Wkodk

Hvordan man skriver et essay

Hele din akademiske karriere, vil du blive bedt om at skrive et essay om mange lejligheder. Du kan arbejde på en tildelt essay for klassen, indtaste en essay-konkurrence eller skrive essays for kollegium indlæggelser. Denne artikel vil vise dig, at skrive og revision processer for alle typer af essays. Derefter vil det undersøge, hvordan man skriver fortælling, overbevisende og expository essays.

Steps

Hvordan man skriver et essay. Definer forhold til dit essay.
Hvordan man skriver et essay. Definer forhold til dit essay.

Første del: En trin-for-trin proces for at skrive et essay

 1. 1
  Definer forhold til dit essay. Konteksten er dybest set omfanget af essay. På sit hjerte, spørgsmålet koges ned til: Hvad er du bliver bedt om at skrive om Konteksten kan indeholde flere parametre, herunder?:
  • Topic. Nogle gange, vil din lærer eller professor give dig en prompt, at du er forpligtet til at bruge. Hvis du får en mulighed for at vælge din egen emne, så vælg noget, som du virkelig ønsker at blive en ekspert om, eller noget, du føler dig brænder for at diskutere.
  • Format. Længden af ​​essay, den måde siderne er sat sammen og præsentationen alt stof. Følg reglerne præcis som din lærer giver dem til dig, så du ikke mister point.
  • Publikum. Med hvem er du prøver at kommunikere? Ønsker du at overtale din lærer, dine kammerater eller et kollegium indlæggelser udvalg? Du bliver nødt til at skræddersy din skriftligt til den rigtige målgruppe.
 2. 2
  Må din forskning for at få bevis for dit argument.
  • Gå online, leder på biblioteket eller søge en akademisk database. Tøv ikke med at bede en reference bibliotekar til at hjælpe dig. Det er derfor, de er der.
  • Vide, hvilke kilder er acceptable til din lærer.
   • Har din lærer vil have et vist antal primære kilder og sekundære kilder?
   • Kan du bruge Wikipedia? Wikipedia er ofte et godt udgangspunkt for at lære om et emne, men mange lærere vil ikke lade dig citere det, fordi de vil have dig til at finde mere autoritative kilder.
  • Tage detaljerede noter, holde styr på hvilke fakta kommer fra hvilke kilder. Nedskriv dine kilder i det korrekte citeringsformat så du ikke behøver at gå tilbage og se på dem igen senere.
  • Aldrig ignorere fakta og påstande, der synes at modbevise din oprindelige idé eller krav. En god essayist enten a) omfatter det modsatte beviser og viser, hvorfor sådanne beviser er ikke gyldigt eller b) ændrer hans eller hendes synspunkt i lyset af beviser.
 3. 3
  Analyser nogle velskrevne essays. I din forskning, vil du sandsynligvis komme på tværs af nogle virkelig velskrevet (og ikke så velskrevne) argumenter om dit emne. Gøre nogle analyser for at se, hvad der gør dem arbejde.
  • Hvad hævder gør forfatteren gør?
   • Hvorfor de lyder godt? Er det den logik, kilderne, skrivning, strukturen? Er det noget andet?
  • Hvilke beviser gør forfatteren til stede?
   • Hvorfor beviserne lyd troværdige? Hvordan forfatteren fremlægge kendsgerninger, og hvad er hans / hendes tilgang til at fortælle en historie med fakta?
  • Er logikken lyd eller defekt, og hvorfor?
   • Hvorfor er logikken lyd? Er forfatteren sikkerhedskopiere hans / hendes påstande med eksempler, der er nemme at følge?
 4. 4
  Brainstorm dine egne ideer. Sure, kan du bruge andres argumenter til at bakke op, hvad du vil sige. Men du nødt til at komme op med din oprindelige spin på emnet for at gøre det entydigt din.
  • Gøre lister over ideer. Du kan også prøve mindmapping.
  • Tag dig god tid. Walk i dit nabolag eller lokale park og tænke over dit emne. Vær forberedt på ideer til at komme til dig, når du mindst venter dem.
 5. 5
  Vælg din afhandling erklæring.
  • Kig på de ideer, som du genererede. Vælg en til tre af dine stærkeste ideer, der understøtter dit emne. Du bør være i stand til at støtte disse ideer med beviser fra din forskning.
  • Skriv en afhandling erklæring, der opsummerer de ideer, som du planlægger at præsentere. Væsentlige, lad læseren vide, hvor du skal hen og hvorfor.
