Wkodk

Hvordan skal man behandle overdrevent konkurrencedygtige kolleger

Mindst en tredjedel af arbejdskolleger betragtes som værende konkurrencedygtig med de fleste arbejdstagere har set dette som en negativ ting. Og en række ledende medarbejdere mener, at medarbejderne er mere konkurrencedygtige i dag, end de var for et årti siden. De fleste mennesker ønsker en arbejdsplads, der er befordrende for at komme sammen med andre for at sikre, at arbejdet er produktiv og fornøjelig. Men nogle gange arbejdstagere, der har en alt for konkurrencepræget holdning til arbejde kan gøre det vanskeligt at opnå, og kan skabe kløfter på arbejdspladsen. Hvis du har mistanke om du er på den modtagende ende af regelmæssig negative behandling diskede af en over-konkurrence kollega, læse følgende forslag til at håndtere dem konstruktivt, og for at reflektere over dine egne ideer rolle for konkurrenceevnen på arbejdet.

Steps

Hvordan skal man behandle overdrevent konkurrencedygtige kolleger. Overvej de konkurrencemæssige realiteter i dit arbejdsmiljø.
Hvordan skal man behandle overdrevent konkurrencedygtige kolleger. Overvej de konkurrencemæssige realiteter i dit arbejdsmiljø.
 1. 1
  Overvej de konkurrencemæssige realiteter i dit arbejdsmiljø. Nogle arbejdspladser er naturligvis mere konkurrencedygtige end andre. For eksempel, hvis du er i salg og marketing vil du være omgivet af folk, der er konkurrencedygtige både natur og jobbeskrivelse, så forventer dette at være virkelighed er den første del af at håndtere det. På den anden side, hvis du er i et miljø, hvor konkurrenceevnen er ikke en del af jobbeskrivelsen kan dets tilstedeværelse synes fremmed og ubehagelige. I begge tilfælde kan den tankegang, du indtager, når du nærmer dig konkurrenceevnen gøre hele forskellen i forbindelse med det.
  • Konkurrenceevne har både fordele og ulemper, male det i en rent negativt lys gør det en bjørnetjeneste. Ved kun at koncentrere sig om den negative side af konkurrenceevnen på grund af, hvordan det påvirker dig personligt, risikerer du at miste fokus på de potentielle fordele ved at være på den gode side af en konkurrencedygtig person på dit hold, og arbejde for ting, du er lige så passioneret om. Konkurrenceevnen kan resultere i innovation, vellykket salg og resultater, og motivation. På den anden side er det klart, at for meget konkurrenceevne uden tilbageholdenhed kan udstødning ideer og mennesker, skubbe mindre konkurrencedygtige folk til kanten, og oprette en hund-spise-hund miljø, som i sidste ende resulterer i en giftig arbejdsmiljø. Anerkender, hvorvidt du er i en organisation, der fremmer sund konkurrence eller fremme meget negativ konkurrenceevne er et vigtigt udgangspunkt.
  • De fleste organisationer er en kombination af samarbejde og konkurrenceevne. Problemer virkelig kun opstår på arbejdspladser, hvor ekstreme interne konkurrence ikke er tilstrækkeligt behandlet. Hvis din organisation er al konkurrence og ingen samarbejde eller følelse af fælles skæbne, er du sandsynligvis sidder i et arnested for negativ konkurrenceevne.
  • Undgå forvirrende arrogance med ambitioner. Den sunde konkurrence person er drevet af en intern kritiker, der stave dem til konstant at forbedre, den arrogante person simpelthen antager at de er bedre end andre. Prøv at rose din konkurrencemæssige co-worker for veludført arbejde, hvis han eller hun er en high-opnå Stræberen, kan du bare finde dig selv omfavnet af dem som nogen, de føler, de kan stole på.
 2. 2
  Kig på dig selv først. Hvis du nemt bliver forstyrret af konkurrencemæssige mennesker, vil du finde mange arbejdssituationer står, fordi der altid vil være konkurrencedygtige mennesker omkring dig, selv i relativt ikke-hierarkiske professionelle miljøer. Det er vigtigt at have tillid til dine egne evner først og fremmest, du er ansat, fordi de, der hyrede dig troede du er i stand og værd at have om bord - ikke glemmer, at som en del af det større billede.
