Wkodk

Hvordan skriver man en limerick

En limerick er et kort, komisk, og næsten musikalsk digt, der ofte grænser til det meningsløse eller uanstændig. Det blev udbredt i engelsk af Edward Lear (og dermed Limerick fejres på hans fødselsdag den 12. maj). Skrivning dem tager lidt øvelse i starten, men inden længe vil du blive afhængig af at komme op med disse vittige, finurlige rim.

Steps

Hvordan skriver man en limerick. Kender de grundlæggende karakteristika for en limerick.
Hvordan skriver man en limerick. Kender de grundlæggende karakteristika for en limerick.

Skrive din egen limerick

 1. 1
  Kender de grundlæggende karakteristika for en limerick.
  • Rim mønster. En limerick har fem linjer; den første, anden og femte med hinanden, og den tredje og fjerde rim med hinanden.
  • Antal stavelser. Det første, andet og femte linjer bør have otte eller ni stavelser, mens det tredje og fjerde linje skal have fem eller seks.
  • Meter. En limerick har en vis "rytme" skabt af hvordan stavelser er stresset.
   • Anapaestic meter - to korte stavelser efterfølges af en lang (stresset) en (duh-duh-DUM, duh-duh-DUM). Her er et eksempel (bemærk at vægten naturligt falder på kursiverede stavelser): Det var natten før Kristus mas og alle gennem huset
   • Amphibrachic meter - en lang (stresset) stavelse er klemt inde mellem to korte (duh-DUM-duh, duh-DUM-duh). Eksempel: Der var en ung la dy i Wan Tage
   • Linjer kan begynde på to, en eller lejlighedsvis ingen tryksvage beats. Nogle foretrækker at fortsætte rytmen på tværs fra den ene linje til den næste, især når en sætning bærer tværs linjer, men dette er ikke væsentligt.
 2. 2
  Vælg afslutningen af din første linje, som regel en geografisk sted. For eksempel. Pitts burgh Bemærk, at den første stavelse af Pittsburgh understreges, hvilket resulterer i en kort stavelse i slutningen af ​​linjen. Et andet eksempel: New York. Bemærk, at den anden stavelse i New York er stresset.
 3. 3
  Tænk på masser af forskellige ting at rime med din første linje slutning. Lad historien og din limerick blive inspireret af de rim du tænker på. Du vil synes sjov, vittig og klog på denne måde. Eksempel 1: Fordi Pittsburgh er stresset på første stavelse, er du nødt til at rime med begge stavelser. Første ting, der kommer til at tænke: kids lure, zits arbejde, bits jerk, rammer frynsegode, lit smørret grin, eller måske en anden kombination af disse ord. Eksempel 2: Fordi New York er stresset på anden stavelse, behøver du kun at rime med den. Første ting, der kommer til at tænke: kork, svinekød, stork, gaffel. Skriv din egen omfattende liste.
 4. 4
  Foretag foreninger med rim ord. Eksempel 1: Med ord som børn og bumser og private bits, kan du gå til en limerick om puberteten. Eksempel 2: Gennem kombinationen af ​​kork, svinekød og gaffel, kunne du tænke på en limerick om en fancy middag med masser af kød og vin. Gå gennem den liste, du oprettede og tænke op små historier om, hvad der kunne være sket, og hvordan dine ideer kan være relateret.
 5. 5
  Pick en historie, der appellerer til dig, og træffer afgørelse om, hvem personen (s) er du introducere i linje 1. Hvad er vigtigt om ham eller hende? Har du fokusere på deres erhverv eller social status, eller på alder, helbred eller givent tidspunkt i hans eller hendes liv? Eksempel 1: For Pittsburgh limerick, kan du gå til ordet "adolescent". Eksempel 2: For New York limerick, kan du tænke på ordet 'fornemme' med noget efter.
 6. 6
  Gør den første linje pæn og montering med måleren. Eksempel 1: Adolescent understreges på 3. stavelse. Pittsburgh starter med en stresset stavelse. Det betyder, at vi har brug for en mere langsigtet stavelse i starten, og har kun plads til en kort stavelse mellem "teenager" og "Pittsburgh. Så vi får: 'En ung teenager fra Pittsburgh. Eksempel 2: Distinguished understreges på anden stavelse. Kombineret med 'fra New York', efterlader det os kun to stavelser for ind imellem, med den anden stresset. Du kan løse dette, for eksempel ved at låne fra en udenlandsk sprog: "Den fornemme beau monde i New York '.
 7. 7
  Vælg en situation eller handling, hvor din person starter fra. Dette er udgangspunktet for din historie eller vittighed. Brug en af ​​de rimede ord fra listen. Eksempel 1: 'En ung teenager fra Pittsburgh, var bare at finde ud af, hvordan hans bits arbejde ". Eksempel 2: "Den fornemme beau monde i New York, var stærkt spisning på svinekød. Bemærk, hvordan rim på linje 2 synes at passe med emnet i linje 1, mens det faktisk er den anden vej rundt.
 8. 8
  Tænk på en 'turn' eller 'twist' i din historie, mens overvejer rim ord for 3. og 4. linje, men gem punchline for din sidste linie. Eksempel 1: Selvfølgelig bits historien kan få rodet, og fordi limericks ofte grænsen på uanstændig, du kunne have din helts hormoner tage det bedste fra ham (uden at gøre det alt for eksplicit). Hvordan omkring: "Han drømte hver nat, af en pige ved sin side? Eksempel 2: Tænker på kork og svinekød, måske du bemærke, hvordan vin rimer svin. Det ville være en stor opfølgning.
 9. 9
  Gå tilbage til din liste over rim ord og finde en dejlig en at ombryde historien op med en punchline. Dette er den sværeste del. Må ikke blive afskrækket, hvis dine første par limericks ikke er sjove nok. Husk, at det er først og fremmest et spørgsmål om smag, og for det andet: alt tager praksis. Eksempel 1: 'En ung teenager fra Pittsburgh, var bare at finde ud af, hvordan hans bits arbejde. Han drømte hver nat, af en pige ved sin side, men hans bumser syntes at gøre alle børnene smørret grin ". Eksempel 2: "Den fornemme beau monde i New York, blev stærkt spisning på svinekød. De drak så meget vin, at i stedet for de svin, blev mange tygge på kork.