   • En afhandling erklæring skal have et snævert fokus omfatte både dit emne, og hvad du planlægger at præsentere. For eksempel, "Selvom Eli Whitney bomuld gin indvarslede en ny æra af europæisk velstand, men også øget afstanden i lidelse for afrikansk-europæiske slaver, som snart ville være mere efterspurgt, og mere udnyttet, end nogensinde."
   • En afhandling erklæring bør ikke stille et spørgsmål, være skrevet i første person ("I"), strejfe off-topic eller være kampklar.
 6. 6
  Planlæg dit essay. Tag de tanker, som du brainstormed og samle dem til en disposition. Skriv et emne sætning for dine vigtigste ideer. Så nedenunder, lave punktopstilling og liste dit dokumentation. Generelt, vil du have tre argumenter eller stykker af beviser til støtte for hver hovedideen.
  • Emne sætning: "Eli Whitney bomuld gin gjort livet hårdere på afrikanske europæiske slaver."
   • Ex: ". Succesen bomuld gjort det sværere for slaver til at købe deres egen frihed"
   • Ex: "Mange nordlige slaver var i fare for at blive kidnappet og bragt ned syd for at arbejde i bomuldsmarkerne."
   • Ex: "I 1790 før bomuld gin, udgjorde slaver i Europa omkring 700.000 I 1810, efter bomuld gin var blevet vedtaget slaver udgjorde omkring 1,2 millioner, et 70% stigning.".
 7. 7
  Skriv kroppen af dit essay. Du ønsker at tænke længde her, og ikke skrive sider og sider, hvis din lærer ønsker 5 stykker. Dog bør du lade dine tanker viser sig. Du kan altid gøre dem mere koncise senere.
  • Undgå fejende generaliseringer. Udsagn som "______ er det vigtigste problem i verden i dag," kan forårsage dit læseren til at afskedige din position ud af hånden, hvis han / hun er uenig med dig. På den anden side, "______ er et væsentligt globalt problem" er mere præcis.
  • Brug ikke "i" udsagn som "Jeg tror". Ligeledes undgå de personlige stedord "du", "vi", "min", "din" eller "vores". Blot om Deres argument med tilhørende fakta gør dig til at lyde meget mere autoritative. I stedet for at skrive: "Jeg fandt Frum at have en konservativ bias" fortælle læseren, hvorfor din udsagn er sandt: "Frum viser en konservativ skævhed, når han skriver..."
 8. 8
  Kom op med en overbevisende og. Din titel og indledning gøre folk ønsker at læse dit essay. Hvis din lærer er publikum, så selvfølgelig din lærer vil læse hele stykket. Men hvis du indsender en essay-konkurrence eller skrive et essay til college indlæggelser, din titel og introduktion nødt til at tilslutte læseren, hvis du ønsker at opfylde dine mål.
  • Spring indlysende udtryk som, "Dette essay handler om," Emnet for dette essay er "eller" Jeg vil nu vise, at ".
  • Prøv omvendte pyramide formel. Start med en meget bred beskrivelse af dit emne og gradvist indsnævre den ned til din specifikke afhandling erklæring. Prøv ikke at bruge mere end 3 til 5 sætninger til korte essays og ikke mere end 1 side til længere essays.
  • Short essay eksempel: Hvert år tusindvis af uønskede og mishandlede dyr ender i de kommunale krisecentre. Bliver bur i krisecentre ikke kun forårsager dyrene lider, men også afløb kommunale budgetter. Byerne kunne forebygge både dyremishandling og regeringen affald ved at kræve potentielle ejerne til at gå gennem obligatorisk undervisning før de tillader dem at få et kæledyr. Selvom beboerne i første omgang kan modstå kravet, vil de hurtigt se, at fordelene ved obligatorisk kæledyr ejer uddannelse langt opvejer omkostningerne. "
 9. 9
  Indgå dit essay. Opsummere dine point og foreslå måder, hvorpå din konklusion kan opfattes i en større forstand.
  • Besvare spørgsmål som: "Hvad er konsekvenserne af din afhandling erklæring er sandt?" "Hvad er næste skridt?" "Hvilke spørgsmål forbliver ubesvarede?"
  • Dine argumenter bør trække din læser til en naturlig, logisk konklusion. I en vis forstand, er du ompakning din afhandling erklæring i din afsluttende afsnit ved at hjælpe læseren til at huske turen gennem dit essay.
  • Søm sidste punktum. Hvis din titel og første afsnit gøre læseren vælger at læse dit essay, så din sidste sætning gør læseren huske dig. Hvis en gymnast gør en stor balance bom rutine, men falder på landing, så folk glemmer rutine. Gymnaster nødt til at "holde landing," og så gør essay forfattere.

