Wkodk

Hvordan man skriver en litterær kommentar

Skrivning litterære kommentarer er en stor del af den internationale studentereksamen engelsk (eller dit modersmål) A1 emne. Men litterære kommentarer er ikke specifikke for de IB så denne artikel kan anvendes på alle.

Steps

Hvordan man skriver en litterær kommentar. Læs passagen får du et par gange.
Hvordan man skriver en litterær kommentar. Læs passagen får du et par gange.

At skrive en litterær kommentar

 1. 1
  Læs passagen får du et par gange. Læs den en gang igennem for at få et resumé af, hvad taleren siger. Notere ned dine første reaktioner over for visse dele af teksten, så du kan henvise til dem, når du skriver. Når du er færdig, skal du gå tilbage og læse det igen, denne gang understreger vigtige ord og sætninger, og jotting noter til dig selv i margenerne. Mens det mindste antal gange, du bør læse noget er to, er det ideelt, at du læser hver passage tre eller fire gange.
 2. 2
  Planlæg din kommentar. Anfør de vigtigste punkter, som du har brug for at dække. Arrangere dem i en logisk rækkefølge, så din kommentar lyder ikke nervøs. Find citater fra teksten for hvert punkt, du gør. Du skal kommentere på alle de følgende (men ikke nødvendigvis i denne rækkefølge):
  • Tema / Emne / Subject - Hvad er pointen med teksten? Der kan være mange temaer, men forsøge at finde en eller to centrale dem til at diskutere. Det kan hjælpe til at overveje oplysninger, som du har som forfatterens navn eller den dato, den blev skrevet.
  • Voice - Hvem taler? Adresse, uanset om teksten er i 1. eller 3. person. Hvis førstnævnte er det stemmen af ​​forfatteren eller en anden? For hvem er teksten rettet? Du bør også bruge denne tid til at behandle indstillingen, og hvordan det påvirker både stemme og den overordnede betydning af passagen.
  • Form / Struktur - Bestem form (fiktion / non-fiktion, essay, dagbog, rejsebeskrivelser, osv.) i denne passage. Er passagen en cirkulær eller retrospektiv fortælling? Kig efter indlysende måder at opdele passagen i sektioner (fysiske eller andet). Bestem, hvordan den valgte struktur og form, påvirker mening eller budskab teksten.
  • Message / formål - Bestem mål og formål forfatteren. Er teksten overbevisende, oplysende, beskrivende? Adresse undertoner og enhver ironi eller satire stede.
  • Tone / atmosfære - Diskuter tonen i stykket. Er der en stærk stemning eller følelse til stede i hele det stykke? Tal om, hvordan forfatteren oprettede denne effekt (tænke ordvalget, kadence, syntaks). Readdress indstillingen og dens effekt på tonen og stemningen.
  • Sensoriske Details - Tal om, hvordan sanserne bruges til at præsentere et mere levende scene til læseren. Husk altid at knytte dine observationer af disse til den overordnede betydning af teksten.
   • Billedsprog - Dette er en af de vigtigste sensoriske detaljer. Er der nogen visuelle billeder præsenteret af teksten? Brug denne tid til at tale om metaforer og lignelser (både isolerede eksempler og overordnede i teksten).
  • Diktion - Tal om den leksikalske område. Fremsætte bemærkninger med hensyn til den slags ord, der anvendes af forfatteren-er der et tema (lykke, bekymring osv.), reoccurs i ordet valg. Du bør også diskutere ord, der synes ude af sted-hvad slags effekt de har på læseren / publikum? Er denne hjælp bidrager til temaet for stykke?
  • Rhyme / Rhythm / Sound Effects - Tal om rim ordningen (hvis der er en). Hvilken effekt har det på det overordnede tema? Forklar rytmen af ​​stykket (mens det er en given for at lede efter det i poesi, så glem ikke at kigge efter det i Prosa også). Er det ændre sig? Også kigge efter ting som bogstavrim. Vær forsigtig i dette afsnit, selvom-hvis rim / rytme / lydeffekter synes ikke at have nogen virkning overhovedet, er det bedre ikke at nævne dem.
 3. 3
  Skriv din kommentar. Nu hvor du har en klar idé om, hvad du vil sige, begynder at skrive din kommentar. Sommetider komme i gang er tricky-du kan starte med kroppen stykker (som du lige har planlagt ud) og skriv introduktionen i slutningen. Nogle ting at huske på:
  • Undgå at skrive i første eller anden person. Den eneste undtagelse til dette er konklusionen, den første person kan bruges her til yderligere håndhæve en pointe tidligere).
  • Hold dig væk fra at bruge forkortelser, gjorde ikke og kan ikke er meget bedre end at bruge ikke og kan ikke. Ligeledes undgå at sige ting som "ex: og osv." Altid skrive "for eksempel" eller andre variationer.
 4. 4
  Skriv en konklusion. Dette bør opsummere oplysninger, der præsenteres på en interessant måde, uden at indføre nye ideer.

Tips

 • Brug citater fra teksten / uddrag til at understøtte dine ideer.
 • Når du skriver om poesi, huske følgende:
  • Når man diskuterer stemme, taler om "taler" eller "persona." Undgå at bruge ord som fortælleren eller forfatter.
  • Husk, at digte er normalt beregnet til et publikum, ikke en læser
 • Når du skriver om prosa, huske følgende:
  • Fokus på forfatterens stil. Diskuter effekten af ​​kombinationen af ​​litterære virkemidler de bruger, ikke bare virkning af hver enkelt enhed.

Advarsler

 • Aldrig starte med digte først, læse både Prosa og Digte for ultimativ forståelse og succes.
 • Aldrig plagiere andres arbejde.