Wkodk

Hvordan man skriver et rim digt

Kommer op med et digt, der rimer ikke altid en nem opgave. For at skrive en rimede digt Følg disse retningslinjer.

Steps

Hvordan man skriver et rim digt. Skriv din første linie.
Hvordan man skriver et rim digt. Skriv din første linie.

Skriv en rimede digt

 1. 1
  Skriv din første linie. Det behøver ikke at være den første linje af digtet, blot fokusere på at begå en linje til papir til at forankre dit digt og giv dig selv noget at bygge ud af. Du kan altid ændre det senere.
 2. 2
  Revider måleren på din første linje. Læs det højt. Er det flyde? Kan du trykke på din fod til det? Måleren i digtet er den naturlige rytme accent og uden accent stavelser. Selvom mange digte - især moderne dem - brug uregelmæssig meter, rimede digte tendens til at være mere meter-bevidste, især fordi måleren kan påvirke rim.
  • Én traditionel måde at organisere måleren er at understrege hver anden kommer stavelse. Det er svært at opretholde (selv Shakespeares sonetter gøre det ufuldkomment fra tid til anden), men det skaber en vidunderlig momentum i digtet og gør det nemt for læseren at holde op. Ex.
   Pas Jabberwock, min søn!
   Kæberne at bide, kløer, som fanger!
  • Du kunne også fremhæve hver tredje stavelse, hver femte stavelse, en kombination heraf eller en anden mønster helt: det vigtige er at gentage forskellige rytmer i hele digtet, uanset om det er på tværs af hele, i løbet af et par linjer, eller endog inden for en linje. Ex.
   Dette er The Forest ur. De mumlende fyrretræer og hemlocks
   Står som druider af gamle, med Voices trist og profetiske
  • Hvis dit emne er beregnet til at gøre læseren føler sig fanget eller skubbet, tage en alternativ tilgang til måleren: fylde dit rytme med hurtig-brand beats, pludselige stop og akavet pauser.
 3. 3
  Notere ned et par ord der rimer med slutningen af din første linje. Må ikke være for strenge med din rim lige endnu, så du senere vil opdage, kan rim faktisk være ganske fleksible, og du bør ikke fjerne eventuelle kandidater på dette punkt. Hold en liste over potentielle rim går, som du skriver hele digtet, du ved aldrig, hvornår man kan komme i handy.
 4. 4
  Forstå, at rim kan være fleksible. Hvis du skriver en rim digt virker skræmmende, er det sikkert fordi du forestiller et digt fuld af perfekte rim som "aber" og "gardiner" eller "partikler" og "formulere". Mens et par velplacerede perfekte rim kan gøre et digt meget punchy, vil forsøge at gøre alt rim perfekt make dit digt lyde som Dr. Seuss. Overvej nogle af de følgende mere fleksible rim typer, mens du arbejder på dit digt:
  • Semi-rim matche næsten perfekt, bortset fra det faktum, at et af de ord har en ekstra stavelse (ex. "h spiste" og "gr ing").
  • Slant rim passer kun ende konsonanter, der ses bort fra vokallyde (ex. "mea nt" og sti nt ").
  • Tvungne rim matche op lyde ordentligt, men smide den naturlige rytme ved rim en stresset stavelse med et tryksvage stavelse (ex. "st ing" og "shar ing").
  • Visuelle rim matche ord op, der ser det samme, men lyden forskellige (ex. "D ove" og "dr ove").
  • Identiske rim blot gentage det samme ord. (Ja, det er tilladt.)
 5. 5
  Udvid din liste over rim. Tænk uden for boksen om, hvad ord og lyde rimer. Vær sikker på at vælge ord, der er tematisk beslægtede, er ens i tone, når det er nødvendigt, og relatere tilbage til emnet for dit digt.
 6. 6
  Skriv et par linjer omkring din første linje. Integrer ord fra din rim listen, men ikke forsøger at matche op hver linje perfekt endnu. Revider dine linjer for at bevare din rytme som nødvendigt. For at komme rundt problemer med måleren og rim, brug en synonymordbog til at se op alternative ord.
 7. 7
