Wkodk

Hvordan man skriver en kort beskrivelse af dig selv

Skrivning af en kort beskrivelse af dig selv kan være nødvendigt for en skole eller stipendium program, en arbejdsrelateret præsentation eller dine aktiviteter i lokalsamfundet. Skræddersy din beskrivelse til behovene i dine læsere ved at bestemme, hvilken type oplysninger, de kræver. Et legat udvalg kan ønsker at vide om dine akademiske resultater og fritidsaktiviteter, mens en kort beskrivelse af dit salg kunder, kan være strengt fokuseret på dine faglige resultater. Her er de skridt til at skrive en kort beskrivelse af dig selv.

Steps

Hvordan man skriver en kort beskrivelse af dig selv. Identificer din målgruppe.
Hvordan man skriver en kort beskrivelse af dig selv. Identificer din målgruppe.

Skrive din egen bio

 1. 1
  Identificer din målgruppe. Dine læsere kan være dine kolleger, en akademisk udvalg eller medlemmer af dit lokalsamfund.
 2. 2
  Bestem behovene hos dine læsere. Hvis du ansøger om et stipendium, kan den afgørende udvalget har skitseret de typer af oplysninger, de ønsker at modtage fra dig. I andre situationer, såsom en personlig beskrivelse af et arbejdsmiljø, kan du nødt til at kontakte din chef eller kolleger til at vejlede indholdet af din beskrivelse.
 3. 3
  Opret en liste over personlige resultater, karakteristika og interesser.
  • Nedskriv dine akademiske præstationer. Du har måske overvindes omfattende akademisk forhindringer, udmærkede sig i et bestemt emne eller eksamen med udmærkelse fra en velrenommeret skole.
  • Gennemgå dine faglige resultater. Overvej højdepunkterne i din professionelle erfaring og lave en liste over salgs priser, kampagner, medarbejder anerkendelse prisuddelinger og andre bemærkelsesværdige resultater.
  • Reflektere over dine personlige egenskaber. Det hjælper at tænke på almindelige adjektiver folk har brugt til at beskrive dig i fortiden. Kreative, pålidelig og robust er eksempler på ord, der giver folk en hurtig indikation af din karakter og personlighed.
  • Overvej dine interesser. Du kan blive kendt i dit samfund for frivilligt eller planlægger samfund begivenheder. Sport og kunst er andre områder af mulige interesser.
 4. 4
  Gennemgå din liste til at vælge relevant indhold til din bio. For eksempel, hvis en potentiel arbejdsgiver beder om en kortfattet beskrivelse af et salg job skrive om dine resultater i salget arena, samt kvaliteter, der præsenterer dig som en stærk kandidat til jobbet.
  • Udeluk alle irrelevante fakta og oplysninger. Betragtninger medtage oplysninger om fritidsaktiviteter kan være af interesse for en skole optagelsesudvalg, bør det være udelukket fra en professionel beskrivelse.
 5. 5
  Hold din personlige bio korte. Følg de retningslinjer, som den anmodende af beskrivelsen. Generelt bør en personlig beskrivelse være begrænset til en længde på mellem 100 og 200 ord.
 6. 6
  Afgør, om den korte beskrivelse skal være skrevet på første eller tredje person. Ved indgivelsen af ​​en ansøgning til en skole eller stipendium udvalget, bliver din beskrivelse være i den første person. Når du skriver en kort bio skal læses som din introduktion forud for en præsentation, du giver, så skriv det i tredje person.
 7. 7
  Korrekturlæse og redigere dine kort beskrivelse. Sæt den til side i et par timer eller dage, og læste den igen for at rette alle stavefejl og redigere eventuelle akavede sætninger.
 8. 8
  Spørg nogen, der kender dig til at læse den. Anmod feedback på tonen og nøjagtigheden af ​​din beskrivelse at sikre, at du ikke bliver alt for ydmyg eller overvurderes.