Del to: revision dit essay

 1. 1
  Vent en dag eller deromkring, og genlæste dit essay. Få dit essay gjort et par dage inden forfaldsdatoen, så du har tid til at gå tilbage og revidere den, så den polerede. Undgå at dreje i et første udkast, som du ikke har dobbeltklikke kontrolleret for fejl.
 2. 2
  Korrekte fejl i forbindelse med grammatik, tegnsætning og stavning. Kontakt en stil bog, hvis du er usikker på, hvordan man korrekt brug anførselstegn, koloner semikoloner, apostroffer eller kommaer. Undgå at bruge udråbstegn for at fremhæve dine udsagn.
  • Kig efter fejl involverer end / så din over / da> / du er, dens / det er dens / osv. Sørg for at du ved hvordan man bruger apostroffer korrekt.
  • Kig efter fejl involverer generel tegnsætning. Check for, kommaer og punktummer inde anførselstegn, samt sparely anvendte bindestreger, koloner og semikoloner.
 3. 3
  Fjern eventuelle gentagelser eller unødvendige ord. Varier dit sprog med hjælp af en synonymordbog. Også konsultere en ordbog for at sikre, at du bruger ukendte ord korrekt.
  • Samtidig, så prøv at holde dit sprog kort, sød og til det punkt. En tesaurus er et fantastisk værktøj, men ikke bare bruge store ord til at lyde fancy. De bedste essays er klare, præcise og let forståeligt et bredt publikum.
  • Fokusere på at skrive killer verber for sætninger. Verber kommunikerer handlingen i en sætning og kører handlingen. En stor verbum kan være forskellen mellem en kedelig sætning, og en smuk en.
  • Brug adjektiver let. Adjektiver er store beskrivende ord, men når det bruges i flæng, kan de byrder et essay, og gøre det mindre læsbar. Prøv at lade verber og substantiver gøre det meste af tunge løft, før du fokuserer på adjektiver.
 4. 4
  Undgå dagligdags (uformel) skriftlig. Brug ikke sammentrækninger eller forkortelser (f.eks ikke gør det, kan ikke, vil ikke og bør ikke kunne har, eller ikke har). Dit essay skal have en alvorlig tone, selvom det er skrevet i en lys eller lyrisk stil.
 5. 5
  Analysere, hvordan dit essay flyder. Er hver sætning fører jævnt til den næste? Betyder hvert afsnit en logisk til den næste? Gode ​​forbindelser vil hjælpe dine ideer til flow:
  • Når begivenheder sker i rækkefølge: jeg først begyndte at indse, at jeg var i mindretal, da jeg var i midten skole... Min erkendelse blev bekræftet, da jeg fortsatte i gymnasiet.
  • Hvis sætninger uddybes hinanden: Planter har brug for vand for at overleve... En plantens evne til at absorbere vand afhænger ernæring af jorden.
  • Når en idé i modsætning til en anden idé: Vegetarer hævder, at jord spildes unødigt ved at fodre dyr, der skal spises som mad... Modstanderne hævder, at arealer, der anvendes til græsning vil ikke være i stand til at blive brugt til at skabe nogen anden form for mad.
  • Hvis du er genudlægning en årsagssammenhæng: Jeg vil være den første person i min familie til at opgradere fra college... Jeg er inspireret til at fortsætte min familie fremskridt gennem generationer.
  • Ved tilslutning lignende ideer: Økologiske fødevarer menes at være bedre for miljøet... Lokale fødevarer menes at nå de samme mål.
 6. 6
  Klip ud af oplysninger, der ikke specifikt er relateret til dit emne. Du ønsker ikke dit essay at vandre off topic. Alle oplysninger, der ikke direkte eller indirekte støtter din afhandling skal skæres ud.
 7. 7
  Har nogen læst dit papir højt for dig, eller optage dig selv at læse det højt, og afspil den. Dine ører er nogle gange bedre end dine øjne til at opfange fejl i sproget. Essayet skal lyde som det har en god flow og forståelige ord.
 8. 8
  Omskrive eventuelle problematiske legemspassager. Hvis det er nødvendigt, omarrangere sætninger og afsnit i en anden rækkefølge. Kontroller, at både din konklusion og introduktion matche de ændringer, du foretager til kroppen.

