Wkodk

Hvordan man skriver et klagebrev til en virksomhed

Fortaler for dig selv er en vigtig færdighed. Der er ingen grund til at være utilfreds med de varer og tjenesteydelser, du har betalt for. En respektfuld og tankevækkende, men fast klagebrev kan ofte vise en citron i limonade. Her er hvordan man gør det.

Steps

Hvordan man skriver et klagebrev til en virksomhed. Sende kopier af dokumentation.
Hvordan man skriver et klagebrev til en virksomhed. Sende kopier af dokumentation.

Skrive din klage brev

 1. 1
  Være høflig. Du kan blive vred, og kan have ret til at være, men at være uhøflig, vil kun sætte modtageren i defensiven. Skriv på en respektfuld tone.
  • Angive de faktiske omstændigheder, og ikke gøre beskyldninger.
  • Husk, det selskab, som du skriver sandsynligvis ikke ude på at få dig, forsætligt. De fleste virksomheder har en interesse i deres kundens tilfredshed.
  • Du vil have meget bedre held behandle modtageren som nogen, der ønsker at hjælpe dig, snarere end at antage, de er fyldt med ondsindede hensigter.
  • Må ikke skrive, når du er rasende. Vent med at skrive dit brev, indtil du har stilnet. Eller hvis du ønsker det, skriver brevet, mens du er fuldt dampet, og lad det sidde i en dag eller to, før du sender den. Efter al sandsynlighed, vil du ønsker at omformulere tingene på en mindre brændbart måde.
 2. 2
  Kom til sagen. Angiv din sag, og kun give de faktiske forhold, der er relevante. Prøv at holde dit brev på en enkelt side, eller under omkring 200 ord.
 3. 3
  Sende kopier af dokumentation. Disse kan omfatte kvitteringer, konnossementer, kopier af checks, du har sendt og eventuelt, fotos eller videoer. Al dokumentation skal indgå dit brev.
 4. 4
  Angiv specifikt, hvad udfaldet eller retsmiddel vil tilfredsstille dig. Hvis du vil have en erstatning, tilbagebetaling eller reparation, så sig det. Det vil bidrage til at undgå at modtage et standardbrev eller andet materiel respons og give modtageren noget at arbejde med på deres ende.
  • Hvis du gerne vil selskabet til at rette et bredere problem, anfører, at også, men erkender, at sådan noget kan tage tid.
 5. 5
  Må ikke true juridisk handling i din første meddelelse. Det kan være den løsning, du i sidste ende kræve, men send din klage brev først og venter på et svar. Hvis svaret ikke er fyldestgørende, og du ønsker at forfølge sagsanlæg se en advokat. Han eller hun vil vide, hvordan vi kommer videre. Sagsanlæg er din sidste udvej og førende med den i dit brev sætter en negativ tone, og vil afspore anmodninger om erstatning, kan du bede om på samme tid. Det kan også komme tilbage til at bide dig, hvis din bluff hedder.
 6. 6
  Arbejde op kommandovejen. Hver gang du bevæger dig op ad stigen, fra kunden Rep til tilsynsførende direktør til Vice President for CEO, vedhæfte korrespondancen du har haft på det tidligere niveau. Dette vil opdatere din nye virksomhed repræsentant og meget muligvis få sagen løst i en ikke-litigious måde.
  • Hvis du går helt til tops, chancer er den administrerende direktør ikke vil vide, hvad du taler om, eller hvorfor du er ked af det. Han vil kun have en halv historie (dine), og hvis han undersøger, vil ikke vide, hvem de skal tale med.
 7. 7
  Afslut brevet respektfuldt. Tak modtageren for deres bistand, og lad dem vide, hvordan og hvornår de kan nå dig til at løse problemet. Dette vil tilskynde dem til at hjælpe dig.
  • Luk brevet med "venlig hilsen" eller "Ærbødigst", og undgå uformelle lukninger som "Best" eller "Med venlig hilsen".

Tips

 • Indsendelse din klage skriftligt har en stærkere virkning end at sende selskabet en e-mail, fax eller en kommentar på deres blog eller hjemmeside. De fleste virksomheder behandler formelle skriftlige klager med en højere prioritet.
 • Vær sikker på din brev omfatter dit navn, adresse, e-mail og telefonnummer (hjemme arbejde og celle, hvis muligt). Sørg også for at bede om læserens oplysninger samt, så du både kan holde sig ajour med eventuelle fremskridt vedrørende din klage.
 • Må ikke bande. Husk, at hvad du ønsker, er belønning eller opløsning og fornærme din læser vil ikke lykkes. Hvis du gerne vil bruge stærkere sprog, undgå passive stemme og bruge ord, der er mere direkte og beskrivende. Måske du var rystet eller endog oprør, stærkere ord end blot skuffet.
 • Læs det igen og være positivt, at alt er sandfærdige, oprigtige og kontrollerbare.
 • Før du skriver, tage lidt tid og reflektere over, hvad der er sket. Når du har tænkt det hele ud, og ved lige, hvad du vil, og hvordan du ønsker at bede om det, vil du være klar til at skrive dit brev.
 • Hvis du skriver til at klage over en bestemt person, begrænse dit brev til deres mangler og ikke nedgøre organisationen som helhed. Hvis du skriver til at klage over en politik for virksomheden, ikke fornærme lytteren eller politik. Du skal blot angive dit problem, og hvordan du ønsker det skal løses.
 • Opbevare kopier af al korrespondance og de datoer dine breve blev sendt.
 • Send ikke svorne breve af vidner. I virkeligheden, hvis du tror, ​​du måske ender i retten over dette kan du ønsker at holde tilbage ikke kun vidnet erklæring, men hendes navn så godt. Husk også, at domstolen vil sandsynligvis være dyrt. Det er bedre i de fleste tilfælde til at søge en aftale uformelt eller højst ved voldgift.
 • Der er forbruger hjemmesider, hvor du kan stemme dine klager samt se, om andre har været i samme situation, med det pågældende selskab.

Advarsler

 • Det er ulovligt at skrive et brev, der indeholder sproget truende fysisk vold, ødelæggelse af ejendom eller overfald for sikkerhed eller sundhed. En trussel kan tolkes som chikane og begrundelse for handling i en retssal, og kan være genstand for sanktioner, der spænder fra bøder til fængsel tid. Gør dig selv en tjeneste og sætte trusler ude af sind. Må ikke sætte dem skriftligt og sende dem!