Wkodk

Hvordan man skriver et quatrain digt

Nogensinde hørt nogen synge Roser er røde? Hvis ja, har du allerede hørt en quatrain digt. En quatrain er en strofe med fire linjer og en rim ordningen. Mens en quatrain er kun én vers, kan en quatrain indeholde et vilkårligt antal quatrains (herunder én). Som en bonus, kan rim ordninger være yderst varieret, hvilket gør disse digte særligt fleksible og tilgængelige. Kom godt i gang på en quatrain digt af dine egne ved hjælp af disse retningslinjer og henvisninger.

Steps

Hvordan man skriver et quatrain digt. Vælg et emne for dit digt.
Hvordan man skriver et quatrain digt. Vælg et emne for dit digt.

Skrivning af en quatrain

 1. 1
  Vælg et emne for dit digt. Abstrakte emner som natur eller følelser er ofte nemmest at finde inspiration til, men du er velkommen til at skrive om noget, der ringe sandt for dig. Du kan endda fortælle en historie, især hvis dit digt vil have mere end én strofe.
 2. 2
  Skriv en linje til at få dig i gang. Den første linje er grundlaget for dit digt, fordi det ikke behøver at rime med noget endnu. Selvfølgelig kan det undertiden være svært at starte digtet lige i starten, så hvis du har en linje i dit hoved, som du kan lide lyden af ​​- også selvom det ikke giver nogen mening endnu - skriv det ned, så du kan begynde at skrive omkring det.
 3. 3
  Skriv en linje eller to omkring din oprindelige linje for at give det kontekst. Som det ene linie udvikler sig til to eller tre, kan et rim ordning (se næste trin) selv begynder at udvikle på egen hånd.
 4. 4
  Vælg et rim ordning. Hvis dine kreative safter endnu ikke flyder, kan vælge et rim ordningen og tvinge dig selv til at arbejde inden det nogle gange hjælpe dig komme med interessante løsninger. Men hvis du allerede har fået bolden op, kan det være nemmere for dig at se på, hvad du allerede har skrevet, finde mønster i det, og derefter bruge dette som grundlag for resten af ​​digtet. Uanset hvad, kan quatrain digte har et kæmpe udvalg af rim ordninger, og du får lov til at ændre din rim ordningen senere, hvis du ikke kan finde noget, der passer.
  • Rhyme ordninger er som regel identificeres ved hjælp af bogstaver i alfabetet (ABCD). Hver gang en linje af digtet ender i en ny lyd, at lyden er tildelt et bogstav. Hvis det sidste ord i den første linje er "røg", for eksempel, bliver det et "A" - og det gør hver anden linje, der rimer med "-oke" ("joke", "barok", osv.). Den næste unikke lyd (og alle dets rim) ville være "B", den næste ville være en "C," og så videre.
  • Et eksempel på en AABB rim ordningen kan findes i Donna Brocks The Mountain:
   Bjerget rammer himlen, A
   Som en skygge af en ørn flyver af, A
   Med skyer hængende på sin kant, B
   En bjergbestiger beviser sit mod på klippeafsats. B
  • Et eksempel på en ABAB rim ordningen kan findes i det første quatrain af Shakespeares Sonnet 18:
   Skal jeg sammenligne dig til en sommer dag? A
   Du er mere dejligt og mere tempereret: B
   Rough vinde behøver ryste darling knopper af maj A
   Og sommerens lejekontrakt har al for kort en dato B
  • Andre rim ordninger, der nemt kan etableret i et enkelt quatrain er AAAA, AABA, ABBA, ABBB og AAAB.
  • Et eksempel på en gentaget ABCD rim ordningen (hvor ingen af de første fire linjer rimer med hinanden, men i stedet rimer med de linjer i den næste quatrain) kan findes i de to første quatrains Johannes Allan Wyeth Souilly: Hospital:
   Feber og skarer --- og lys, der skærer dine øjne - A
   Mænd venter i en lang langsom blander linje B
   med tavse private ansigter, hvid og dyster. C
   Lange rækker af klumpet bårer på gulvet. D
   Min hjelm dråber --- et hoved ryk op og græder
   store øjne og bosætter sig i en dirrende klynke. B
   Luften er rang med rørende menneskelig dunst. C
   En flok tyskere skramler gennem døren. D
  • Hvis du har mere end én quatrain, gør din rim ordningen mere interessant ved at blande rim stilarter. Et digt, der læser AABA BBCB CCDC, for eksempel, ville være mere af en udfordring - og mindre af en boring for læseren. Selvom den første B og C synes ensom helt af sig selv, bliver de gentaget ganske lidt i senere quatrains. De ensomme D bryder op mønsteret helt og er en dejlig påmindelse om, at du ikke behøver at gøre hver linje rimer.
 5. 5
  Konkretisere dit digt til mindst en quatrain. Brug en rim ordbog eller synonymordbog for at få hjælp, hvis du går i stå på rim. Husk, du måske ikke altid være i stand til at sige alt, hvordan du kan lide, fordi du er begrænset af et rim ordning, men du kan ændre sig fra rim skema, du har valgt at begynde med.
  • Brainstorm en liste over ord, at med det sidste ord i den linje, du har skrevet, men prøv at finde dem, der kan være relateret til dit emne.
  • Byg videre på de ord, du har brainstormede, så de bliver en fuld quatrain. For begyndere, forsøge at skabe linjer alle lignende længder.
 6. 6
  Læs dine quatrain højt at tjekke det flyder naturligt. På dette tidspunkt er du måske nødt til at ændre mængden af ​​stavelser i hver linje, eller vælge forskellige ord for at have den bedst mulige quatrain. En anden god måde at tjekke for fejl, er at give den til en ven, og lad dem læse det.
 7. 7
  Tilføj flere quatrains hvis det ønskes. Du vil måske sætte op, hvad du allerede har skrevet en lidt bedre ved at skrive en ny quatrain foran det eller uddybe den ved at skrive den nye quatrain bagefter.
  • En fantastisk måde at tilføje dybde til en multi-strofe digtet er at inkludere en tur, en linje starter med et ord som "men" eller "dog", der tager på en meget anderledes tone fra resten af digtet, så et nyt element kan indføres (ex. et dilemma, et spørgsmål, en løsning, eller noget andet læseren ikke har forudset indtil dette punkt).

Tips

 • Du vil skrive bedre digte, som du praksis - du vil ikke blive en med én digt.
 • Shakespeare bruger masser af quatrains i hans digte og skuespil. Han hovedsagelig skriver i som indeholder en kombination af quatrains og rim kabaretviser.
 • Notere ned nogle generelle ideer, som du ønsker at formidle. søgeord, find rim eller tænke på rim relateret til denne idé. Jo mere brainstorming du gør på forhånd, jo lettere vil det være at skrive.