  • De må ikke tage konkurrenceevnen personligt. Det kan være kun alt for let at antage, at en persons negativ reaktion på os, er et tegn på, at der enten er noget galt med os, som en person, eller at vi har en eller anden måde gjort noget forkert. Men hvis en kollega pludselig er begyndt at opføre sig mod dig i fjendtlige og aggressive måder for tilsyneladende uden grund, det er langt mere sandsynligt, at være alt om dem snarere end dig. En alt for konkurrencepræget person vil ofte føler stærkt truet af dine evner - snarere end af dig som person - og deres måde at håndtere deres følelser er at skabe drama. Må ikke tillader dig selv at blive suget ind i det ved at tænke det er personlige.
  • Hvor konkurrencedygtig er du? Det er vigtigt at anerkende dit eget niveau af konkurrenceevne og meddelagtighed i at fremme en konkurrencedygtig tilgang til arbejdet, ellers intet vil ændre sig!
  • Hvis du føler en eller anden grund, har modet til at tage fat på kilden til denne usikkerhed. Måske har du brug for mere uddannelse eller personlig udvikling for at være i stand til at nå det næste niveau på arbejdspladsen. Undersøge de uddannelses muligheder til rådighed for dig, så du føler dig beroliget, at du arbejder i et fælles spilleregler.
 3. 3
  Opretholde en og civil måde. Prøv at være venlig - hvis du føler du kan - uden at tabe den kendsgerning, at en ultra-konkurrencepræget person kan være potentielt undergrave. Fristende som det kan være at reagere i varmen i det øjeblik, hvor nogen er bevidst forsøger at gøre dit liv svært, kan dette ofte bagslag - tilskynde gerningsmanden til at reagere på dig i værre måder end før. På den anden side, er der store chancer, hvis du ikke giver dem den følelsesmæssige reaktion, de søger, vil de indgå det er spild af tid at forsøge at få en stigning ud af dig og begynde at forlade du alene.
  • Det kan også ske, at når en over-konkurrencedygtige co-worker meddelelser, som du ikke har til hensigt dem skade på nogen måde, vil de føle sig mere motiverede til at behandle dig pænt til gengæld. Venlig afslappet samtale, men i fag, som de ikke anser sig selv for ekspert og dermed ville føle noget behov for at være konkurrencedygtige, kan hjælpe.
 4. 4
  Prøv at arbejde med i stedet for imod åbenlyst konkurrerende kolleger. Mindst de er åbne om deres ambitioner og lyst til at overgå andre. Tænk på de måder, du kan udnytte, at ambitiøse energi og vende det til dit eget bedste, og det gode i dit team. For eksempel kan det ofte være en nyttig taktik til at spørge dem om deres råd og ideer om ting, de taler om eller gøre, snarere end at antage de kommer til at løbe væk med al den herlighed. Dette smigrer dem, såvel som at give dig en mulighed for at lære af dem. Åbent konkurrencedygtige kollega typer omfatter:
  • Den superstjerne - det konkurrencemæssige co-worker altid behov for at skinne, og vil gå ud over call of duty at gøre det, ofte cherry-picking det mest højprofilerede arbejde til rådighed. Denne person reagerer godt til får ros og trives på at have fået grønt lys og andre kan. Men denne konkurrenceprægede ånd nødt til at forstå, at han eller hun er ansvarlig for alle andre i teamet, chefen, og arbejdspladsen.
  • Den vægtløfter - denne konkurrenceprægede kollega skuldre ansvar ved at tage på ekstra arbejdsbyrder. Dette kan være nyttigt, hvis de ikke overdrive det og lider udbrændthed. Denne konkurrencemæssige personlighed kan være en kilde til moral-styrke til resten af ​​holdet, forudsat de overholder de frister og ikke opfører sig territorialt.
  • Det speeder - dette konkurrenceprægede co-arbejdstager ønsker det gjort i går. Dette kan være en fordel i form af moral og motivation, forudsat at de er præcise. Desværre bliver nøjagtig er ikke noget, de er altid i stand til at levere i hastværket med at være på føringen. Tjek arbejdet for en sådan person med pleje, mens udnytte deres energi til at motivere andre.
 5. 5
