Wkodk

Hvordan skal man behandle med zombie gæld

Indsamling gammel gæld - også gæld, som du ikke er juridisk ansvarlig - er ved at blive en meget indbringende venture. Virksomheder kan købe disse fordringer (undertiden benævnt "junk gæld") for øre til dollaren, så gå efter de mennesker, som de mener er mest tilbøjelige til at betale op. Et telefonopkald kan blive til badgering, chikane, trusler om at sagsøge, og andre uhensigtsmæssige (og undertiden ulovlige) handlinger. Hvis du nogensinde får en samler beder dig om at betale op på en gæld, der er "komme tilbage til livet", her er hvordan man sikre, at dine rettigheder ikke krænkes.

Steps

Hvordan skal man behandle med zombie gæld. Ikke anerkender gælden.
Hvordan skal man behandle med zombie gæld. Ikke anerkender gælden.
 1. 1
  Ikke anerkender gælden. Hvis du ikke er sikker på, om du rent faktisk skylder gælden, siger ikke noget, der kunne indikere, at gælden er dit, og bestemt ikke er enige om at gøre nogen form for betaling. Gøre dette kan give virksomheden den juridiske ret til at opkræve den gæld, som de måske ikke har haft, hvis du ikke anerkender gælden.
 2. 2
  Må ikke falde for eventuelle fælder.
  • ulovligt "re-aldring" gæld (rapportering den gamle gæld til kredit-bureauer, som om det er nyt)
  • lover at aftørre en rød markering på en kredit rapport
  • bait-and-switch kreditkort tilbud (de tack på den resterende del af zombie gæld)
 3. 3
  Få det skriftligt. Spørg om bevis på, at du skylder gælden, ligesom kreditkort aftale, du oprindeligt underskrevet, sammen med en konto historie. Hvis de ikke har dette bevis, så de ikke har ret til at anlægge sag mod dig. Igen, sørg for, at du ikke anerkender gælden. Hold gentage: ".. Jeg ønsker at se beviser på denne gæld skriftligt jeg ikke anerkender denne gæld"
 4. 4
  Kontroller forældelsesfristen for at sikre, at du ikke er ansvarlig for gælden længere. Den forældelsesfrist væsentlige definerer, hvor meget tid du kan gå uden at betale en gæld, før et samlerobjekt ret til at indsamle gennem retssystemet udløber. Hver stat i USA har forskellige regler og undtagelser om, hvornår tidsperioden officielt begynder, hvor længe det varer, og hvad kan "genoplive" den lovpligtige periode, så du virkelig behøver at tjekke de gældende love eller konsultere en advokat i din egen stat. Indtil du kan gøre det, men holder følgende i tankerne:
  • Selv om forældelsesfrist er udløbet, kan agenturer stadig forsøge at inddrive gælden, de kan bare ikke gøre det gennem retssystemet. (Hvis din gæld blev udledes gennem konkurs, kan de ikke forsøge at indsamle det på alle.)
  • Flytning til en anden stat, selv midlertidigt, kan påvirke længden af ​​din lovpligtige periode.
  • Lad ikke opkøber til at overbevise dig til at foretage en betaling til "vise dine gode intentioner" (såsom hvis du er på vej til retten). Dette kan "nulstille" den lovpligtige periode, og væsentlige bringe gælden tilbage fra de døde.
  • Hvis forældelsesfristen er udløbet, og du ikke opfylder kriterierne i din tilstand for at udvide det, så send et brev til de samlere angivelse disse faktiske omstændigheder.
 5. 5
  Skriv et brev der forklarer, at du ikke er ansvarlig for gælden, behøver du ikke erkende det, og du forlanger de stoppe chikanerer dig, eller du vil tage retlige skridt. Hvis du har gjort dit hjemmearbejde, og du ved, at du ikke er ansvarlig for gæld (såsom hvis din forældelsesfrist er udløbet, og du ikke opfylder kriterierne i din tilstand for at udvide det, eller du erklærede konkurs), så send dem et brev via certificerede mail og få en kvittering. Hvis du har indgivet konkursbegæring, så send dem udskrivelse ordre med dit brev. Hvis de insisterer på at tage dig til retten, være parat til at fortælle dommeren, at du besked solfangeren skriftligt, at statutten var udløbet.
 6. 6
  Se din kredit rapport grundigt. De kan prøve at rapportere gælden eller afsmag din kredit historie. Som nævnt tidligere, kunne samlere bogføre en gammel gæld, som om det er nyt eller lyve om tidspunktet for kriminalitet (i et forsøg på at starte en ny lovbestemt periode). Anfægte en tvivlsomme poster med kredit-bureauet og agenturet. Igen kan bede om dokumentation for gælden, som anvist tidligere fremsætte deres krav ugyldige.

Tips

 • Værn om din integritet og moral, men ikke tillader dig selv at blive manipuleret ind i en strategisk fejltagelse. Den junk-gælden business (og det finansielle system som helhed) er bygget op omkring profit, og giver ingen tanke til integritet eller moral. Faktisk fornyer afbetale gælden de dårlige mærker på din kredit rapporter! Dette er en utilsigtet fejl i kredit rapporteringssystem. Solfangerne vide dette, er ligeglad, og har til formål at ødelægge din Fico score for et par dollars. Du er bedre at betale penge til en kirke eller velgørenhed, og hænge op på solfangeren.
 • Hvis du er ansvarlig for gælden, det er, hvis forældelsesfristen ikke er udløbet, forhandle omhyggeligt.
 • Forstå dine rettigheder i henhold til Fair Debt Collection Practices Act. Ved, at det er forbudt for inkassobureauer at chikanere dig, at kalde dig tidligt om morgenen eller sent om natten, eller fortsætte kontakte dig, når du har udtrykt skriftligt, at man ikke ønsker dem til at kontakte dig (bortset fra at vise en hensigt at søge retsmidler, eller at de vil ophøre kontakt med dig).
 • Giv aldrig en samling agentur dine bankoplysninger. Hvis de har disse oplysninger, kan de hæve det beløb, du skylder fra din bankkonto, og du får ingen regres mod dem.

Advarsler

 • Må ikke ignorere en domstol stævning, selvom du tror, ​​at forældelsesfristen er udløbet. Få en advokat. Hvis du ikke møder op i retten dommeren er tilbøjelige til at acceptere alle de beskyldninger mod dig som fakta og give dine kreditorer eller indsamling agentur, hvad de beder om. Det hedder udeblivelsesdom og kan være håndhæves om gælden var lovlig eller ej.
 • Realiseringen af ​​en betaling, kan selv en lille "god tro" betaling genstarte forældelsesfristen på din gæld, eller genstart samlinger processen, hvis statutten allerede er udløbet.
 • Altid konsultere en advokat, hvis du har spørgsmål eller er usikker omkring love vedrørende din gæld.
 • Afregning for mindre end det fulde beløb er ikke meget af en aftale. Den tilgivet del rapporteres til skattemyndighederne, på en formular 1099. Du vil skylde indkomstskat af dette beløb, medmindre du kan vise (under IRS regler) du var insolvent.