Del tre: at skrive en overbevisende essay

 1. 1
  Komponer dit essay med et klart formål. En overbevisende essay er designet til at svaje læseren til at vedtage dit synspunkt om et emne. Disse er gode eksempler på overbevisende essay emner du måske skrive om:
  • Hvorvidt regeringer bør eller ikke finansiere forskning i embryonale stamceller.
  • Hvorvidt kærlighed er en dyd eller en skruestik.
  • Hvorfor Citizen Kane er den bedste film i det 20. århundrede.
  • Hvorfor de europæiske borgere skal tvinges til at stemme.
 2. 2
  Skriv dit essay, som om du har en forhandling. Når du taler i en debat, du introducere dit emne, liste dine beviser og drage en konklusion for de mennesker, der lytter. En overbevisende essay har en lignende struktur.
 3. 3
  Saml fakta fra gode kilder til at retfærdiggøre dine meninger. Støt dit argument med begrundede fakta. En velskrevet essay er stor, men en velargumenteret essay er ubestridelig.
  • Ud over at gøre forskning, kan du udføre empiriske eksperimenter, herunder at tage undersøgelser, laver interviews eller gennemføre eksperimenter. Undersøgelsens resultater eller interviews kan være store stykker af information til at begynde dit essay med.
  • Fortæl en historie om de faktiske forhold. Må ikke bare liste de faktiske omstændigheder fortælle en historie! For eksempel: ". Da dødsstraffen er blevet genindsat, har mere end 140 indsatte på dødsgangen blevet løsladt efter beviser viste dem uskyldige Spørg dig selv: Hvordan vil du gerne være en af de 140 uretmæssigt-dømte indsatte?"
 4. 4
  Diskuter modstridende udtalelser. Præsenter den anden side af dit argument og bruge logik og fakta at vise, hvorfor den anden side udtalelse er enten urigtige eller ikke er up-to-date.
  • For eksempel: "Nogle mennesker hævder, at dødsstraf har en afskrækkende virkning for kriminalitet gang på gang har beviser modbevist denne teori Dødsstraf, i virkeligheden, ikke fungere som en afskrækkende virkning på kriminalitet:.. The South står for 80% af amerikanske henrettelser og har den højeste regionale mord rate. "
 5. 5
  Bind alle dine ideer sammen i en gribende konklusion. Vær sikker på at understrege dit speciale, eller hvad du argumenterer for eller imod, en sidste gang. Brug nogle af de oplysninger, du har diskuteret, eller en historie, du har gemt, at farve din konklusion en lille smule.

Fjerde del: at skrive en expository essay

 1. 1
  Vælg et emne for dit essay. Du vil være at undersøge et emne og præsentere et argument om emnet baseret på beviser.
  • For eksempel kan du skrive en expository essay argumenterer, at forskning i embryonale stamceller kan føre til kure for rygmarvsskader og sygdomme som Parkinsons eller diabetes.
  • Expository essays adskiller sig fra overbevisende essays, fordi du ikke er med angivelse af en udtalelse. Du angiver fakta, som du kan sikkerhedskopiere med forskningen.
 2. 2
  Vælg din strategi og struktur. Nogle fælles strategier og strukturer for expository skriftligt nævnes:
  • Definitioner. Definition essays forklare betydningen af ​​udtryk eller begreber.
  • Klassifikation. Klassifikation essays organisere et emne i grupper starter med det mest generelle gruppe, og at indsnævre til mere specifikke grupper.
  • Sammenlign og kontrast. I denne type essay, vil du beskrive enten ligheder og forskelle (eller begge) mellem ideer eller koncepter.
  • Årsag og virkning. Disse essays forklarer, hvordan emner påvirker hinanden, og hvordan de er indbyrdes afhængige.
  • How-to. How-to essays forklarer de nødvendige skridt for at fuldføre en opgave eller en procedure med det formål at instruere læseren.
 3. 3
  Hold dine synspunkter fordomsfri. Expository essays er ikke om meninger. De er om at tegne en konklusion baseret på verificerbare beviser. Dette betyder at holde dit perspektiv afbalanceret og fokuserer på, hvad kendsgerningerne fortæller dig.
  • Du kan endda opleve, at med nye oplysninger, er du nødt til at revidere dit essay. Hvis du startede ud at skrive om knapheden af ​​oplysninger om den globale opvarmning, men stødte på en flok af videnskabelig dokumentation for den globale opvarmning, du i det mindste nødt til at overveje at revidere, hvad dit essay handler om.
 4. 4
  Brug de faktiske forhold for at fortælle historien. Kendsgerningerne vil fortælle historien selv, hvis du lader dem. Tænk som en journalist, når du skriver en expository essay. Hvis du lægger ned alle fakta som en journalist, bør historien fortælle sig selv.
  • Må ikke rod med strukturen i expository essays. I fortællende essays, kan du vende og dreje den struktur, for at gøre essay mere interessant. Vær sikker på at din struktur expository essays er meget lineær, hvilket gør det nemmere at forbinde prikker.