  Pick et rim ordningen og bruge det til at udvide dit digt. En digt rim ordningen er det mønster, der afgør, hvordan enderne af linierne rim med hinanden. Hvis en interessant rim ordningen allerede er begyndt at danne i dit digt, forfølge det! Hvis ikke, indsigter fra nedenstående eksempler opsnuse - men husk, at mulighederne er uendelige.
  • ABAB er en af de mest almindelige rim ordninger. Det betyder, at den første og tredje linje rimer (A med A), som gør den anden og fjerde (B med B). Ex.
   A - Skal jeg sammenligne dig til en sommer d ay?
   B - Du er mere dejligt og mere temperament spiste:
   A - Rough vinde behøver ryste darling knopper af M ay,
   B - Og sommerens lejekontrakt har al for kort annonce spiste
  • ABCB er et andet fælles rim ordningen og er en stor påmindelse om ikke at føle sig presset til at finde en rim partner for hver linje A og C er uovertruffen, hvilket gør Bs eneste rim par. Ex.
   A - Roser er r ed
   B - violer er bl ue
   C - Sukker er sw eet
   B - Og så er y ou.
  • Selvom traditionelle rim ordninger er nyttigt og sjovt at arbejde med, er du velkommen til at give afkald på dem for noget meget løsere, hvis det passer til dine behov. Ex.
   A - Og faktisk vil der være t ime
   B - For den gule røg, der glider langs str EET,
   C - gnav ryggen til vinduet-p Anes;
   A - Der vil være tid, vil der være t ime
   B - At forberede et ansigt for at opfylde de ansigter, som du m eet;
   D - Der vil være tid til mord og ska spiste,
   E - og tid til alle de værker og dage h ands
   D - Det lift og slip et spørgsmål på din pl spiste;
   F - Tid til dig og tid til m e,
   G - Og tid endnu for hundrede INDEC isions
   G - Og for hundrede visioner og rev isions
   F - Før udtagning af en skål og t ea.
 8. 8
  Spil med interne rim. Må ikke blive så fanget op med, hvordan enderne af linjerne matche op at du glemmer at have det sjovt med midterstykker. Brug assonance (det rimede af vokallyde -. Ex "f a r" og "st a a> rt") konsonans (det rimede af konsonanter -. Ex "FREA k" og "for k k"> "), og bogstavrim (det rimede af de første lyde af ord -. ex "l azy l dovne> overs 'l længsel") for at tilføje dimension og interesse for dit digt Interne rim kan også hjælpe med at bryde op en lockstep ende rim ordningen Ex...
  O nce på en midnat dr eary, WH ile jeg overvejet w, mens> eak og w eary,
  Over mange qu er ikke og c folkloristisk> urious v lydstyrken o f volumen> forg o tten l o re,
  Mens jeg n odded, n nikkede,> tidligt n Kortlægning, der pludselig kom på Kortlægning,
  Som o fs o> mig o ne blidt r en> Kortlægning, r Kortlægning på min kammer d oor.
  "'T er nogle besøgende tor Tis>" Jeg mut ter ed, "t Kortlægning på min kammer d oor -
  Kun denne, og intet m ere. "
 9. 9
  Overvej slutter dit digt med en "turn". En tur er et øjeblik i et digt, når tonen dramatisk ændringer, som regel til at tegne en uventet konklusion indføre en konflikt eller nyt perspektiv, eller fortælle den moralske eller historien. Slår normalt kommer nær slutningen af ​​digtet og bliver introduceret med et ord som "men". De er en fantastisk måde at give enden af ​​dit digt en følelse af lukning (eller alternatilvely, hæve et nyt spørgsmål for læseren) for dramatisk effekt. Se hvordan man skriver en sonet for et eksempel på et digt form, hvor sving er almindeligt anvendt.

Tips

 • Hvis du skal skrive en rim digt til skole, og derefter starte det tidligt. Skrive digte er absolut ikke noget at i sidste øjeblik.
 • Brug et rim ordbog lignende eller for at finde rim du måske ikke har tænkt på andet.

Advarsler

 • Bliv ikke vred eller stresset, hvis du har en hård tid. Tag en pause for at klare dit sind, har et glas vand eller få noget frisk luft, og start igen.