Wkodk

Hvordan man skriver en god emne sætning

Når du skriver et afsnit, du ved, du skal have et emne sætning. Men hvordan kan du skrive en? Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig ud.

Steps

Hvordan man skriver en god emne sætning. Husk, hvad et afsnit er.
Hvordan man skriver en god emne sætning. Husk, hvad et afsnit er.
 1. 1
  Husk, hvad et afsnit er. Et afsnit er en gruppe af sætninger på et relateret emne, et enkelt emne. I et afsnit, vil du angive en hoved idé og forklare det. Afsnit er ekstremt vigtige, fordi de hjælpe med at organisere information på en måde, der er let for læseren at følge, og dermed forbedre det strømmen af ​​din skriftligt.
 2. 2
  Oplyse dit vigtigste idé tydeligt. Dette er emnet sætning. Den skal indeholde dit emne ("havearbejde"), og en udtalelse eller din kontrollerende idé ("god øvelse", "giver bedre økologisk mad").
  • Husk på, at dette ikke er en invitation til blot at annoncere dit emne. "I dag vil jeg diskutere fordelene ved havearbejde" er ikke en effektiv emne sætning. du bør være i stand til at gøre dine intentioner klart uden angivelse dem eksplicit.
 3. 3
  Hook din læser. En af de mange vigtige roller et emne sætning er at trække læseren ind Bring up spørgsmål i deres sind, at du har til hensigt at besvare. En effektiv måde at gøre dette på er at slippe dem direkte ind i handlingen. Dette er muligt, om papiret er fiktion eller faglitteratur, og kan gøres på en række måder:
  • Beskriv et tegn. Dette kan være en fysisk eller følelsesmæssig beskrivelse.
  • Brug dialogen. Hvis der er en relavant samtale, der vil tiltrække læserens opmærksomhed, overveje at bruge en del af det at starte din afsnit.
  • Portrætfoto en følelse. Brug indledningen at skildre en følelse til din læser.
  • Brug detalje. Selvom du ikke ønsker at skrive et run på sætning ved at skabe for meget i detaljer, er det en god ide at skabe interesse ved hjælp sensorisk sprog i dit emne sætning.
  • Undgå retoriske spørgsmål. Mens du vil have din læser til at formulere spørgsmål i hans eller hendes sind, behøver du ikke ønsker at formulere spørgsmålene selv.
 4. 4
  Hold det kort og sød. Emnet sætning bør fremsætte din hensigt uden at tvinge læseren til at jage den ned, holde det kort vil hjælpe med at holde din hensigt klar. Holde sætningen korte vil også hjælpe strømmen af dit stykke.
 5. 5
  Giv en bevislig mening. Liget af dit stykke er beregnet til at bevise dit emne sætning. Derfor bør dit emne sætning angive noget, som du tror, ​​eller tror, ​​at der kan understøttes af konkrete beviser. Tag for eksempel emnet punktummet "vil Voksende urter yderligere din påskønnelse for frisk madlavning." Udtrykket "yderligere din påskønnelse" fastslår noget, som du tror, ​​og du kan nu bruge resten af ​​stykket forklare hvorfor du mener, hvad du mener.
  • Undgå altid solide kendsgerninger i dit emne sætning. Mens fakta kan være interessante, de ikke introducere læseren til din punkt heller ikke trækker læseren i. Hvis du ønsker at inkludere en kendsgerning, også din egen indgang. For eksempel, ", Alle hunde har brug for mad" i stedet for at skrive try "Alle hunde har brug for regelmæssig pleje, herunder sund mad, og børn er de bedste af dem til at gøre det." Alternativt, skal du gemme dine fakta til at bruge som bevis i kroppen af ​​din stykke.

Prøve emne sætninger


Tips

 • Sørg for at du vil diskutere din idé i afsnittet. Eller sørg for emnet sætning passer med, hvad du rent faktisk sagde. Omskrive den om nødvendigt.
 • Undlad at skrive for vage eller generelle en idé, eller du vil aldrig være i stand til at diskutere det i et enkelt afsnit. Dette er for generel: "The Europe har lidt meget under borgerkrigen."
 • Vis din lærer en sætning, og spørge, om det er en god en til et emne sætning.
 • Læs prøver i din tekst eller læse gode artikler (ikke avis historier) for at se nogle eksempler.
 • Må ikke skrive alt indsnævre en erklæring. Der er ikke noget meget at tale om dengang, fordi det er formentlig en kendsgerning. Dette er for snæver: "Juletræer er enten cedertræer eller graner".
 • Hvis du skriver en, så prøv at medtage en kort omtale (list) af de vigtigste sub-point vil du dække dit papir. For eksempel, "Du vil spise bedre, hvis du kan tilberede dine egne måltider, vokser et par grøntsager, og lære om ernæring." (Nøgleordet her er "spise bedre"). Her vil læseren forventer du at diskutere disse tre aspekter af at spise bedre, og du ved, hvordan man kan strukturere afsnittene i dit essay.
 • Dens bedre for dig ikke at bruge rethaverisk formularer eller bruge mig eller I.