Del fem: skriv en fortælling essay

 1. 1
  Fortæl din historie levende og præcist. En fortælling essay fortæller en hændelse, der enten du eller andre har oplevet. I en fortælling essay, kan du beskrive en personlig oplevelse, hvor embryonal stamcelleforskning kunne have hjulpet dig eller nogen du elsker erobre en invaliderende tilstand.
 2. 2
  Omfatte alle de elementer af god historiefortælling. Du får brug for en introduktion, indstilling, plot, karakterer, klimaks og afslutning.
  • Indledning: Begyndelsen. Hvordan vil du sætte historien op? Er der noget nyttigt eller vigtigt her, som bliver nævnt senere?
  • Indstilling: Hvor handlingen finder sted. Hvad ligner det? Hvilke ord kan du bruge til at gøre læseren føle, at de er der, når de læser det?
  • Plot: Hvad sker der. Kødet af historien, den væsentlige handling. Hvorfor er historien værd at fortælle?
  • Tegn: Hvem er i historien. Hvad historien fortæller os om de tegn? Hvad gør de tegn fortælle os om historien?
  • Climax: Den spændingsfyldt bit før noget er løst. Er vi hængende på kanten af ​​vores sæde? Har vi brug for at vide, hvad der sker næste?
  • Konklusion: Hvordan alting løser. Hvad betyder historien betyder i sidste ende? Hvordan har tingene, mennesker, ideer ændret nu, at enden er afsløret?
 3. 3
  Har en klar synspunkt. De fleste fortællende essays er skrevet fra forfatterens synspunkt, men du kan også overveje andre perspektiver, så længe dit synspunkt er konsistent.
  • Udnyt stedord "I", hvis du er fortælleren. I en fortælling essay, kan du bruge første person. Men sørg for at du ikke overdrive det. I alle essays, lyder du mere autoritativ, hvis du oplyse fakta eller meninger i tredje person.
 4. 4
  Gør et punkt. Du fortæller en historie, men formålet med historien er at lave et særligt punkt. Indføre din vigtigste idé i din afhandling erklæring, og sørg for, at alle dine historieelementer binde tilbage til din afhandling erklæring.
  • Hvad lærte du? Hvordan er dit essay en udforskning af de ting, du har lært?
  • Hvordan har du ændret? Hvordan er "du", der startede essay forskellig fra den "du" nu? Relateret til, men forskellig fra, "hvad har du lært?" spørgsmål.
 5. 5
  Vælg dit sprog omhyggeligt. Du skal bruge ord til at vække følelser i din læser, så vælg dine ord med vilje.

Essay hjælpTips

 • Må ikke haste alt, men heller ikke tage for lang tid at skrive dit essay. Tænk på de vigtigste ideer som en prioritet, før tackle de mindre vigtige dele.
 • Husk: Du må ikke vente til sidste øjeblik med at skrive dit essay! Du er nødt til at give dig selv tid nok til grundigt følge ovenstående trin. Ellers kan du ende farende gennem arbejdet og finde dig selv med en dårligt skrevet essay.
 • Undgå følgende:
  • Gør kolonner af point-formular lister.
  • Realiseringen af ​​et komma splejset liste inde i et stykke.
  • Brug et cetera (osv.) i slutningen af ​​en liste. Når lærerne se "osv.", de fortolker det til at betyde ", og jeg kan ikke tænke på noget andet."
  • Bullet point hver idé, at du før har skriver hver sektion. Dette giver dig et godt udgangspunkt for at lede efter ideer, snarere end at være afhængig af hukommelsen og risikere at miste nyttige punkter.
 • Se alle illustrationer og diagrammer som figur 1, 2, 3, osv. Du kan henvise til tabeller og diagrammer som tabel 1, 2, 3 osv. eller som figurer. Billeder kan betegnes som Photo 1, 2, 3 osv., eller som figurer. Undgå herunder en figur, som du ikke udtrykkeligt nævner i kroppen af ​​essay.

Advarsel

 • Undgå plagiat. Parentes reference eller fodnote alle lånte citater, fakta og ideer, der ikke er din egen, selvom du omformulere dem. De fleste fakultet kan hurtigt spotte plagieret indhold og kan kontrollere den med en 5-sekunders Google-søgning eller gennem plagiat-afsløring software såsom Turnitin. Du kan endda blive opkrævet med plagiat for genbrug materiale, som du allerede har skrevet, som du forventes at skabe nyt indhold hver gang. Plagiat er en alvorlig forbrydelse i den akademiske verden, studerende er blevet bortvist fra gymnasier og universiteter for plagiat.