en falsk miljø hvor spillet finder sted, kan gøre en mere realistisk følelse til spillet.
 16. 16
  Nyd at sætte på den vidunderlige spil, du skrev!

Tips

 • Vær ikke bange for at vise folk-skrive et teaterstykke bare gør dig mere unik og du bør være stolt af at vise du spiller.
 • Må ikke bekymre dig om navne. Ellie rimer ildelugtende aka stinkende ligesom pinkie fra pinkie og hjernen som organ i hovedet, der rimer med Ted om hvordan jeg mødte din mor, hvor der er en pige ved navn Lily. Lige slå Ellie til Lily. Og du behøver ikke at huske din tankerække til senere, så gå nødder.
 • Må ikke gøre tegn, før du skriver showet. Som du skriver, vil du vide, når karakterer der er behov for, og du vil vide, hvad de skulle have behov for at gøre.
 • Hvis du ikke har nogen handler venner, gå deltage i en play (eller musical) Så vil du møde nogle gode. Du vil sikkert blive venner med instruktøren, som ville være endnu bedre. Så efter de hjælper med scriptet, kan de hjælpe dig sætte det på.
 • Forestil det som du skriver det. Hvis du ser en film, du ikke skriver noget let at sætte på i et teater. Tro mig. Det betyder, ingen millioner af mennesker (mange er fint, så længe du bruger dem alle i mere end én scene, skuespillere gør ikke lide at blive brugt en gang), ingen ildkampe på og uden bygninger (på jorden er fint, men publikum ikke kan lide mere end én bøsseskud per handling, medmindre det er lejlighedsvis og behov. Endnu engang, der er påkrævet), og ingen hurtige sceneskift. Disse dødbolde er svære at flytte. Giv besætningen tid til at flytte dem.

Advarsler

 • Giv tid mellem scener til sceneskift og skuespillere for at komme til deres pladser.
 • Hvis showet ikke er en komedie se de sjove ting. Folk bliver fornærmet hurtigere på udstillinger, der ikke er komedier. Hvis det er en komedie, du har en langt bredere vifte af, hvad du kan sige. Men gør ikke noget alt for dårlig. (Ex. ingen racistiske vittigheder, ingen sexistiske vittigheder. Ingen F-Bomb fra små børn. Der kun fungerer i film. Religiøse vittigheder nogle gange, men nogle mennesker tager dem alvorligt).
 • Se, hvad du skriver. Skuespillere har ret til ikke at sige eller gøre noget, de ikke vil. De kan ikke få den del, men de behøver ikke at gøre noget, de ikke vil. Hvis du sætter noget virkelig dårligt for et tegn, kan du få nogen eller nogen virkelig dårlig til at gøre det. Plus, hvis det er forfærdeligt publikum kunne blive fornærmet.
 • Du kan skrive øjeblikke, hvor tegn kommer ind i huset (huset er publikum). Dette er for det meste brugt til musicals, men hvis det er nødvendigt, skal du ikke overdrive det.