Wkodk

Hvordan man rapporterer en stjålet sygesikringsbevis

Hvis dit sygesikringsbevis er stjålet sammen med andre ejendele, såsom en pung eller tegnebog, bør du straks indgive en politianmeldelse, og kontakte en kreditoplysningsbureau. Hvis du opdager din stjålne sygesikringsbevis bliver brugt til at begå identitetstyveri, bør du melde det til kreditoplysningsbureauer og til alle finansielle virksomheder, som du har konti. Du bør også indgive en klage til Federal Trade Commission (FTC) og indgive en politianmeldelse med angivelse af identitetstyveri. Tag følgende trin for at rapportere et stjålet sygesikringsbevis og beskytte dig selv i tilfælde af, at dit CPR-nummer bliver misbrugt.

Steps

Hvordan man rapporterer en stjålet sygesikringsbevis. Kontakt en af de følgende 3 kreditoplysningsbureauer.
Hvordan man rapporterer en stjålet sygesikringsbevis. Kontakt en af de følgende 3 kreditoplysningsbureauer.
 1. 1
  Kontakt en af de følgende 3 kreditoplysningsbureauer: TransUnion på (800) 680-7289, Equifax på (800) 525-6285 eller Experian på (888) 397-3742. Du bør gøre dette, så snart du opdager din Social Security kort er blevet stjålet.
  • Placer et bedrageri alarm på din kredit rapport for at forhindre nogen i at bruge din stjålne CPR-nummer for at åbne konti i dit navn.
  • Anmode om en gratis kopi af din kredit rapport fra hver af de kreditoplysningsbureauer, og omhyggeligt gennemgå dem for aktivitet, du ikke godkende. Kontroller, at de personlige oplysninger om rapporten er korrekt. Har nogen svigagtige eller urigtige oplysninger fjernet fra kredit rapport.
  • Fortsætte med at overvåge dit kredit rapporter mindst hver 3. måned i det første år efter en Social Security card bliver stjålet, og mindst en gang årligt derefter.
 2. 2
  Tale med nogen i bedrageriet afdelingen hos virksomheder, hvor dine finansielle konti er blevet manipuleret med eller konti blev åbnet uden din tilladelse.
  • Når du anmoder om en konto, der skal lukkes, eller svigagtig afgifter, der skal fjernes, sende anmodningen skriftligt og indeholde kopier af dokumenter, der understøtter dine påstande. Hold optegnelser over al kommunikation og korrespondance.
 3. 3
  Informer FTC om din identitet tyveri. FTC opsamler information, som kan føre til en efterforskning eller retsforfølgning af identitetstyve, men løser ikke de enkelte sager vedrørende et stjålet sygesikringsbevis.
  • Gå til FTC hjemmeside på www.ftc.gov.
  • Vælg "Forbrugerbeskyttelse"-fanen øverst på siden, og klik derefter på "File a Complaint" fanen.
  • Klik på "FTC Klage Assistant"-knappen for at starte online-formularen.
  • Svar på spørgsmålene og give oplysninger om misbrug af et stjålet sygesikringsbevis.
 4. 4
  Indgive en politianmeldelse, hvis dit CPR-nummer blev brugt ulovligt blev konti svigagtigt åbnet eller anklager blev svigagtigt lavet og indberettet til kreditoplysningsbureauer. Denne rapport giver dig juridiske rettigheder, når det leveres til de tre store Credit Reporting agenturer og virksomheder, hvor dit CPR nummer blev brugt ulovligt.
  • Medbringe til politistationen en trykt id-tyveri klage med FTC.

Tips

 • For at mindske risikoen for at det er stjålet, Social Security Administration anbefaler, at du ikke bære dit sygesikringsbevis med dig.
 • En indledende bedrageri alarm på din kredit rapport varer mindst 90 dage. Du kan placere en udvidet bedrageri indberetning, der varer i 7 år, hvis du har været offer for identitetstyveri og give forbrugeren rapportering agentur med en politianmeldelse (en kopi af en FTC tyveri klage kan være tilstrækkelig, hvis du ikke har en politi rapport).
 • The Social Security Administration vil udstede dig en ny CPR-nummer, hvis du kan dokumentere, at nogen misbruger dit nummer. Det betyder dog ikke umiddelbart løse alle dine problemer, fordi banker, arbejdsgivere og regeringen stadig har optegnelser under dit gamle nummer.