Tips

 • Brug alfabetet massivt, selvom du ikke har det udenad og har brug for at bruge en bedrager ark. Dette vil give dig mulighed for hurtigt at komme op med ubegrænset antal rim - for eksempel ordet "Wiki" tage og køre "iki" del gennem alfabetet: aicki... Bicki.... Ved den tid, du har mentalt afkrydset alle 26 bogstaver, vil du i det mindste have:... chickie... Hickey... mickey... nicky... kræsne... tricky.... Du får point! Der er også rimede ordbøger på print og online, der kan hjælpe.
 • Vælg dyr, planter eller mennesker som emner for startere. Må ikke begynde med noget alt for abstrakt.
 • Prøv at starte 1. linje med "Der var engang en ___ fra _____" Det er nemmere.
 • Kærlighedsdigte er sværere at skrive. Limericks er vittigheder, ikke kærlighedsdigte.
 • Hvis du sidder fast, så prøv at kigge gennem et par limericks andre mennesker har skrevet, hver forfatterens limericks har en særlig, individuel "føler" til dem. Du ved aldrig, som man kan knække lige gennem din skriveblokering blok.
 • Clap dine hænder, når recitere dine limericks højt. Det hjælper dig med at finde ud af den "føler" af måleren, og se om det har det rigtige flow.
 • Læs nogle af Edward Lear s limericks og nonsens digte.
 • Når du kender din vej rundt det grundlæggende, kan du prøve at eksperimentere med intern rim, bogstavrim eller assonance at gøre dit digt endnu mere speciel.