Wkodk

Hvordan man skriver en informativ tale

En informativ tale kan bruges til at forklare noget, du er interesseret i, eller beskrive, hvordan at gøre noget. Her er et par retningslinjer for, hvordan man skriver en informativ tale.

Steps

Hvordan man skriver en informativ tale. Udvikle dit speciale.
Hvordan man skriver en informativ tale. Udvikle dit speciale.

Skrive din egen informative tale

 1. 1
  Vælg et emne. Du kan give en tale om genstande, en proces, en begivenhed eller et koncept.
  • Hvis du skriver din tale til skole, en god regel er at vælge noget du er meget fortrolig med. Det er en god ide at gøre i det mindste nogle forskning om emnet - jo flere jo bedre.
  • Alternativt kan du ønsker at vælge et emne, du meget interesseret i, så du kan forskning det og lære om det.
  • Husk, informative taler simpelthen informere folk. Må ikke vælge et emne, der vil kræve, at du basere din tale på din udtalelse: det er en overbevisende tale.
 2. 2
  Indsnævre dit emne. Du bør være i stand til grundigt at dække dit emne i den tildelte tid. Udvælge et bestemt formål for Deres tale til at guide din præsentation samt guide dit publikums opmærksomhed.
 3. 3
  Udvikle dit speciale. Afhandlingen er en erklæring, der beskriver dit (indsnævret) emne. Eks.:
  • "Jeg har tænkt mig at tale om karburatorer" skal være "Jeg vil forklare hvordan man kan tage fra hinanden en karburator."
  • "I dette indlæg, vil du lære om lynlåse" skal være "I denne tale vil du lære, hvordan lynlåsen først blev opfundet."
 4. 4
  Gør din forskning. Hvis der er én regel til at skrive en informativ tale, er det dette: kender dit emne. Brug pålidelige kilder og tage noter, som du går.
 5. 5
  Overvej dit publikum. Det er en god ide at antage, at de ved lidt om dit emne. (Hvilket er hvorfor du informere dem, right?) Med dette i tankerne, kan du blive nødt til at give baggrundsinformation og være forsigtige med, hvad genveje du tager i at forklare dit emne.
  • Medmindre din opgave siger noget andet, forklarer ikke noget, der er en given. Ingen ønsker at blive fortalt, hvad en bil eller en lynlås er.
  • Hvis du for eksempel, du giver en tale om karburatorer til en gruppe af automekanikere, vil du ikke nødt til at give en masse baggrundsinformation, fordi de allerede kender emnet godt.
 6. 6
  Skitsere din tale. Skriv en liste over de oplysninger, du mener bør medtages og sætte det i en logisk rækkefølge.
  • Hvis du fortæller folk, hvordan man gør noget, kan din disposition ser lidt ligesom fed skrift første punktum trinene i denne Google artikel.
 7. 7
  Skriv en introduktion. Din introduktion bør gribe publikums opmærksomhed, og lad dem vide, hvilken retning du er på vej.
  • Begynd med en morsom anekdote eller et interessant citat relevant for dit emne.
  • Afslut med din afhandling erklæring.
  • Hvis det er en lang og kompliceret tale, skal du sørge for at lægge ud hvilke punkter du har til hensigt at dække.
 8. 8
  Udvid din disposition for at gøre kroppen af talen. Gør det interessant og informativ ved at uddybe din nøgle punkter. Har mindst tre vigtige point for dit indlæg. Organiser din tale ved kronologisk rækkefølge, emne rækkefølge eller rumlig orden.
 9. 9
  Skriv en konklusion. Konklusionen bør hurtigt sammenfatte de vigtigste punkter i dit indlæg.
  • Ideelt set bør det også henvise tilbage til introduktionen i nogle måde, der kommer fuld cirkel vil give dit indlæg en følelse af opløsning.
 10. 10
  Gang din tale. Hvis du har fået en frist, praksis højt og tid selv. Tilføj eller skåret ud materiale efter behov.
  • Medmindre det vil blive strengt overvåget, så fortvivl ikke, hvis talen er lidt længere end den frist. Når offentlige taler er det let at tale for hurtigt. De fleste mennesker ikke bremse.

Tips

 • Din disposition menes at være en guide til at hjælpe dig med at organisere din tale, men det er ikke mejslet i sten. Som du udfylde detaljerne til rent faktisk at skrive din tale, kan du opleve, at nogle punkter i din disposition er unødvendige eller ude af drift. Du er velkommen til at tilføje, slette og omarrangere point for at give mening. Har strømmen ned pat, før du præsenterer din tale at undgå at se uorganiseret!
 • Hvis du har problemer med at tænke på et emne for dit indlæg, søge på internettet efter emner. Der er steder med lister over potentielle emner. Eller overveje, hvad du bruger det meste af din tid på at snakke om. Hvis du taler om skønhedsprodukter ofte overveje at tale om, hvordan du laver din egen, eller hvordan man gør en bestemt frisure.
 • Hvis du nogensinde har fortalt dine forældre om din dag i skolen eller forklares til en ven, hvordan man laver kylling noodle suppe, har du allerede praksis giver en informativ tale.

Advarsler

 • Øv en tale lidt længere end den frist, så når du taler for hurtigt (en almindelig rookie fejl) vil det ikke påvirke din kvalitet for meget!
 • Øvelse, øvelse, øvelse!