  Være risikosky med den luskede eller sabotør konkurrencemæssige kollega. Disse mennesker er sværere at arbejde med end den åbent konkurrencebaseret kollega, fordi de kan lide at underminere gennem lusket midler, herunder ved at gøre andre mennesker omkring dem ser dårligt. En lusket konkurrencedygtig kollega tendens til at se alle andre som potentielle trusler mod hans eller hendes overherredømme uanset felt eller dygtighed sæt, de er kendt for. Du kan få øje på en lusket konkurrencedygtig kollega ved de ting, de bekvemt udelader, såsom ikke at lade chefen kender du hjalp, "glemmer" at sende e-mails til dig, der vedrører dig, eller står op foran det ugentlige arbejde møde og proklamere de var eneansvarlig for nogle gode resultater, hvor du spillede en stor rolle. En sådan person er usandsynligt, at ændre hans eller hendes pletter, og du bliver nødt til at administrere omkring dem samt stå op for dig selv. Når du er ærgerlig efter en lusket negativ co-worker, overveje følgende:
  • Hold back-up kopier af alt, hvad du gør, især noget der involverer denne person eller deres ansvar. I tilfælde af kollega forsøger at placere skylden på dig, eller vise dig op i et negativt lys for noget, vil du være dækket. Desuden skal du ikke være bange for at stå op og blive talt, når du har fået den papirspor dit engagement i veludført arbejde, det er ikke tid til at lege faldende violet fordi sabotør konkurrenten ikke spiller fair.
  • Hold din chef orienteret om det arbejde, du har gjort, uanset hvad der bliver sagt åbent sted på arbejdspladsen. Sørg for at din præstation er kontrollerbare og uangribelig.
  • Cull deres. Hvis du har mistanke om en kollega er fysisk nysgerrige i din virksomhed, sætte en stopper for det. Brug sikre PC passwords til at beskytte alle elektroniske filer, du bruger på arbejde, og holde dit skrivebord og arkivskab indhold låst med en nøgle. Undgå at dele personlige oplysninger om dig selv med sådan en kollega. Hold alle samtaler professionel og fjernt.
  • Tal med den luskede konkurrent kollega direkte og kalder ham eller hende på deres taktik. Dette lader dem vide, at du er ikke trivielle. Hvis du finder denne tilgang også konfrontere, finde andre kolleger villige til at nærme sig personen med dig, eller tale med din chef om de konsekvenser, denne persons adfærd har på din arbejdsindsats og tilfredshed.
 6. 6
  Hvis det er nødvendigt, minimerer kontakt. Dette behøver ikke at betyde undgå din konkurrencemæssige medarbejdere helt. Men hvis fjendtlig, negativ eller underminere adfærd er i gang, og du stadig nødt til at beskæftige sig med disse mennesker på en regelmæssig basis, holde sig til at kommunikere med dem kun, når du er nødt til uden at gå ud af din måde at interagere med dem. Og hvis denne kollega sker for at være nogen, som du ikke direkte arbejde sammen - men du bare tilfældigvis til at se omkring bygningen og næ - undgå dem helt er nok en god idé.
 7. 7
  Slå op i stedet sidelæns. Hvis du er i en usund konkurrence arbejdsplads, er det muligt din chef er opmuntrende adfærd kolleger spille off hinanden i stedet for at fremme lige konkurrencevilkår. Mens en boss, der fremmer sund konkurrence inden for et miljø, hvor alle har lige chancer for at bevise sig selv kan være en positiv motiverende strategi, bliver boss forventninger problematisk, når han eller hun er "lege favoritter" og er aktivt at skabe en splittelse, mistillid arbejdspladskultur, der skader holdånd. Hvis du tror det kan ske, er der flere ting, du kan gøre:
  • Tal med dine kolleger om deres følelser vedrørende holdet moral og ledelsesmæssig støtte, for at måle deres generelle følelser og forståelser. Vær forsigtig med ikke at nævne opkald eller teoretisere uden egentlige fakta - det er en kendsgerning-søger øvelse på dette stadium. Senere, hvis du føler, der er nok bekymring, kunne du overveje at hæve det særlige spørgsmål om konkurrencedygtighed for en generel diskussion, men det afhænger af, hvordan komfortable du føler.
  • Tal direkte til din chef for at finde ud af, hvad hans eller hendes strategi er med hensyn til teamwork og fælles resultater på arbejdspladsen. Overveje at påpege over for din chef, at et hold opfordres til at gøre samt en hel gavn for organisationen, især når dem, der ikke klarer sig så godt får hjælp og rådgivning fra dem, der klarer sig godt.
  • Tal med højere niveau ledelse eller menneskelige ressourcer, hvis du er bekymret for, at din arbejdsplads miljø er for splittelse.
  • Overveje at finde en ny position under en anden chef, eller endda et nyt job. Hvis du ikke kan finde måder at arbejde omkring boss tilgang til at dividere og erobre, og tingene ændrer sig ikke, kan det være tid til at forlade. Det er naturligt for medarbejdere at afhente holdninger deres overordnede og med tiden vil mange se den overdrevent konkurrencepræget situation som acceptabelt.
 8. 8
  Være en fortaler for mere samarbejde på arbejdspladsen. Nogle gange er den bedste politik er at være den forandring, du ønsker at se på din arbejdsplads. Ja, det er en hård spørge, men er det noget sværere end rygende lydløst om de konkurrencemæssige kolleger hængende omkring vandkøleren sneering på, hvad de opfatter som deres mindre konkurrencedygtige medarbejdere? Nogle måder at tilskynde til mere samarbejde på arbejdspladsen kan nævnes:
  • Brug inkluderende sprog. Sig "Vi" snarere end "I", når man diskuterer projekter, teamwork, og arbejde resultater. Alle har en interesse i både at udføre arbejdet, og der gives anerkendelser for veludført arbejde.
  • Demonstrere, at du ser alle som en ligeværdig, ikke som en overlegen eller underlegen. Undgå at reagere på konkurrencemæssige udbrud på arbejde med arrogance eller jalousi, men i stedet forsøge at vise folk, at du værdsætter dem for de færdigheder, de bringer til arbejdspladsen, ikke deres job niveau eller über-villighed til at overstråle alle andre.
  • Fokusere på at opretholde den gyldne regel i alle dine interaktioner med andre. Må ikke nedlade sig til deres niveau - reagere kompetitivt eller snarky kommentarer vil skabe mere negativ konkurrenceevne snarere end at forbedre situationen.
  • Mind dig selv, at alt for konkurrencedygtige folk normalt kommer til situationen med en slags frygt motivere deres adfærd, såsom at blive efterladt eller miste deres job, at opfatte det kan hjælpe med at sætte et medfølende perspektiv.
  • Må ikke købe ind i konkurrencen dogme. Accepter, at du er enestående og vidunderlig lige som du er. Du behøver ikke ekstern validering for at bevise dette, heller ikke du behøver "mere, mere, mere" af ting at vise du er bedre end nogen anden. Spørg dine kolleger, præcis hvad det er, de leder ønsker flere af, og hvordan de føler, at dette er at forbedre deres personlige liv. Være taktfuld skønt!
 9. 9
  Være fleksibel. Forslagene her skitserede tilbyde vejledning point. Enhver situation, hvor relationer er tale om, er kontekstuelle, og du bliver nødt til at tilpasse, hvad der virker, og kassér hvad der ikke virker i henhold til dine personlige erfaringer og stil arbejdspladsen. Hvad kan arbejde for en konkurrencedygtig kollega ikke kan arbejde så godt den anden, hvilket betyder, at du bliver nødt til at være parat til at justere din tilgang. Dette kan bestå af sådanne ting som:
  • Revurdering hvordan man kan engagere med en super konkurrencedygtig person. Kan du finde bestemte elementer i, hvad de laver, at du er enig med, og have en diskussion med dem fokuseret netop på de aftalte punkter? Hvis de tror, ​​du er klogere i deres forhåbninger, får du respekt og en potentiel allieret.
  • Prøv at være nysgerrig. Stil spørgsmål om, hvordan de har nået den løsning eller idé, at de putter fremad. Være en god lytter, du kan lære en hel del, og forbedre dine egne evner.
  • Må ikke skubbe tønden op ad bakke. Undertiden lade de konkurrencemæssige kollegaer bare gøre deres ting, mens du gør dit kan være en meget tilfredsstillende situation for alle, forudsat at det har positive fordele for arbejdspladsen som helhed.

Tips

 • Indarbejd selvhævdende adfærd teknikker i din kommunikation.
 • Hvis situationen stadig bliver værre efter at have forsøgt alle ovenstående trin, kan det være værd enten direkte kollega om deres adfærd eller rapportere det.
 • Prøv at leve sig ind i den person. Han eller hun ville ikke gøre dette i første omgang, hvis en eller anden måde blev de ikke føler dybt usikker eller truet. Prøv at forstå, hvordan det føles for dem.

Advarsler

 • Undgå præsentere klager til en konkurrencedygtig arbejdstager, de vil markere dig ned med det samme, da en svagere person. Den smarte måde omkring dette er altid at bede om råd rettet mod spørgsmål vedrørende dig.
 • Mobning på arbejdspladsen og mobning er uacceptabelt, hvis du oplever nogen af ​​disse problemer, rapportere det og søge støtte.